Diskuze

Zpět na výpis diskuze

život v invaliditě není nuda

Diskuze

Zdeničko
Majka33
| 29. 4. 2008 09:29
a co záda už je líp?Tak oslava byla super píšeš.Měj se krásně.Pa pa
Přejí všem nádherný den
Majka33
| 29. 4. 2008 09:25
je krásně pohádkově a sluníčkově .Holky je mi už líp,zítra jdu na půl dvanáctou na alergologií.Včera jsem byla s dětma u dochtora mají velký kašel.Ale nic to není,tak jsem ráda.Jen jsem jim musela jít koupit jitrocelový sirup.Je dobrý na průdušky.AMELI my jdeme taky na svadbu 28.6 švagrová se vdává,manželová sestra.A čeká dvojčátka.Kolem 16.září se to má narodit.Ale ještě neví co to bude.A jsou jednovaječná.Moc se na ty malé tvorečky těším .MARTI blahopřejí ke krásnému výročí.Je to pěkné.DORKO už tě přešla hlavička?Tak pěkně odpočívej a moc se nenamáhej.Holky krásný den,užijte si sluníčkaPA Majka.
Rezama
Ameli
| 29. 4. 2008 08:30
Marti, gratuluju k vyroci svatby!!!
Jeste k tomu duchodu, mne taky nerekli, jestli mam jit na nejakou kontrolu, tak nevim. Ja jsem duchod ani nechtela, ale posudkova doktorka mi ho vnutila, ale ted jsem rada, aspon nemusim chodit nikam na brigadu.
Tak se mejte krasne. Ja musim se psem na ockovani a pak se budu ucit. Tak papa.
krásný den
rezama
| 29. 4. 2008 08:07
Holky zdravím.Důchody to je někdy noční můra.já už ho beru rok,od loňského února.Měla jsem temkrát taky nějakej problém,paní doktorka mě špatně ukončila neschopenku a tak mě museli dát důchod o nějakej 10 dní dřív.No ale žádost jem podávala v prosinci,má se podávat 2 měsíce dopředu,to povídala p.doktorka.No a přiznání mš přišlo v květnu.Peníze mě přišli v červnu a to teda pozpátku vše najednou.Byla jsem 2 měsíce bez peněz a když jsem se teda zeptala jak to že mě nepošlou aspoň zálohu tak mě paní ještě pěkně sjela co bych chtěla že mě to nevezmou a pošlou vše zaráz.No bylo dost blbý,protože nám to vychází tak tak a s dětma to utáhnout,no co mám povídat.opravdu dělají vše pro lidi,já teda měla s nima dost blbou zkušenost a tak jsem ani vyřizování důchodu na účet nechtěla,i když teda zrovna ta paní co to dělá je fajn.Jinak ten důchod zůstává na poště a ten den Ameli u tebe 18. ho tam máš a nemusí ti žádnou složenku doručovat,prostě přijdeš a musíš ho tam mít.Jen když 18 bude sobota tak je v pátek a pokud je to neděle tak je v pondělí.Já mám důchod 16.Holky jen jsem se chtěla zeptat když vám ho přiklepli,řekli vám že pújdete na nějakou kontrolu a nebo nic.Paní tady u nás měla už od začátku stanovenou kontrolu za dva roky,ale mě neřekli nic.No já teda jsem pořád v léčení a dlouho ještě budu,ale jen mě to zajímá.oni to pořád mění tak aby mě ho ještě nechtěli sebrat.Já chtěla i to abych mohla parkovat na invalidech a k tomu potřebujete průkazku ZTP.No jenže to mě řekli že na to nejsem dost nemocná,to jsem teda měla velké chema,nohy oloupané do krve,špatně mě občas bylo,a tak by se mě to hodilo,no ale rakovina není prý v tabulkách na přidělování ZTP a tak na to nemám nárok.To nechápu,někdo normálně pracuje a klidně to má a já teda na to nemá nárok si zaparkovat na místě pro invalidy,no jo .Já podala tenkrát i odvolání,teď už je mě teda o moc líp a tak je to jedno,ale bylo to loni v červenci a ještě mě neodpověděli.

Tak dost .Přeju krásný sluníčkový den a klídek a pohodu v dušičce.Já jdu něco dělat,mám toho namyšleného hodně,máme dnes 20 let od svatby,tak jen tak si to chci hezky připomenout.Tak papa
duchod
Ameli
| 28. 4. 2008 21:31
Zdenicko, mne tu zadost vyridili za dva a pul mesice, ale meli nejake problemy s dohledanim prijmu, tak to urcite budes mit rychlejsi.
Jinak jsem pekny trdlo. Slozenka byla na poste. Postacka to totiz nosi jen jednou, a kdyz nejsem doma, musim si pro to zajit. Jesteze me napadlo se tam jit zeptat driv nez jsem sla nadavat na tu socialku. To by byla ostuda.
Dorko, zapomnela jsem napsat kolik lidi bylo na svatbe. Myslim, ze to bylo tak kolem stovky. Takze docela velka svatba.
Ahojte zlatíčka!
Zdenicka
| 28. 4. 2008 20:37
Všechny Vás moc zdravím,vůbec jsem neměla čas na PC,tak si to dneska vynahradím!!!! Holky,oslava byla super ,já
pít nemohla,protože jsem řídila,ale to nevadí bylo to fajn.Brácha teda
nepřijel,ani nezavolal tak vůbec nevím proč,ať si trhne hlupák,on
přišel o výborný pokec a zábavu! Je to morous,ať je doma!
AMELI- já mám přiznanej důchod od března a v pátek mi přišel
dopis,že moje žádost se teda vyřizuje a že se nemám bát a nemá cenu nic
urgovat,že mám počkat a že mi zatím posílají zálohu na důchod,mám to
složenkou,ale půjdu to změnit na účet,mě se totiž nechtělo lítat z
důchodovýho do banaky,tam nechat potvrdit papír a zase zpátky,tak jsem
si to nechala na adresu.A dneska mi ty peníze přišly.Jsem zvědavá kdy
to budou mít hotové,však mají čas,že?Vždyť o nic nejde!!!Dneska bylo
venku nádherně,umývala jsem si okna,vyprala záclony,byla na hřbitově,a
už jsem padla a moje záda volají pomóóóc!!!! !To
bude zase noc,jsem hloupá,vím že to potom odskáču,ale ..........chci to
mít vždy hotový,krásně to tady voní hm....,to mám ráda.To jsem celá
já.Holky mějte se moc hezky ,přeji dobrou noc a krásné sny. Ahoj Zdenka
Ahoj holky
Ameli
| 28. 4. 2008 15:18
Jak se dnes mate? Urcite fajn, kdyz je tak hezky.
Dorko, svatba byla perfektni, dobra zabava a dobre jidlo, hlavne cukrovi (jsem zavislak na sladkem)..
Chtela jsem se zeptat, jestli vam chodi duchod na slozenku nebo na ucet. Mne by mel chodit slozenkou vzdy k 18. v mesici, ale tento mesic nedosel. Bylo to v patek a zrovna jsem nebyla cely den doma, tak jsem myslela, ze mi postacka necha slozenku ve schrance, ale nic. Tak tam asi zas zitra budu muset zajit. Ach jo. Mam s tim porad nejake problemy. Uznany duchod mam od prosince, prvni dosel az v unoru a ted pro zmenu vubec...
Marti, diplomku ted nepisu, jen si sbiram materialy. Budu v ni pokracovat az po statnicich nekdy v cervenci nebo srpnu.
A co na zahradce? Uz vam to vsechno kvete?
Tak se mejte krasne, ja musim jit uklizet..
Ameli
Dorka
| 28. 4. 2008 10:23
sluníčko moc tě zdravím , tak jaká byla svatba? Povedla se? Kolik bylo hostů? Měj se moc hezky, pa
Tery
Dorka
| 28. 4. 2008 10:20
zdravím tě doufám, že už ti je líp. Já taky nemám žlučník úplně v pořádku od mala nemůžu jíst úplně všechno, některým jídlum se vyhýbám velkým obloukem. Teď se mi do toho přidaly i problémy se žaludkem. No hrůza Tery, co ti konkrétně způsobilo tu koliku?
Snad už je i tvýmu manžílkovi líp. Měj se moc hezky, pa
Rezamko
Dorka
| 28. 4. 2008 10:13
taky tě moc zdravím . S ponožkama jsem si dala teď nějak voraz, můžu pléct jen po troškách pač mi pac bolí. Musím pomalu, abych si ruku nepoškodila ještě víc. Zeleninka roste , mám zasazenou petrželku a už trochu vykukuje ze země teda jestli to není plevel není to ještě poznat ani u cibule. Půjdu to dnes zas omrknout včera jsem neměla čas. Počasí je super, půjdu se projít k doktorce chce mě jen zkontrolovat, jestli je vše v pořádku. Měj se moc hezky, pa
Orlovanko
Dorka
| 28. 4. 2008 10:07
sluníčko, jak je? Doufám, že ti není pod psa. Venku je tak krásně sluníčkově hned je to všechno veselejší viď Mě zas třeští hlava jako obvykle snad mi bude líp a nezblázním se z toho . Myslím na tebe ať ti dobře dopadne vyšetření pak dej určitě vědět. Měj se moc hezky, pa
Zdenko
Dorka
| 28. 4. 2008 10:03
Ahoj, zdravím jaká byla oslava? Dobrý? Snad záda nezlobí. Tys dělala řez s želatinou? Já zas dortu s želatinou a musím se pochlubit byla skvělá , pošlu foto. Jinak byl víkend pracovní. Měj se pěkně, pa
pozdraveníčko
rezama
| 28. 4. 2008 07:48
Holky moje zlaté moc a moc vás všechny zdravím v tom sluníčkovém novém týdnu.snad bude sluníčkový celý.Já vás teď zanedbala,nějak jsem toho měla asi moc.Zdeničko tak jaká byla oslava.
Dorko tak jakpak pokračujěš s ponožkama a copak zeleninka ,roste.
Ameli tak jak jde diplomka,a jak se daří ,je hezky tak už i nálada je lepší né?
Tery děkujeme za pozdravení,to je naše hodná dušička co nás zásobuje vtipkama a tím i dobrou náladou.
Tak holčiny pozdravila jsem vás a zase pádím,ještě určitě nakouknu,ale teď musím.
Tak se všechny moc neunavte a všem přeji to sluníčko i v dušičce.
Zdeničko
Majka33
| 27. 4. 2008 15:52
jaká byla oslava?Doufám že jsi se moc neopila................................?
všem
Majka33
| 27. 4. 2008 15:51
krásnou neděli přeje Majka
a ješte
anonym
| 26. 4. 2008 21:03
užijte si oslavy
Ahojky holky
anonym
| 26. 4. 2008 21:02
Všechny zdravím .Držím palce at všechny doktory zvládnete a jste v pohodě.Jinak já jsem ted po žlučníkové kolice a pořád to není ono.Ale snad to bude lepší.Ten muj má taky dneska problémy s těma jeho nohama tak je u nás veselo.Což měštve.Tak se mějte lííííííííííp pa
Ahojte!!
Zdenicka
| 25. 4. 2008 20:09
všechny zdravím,DORKO- na neurologii nic,protože nic nového není,čeká
se na kontrolu v Brně,akorát jsem vyfásla léky.Je to stále dokola!!!Náš
ministr zdravotnictví by měl jít mezi lidi do nemocnice,aby viděl a
slyšel,ale nějak
utajeně!!!chytrák!!!já ho teda vůbec nemusím,ale nebudu psát o
politice,protože se akorát rozčílím !!!! a je to nezábavné.Dneska jsem
si udělala radost a koupila jsem si halenku,moc pěkná !!!Dorko,taky máme zítra oslavu,sestra má 40 ,to
bude juchanda!Já sice nemůžu moc řádit,( s těma mojema zádama),ale smát
se můžu.Chtěla upéct řez se želatinou,tak jsem upekla a už se těším na
zítra,zase se sejde rodina pohromadě!To jsem se nějak rozepsala,tak se
mějte všechny moc pěkně a krásný víkend!!!!!pa,pa Zdenka
Ameli
Dorka
| 25. 4. 2008 19:21
ahoj taky zdravím jakpak bylo na oslavě? Dobrý? A hned další tak ať si to užiješ. Potřebuješ se odreagovat a vypadnout mezi lidi. Pořád ležet v knížkách to musí být na zblbnutí .
Škoda, že žádný skripta nemám, ráda bych ti pomohla.
My máme zítra taky oslavu takovou malou narozeninovou tak peču dortu mňam . Ještě nachystat maso, naložit a je to. Měj se moc hezky, papa
Rezamko
Dorka
| 25. 4. 2008 19:14
ahoj, zdravím jakpak se daří? Pletení mi jde pomalu, manžel je šikovnější snad se od něj dočkám ponožek. Měj se moc hezky, pa
Orlovanko
Dorka
| 25. 4. 2008 19:10
zdravím a neboj, vyšetření zvládneš jsi šikulka . Je to protivný, ale budeš mít aspoň klid na duši. Budeme ti všichni držet palce . Měj se hezky a mysli na pěkný věci, pa
Ahoj
Dorka
| 25. 4. 2008 18:26
Zdenko, taky mám lítání po doktorech a co vždycky nechám peněz v lékárně no hrůza Jsem ráda, že to manžílkovi dobře dopadlo. Zdravotnictví se mi ani trochu nelíbí, kdyby se aspoň zlepšili služby. Je to furt stejný a ještě jsme o to chudčí no hrůza. Jak jsi dopadla na neurologii? Dobrý? Měj se pěkně, pa
Všechny zdravím!!!
Zdenicka
| 24. 4. 2008 14:07
Je krásně,sluníčkově a hned je veselej.MAJKO- úplně s tebou cítím,vím
jaké to je,já jsem zatím dobrá,ale děsím se toho že to za chvíli
začne,v loni touto dobou už jsem chodila na kapačky,tak to třeba
zvládnu jen na lécích.Moc ,moc Ti přeji ať už Tě to nezlobí!!!Holky mějte se hezky ,ahoj jdu na zahrádku
Ahoj holky
Ameli
| 24. 4. 2008 11:08
Zdravim ze slunecneho Brna. Je tady nadherne. A doufam, ze u vas taky.
Uz jsem se dlouho neozvala, protoze porad nekde litam. Vcera jsem napriklad byla na cely den v Praze. Byla jsem v knihovne podivat se do knizek, ktere se mi hodi na diplomku, ale tady v Brne nejsou k sehnani. Udelala jsem si nejake vypisky a kopie a zas se s psanim pohnu o kousek dal.
V sobotu jdeme na svatbu priteloveho kamarada, tak uz se tesim. Hlavne na kolacky . U nich (v Lanzhote) se pecou takove dobre. Mnam.
Tak se mejte krasne a at vam ti doktori, lekarny a Julinek moc neotravujou zivot. Ja jdu taky na CT, ale az v cervnu, tak na to zatim nemyslim.
Papa
Ahojky
Majka33
| 24. 4. 2008 09:50
Dorko, Zdeničko,Rezamko,Ameli jak se vám daří?Mě celkem dobře a kdybych tu alergií neměla, tak by to bylo ještě lepší.Dnes je nádherně.Tak si krásně užijte sluníčkovi den a hlavně to zdraví.
Ahoj zlatíčka
Zdenicka
| 23. 4. 2008 23:25
Tak ,už mám tento týden doktory polítané a mám pokoj(na
chvíli).MAJKO-CT bude určitě v pořádku,držím pěstičky.Jen ať to máš už
za sebou,člověk se jen nervuje,že? Manžílek se už cítí lépe,tak to jsem ráda! Holky mějte se moc a moc hezky ahojky Zdenka
pozdraveníčko
rezama
| 23. 4. 2008 10:29
Ahojda Holčiny.
Tak to jsem ráda Zdeničko že už je mnažílkovi líp,s těma polatkama se nemá cenu rozčilovat,prý bude ještě hůř.Za chvilku budeme platit i za to že se můžem nadechnout.
Dorko pak napiš jak ti jde pletení a zahradničení,já už mám v zemi 32 liií,já se letos dala i na kytičky.
Majko to CT přežiješ neboj,já na ně chodím každé 3 měsíce,teď jsem byla už na 10,pokaždé piju doma kontrastní látku,to je ta bílá,pak ještě těsně před a pak do žíly,ale hlavní je když ti pak řeknou že je to dobrý.To pak máš radost a nevadí ti nějaké vyšetření,zkrátka máš dušičku v klidu že jsi v pořádku.
Tak se všechny mějte moc fajn i když je docela zamračeno,vězte že brzo bude líp.
Ahojky
Majka33
| 23. 4. 2008 10:20
všechny vás zdravím a přejí hezký den.30.4 jsem konečně objednaná na alergologií na půl dvanáctou.Tak doufám že mi pomůžou.A některý den se chystám na gyn kontrolu.Tak vám dám potom vědět,kdy půjdu a jak jsem dopadla.A co vy jak se všechny máte?ZDENICKO-jsem ráda že je tvůj manžel v pořádku .Hned ti je u srdíčka líp že? .též půjdu na CT,ale ještě nevím kdy.Budou mě tam jen objednávat.Vysvětloval mi to můj gynekolog.Vůbec se na to netěším.Zase pít tu vodu a potom ještě do žily ti píchnou tu kontrastní látku nebo jak se tomu říká.Ach jooo brrrrr.Tak se mějte hezky a zatím pa pa pa Majka.
Ahoj
Zdenicka
| 22. 4. 2008 22:55
moc
Vás zdravím,já nějak nestíhám,stále lítám po doktorech,napřed s
manžílkem a potom sama se sebou,už těch doktorů mám plné zuby!!!Manžílek má CT v pořádku,tak jsem už klidná!DORKO-sousedce jsem říkala o těch časopisech,tak říkala že se podívá jestli něco má! Dneska jsem v lékárně nechala 500kč a to vše bylo na recept,fakt děsný.Ten chytrák Julínek.......a
zítra jdu ještě na neurologii,no hrůza!!!!!Tak se mi trochu
ulevilo,když jsem to sem napsala,ale asi to znáte,že?Mějte se moc hezky
ahojte Zdenča
Rezamko
Dorka
| 21. 4. 2008 20:05
Ahoj sluníčko , taky nevím kde se všichni toulají asi jsou venku na zahrádce . Počasí je supr, ještě kdyby přestalo tak foukat. Fotečka je nádherná líbí se mi, měj se krásně já jdu oprašovat ty moje rajčátka a jahůdky a cibulku... Jsem teď taky častěji venku jak doma. Měj se krásně, pa

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
♥Jarka*Alice♥
9. 8. 2025 12:44
14812
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
..Hanka
8. 8. 2025 17:47