Diskuze

Zpět na výpis diskuze

život v invaliditě není nuda

Diskuze

jarní kytí
anonym
| 14. 3. 2009 18:48
Dous
anonym
| 14. 3. 2009 17:13
tak ta játra se připravují stejně jako kdybys dělala svíčkovou, tj. na rtuku orestovat nastrouhanou kořenovou zeleninu a cibuli, vložit játra - vcelku, opéci rychhle po obou stranách, zalít cvodou, přidat b. list, nové koření a celý pepř,(já koření dávám do vajíčka co se používá na sypaný čaj, lehce pak koření vytáhnu) a dusit, až játra změknou. Pak játra vyjmout, vydušeninu prolisovat (já to nakonec i s moukou rozmixuji ponotným mixérem) zahustit hl. moukou rozmíchanou v mléce, povařit, nakonec přidat smetanu (já dávám 1 šlehačku) , dochutit solí, octem a cukrem a nakonec do omáčky vložit na drobné kostičky nakrájené steril. okurky + steril. červenou kapií + c ibuli (vše nakrájené= na drobnén kostičky . (Do omáčky můžeme při dochucování přidat i trochu nálevu jak z okurek, tak i z kapie.) Podáváme s houskovým knedlíkem. Dobrou chuť.
Dous
anonym
| 14. 3. 2009 17:13
tak ta játra se připravují stejně jako kdybys dělala svíčkovou, tj. na rtuku orestovat nastrouhanou kořenovou zeleninu a cibuli, vložit játra - vcelku, opéci rychhle po obou stranách, zalít cvodou, přidat b. list, nové koření a celý pepř,(já koření dávám do vajíčka co se používá na sypaný čaj, lehce pak koření vytáhnu) a dusit, až játra změknou. Pak játra vyjmout, vydušeninu prolisovat (já to nakonec i s moukou rozmixuji ponotným mixérem) zahustit hl. moukou rozmíchanou v mléce, povařit, nakonec přidat smetanu (já dávám 1 šlehačku) , dochutit solí, octem a cukrem a nakonec do omáčky vložit na drobné kostičky nakrájené steril. okurky + steril. červenou kapií + c ibuli (vše nakrájené= na drobnén kostičky . (Do omáčky můžeme při dochucování přidat i trochu nálevu jak z okurek, tak i z kapie.) Podáváme s houskovým knedlíkem. Dobrou chuť.
vypravecko
anonym
| 14. 3. 2009 17:09

,děkuji,my jsme ani nevěděli co vyhrajeme,mysleli jsme že hračku,bylo to takový to chapadlo,kterým se hračka vybírala,koukali jsme co z toho bude a ono 300 ,ale bodne mi to,mám od 02 volání na jedno číslo za 49 kč týdně.
Raduško
anonym
| 14. 3. 2009 17:00
gratuluji k výhře, mám radost s tebou
holky
anonym
| 14. 3. 2009 16:04
tak mám radost ,vyhrála jsem na 02 300 kč,dobila jsem si,přišel kód,to jsem zadala na dobij a vyhraj a vyhráhla 300. ,sice na druhej pokus,vyahoval to přítel,ale super
Regi!
Zdenicka
| 14. 3. 2009 14:15
já jsem ten řepíkatej celer dávala do salátu ještě s hroznovým vínem,oříškama,jogurtem,rozinkama a nevím co ještě jsem tam dala,ale bylo to strašně dobrý a dnes jsem ho dala do polévky a také dobrý!
Jo,abych nezapoměla holky pozdravuje Vás Baruška,dneska se tam nudí a chlapi prý jsou všeci bolaví tak prý nic, moc! To bylo jen tak na pobavení,Barušce to doufám nevadí!!!Měj se tam moc hezky a dnes užívej sluníčka!!!!
Tak holky vy se mějte taky hezky zatím páček
Zdeničko -
Regina
| 14. 3. 2009 12:18
- dík za povzbuzení - no jde to pomalu, ale jistě- u nás je krásné a tak uvidím jak to bude, až půjdems Fifinou ven. -
zeleninu mám ráda a teď mám brokolici a papriku na paráku -

- řapíkatému celeru - nevím jak jej děláš, ale já jej vařím jako chřest - v "číně" pak nahrazuje bambusové výhonky -
Stejně tak užívám řapíky mangoldu - který mám taky ráda. -
a Dobrou chuť !!! -
Vypravecko
Zdenicka
| 14. 3. 2009 12:09
zapoměla jsem Ti pochválit Himaláje!!!vidím,že jsi dala 3 tvarohy jako já,jsou opravdu vyníkající,že?
vypravecka
Kloa
| 14. 3. 2009 11:53
Vypravecko, včera jsem měla namířeno s vitamínky k příteli, protože je nemocný a nebýt tvého příspěvku málem bych zapomněla, že mám doma takové pomocníky mezi mastičkami. Nakonec jsem ale nevzala jalovcový ale tymiánový a eucasol sprej. A kdybys měla zájem, můžu ti just shánět levněji. Nechtěla jsem se připomínáním na ten článek o esperantu nějak "vtírat", ale z tvého deníčku jsem z tebe vyčetla pro esperanto nadšení, tak jsem nechtěla ať ti to unikne a na diskuzi 55 jsem už pak nekoukala jestli jsi to četla.
Hezký víkend všem.
Reginko!
Zdenicka
| 14. 3. 2009 11:34
tak teď už bude jen lépe a lépe,ještě chvíli než se to zahojí a zase bude hej!!!!!! Krásný den!!!!
Krásnou sobotu
Zdenicka
| 14. 3. 2009 11:33
přeji Všem!!!!!Sluníčko nám svítí 2 dny volna no,není to super!!!!
Vypravěcko- to je fajn,že se cítíš lépe!!!Jen na sebe dávej pozor a ještě se šetři ať se to nevrátí!
Dous - vanilkový oblak najdeš na Dámě receptč. 675,pokud nenajdeš tak ráda napíši!
Raduško- ty máš toho ko*** jako dítě, celý den se o něj staráš,když to tak vidím kolem sebe jak sousedi mají kočky a všechny lítají po venku a doma vůbec nejsou!jedna mě obzvlášť rozčiluje a to tím ,že mi chodí na terásku a vyvrhuje mi tam na koberec své chlupy a už toho mám tak akorát dost!Nehledě na to ,že jsem silnej alergik na kočky!
Copak asi naše Baruška,ta se tam rochní v bazénku,nechá se obskakovat,dobré spolubydlící..ta si užívá....moc Ti přeji aspoň chvíli oddechu a pohodičky
Já dnes mám rizoto a zeleninkovou polévku,poprvé jsem si koupila řapíkový celer,ale musím říct,že mi chutná!
Tak se mějte všechny sluníčkově ahojky pa,pa
krásnou sobotu všem
anonym
| 14. 3. 2009 09:48
vypravecko o jsem ráda,že už jsi fit ,u nás ráno dostal kocourek kapsičku, pak koukal,co bude ještě,tak měl vařený maso,to mezi měl suchý,ale už spí na křesle,akže uvidíme,kdy půjde ven .My budeme mí ovocné knedle od Gusepe,teď zase tvarohové.Dneska bych si dala to kuře v tom pytlíku,co reklamujou,že je bez tuku,vyzkoušel už to někdo??Copak naše Baruška,jakpak se má,ostaní se doufám staví
Vypravěčko,
anonym
| 14. 3. 2009 09:17
tvoje řezy vypadají supr, úplně se mi zbíhají sliny. Já tvaroh miluju.

Zaujaly mne ta játra po tyrolsku - copak to je, prozraď prosím . Já s Bubákem játra milujeme,takže bych ho mohla příště třeba něčím překvapit. To víš, milé překvapení je u nás nejčastěji "o jídle"
Pěkné
anonym
| 14. 3. 2009 09:06
sobotní ráno přeji Vám všem. Již jsme se před chvíli s dcerou vrátily z kaufu, měli jablka a tvarohve slevě, tak jsem toho chtěla využřít. Včřera již mi bylo dobře, trochu jsem ještě poléhávala, ale dnes již jsem zcela fit. taky jsme s dcerou včela pekly řezy Himaláje, jsou chutově supr. Dala jsem 3 tvarohy a příště uberu trochu cukru, ten tvaroh byl dost sladký, máme raději moučníky méně sladké.
Kloo - je to ten jalovcový krém od justu, děkuji za odkaz, již jsem to měla přečtené, ale i tak děkuji.
Raduš- děkuji za přání brzkého uzdravení, již jsem opravdu fit
Co budete dnes vařit? Já budu dělat vepř. játra po tyrolsku, přál si to dceřin přítel, již měl na ně chuť a dcera taky, tak jsme se dohodli.
Tady je zatím hustá mlha a dost chladno. Zatím se mějte hezky, možná, že se odpoledne na chvilku ještě stavím
A takto vypadají ty moje řezy:
Zdeničko,
anonym
| 13. 3. 2009 23:51
tvoje pečení vypadá opět moc pěkně
a kdepak je recept nebo odkaz na něj
celý večer přemýšlím, co Bubákvi upeču, tak šup sem s nápovědou
Pěkný večer!
Zdenicka
| 13. 3. 2009 22:02
ahojte,já jsem dnes nějak nestíhala za Váma přijít,ale už jsem tu !Sice jen naskok,ale přece!
Omlouvám se,že nebudu reagovat na vaše příspěvky,ale nedočítala jsem ,zítra to doženu!jen Vám chci popřát hezkou noc a bezbolestnou!!(mě teda dneska bolí záda jako čert,asi to počasí)!
Tak se pěkně vyspinkejte a vyhajuškejte do růžova!!!!!pa,pa zítra
p.s: jen Vám ještě posílám dnešní pečeníčko!Je to s tvarohem a nutelou,bomba!!!
Dobrou noc!!!!!!
Reginko
anonym
| 13. 3. 2009 15:20
to je mi líto,že máš takové problémy,ono se to učo spraví a budeš zase fit
Zdravím moje bolavinky -
Regina
| 13. 3. 2009 14:57
moje 10 denní léčba z výživovky přinesla výsledek - vyprazdňování je pravidelné, ale ujmu utrpěl můj " komínek" - takže si dělám obklady ze silného čaje úprava je pomalá a hlavně nemohu sedět - což mi brání v"rozletu"-

již jsem se za vámi chtěla vydat dopoledne. ale "můj miláček" se rozhodl ke konfiguraci a tak jsem si šla chvíli lehnout- sedí se mi tak trochu nepohodlně - sa zatím končím se, ale tento stav není z nepříjemnějších
rezamko
anonym
| 13. 3. 2009 14:21

na žaludek je dobrý heřmánek,zkus si ho udělat
Baruško
anonym
| 13. 3. 2009 14:09
užívej si procedůr a toho nic nedělání,to bych asi taky brala takovej týden,i když doma,je doma,že jo. Já si jako malá užila hodně po léčebnách,takže to na druhou stranu moc nemusím.
vypravecko
anonym
| 13. 3. 2009 13:59

radši odpočívej,ať je Ti líp,ona se ta práce nezblázní,Dorinko teď chodím spíš do města,tady asi není krmit co a kam,ale zeptám se přítele ,to bylo tenkrát,když jsem bydlela jinde s jiným chlapem, měli kousek rybník,tak jsem chodila nějak tam ze mě spadnul ten stres Teď mám zase ko***,tak chodím s ním,odevřít mu na zahradu .Dneska koukám,kocourovo uvařený maso nikde ,tak jsem volala příteli a on,že si to poplet a vzal si to místo svačiny,co měl připravennou ,v práci se prý smáli,že se mohli strhat
vypravecka
Kloa
| 13. 3. 2009 12:08
Ahojte. Nakoukla jsem a něco mě zaujalo ... Vypravecko, to myslíš jalovcový z justu? Nebo ještě nějaký jiný? Díky za tip, na tohle bych málem zapomněla. Vyzkouším to na příteli, taky stůně. Tak ať je i tobě lépe
PS: snad sis všimla toho odkazu, který jsem ti dávala na 55.
Všem hezký pátek 13.
přeji pěkný den
Dorka
| 13. 3. 2009 11:42
ahoj holky, tak už to venku vypadá na jaro co nevidět je tady
Zdeničko, já žádnou hrůzu nevidímty myslíš ten pěkný bochníček? Náhodou je pěkně propečený, vždyť ty žádnou ošatku nepotřebuješ. Tvoje díla nemají chybu i tak. Placku si představuji jako chleba Pita ten kulatý placatý, ale ten tvůj má do toho daleko.
Vypravěčko, přeji ti brzké uzdravení ať tu chřipajznu porazíša jsi zase fit .
Majko, taky ti přeju, aby bylo líp a nezlobily tě ty blbý motanice .
Raduš, nestraš se se sennou rýmouto by jsi měla pořád rýmu, kýchala bys a měla bys zarudlé oči. Určitě to nic nebude, asi jsi moc smrkala a praskla malá žílka. Zřejmě jsi pořád ještě nevyléčila tu chřipajznu. Přeji ti také brzké uzdravení . Neboj, bude brzo líp. To je fajn, že jsi byla na procházce nakrmit kačeny hned je člověku líp, že? Když provětrá hlavu.
Baruška se má určitě dobře a užívá si procedůr .
Ostatním také přeji, aby se co nevidět uzdravily, pa
Dnes
anonym
| 13. 3. 2009 09:10
slaví svůj svátek Růženky, tak jestli mezi některá je, tak ať přijme přání všeho dobrého a hlavně hodně zdraví.
Zdravím
anonym
| 13. 3. 2009 08:54
všechna děvčata a přeji hezký den. Včera tady střídavě sněžilo a hned to stačilo stát, ale dnes ráno již byl napadnutý sníh asi 1 cm, snad to během dne staje a nepřibude nový. Ale na víkend předpovídají teplo, až 12 stupňů, tak snad se již toho jara dočkáme. Včera jsem tady za vámi nebyla, od rána mi byla stále zima, tak jsem většinu dne strávila v posteli. Jen jsme s dcerou upekly nějaké housky a přetřídila jsem prádlo na zašívání, z některých povlaků na peřiny ušiji povlaky na polštáře a polštářky (ty jsem včera dva ušila), dopolledne to se mnou ještě šlo, ale cítila jsem, že na mě něco leze, ale odpoledne jsem již jen ležela. nyní mi je trochu léppe, teplotu nemám, jen silně kašlu, ale včera jsem se namazala na hrudníku a na zádech jalovcocvým krémem a dnes již je mi mnohem lépe, ale nechci, aby se z toho vyklubala chřipka, tak budu ještě dnes poléhávat a zítra již bude zase dobře, mi totiž hodně od kašle pomáhá právě ten jalovcový krém, je dobrý i na sražení teploty, již to mám vyzkoušené.
Takže vám všem přeji hezký bezbolestný den.
Majko
anonym
| 12. 3. 2009 21:44
,chceš říct,že bych mohla mít sennou rýmu ,to by mě ještě scházelo,brácha to má,ty jaký jsou příznaky,abych mohla udělat diagnostiku ,pak bych možná došla k tomu,že mám skoro všecko mimo mužskejch nemocí
Halóó
Zdenicka
| 12. 3. 2009 21:32
kdepak jste????Tady nikdo není!Přišla jsem Vám popřát dobrou noc!!!!!!
Tak se teda pěkně vyspinkejte a bezbolestně ahojky zítra!
Jo,nehtíky už mám nové!!!
Maji
Zdenicka
| 12. 3. 2009 16:05
co to píšeš,sníh?????u nás dnes svítí celý den sluníčko,akorát teda hodně fouká!Doufám,že se Ti udělá brzo líp,to je i tím počasím!!!
Už jsem si objednala ošatku na nakynutí chleba,těším se jak malá až to vyzkouším! Chlebík je chuťově výbornej a ta kůrčička!!!jedna radost!
Malá mi teď říká:" maminko dneska jsi ještě nešlapala na rotopedu".To je síla už i to dítě vidí že to potřebuji,ale nějak se mi nechce ,ale musíííím....až večer!Pustím si tady Peťulku (Koláře) a budu šlapat jak o závod!
Tak já jdu zase něco dělat a pak se tu ještě zastavím!
Radko
Majka33
| 12. 3. 2009 15:49
ty se rychle vykurýruj at´bacilky jdou od tebe pryč a ze smrkáním opatrně.Mě se to stává v létě při senné rýmě.Pořád smrkám a kychám a pak se spustí krev a je to .Právě že už jdu k alergologovi na kontrolu a pro léky.Aspoń mi bude o trošku líp.Tak zatím pa jdu dělat s dcerkou úkoly

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
Dana51
15. 8. 2025 09:57
14881
Markta Zahlkov
12. 8. 2025 10:10
47
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18