život v invaliditě není nuda - Diskuze | e15.cz
Zpět na výpis diskuze

život v invaliditě není nuda

Diskuze

Zdenička
Majka33
| 16. 4. 2008 09:45
tak to je mi líto tvého manžílka.Nechytl nějakou vyrozu?Ale je v dobrých rukou,tam mu pomůžoua bude dobře.Tak se drž.Zatím pa .
všem holkám
Majka33
| 16. 4. 2008 09:38
přejí hezký den.U nás prší a je chladno.DORKO jsem ráda že ti to dopadlo dobře.Já jdu zítra ráno,tak jsem zvědavá co vyřídím.Včera mi volal můj gynekolog,že už mám přijít na gyn.kontrolu tento měsíc.Budou mě na celý den hospitalizovat,půjdu i na rentgen,ultrazvuk a mamograf.A potom mě převezou sanitkou do Ostravy na CT.Vůbec se mi nechce.Uvažují že půjdu až příští měsíc.Mám správně jít až v květnu.Na prohlídce jsem byla v únoru a chodím pořád co 3měsíce a najednou mám přijít už po dvou měsících. Já nevím.Toto všechno vyšetření budu podstupovat už napořád a jednou ročně.A dva roky chodit co 3měsíce na gyn.kontroly a když to bude pořád dobré,tak potom normálně co 6měsíců.Já se už z toho všeho zblázním.Už ani nevím kde mi hlava stojí.Holky ahojky a držte se všechny.Pa pa Majka.
ahojky holky
anonym
| 15. 4. 2008 19:40
Všechny zdravím.JO jo poplatky a doktoři to je debata.Je fakt lepší to neřešit,ale nesmíme si nechat vše líbit.Zdeni,co manžel?Jinak všem ostatním taky držím palce at u doktora dobře pochodíMějte se a držte se
Majko
Dorka
| 15. 4. 2008 15:06
Ahoj, zdravím. Jak je? Ve čtvrtek jdeš na kontrolu, že? Tak hodně štěstí, pa
Zdenka
Dorka
| 15. 4. 2008 15:02
ahoj, zdravím. Je mi to moc líto, že máš takový starosti doma s manželem. Muselo to být hrozný, když pořád zvracel a bylo mu tak zle. Já bych z toho byla taky vyděšená, dobře, že jste zavolali doktora. Neboj, v nemocnici ho dají do pořádku. Hodně síly a dej vědět jak manžílek dopadl, pa
Rezamko
Dorka
| 15. 4. 2008 14:55
Ahoj Rezi, já jsem se včera kvůli těm d........poplatkům tak rozčílila, že jsem měla den BLBEC! Nic se mi nedařilo, všechno co jsem včera vyřídila jsem musela dnes vyřizovat znovu. Měla jsem smůlu ve dvou obchodech a pak u doktorky. Jsem úplně vyřízená, necítím nohy to se zas budu 3dny léčit.
Jinak s tím co tady píšeš souhlasím, nelíbí se mi, že musíme doplácet na tak nesmyslný zákony! Už se nechci rozčilovat, jsem ráda, že jsem dnes všechno vyřídila a že tonakonec dobře dopadlo. Výsledky u doktora vyšli jakžtakž , léky musím brát dál, protože chceme s manželem mimi. Prý kdybych to vysadila mohlo by se mi to zhoršit a pak už bychom neměli nikdy šanci. Dala mi udržovací dávku, jen mi zmáčkla krk, sdělila výsledky a vzlala si poplatek. Opět jsem si vyžádala doklad, ale myslím, že mě na nic nebude. Jsem zvědavá kolik zas utratím za léky +recept. Je to fakt postavený na hlavu jak tady psala hezky Ameli. Mám těch doktorů hodně (asi 10), ale kvůli těm všelijakým nemožným poplatkům na to kašlu. Půjdu tam až mě bude nejhůř. Ne, já si pořídím prasátko a budu cpát do kasičky na horší časy jak psala Orlovanka. Já se jen obávám, že se ta péče u doktorů nezlepší aspoň já nemám moc dobré zkušenosti. Pár vyjímek by se našlo, ale to bych spočítala na prstech jedné ruky. Když nemá dnes člověk známý tak má hold smůlu.
Měj se, papa
Ahojte
Zdenicka
| 15. 4. 2008 12:38
Ahoj holky,všechny Vás zdravím.Včera jsem byla s malou na alergologii a
tam jsem poplatek neplatila,zajímavé!!!!Ale spoustu peněz jsem
zaplatila v lékárně.Včera jsem neměla vůbec čas sednout k PC,protože
mému manžílkovi bylo špatně a ještě je,před chvílí ho odvezli do
nemocnice ,tak jsem zvědavá co to je.Od včerejšího rána zvrací,bolí a
motá se mu hlava.Injekce co mu píchal obvoďák nepomohly,a ten si taky
poplatek žádnej nevzal a byl u nás doma včera i dnes.Čekám až mi můj
milovaný zavolá jak to vypadá,hrůza!!!!Nemohl ani dojít na záchod,kýbl
u postel a kyž chtěl jít na malou,tak lezl po čtyřech.Já po té operaci
zad mu teda moc nepomůžu,a není taky žádnej chrobáček.Tak se mějte
hezky ,zatím pa,pa
Krásné úterý přeji všem holčinám
rezama
| 15. 4. 2008 11:59
Dorko neboj výsledky budou dobré.S tím placením ale nic nenaděláš,pokud to chtějí tak to prostě musíš zaplatit.U nás jedna obvoďačka vabírá dokonce 30Kč za vypsání receptu a pak zaplatíš ještě v lékárně.Já teda k ní nechodím,ale už to říkalo spousta lidí a když jí něco řeknou tak jim ten recept nenapíše a tak se raděj nehádají.Ono hádej s doktorem pokud ho potřebuješ,to tak nějak nejde,vždyť to znáš.
Já osobně bych všechny ty politiky nechala dejme tomu s 15000 kč platem a aby si museli normálně všechno platit,daně,inkaso jídlo,prostě všechno jako my a to by pak byly zákony,jak by se to rychle změnilo.Hlavně to zdravotnictví a školství,to oni snad chtějí zrušit čico.To jsme měli tak dobře zavedené a vidíte jak to teď vypadá,no taky zenědělství a to už vůbec nechápu,vždyť to by mělo zemi živit a né že si budeme vše dováže.Tak nevím asi si hrabou na svůj píseček a co by mělo být dobré pro zemi a lidi to je nezajímá.Holt nevím ale snad to tak nemůže jít do nekonečna né.
Teda raději se nebudu rozčilovat nemá to cenu.
Holky u nás je zamračeno,ale prší jen chvikama,občas vysvitne sluníčko,zima není moc velká,tak snad to ochlezení už nebude.
Tak se holky moje mějte moc a moc pěkně.
Dorko
Majka33
| 15. 4. 2008 10:59
tak jak ti to dopadlo?doufám že dobře.Přejí hezký den i všem holkám.pa pa Majka.
Dorko
Majka33
| 14. 4. 2008 10:39
tak ahojky a neboj bude to dobré uvidíš.Taky už končím.Tak zatím pa Majka.
Majka33
| 14. 4. 2008 10:38
jsem o tom taky slyšela a je to prostě neuvěřitelné.Pořád je jím málo.Ale doufám,že dostanou rozum a zruší to.Hlavně u děti mi to příjde dost sprosté.Mám dvě děti,tak za každé dítko platit 30kč a plus já chodím často po dochtorech.Zachvilku si fakt budem odkládat peníze do kasičky na dochtora.
díky
Dorka
| 14. 4. 2008 10:36
díky, že na mě budete myslet Pro výsledky jsem si volala už minulý týden. Prolaktin v normě, uff , ale u té štítné žlázy byla zdrženlivější tak snad to není taková hrůza. Měj te se krásně, pak napíši jak jsem dopadla.
holky
Dorka
| 14. 4. 2008 10:33
dneska jsme to tady rozjeli Když už jsem byla nucena zaplatit tak jsem si vyžádala potvrzení a dala mi ho. Jenže je to takový univerzální doklad a tím jsou kryti. Oni si ty peníze prý nechávají pojišťovna tvrdí, že s tím nemá nic společnýho. A ještě jsem slyšela, že by chtěli doktoři ty poplatky zvýšit na 60,- Kč, že 30,-Kč je pro ně málo.
pečení
Dorka
| 14. 4. 2008 10:28
Zdenka, včera jsme s manželem pekli tu meruňkovou buchtu tak jsem si na tebe vzpoměla. Dala jsem si ji k snídani a je lepší zaležená. Recept jsem musela trochu upravit, pa a Zdenka, ten ořechovo-ananasovej jsi dělala přesně podle receptu? A jak velký plech jsi použila?
Dorko
Majka33
| 14. 4. 2008 10:27
máš pravdu, ale my se taky nesmíme dát a musíme ukázat,že do toho taky dobře vidíme.Tak za vyšetření budeš platit,stím počítej.Já jsem četla jednou na internetu,že se pacienti nesmějí dát a stát si za svým,když budeme vědět,že se za něco nevybírá poplatek.A máme si na to dávat pozor.Tak se zeptej své dochtorky,že jestli ví,že se za konzultaci poplatek nevybírá.Ani když ti dají jen recept,tak bys neměla platit.A taky se neplatí,když jdeš na rentgen,nebo ultrazvuk.Ach jo,je to prostě bordel a myslím si,že někteří dochtoři ani nevědí,za co se má vlastně platit a za co ne,že?
dorka
Ameli
| 14. 4. 2008 10:22
Za to vysetreni uz budes stopro platit a bude to v "poradku", ale i kdyby jste si s doktorkou povidaly hodinu a ona ti neprovedla zadne vysetreni, tzn. se te nedotkla, tak bys platit nemela. Ja bych se ale asi taky nehadala. Te sestricce u meho doktora jsem rekla, ze za povidani se neplati a ona rekla aha, a nechala me byt, ale kdyby na me spustila, ze zaplatit musim, tak bych se asi taky vzdala. Prijde mi, ze nektere sestricky a doktori spolehaji na to, ze v tom maji lidi zmatek a trosku toho zneuzivaji. Nehlede na to, ze se mnohdy nedavaji ci se ani nezeptaji jestli chces doklad... Doufam, ze to zrusi. A kdyz ne u doktoru, tak aspon v tech lekarnach, to mi pripada uplne postavene na hlavu.
Jinak co budu varit zatim nevim. Nejdriv musim do obchodu.
Jo a stou stitnou zlazou ti to urcite dopadne dobre.
ach jo...
Dorka
| 14. 4. 2008 10:12
je to bordel, to jsem měla z té ordinace utéct bez placení? Já tu doktorku potřebuji. Za 14 dní jdu k ní znovu, to už mě bude dělat vyšetření tak jsem zvědavá, jestli mě zas sestřička skasíruje. Určitě pak napíšu jak jsem dopadla.
P.S. zákony čtu pořád dokola, doktoři to taky ví za co můžou vybírat a za co ne, ale ve skutečnosti si dělají co chtěji! Takže zákony jsou nám na nic....
Dorko
Majka33
| 14. 4. 2008 10:08
držím ti palečky at´to máš dobré Neboj,za výsledky by neměli brát poplatek.Tak se nedej.Já mám ještě oběd ze včerejška,tak nemusím dnes vařit .Já jsem dělala,hovězí guláš s knedlíkem.Tak potom napiš jak jsi dopadla jo?Myslím na tebe
DORKO
Majka33
| 14. 4. 2008 10:04
léky mi nechce dochtor dat,nebo mi bude dělat další vyšetření a podle výsledků mi nasadí léky.A to čekání je hrozné.Přesně jak píše Ameli.At´si přečtou za co se má platit a za co ne.A za konzultaci s dochtorem se poplatek nevybírá..Jen pokud´tě dochtor vyšetří.Já vím je to těžké ale nesmíme se dát.A být ve střehu.
co vařit?
Dorka
| 14. 4. 2008 10:02
Co budete dnes vařit? Mě nic nenapadá jsem z těch poplatků tak rozčílená .
Dnes
Dorka
| 14. 4. 2008 10:00
jdu k dalšímu doktorovi se štítnou žlázou tak se bojím, že mě budou taky chtít skasírovat. Za odběr krve nic nechtěli a za výsledky by taky snad neměli chtít nic. Pak napíšu jak jsem dopadla
Prý se chystá nový zákon, tak snad ty poplatky zruší všem důchodcům ne jen starobním a dětem by to taky měli zrušit! papa
Ameli
Dorka
| 14. 4. 2008 09:55
Ahoj, moc zdravím. No jo jenže já ji to říkala, že za vyšetření se neplatí a ona mlela svou. Měli by je nějak za to pokutovat, takhle to přece dál nejde! Odbyla mě tím, že jsem tam byla půl hodiny a to si musím zaplatit. Já se s nima hádat nechci to raděj přestanu chodit k doktorům.
zubar
Ameli
| 14. 4. 2008 09:46
Ja jsem u zubare taky vzdycky cela zpocena a bojim se. Moje zubarka totiz nestoji za nic, ale nikde jinde me nechcou vzit, maji plno, tak muzu byt rada, ze mam kam chodit.
Dorko, tak az tam pujdes priste, rekni sestricce, at si poradne nastuduje vyhlasku... Mne taky jednou chtela sestricka od obvodniho doktora osidit. Sla jsem se zeptat, kdy mam jit na tetanovku a hned me chtela skasirovat, tak jsem ji rekla, ze za zeptani se nic neplati...
Orlovanko
Dorka
| 14. 4. 2008 09:39
Orlovanko, je mi tě tak líto, že tě trápí alergie. Proč ti ty léky nedají hned? Jen by sis přišla pro cerept, to ti přece musejí dát, ne? Budu v ti ten čtvrtek držet palečky ať dobře u doktorů dopadneš.
Se synáčkem sis fakt u zubaře "užila" no jo dětem se musí všechno vysvětlovat opatrně asi má se zubařema špatné zkušenosti když se chudáček moc bál, ale stejně byl statečnej když si nakonec ten zoubeček nechal spravit. Měj se co nejlíp, pa
Ahoj
Dorka
| 14. 4. 2008 09:28
Ahoj Zdenka, Ameli a Orlovanko. S těma poplatkama jste mě moc nepotěšily, ptala jsem se sestřičky, proč mám platit jen za konzultaci bez vyšetření a řekla, že si mám stěžovat na Ministerstvu nebo ve vládě. Ještě mě utěšovala, že se třeba dočkáme zrušení poplatků. Ach jo, jsem hrozně naštvaná i když je to jen 30,- Kč zatím. Co pak? Nasadila mě léky, budu tam teď chodit často a mám strach, že budou chtít peníze pořád dokola a to jsem ještě platila v lékárně za ty léky a za recept! Mě to tak hrozně štve je to bordel. Já mám jen částečný invalidní to je šílený!!!!!!!!!! Pořád si říkám, kam se poděla jejich slušnost? Je to k pláči. pa
Ahoj holky
Majka33
| 14. 4. 2008 09:10
Přejí krásný sluníčkovi den.I když mi není dobře.Ta alergie mě ubíjí.Pořád kýchám,smrkám,oči mě bolí.Ani si to teploučko pořádně neužiju,ach jo.DORKO u gynekoložky když si byla jenom u ní na konzultaci ,tak si správně neměla platit.Jen kdyby dělala vyšetření.Už aby byl čtvrtek a šla už na alegologií.Aby mi dal dochtor nějaké léky.Já už se z toho zblázním.Jinač je celkem dobře.Taky nerada chodím po dochtorech.A že jich máááááááááám.A ve čtvrtek jdu ještě ke své obvodní,na odběry a na kontrolu.Jééé DORKO,ty budeš mít jahůdky?To bude dobrota co?Budeš jak ta ,,Maruška z pohádky,,.Holky byla jsem v pátek s klukem u zubaře,měl menší kaz.No to teda jsem si užila.Plakal,seděla jsem sním v křesle.Já spocená i on.A co jsem ho utěšovala i dochtor a nic nepomohlo.Nevrtal mu do zoubku,jen mu to trochu vyčistil a potom zalepil.Ale vysvětlete mu to.Jak kdyby ho na nože braly.Máme hodného zubaře.Je to pro dospělé,ale bere i děti od svých pacientů.Ještě k těm poplatkům.U zubaře se za děti neplatí,jen dospělí ale jen jednou ročně se platí.Já jsem jen osvobozená od poplatků na gynekologií.Nebo jsem onkologický pacient.To mi vysvětloval můj gynekolog.A už slyším že mi pračka doprala.Tak to jdu honem pověsit.A co vy jak se všechny máte?ZDENI,jaké léky bereš na alergií?A pomáhá ti to?Zatím pa pa Majka.
Dorko,Ameli
Zdenicka
| 13. 4. 2008 22:37
Ahojte,s těma poplatkama je to o hu......,každý si to dělá jak chce,ale
pokud jde jen o konzultaci a doktor navyšetřuje,nemělo by se platit.Na
ty časáky se podívám.Ale nic neslibuji,nevím jestli jsem to už
nevyhodila.Pletení je lehký,aji jsem ráda šila,ale teď se to
nevyplatí,vždyť ty látky jsou drahý jako.......,to už si raději počkám
na nějaký výprodej a pak si to koupím,a je to bez práce(nejsem
švadlena),ale ušila jsem si i kostýmek.Bavilo mě to.
poplatky
Ameli
| 13. 4. 2008 22:26
Ahoj Dorko, pokud ti neprovadela zadne vysetreni, tak by se to platit nemelo...
poplatky u doktorů
Dorka
| 13. 4. 2008 22:11
Holky, jak řešíte poplatky u doktorů? Já byla u gynekoložky a jen za konzultace si vzala 30,- Kč je to v pořádku? Platí se za první návštěvu jako u zubaře nebo se platí furt dokola?
Mám pocit, že si ty zákony doktoři vykládají po svém. Prosím, napiště mi svoje zkušenosti, diky.
Zdenka
Dorka
| 13. 4. 2008 21:58
Zdenka, ty máš teda zítra doktorů tak hodně štěstí ať to v pohodě zvládneš. Já taky nevydržím dlouho chodit tak to jsme dvě Většinou se pohybuju autem (manžel mě vozí), ale někdy to nejde když je v práci tak si musím k doktorovi dojít sama a to jsem pak pěkně vyřízená. Měj se, papa

Nejnovější příspěvky v diskusích

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
♥Jarka*Alice♥
2. 5. 2024 15:20
11851
cudlik
2. 5. 2024 12:35
70398
Lenka Soukupov
30. 4. 2024 11:15
8776
♥Jarka*Alice♥
26. 4. 2024 08:01
409
Uivatel_5825696
16. 4. 2024 20:10
479
helena.07
27. 3. 2024 11:56
8
Uivatel_5747674
19. 1. 2024 11:51
16826
Pavlna Trojanov
12. 3. 2024 09:26
5
Jiina Koudelov
25. 2. 2024 20:33
148
Anna Soukov
23. 2. 2024 00:14
115
Jiina Koudelov
13. 2. 2024 21:43
46
Silvie Zimmermannova
13. 2. 2024 17:15
10831
Jiina Koudelov
3. 1. 2024 18:58
327
Uivatel_5725017
3. 1. 2024 10:00
33
Uivatel_5694482
24. 11. 2023 19:31
82
Cryptomeria Rasa
16. 11. 2023 18:49
287
sona.koutna8
30. 6. 2022 21:02
26
Vlado Schiffel
12. 11. 2023 01:48
439

Hlavní zprávy

Nejčtenější

Video