Diskuze

Zpět na výpis diskuze

život v invaliditě není nuda

Diskuze

Ahoj
Dorka
| 10. 5. 2008 15:54
jdu vás všechny milé zlaté pozdravit a pro milovníky sladkého mám připravený ten recept na ovocný dort.
Ahoj!!!
Zdenicka
| 10. 5. 2008 14:00
Regino,jezdím do Brna z Prostějova,je to sice jen 60km,teda 120 tam i
zpátky,ale je pravda že mě to naštvalo.Manžel si musel vzít dovolenou a
ještě musela přijet babička pohlídat malou,a babička to má k nám 40km.A
všechno zbytečně!!!
Dneska je venku zase krásně,dneska příjdou známý a budeme grilovat!Tak
bude veselo!Holky všechny Vás zdravím a přeji krásný den!!!Mějte se moc
ahoj Zdenka
Pro Zdeničku -
Regina
| 10. 5. 2008 07:48
nevím odkud jsi z toho Brna jela, ale je to nehoráznost - já si neumím představit, že bych někdy nepřeobjednala pacienty, když bych věděla, že lékař bude nepřítomen - vždyť přece má plnou adresu a telefonní číslo - dnes v době mobilů by měla mít spojení se všemi, nebo s nejbližšími přibuznými - nemá-li pacient svůj !!! - jak puk - někdy se telefonicky přeobednávalo i ze dne na den a často i ve volném čase !!! -
opravdu je mi smutno, když vidím jak zdravotnická etika mizí a to mají náklady na telefon v odpisu daní !!! -
- už to není takové jako dříve i kolegialita mezi zdravotníky mizí a z toho je mi smutno - jsem ráda, že už jsem v důchodu , ale rozčiluje mě to
Doufám, že se Ti příště návštěva lékaře vydaří
Slunečný pozdrav z Hlučína vám všem -
Regina
| 10. 5. 2008 07:35
zdravím vás všechny a přeji vám ať si užijete víkend k vaší plné spokojenosti -
všem Blaženkám je-li některá mezi námi -
a a mějte se fajn -
Ahoj
Dorka
| 9. 5. 2008 23:36
jsem tu jen na skok, je už docela pozdě. Měli jsme dneska rodinnou oslavu narozenin . Bylo to fajn.
Tak mějte se hezky, pa
Ahoj!!!!
Zdenicka
| 9. 5. 2008 21:19
Moc Vás zdravím!!!!Dlouho jsem tu nebyla,ale musím Vám napsat jak jsem
jela do Brna na kontrolu s těma mojema zádama.Přijela jsem do
nemocnice,jdu se nahlásit do kartotéky a sestřička mi řekla že p.doktor
tu není,tak jsem se zeptala proč nedávají pacientům vědět,a bylo mi
odpovězeno že jsem si nezavolala!!!!No prostě síla!!!!!A pak mi ještě
řekla ať jdu teda k jinému doktorovi,tak to mě teda naštvalo,co bych
lezla k někomu jinému,když ten druhej o mě nic neví.!!!Tak jsem
se přeobjednala a jela jsem domů,teda ještě jsem se zastavila v IKEI a
koupila jsem si mini orchidej,spravila jsem si náladu. NO, a to si
ještě příští týden musím zavolat doktorovi jestli mu stačí když přijedu
až v červenci?Je to síla!!!!Holky moje zlaté mějte se moc hezky
ahoj Zdenka DORKO - obrázek super-jsi šikulka
Obrázek -
Regina
| 7. 5. 2008 16:07
je to krásné motto a pravdivé, já jsem našla kamarádku na pooperačním pokoji - a v bolestech jsme se sblížily - máme hodně společných zájmů a jsme narozeny ve stejném znamení - jsem ráda, že si rozumíme a když mám trable vždy mě vyslechne a poradí.- Již nejsem sama po přestěhování jsem se cítila velmi osamělá - ne proto,že bych neměla kolem sebe děti a vnoučata, ale chyběl mi někdo, kdo by mi byl věkově blíže a pochopil mě " problémy" -
hurá
Dorka
| 7. 5. 2008 12:35
podařilo se , že bych se konečně naučila taky vkládat obrázky?
obrázek
Dorka
| 7. 5. 2008 12:33
Ahoj holky
Dorka
| 7. 5. 2008 12:28
sluníčka, všechny vás moc zdravím a přeji krásný pohodový den
krásný sluníčkový den přeji tady všem
rezama
| 7. 5. 2008 12:11
Zdravím holky moje.
Ameli neboj vše bude dobré,jak říkám už bude jen líp a líp,musíš tomu pevně věřit.
Dorko s tím monitorem je to těžké.Nejlepší jsou ty LCD,ale zase jsou o něco dražší.Od něj teda ty oči tak nebolí,máme ho taky,starej nám shořel asi tak před měsícem a tak jsme kupovali nový,máme už teda větší,to víš synáček vybíral, 22 palců a stál necelých 5.000,-kč,vím že je to hodně,ale ty menší stojí míň.Vyplatí se ale opravdu přidat.Na druhém počítači máme taky obrazovku LCD,ale to Notebook,takže ten je bezva.Já si na něj tak zvykla,že pro mě je lepší jak normální,hlavně je mobilní a umí taky hodně.My ho máme na splátky,takže to nebylo tak hrozný.Ono hlavně musíš vědět co chceš a pak vybírat.
Zdravím taky Majku,snad to zdravíčko už dostalo rozum.
Taky Zdeničku a Reginu.Regina je jak říká babča,ale čiperná a šikulka.
Já se ještě učila s novým mobilem,mám ho druhej den,starej mě zlobil tak mám novej,motorolu véčko,taky není nejdražší ale mě se líbí,jen je jinej jak ten starej a tak si musím zvyknout mačkat jinde tlačítka.
takhle vypadá,mám modrej.tak se holky moje mějte moc pěkně já valím k zubařce,ach jo taky tam chodím teď skoro každej týden,ale hlavně když ty zuby spraví.
Zdravím Ameli -
Regina
| 7. 5. 2008 10:53
snad mi odpustíš, že jsem si taky vytáhla Tvůj recept - recepty odzkoušené a jednoduché jsou vždy žádané -rozhodně to odzkloušíme, když ne já, tak dcery či vnučky - - Měj se fajn -
Dorka
Ameli
| 7. 5. 2008 09:56
Ahoj Dorko,
recept mi prosim napis, treba se bude hodit. Taky sbiram odzkouseny recepty. Ten muj na kolac je uplne jednoduchy, mam ho od segry, ktera ho take pece.
Buchta s ovocem
2 vejce, 1 hrnek cukru (davam trtinovy a jen 3/4 hrnku), 4 lzice oleje, 1 hrnek mleka, 2 hrnky polohrube mouky (davam celozrnnou jemne mletou), spetka soli, prasek do peciva
Postup je klasicky. Uslehat vejce s cukrem, prilit olej, mleko a pak prisypat mouku s praskem do peciva.
Pak se to poklade jakymkoliv ovocem, ja davam boruvky, rybiz nebo angrest. No a jeste se to posype drobenkou.
Segra ho pece na plechu, ale ja v takove keramicke kolacove forme s vlnitym okrajem. Fotku nemam, to me nenapadlo ho vyfotit. Tak treba priste, az neco vytvorim.
Joga je fajn. Cvicila jsem ji pul roku podle systemu Joga v dennim zivote. Jenze pak jsem sla na tu operaci a po te jsem cvicit nemohla, takze jsem se na dalsi pul rok neprihlasila. Ale od zari zase zacnu. Je to na Dominikanskem namesti, jako studenta me to na ten pul rok stalo tisicovku a cvici se jednou tydne hodinu a pul. http://joga.cz/brno/kurzy/
Ted aspon cvicim kazde rano Pet tibetanu, jak psala Teri. Taici neznam, jen jsem videla jak to Zora Jandova predvadela v televizi a zdalo se mi to dost slozite, ale na druhou stranu to byly pekne ladne pohyby... Myslim, ze kazdy cileny a pravidelny pohyb je prospesny.
Tak jdu zase neco delat do skoly. Tak se mej hezky a uzij si dnesni slunecny den.
holky
Majka33
| 7. 5. 2008 09:35
přejí všem krásný sluníčkovi den
jinak
anonym
| 6. 5. 2008 22:28
zdravím ostatní kamarádky co sem taky chodí Jaks psala oté joze,myslím že to neni špatný.Já cvičím pět tibetanu.Zatím měsíc doufám že vydržím Mějte se pěkně a budte co nejzdravějšííííííííí
ahoj Dorko
anonym
| 6. 5. 2008 22:18
zdravím dlouho jsem se neozvala,bud jsem v práci nebo venku Taky nešel prohlížeč na netu
Milá Dorko -
Regina
| 6. 5. 2008 13:56
zdravím, je nás zde tolik a také se občas potkáváme na různých tématech -
a jelikož jsem " dříve narozená" - mám někdy potřebu poradit "té nezkušené mládeži" - a předat své "životní zkušenosti - jsem prostě babka šmejdilka -
takže díky za pozdrav a měj se fajn
Regino
Dorka
| 6. 5. 2008 13:11
zdravím tě, myslím, že už jsme se taky někde potkali
Přeji pěkný den, pa
Zdenko
Dorka
| 6. 5. 2008 13:09
jsi moc hodná, že na mě s těma časopisama myslíš . To musí být sranda se takhle každýho ptát , nekoukají na tebe jak z jara? On už dnes málo kdo plete tak to není jednoduchý něco sehnat. Až se dostanu do knihovny tak se tam zkusím podívat.
Kuchyňku máš nádhernou, musím pochválit. Manžílek je opravdu šikovný. Zdenko, až budeš mít vyřízenou průkazku ZTP tak se zkus zeptat, jestli bys neměla nárok na příspěvek na rekonstrukci koupelny. Vím, že invalidi na to mají nárok tak by bylo škoda toho nevyužít.
Měj se hezky, pa
Ameli
Dorka
| 6. 5. 2008 12:46
já se dostanu k PC hlavně dopoledne, to je ten můj v práci a odpoledne to tady obsadí a už se sem taky jen tak nedostanu. Máme jen jedno PC tak se musíme o něj spravedlivě dělit . Ameli, jestli chceš můžu ti poslat recept na ten můj skvělý borůvkový dort. Je pracnější, ale výsledek stojí za to. Borůvkové koláče taky miluju , už jsem dlouho nedělala. Mám dobrý recept na pečený borůvk. koláč z jogurtu je to mňamka. Ty děláš jaký? Pochlub se a klidně pošli foto na ukázku. Strašně ráda peču a ráda sbírám recepty hlavně ty odzkoušeny co se vždycky povedou.
Ameli, budu držet pěstičky ať ti ta vyšetření dobře dopadnou budeš mít zas na nějakou dobu klid a nemusíš se aspoň nervovat. Na nemoci je nejlepší nemyslet, já vím že se to lehce řekne. Asi taky zkusím tu jógu jak už jsi tady někde v diskuzi zmiňovala. S manžílkem nad tím přemýšlíme, že by to mohl být dobrý relax. Taky na tom není po zdravotn. stránce úplně nejlíp a třeba by nám to pomohlo. Ještě nevíme co by bylo lepší, jestli jóga nebo taiči.
Měj se moc hezky, pa
Ahojky
Dorka
| 6. 5. 2008 12:32
taky všechny zdravím a přeji krásný sluníčkový den
Přeji krásný úterní den -
Regina
| 6. 5. 2008 11:48
- vás všechny - - doufám, že se dnes cítíte dobře -
Zdenička rozhodně - podle fotek má již krásnou kuchyni a obývák krásně sladěný s modrými dopľňky - ba i andulka je modrá - , ale je jistě jsi ráda, že práce pomalu končí -
Ameli - držím Ti palce ať Ti to vyjde na endo dopře a i s ostatními výsledky se ke Tvé spokojenosti srovnáš -
posílám i ostatním a všechny vás zdravím
tak,a ještě jedna
Zdenicka
| 6. 5. 2008 11:32
fotka,nevlezou se tam obě!!!Holky mějte se moc pěkně ahojky Zdenka
Ahoj holky!!
Zdenicka
| 6. 5. 2008 11:30
Zdravím,opětovně je u nás škaredě!!!!To sluníčko si tu energii schovává ,za
chvíli jedu do Ostravy,jedu s manžílkem a tak se zastavím za svou
bývalou spolužačkou,už jsem jí dlouho neviděla.Jsem zvědavá na reakci
až mě uvidí!Ach ta změna po tolika letech,hlavně ty kila nahoru.!
DORKO- na časopisy jsem nezapoměla,zháním,ale zatím bez výsledků,už
nikdo neplete!Ale myslím na tebe a vždycky když potkám nějakou známou
tak se ptám!!!V pátrání budu pokračovat.Pošlu ti fotečku mojí
malinkaté kuchyňky a obyváku.Neboj,taky se nové dočkáš!!!! U nás se to
obměňuje postupně, ještě chci novou koupelku,chci zrušit vanu a mít jen
sprchový kout,špatně se mi leze do vany,ale musím napřed najít nějakého
sponzora.ha,ha
Ahoj holky
Ameli
| 6. 5. 2008 09:46
Pritel me zase nepustil k PC, ale vidim, ze prispevku bylo malinko. Ono to pekne pocasi kazdeho vytahne ven, ze?
Dorko, nechala jsem se inspirovat tvym dortem a upekla boruvkovy kolac, docela se povedl. Jinak ja nepecu moc pravidelne hlavne kvuli sobe, jsem schopna snist celou buchtu na posezeni. Zato pritel by potreboval trosku vykrmit. Meri 180 cm a vazi 65 kg. Ale on to ma dane i geneticky...
Orlovanko, drzim pesti, at vse dobre dopadne. Pak dej vedet, ju?
Ja jdu pristi tyden na kontrolu na endokrinologii a pres pristi na onko. Vzdy kdyz se blizi ta pravidelna kontrola mam strach, ze se mi nemoc vrati a ze mi neco najdou. Ale po kontrole se mi pak zase ulevi.
Rezamko, jsi fakt sikovna, ze tak zvladas pocitac. Mam tetu ve tvem veku a ta ho neumi ani zapnout a co je horsi, ani se to nechce naucit... A jak jste oslavili vyroci? Urcite jsi neco dobreho upekla, ze? Nebo jsi to nechala na dceri?
Vcera jsem mela strasnou lenoru a neudelala jsem do skoly skoro nic, tak to dnes musim dohnat. Statnice se blizi milovymi kroky, tak aby me nevyrazili...
Vsem preju krasny den. Papa
Terry, Orlovanko, Amelíí...
Dorka
| 5. 5. 2008 22:34
jak se vede? Jste v pořádku? Doufám, že ano . Až budete mít čas tak se sem taky zastavte.
Orlovanko, doufám, že to v té nemocnici zvládáš dobře a moc tě netrápí. Myslím na tebe a držím pěstičky. Pak se určitě ozvi. Přeji hodně síly, ať to zvládneš.
Mějte se všichni co nejlíp, pa
Rezamko
Dorka
| 5. 5. 2008 22:28
jsem ráda, že ses ozvala a že je vše v pořádku . Jsi holka šikovná když si umíš poradit s Tv kartou a PC. Já sháním pořádný kvalitní monitor, aby byl šetrný na oči. Mám starou příšeru a je to šílený, pořád mě z něj pálí oči. Mám moc požadavků na monitor tak nevím, jestli seženu takový, který by byl pro mě vhodný a hlavně cenově dostupný. Ty lepší, který se dají i posouvat stojí kolem 10.tisíc to je moc. Nemůžu se pořád rozhodnout který. Kdybys náhodou měla nějaký dobrý tip tak mi dej prosím vědět. Není den, abych si nedávala kapky a mastičky do očí. Už jsem říkala, že zruším PC a bude pokoj Hodně jsem to omezila a je to tak lepší. Nemohla bych u něj sedět celý den. Naštěstí nejsem závislačka tak se bez PC a televize sem tam taky obejdu. Teď když je venku tak hezky by to bylo škoda tady trávit celou věčnost to bych nevydržela v žádným případě. Měj se moc hezky, pa
Ahoj, zdravím všechny
Dorka
| 5. 5. 2008 22:16
holky ve spolek a doufám, že si všichni užíváte jarního sluníčka. Je to paráda ....
Zdenko, ty to budeš mít doma krásně všechno sladěný to ti závidím. Taky budem předělávat kuchyň, máme to v plánu je už stará a škaredá, ale nevím kdy a jestli se někdy dočkám. Manžílek zatím slibuje tak doufám, že nezůstane jen u těch slibů to bych nerada. Jak mu bude líp tak ho začnu honit . Nebude mít ode mě pokoj dokud to neudělá
Zdenko, ten dort borůvkový nemá chybu, byl opravdu mňam . Jen se po něm zaprášilo, takže musím zas někdy zopakovat aspoň nevyjdu ze cviku. U nás se nesmí moc péct, aby manžílek moc nepřibíral. Když se začně cpát tak neví kdy má přestat tak jsem to teď omezila. Peču hlavně na narozeniny a sem tam něco dietnějšího lehčího. Málo cukru, málo tuku to je potom bašta. Nemám ráda moc přeslazený a tučný věci a ani to není zdraví. Na to já si potrpím, snažíme se jíst hodně zdravě. Měj se hezky, pa
P.S. už jsi sehnala nějaké ty časáčky co jsi slibovala? Byla bych moc ráda, papa
Regino
rezama
| 5. 5. 2008 15:19
Zdravím do Hlučína.Doufám že je u tebe taky vše OK.To víš jsem amatér a tak mě to taky chvilku trvá,ale já jsem nezmar a nedám se,ani ten PC mě nepřemůže.Tak se měj moc pěkně papapa Marta
Ahojky Rezamko -
Regina
| 5. 5. 2008 14:51
Již jsem si myslela, že Ti není dobře a ona se zatím potýká s PC .
Tedy ty jsi šikulka, co už všechno s PC umíš. -
Ale já teď co mě začínají poslouichat prstíky začnu taky -předtím mi to moc nešlo, než jsem se strefila bylo to fuč Tak ahojky a ať se daří Tobě i rodince. -

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
♥Jarka*Alice♥
9. 8. 2025 12:44
14812
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
..Hanka
8. 8. 2025 17:47