Diskuze

Zpět na výpis diskuze

život v invaliditě není nuda

Diskuze

ahoj klábosilky,
anonym
| 17. 1. 2009 09:46
tak jsem se opět po dlouhém čase dopracovala k tomu něco vám napsat , přes týden stále bojuju s časem a tak jen nakouknu, přečtu vás, ale k psaní se nedostanu

Takže nejdřív hodně gratulací Jitulíkovi k řidičáku- já také raději jezdím pomaleji s pocitem, že mám situaci pod kontrolou, než abych se řítila jako blázen s tím, že to snad vyjde

Vypravěčce gratuluji k novému psacímu stolu , mimo jiné se právě cpu pohankovou kaší s vlastnoručně zavařenýma višněma a posypanou tvými ořechy

Dorince přeji co nejvíce sil a pohody, fotečky s ptáčky jsou krásné, já právě před chvílí byla nasypat těm "našim", máme tu nejvíce sýkorek, všeho druhu, pak také strnadi tu jsou, no a straky a sojky, ale ti velcí jsou pěkní neřádi
Chtěla jsem je také už párkrát fotit, ale přes okno to nejde a venku mě vždycky doprovázel totoul a tak se ptáčci drželi v bezpečné vzdálenosti. Ze začátku jsme měli krmítko přímo na okně na venkovním parapetu, ale ten náš nezdvořák si chodil lehnout na stříšku toho krmítka. Ptáci zděšeně lítali kolem a totoul se jen mlsně olizoval.

Také chci pozdravit všechny ostatní Ameli - práce tě asi časově zcela pohltila, doufám, že jinak jsi v pořádku , Jarmulku - teď také moc času na nás nemáš, někde jsem zaregistrovala, že jsi psala, že marodíš, tak ti přeji co nejdřívější uzdravení a dej vědět jak pokračují tvé webky.
Také Majulíka zdravím, užívej pohody s dětičkama a nabírej síly.
Zdeničce přeji co nejméně bolesti a těším se zase na nějakou pečenou inspiraci.
Radce přeji zdravá ouška, já si snima jeden čas také dost užívala. Mě vždy když jsem cítila, že mne začíná pobolívat v uchu pomohl tvaroh. Zabalíš ho do čistého látkového kapesníku a převážeš suchým teplým šátkkem přes ucho - taková babka. Když se ti s tím podaří usnout, tak ten tvaroh vytáhne zánět ven. A také pomocí ksyličníku to jde, ale to ti musí někdo pomoci, já to dělala Bubovi. To do ucha kákneš trošku kysličníku a on jak šumí a bublá, tak navrch vytahuje všechny možný fujtajbly, Stačí to pak vytřít. Jen je to trochu nepříjemné ten studený kysličník do ucha, ale uleví se.
No a jako poslední mi zbývá Bára . My se potkáváme i jinde, tak jsem si tě nechala naposled. Místo řeřichy se dá obdobně pěstovat i ALfa vojtěška, má také spoustu úžasných léčivých vlastností, doporučuji vyzkoušet a uvidíš, že budeš šmahem zdravá. A na té tvé fotečce se "šmíráky" chybíš už jen ty

Tak doufám, že jsem na nikoho nezapoměla, pokud ano, tak se omlouvám, ale to víte, ta hlava už není nejmladší
Dorinko
anonym
| 16. 1. 2009 19:04
ptáčci jsou moc pěkní,je mi jich v zimě docela líto,i ko*** necháváme spát doma,aby někde neumrzl je to ale kaňour,musím po něm všecko prát,na bobíkovi je bílej potah,ten je vždycky jako kanec,ale zase nesouhlasím s názorem,že když je zvíře v bytě,že je to tam cítit,teda mě to aspoň nepřijde,že by to tady bylo
ahojík holky
anonym
| 16. 1. 2009 18:53
tak jak je??Já už jedla pažitku,stonku z pampelišek,tak snad bude řeřicha dobrá ,Baruško,my to máme s kocourem,to samé,on má z ptáčků kino,že litají vysoko,jenže bůh ví,co by bylo,kdyby se k nim dostal
Doruško
anonym
| 16. 1. 2009 14:23
krásné fotky já mívala před domem krmítko ,kupovala ptáčkům slunečnice tam se jich vždy sletělo celé hejno a všeho druhu tady to bohužel nejde sice krmítko bych tady mít mohla ale ta naše číča by mohla nějakého ulovit Bývala to krásná podívaná lepší než televize
a tady
Dorka
| 16. 1. 2009 14:18
měli poradu
další
Dorka
| 16. 1. 2009 14:17
další
Dorka
| 16. 1. 2009 14:15
něco by si dala k snědku
Baruš
Dorka
| 16. 1. 2009 14:13
fotka je suprová

Já taky pár přihodím co jsem nafotila z okna
Jo
anonym
| 16. 1. 2009 14:12
jo dětičky se s ní taky ládují dávají ji na chleba,brambory i do polévky má opravdu hodně vitamínů a hlavně je vypěstovaná doma
Baruško
Dorka
| 16. 1. 2009 14:08
já když jsem jedla řeřichu poprvé tak mě taky nechutnala dokonce jsem ji vyhodila pak jsem si přečetla jak je zdravá a našla jsem si k ní cestu a zachutnala mě dávám si ji hlavně na chleba nebo když mě škrábe v krku tak pokoušu a cítím jak mě krásně pálí v krku prostě nemá chybu . Pohlížím dnes na ní jako na medicínku.

pa
a
anonym
| 16. 1. 2009 14:04
ještě šmíráci
Náš
anonym
| 16. 1. 2009 14:01
řeřichvej les
anonym
| 16. 1. 2009 13:52
včera slyšela obrovskou ránu říkám si co to teď už to Majulíku vím to je príma že je malá zdravá mám radost i za Tebe
Řeřichu taky pěstujeme semínka se dají koupit kdekoliv kde se semínka prodávají já ji ale nejím ač nejsem mlsná mě smrdí
ahoj
Dorka
| 16. 1. 2009 13:18
zdravím a přeji krásný sluníčkový den

Raduško, mě taky píchalo v uchu
naštěstí jsem to rychle zahnala. Jako dítě jsem na to hodně trpěla a
jednou jsem byla dokonce na píchání to byla hrůzastrašný zážitek, nikdy více.
Teď když cítím, že mě pobolívá v uchu, chce to teplo nejlépe vatu do
uší. Venku nosit pořádnou čepici, která ti zakreje ouška a doma pozor
na průvan. Raduš, v jedné diskuzi co sis tady založila jsem četla, že
hledáš nějaký návod co nám nejlépe zabírá na chřipku atd.. Jsem Ti chtěla poradit, aby sis naklíčila řeřichu....já ji baštila celou dobu co mi nebylo dobře a zabralo to obsahuje totiž hodně vitamínu C. Zkus to, je to opravdu vitamínová bomba vřele doporučuji . Semínka se dají koupit ve zdravé výživě kolem 30 Kč

Rezamko, plný ID Ti určitě neseberou vzlášť když jsi ještě v léčbě to by bylo opravdu padlý na hlavu hlavně se opatruj, hodně odpočívej ať se brzo fit. Přeji Ti hodně síly
Majko, tak jsme tentokrát obě doma osiřely viď? Ale neboj, naše drahé polovičky se nám brzy vrátí . Já tomu mýmu říkám, že si budeme aspoň vzácnější . Jsem ráda, že je Tvoje dceruška zdravá to je paráda, ráda čtu dobré zprávy. Mám velkou radost s vámi.

Mějte se suprově a buďte na sebe opatrní, pa
Pěkný pozdrav
anonym
| 16. 1. 2009 11:50
všem děvčatům. Dnes jsem jela pro ten inkoust do tiskárny. Měla jsem se původně taky sejít s kamarádkou, ale včera mi volala, že jí do toho něco přišlo, tak jsem jela
jela jen na otočku. Koupila jsem náhradní inkoust černý i do barvy a platila jsem za oba o 50 Kč méně než bych v Ostravě zaplatila jen za černý a to stejné značky.. Plním si to sama, není to nic těžkého. Chtěla jsem vás pozdravit již včera, ale nějak mi nešly načíst stránky této diskuze, ostatní šly.
Majko - tak až tady jsem slyšela tu ránu, jak ti spadl kámen ze , jsem taky ráda, že dcerka je v pořádku. Konečně jsi se dověděla po delší době dobrou zprávu.
Jitule - tobě blahopřeji k získání řidičáku, dokáži si představit, jakou máš radost, sdílíme ji s ostatními děvčaty s tebou.
Raduško- pořádně si dopřávej odpočinek v posteli a nedej te chřipajzně větší šanci, již tě trápí dost.
ahoj holky
Majka33
| 16. 1. 2009 11:00
moc moc vás zdravím,je mi líííííííp ,u nás je krásně bílo jak v pohádce . JITULKO gratulují k řidičáků vidíš že jsi to zvládla.RADUŠKO at´tě ouško brzo přejde.Jinač u nás nic nové.JOOOO holky málem jsem zapomělaaaa ,včera jsem byla s dcerkou na tom ultravuku a má srdíčko zdravééé huráááááááá .Nemusíme chodit.Vyděla jsem vše na ultrazvuku,DR.mi to podrobně popisovala.Má prý jen mezi komorami pružnější svalovinu která se víc prohne a proto náš dochtor něco slyšel.Ale nic to není.Může bez omezení cvičit..Uf takový obrovský balvan ze mě spadnul.
Ahoj
anonym
| 16. 1. 2009 10:25
holky přeji pěkný den
Jituško to je paráda že máš řidičák hotový Ty jsi holka šikovná
Raduš:Ty se hezky vylež ať Tě ta chřipajzna už netrápí
Zdravím i všechny ostatní přeji hlavně zdravíčko
Jitulko
anonym
| 16. 1. 2009 00:02

,jsem ráda,žes to zvládla,gratuluji,ono to chce s někým asi jezdit,aby sis to procvičila,já si pamatuju na bráchu,jak jezdili s mým tátou,to bylo občas pěkný rodeo ,jen mě to nějak minulo ,přeji všem krásnou dobrou noc
Ahoj
Dorka
| 15. 1. 2009 22:40
moc vás zdravím všem bolavým přeji brzké uzdravení
Jitulko, to je supr zpráva co tady čtu mám obrovitánskou radost i za Tebe. Jsem ráda, že Ti to nakonec dobře dopadlo to sis oddychla viď?

Přeji dobrou noc, pa
Ahoj
jituliiik
| 15. 1. 2009 22:31
holky
Moc vám děkuju za zprávičky, ani nevíte jak jste mě potěšily
Asi to vážně zabralo, protože jsem ty jízdy dneska zvládla Ale bylo to velké drama Komisař mi totiž po ukončení jízd řekl, že jsem špatně zaparkovala a že jsem si to tím celé zkazila a že si mám vystoupit. Tak jsem se sbalila a šla s tím, že to zase nemám. No a odpoledne mi přišla od instruktora sms, že si příští týden můžu podat žádost o řidíčák Tak jsem mu volala, co to má znamenat, že to asi nepatří mně a on že jo, že prý jsem jízdy zvládla Nemohla jsem tomu uvěřit A víte, co mi ještě řekl? Že Když Pán Bůh dá, tak i motyka vystřelí
Všechny vás moc zdravím!!!
Barušku, rezamku, Radušku, Vypravěčku, Dorinku, Majku, Zdeničku, Reginku a doufám, že jsem na nikoho nezapomněla!!!
Přeji vám krásné sny, musím už jít spát, zítra totiž vstávám v 5 na brigádu
Dobrou noc
každej
anonym
| 15. 1. 2009 20:37
si může vzít kolik chce srdíček,chytněte si to svoje
srdíčka pro všecky
anonym
| 15. 1. 2009 20:35
relax
anonym
| 15. 1. 2009 15:04
Pro umístění obrázku na váš profil použijte tento kód obrázku:

Další obrázky Krajiny

Další obrázky Krajiny

Další obrázky Krajiny

Další obrázky Krajiny

Další obrázky Krajiny
rezamko
anonym
| 15. 1. 2009 14:34

a víš,že to pomohlo ,jsi zlatá,Baruško,zatím se k doktoru nechystám,mám kapky a prášky,což mě snad zabralo,už to skoro nebolí,asi že jste na mě mysleli
Ahoj
anonym
| 15. 1. 2009 13:34
holky přeji pěkné odpoledne.
Raduš:na ouško pozor je to pěkný prevít jak začne bolet k doktorovi radši zavčas do mé tiskárny se dá naplnit ta krabička jenže to dělají jen v Brně a jet tam kvůli tomu........ale když tam máme cestu tož plníme je to o dost levnější
hezký den všem
rezama
| 15. 1. 2009 12:50
holky zdravím z bílé Moravy.
Koukám že starostí a bolístek je všude pořád až až,tak hlavě aby bylo zase brzo líp.
Dorinko neboj manžílek se ti vrátí cobydup a jak bude lepší počasí tak i tobě bude určitě líp.
Jituliiiku to je divný,že jsi moc pomalu,to teda jeině opravdu úplně krokem,ale hlavně že jsi neudělal žádný vážný přesupek a z toho si nic nedělej,o i někdy potřebujou někoho nechta opakovat a tak tentkrát to padlo na tebe a uvidíš podruhé to určitě uděláš,naše mladá s náma už řídila i do Brna,no tam se trochu bála,ale bylo to pak už dobrý,taky si na vše zvykneš,chce to čas a jak říkám určitě to uděláš.
Raduško tak co ucho,foukám,foukám,aby nebolelo,cítíš to,ale asi ti to moc nepomůže.
Vypravěčko ty rozdíly v cenách jsou někdy opravdu tak velké,taky to znám,no a ještě jsou i náplně přímo pro tu tiskárnu a pak jsou i neznačkové taky pro tu samou tiskárnu a ty sjou pak o hodně levnější,no ale zase někdy na úkor kvality,jak kdy.
Ameli má asi honičku.
Zdeničku určitě taky hodně zlobí to počasí.
Majka se nám uzdravuje,no jak píšeš hlavní je že jsi tu potvoru překonala a tohle už jsou jen prkotiny.
Tak jestli jsem někoho opoměla tak se omlouvám a všechny zdravím.
krásný den všem
anonym
| 15. 1. 2009 09:31
koukám zase sama ,tak holky kdepak všecky jste??Mě zase pro změnu chytlo ucho,myslím,že pohotovost to večer jistí
relax
anonym
| 14. 1. 2009 14:23
příroda
anonym
| 14. 1. 2009 14:21
vypravecko
anonym
| 14. 1. 2009 14:08
někdo mi říkal,že občas se dá barva jen doplnit............,ne kupovat celý,ale moc tomu nerozumím

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
2112Hana
19. 8. 2025 10:11
14901
Markta Zahlkov
12. 8. 2025 10:10
47
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18