Diskuze

Zpět na výpis diskuze

život v invaliditě není nuda

Diskuze

Ahoj
anonym
| 11. 1. 2009 20:08
holky přeji pěkný všem opatrujte se v tomto mrazivém počasí člověk prochladne ani neví jak a my s těmi zády..........no ale ne my.
Raduško:hezky se vylež nic nepřecházej chřipka je mrška
Zdeni: u vás svítio sluníčko?U nás byla dnes mlha ,plýskanice ,fuj vlezná zima
krásnou neděli všem
anonym
| 11. 1. 2009 18:51
tak mě holky skolila chřipka,tak Vás jdu pozdravit,až teď protože jsem přes den vyřízená
Ahojte!
Zdenicka
| 11. 1. 2009 13:49
Přeji Vám krásnou neděli!Venku je nádherně,sluníčko svítí! Mějte se všechny moc a moc hezky ahojte!
Pěkný
anonym
| 11. 1. 2009 08:25
nedělní pozdrav z mrazivého ostravska posílám všem děvčatům. Nevím, jak je u vás, ale tady teplota stále ještě klesá, nyní je -10,3. Lumpíka pouštím maximálně na 10 minut, aby vykonal svoji potřebu, vven se mu v té zimě nechce.
již jsme přišli na to, s čím jej zabavit. Dceři bývalá kolegyně poradila, ať mu dáme umělohmotnou láhev od minerálky, opravdu se s ní vyřádí.
Hlavně se děvčata opatrujte, ať neonemocníte, nemocným přeji brzké uzdravení.
Posílám vám jednoho sněhuláka.
pěkné
anonym
| 10. 1. 2009 22:55
ahoj
Dorka
| 10. 1. 2009 22:04
jdu vás pozdravit, je mi trochu lépe až na to, že mi ráno píchalo v uchu a cítím se slabá piju bylinkové čajíky, cpu se vitamínama a doufám, že nelehnu úplně.

Vypravěčko, jsi moc hodná, že mi sháníš ten talíř. Já jsem nakonec našla na netu servis na LG a bylo mi sděleno, že ten skleněný talíř stojí údajně 400 Kč což se vůbec nevyplatí kupovat když nová úplně obyčejná mikrovlnka stojí kolem 700 Kč. Je mi moc líto, že dcera přišla o práci. Budu držet palečky , aby co nejdříve našla jinou.
Jitulko, vážím si toho, že si o mě děláš starosti. Neboj, je mi lépe, ale není to úplně podle mých představ tak člověk nemá na nic náladu .
Baruško, netrap se, že syn ukončil vysokouhlavně, že je zdravýu mě je tahle priorita taky na prvním místě. Posílám kytičku
Všem bolavým přeji brzké uzdravení

pa
krásný den všem
anonym
| 10. 1. 2009 18:53
mě dneska nebylo dvakrát,celý odpoledne jsem prospala,takže jsem pc zapla až teď.Je mi líto,Baruško,že máš takové problémy a držím pěsti ať vše přečkáš a zvládneš
Ahojte!
Zdenicka
| 10. 1. 2009 16:10
Přeji krásnou sobotu,malá byla s taťkou bobovat a teď přišli,krásné červené tvářičky!
Dneska si jdu s ženskýma sednout na kafčo,jdeme až ve 21.15,čekáme na jednu až bude moci jít,tak jsem říkala že do té doby snad usnu,ale vydržím zase po dlouhé době vypadnu na chvíli z domova!
Dopoledne jsme byli nakoupit v glóbusu v Olomouci,tam bylo lidí až hrůza!Nakoupila jsem si opětovně mouky měli za 5,50,tak zase může péct a péct!
Venku začíná zase přituhovat,ale to je dobře aspoň nejsou bacily! I když řádí angíny,měla jsem prostřední dceru v nemocnici,měli podezdření na mononukleózu,ale naštěstí to není !Je to angína,ale taková že byla na Jipce na pozorování,měla ty mandle moc oteklé!Už je doma,tak jsem ráda že už je to OK,bere antibiotika,ale je doma!
Holky mějte se moc hezky ahojte Zdenka
Dous
anonym
| 10. 1. 2009 13:53
máš pravdu na výši výživného záleží posouzení soudu.Ten určí podle možností ,příjmu rodičů atd...........kolik bude otec platit.Záleží tam na hodně věcí.Kluk nemá ke všemu výživné ještě určené páč exikovi se to zdálo moc a tak se odvolal ke krajskýmu a nic se neděje Už to budou dva roky v dubnu Kluci se museli bohužel taky soudit sami protože jim je víc než 18 je to drsný ale jinak to nejde
Báro,
anonym
| 10. 1. 2009 13:21
pokud by se ti něco líbilo nebo hlavně jemu, tak ať to zkusí i bez té praxe, ony ty firmy si do vyhlášení tu podmínku dávají, ale uchazečů v těchto oborech není tak moc, tak od toho pak kolikrát ustupují nebo dají tzv výjimku. Chce to trošku drzosti, prostě se jen tak poptat. Když vidí zájem, tak to někdy jde
Držím vám palce.

S tím výživným od otce fakt nevím, nedělej si velkou naději. Já se před lety s vlastním tátou soudila o výživné u soudu - bylo to nechutné, ještě jsem studovala.

Obecně vyživovací povinnost rodičů k dětem je daná, ale podle mě nikde není stanoveno nic konkrétního. Podle mne není nikde stanoveno do kolika let jsou rodiče povinni živit a jakou částkou se na jejich výživě musejí podílet.
Vím, že ti nenalévám moc optimismu do žil (onlouvám se) ale mám pocit, že naši zákonodárci na tohle tak trochu ser...
zrovínka
anonym
| 10. 1. 2009 12:41
tady projíždím nabídky práce no jedna akorát pro něj všechno co chtějí má akorát mu schází 5 let praxe
Dous
anonym
| 10. 1. 2009 11:55
kluk neudělal zápočty takže nemůže ke zkouškám
o tom pracáku vím asi nebude mít ani nárok na přidavky ale s výživným od otce já nevím.Nemá žádný příjem (doufám že zatím)tak ho musí živit rodiče a to by měli oba.Ne jen já..........
Dělal obor mechanikelektronik se zaměřením na pc .No zatím oficiálně školu ukončenou nemá asi se to počítá do konce měsíce
Baru,
anonym
| 10. 1. 2009 11:45
taky by mě to na tvém místě mrzelo.
Vlastně mě to také mrzí. Buba o VŠ nechtěl ani slyšet. Všichni jeho kamarádi už pracovali a taky ji nemají, tak co on by se namáhal. Je to v podstatě lenoch a většinou jde cestou nejmenšího odporu, proč by se měl nechat nějakou školou obírat o čas, že?
Taky si říkám, že je lepší když dělá co ho baví, než kdybych trvala na škole a on se mi pak někde spustil s nějakými "živly". To bych si pak pozdě vyčítala.
Oni ti naši kluci k tomu jednou dospějí, ale .... ty nervy, že jo

Jen ve tvém případě to chtělo trošičku víc spekulovat a na škole se držet dokud si nenajde práci. Protože na to výživné od táta myslím nemá nárok jakmile mu je osmnáct a nestuduje. A pracák mu taky asi nic nedá. Jen myslím, že stále platí to, že když se na pracáku zaregistruje, tak sice nedostane podporu, ale nemusí platit zdravotní a sociální (odvádí to za něj stát). Pokud zaregistrovaný není, nikdo za něj neplatí a vzniká mu dluh a to je nepříjemné. Ono se to většinou neprovalí hned, ale ty pojišťovny to začnou uplatňovat až po několika letech a pak jsou dost nekompromisní a obstavují majetek, tak se na to raději poptejte. (Pokud už to nemáš zjištěné )

A co, že má tvůj syn za střední školu - jaký obor?
Pěkné
anonym
| 10. 1. 2009 08:28
sobotní ráno vám všem. Přeji vám příjemné prožití dnešního dne. Všem nemocným brzké uzdravení.
Odpoledne jedeme s mladými pro psací stůl. Potřebuji nový, zatím mám počítačový, ale špatně se mi na něm kouká na notebook a je poměrně úzký. Našla jsem si inzerát, že jedná paní prodává 2 měsíce používaný, původně stál 1900, za 500, tak jsem si jej zamluvila a dnes odpoledne pro něj jedeme. Není poničený, jen se ta paní bude stěhovat a do nového bytu jí nepasuje. Myslím si, že to je výhodná koupě, tak proč ji nevyužít.
Zdeničko - většinou ty ambulance chronických bolestí bývají při nemocnicích, tak se zkus zeptat u vás v nemocnici, určitě tam je.
Konečně již tak nemrzne, nyní je tady -4,6 a jde to pomalu nahoru, takže za chvíli budu moci pustit Lumpíka ne delší dobu ven.
jo
anonym
| 9. 1. 2009 17:57
holky máte pravdu napřed mě trochu naštvalo když mě kluk volal že skončil ale pak jsem si říkala že by bylo mnohem horší kdyby mě někdo zavolal že měl havárku a je zraněný nebo nemocný.Člověk si musí stanovit priority a u mě je na prvním místě zdraví
ještě jsem zapoměla!
Zdenicka
| 9. 1. 2009 15:08
fotečky jsou pěkné,malá závidí sníh,chtěla by stavět sněhuláka,u nás je málo sněhu!
Ahojte zlatíčka!
Zdenicka
| 9. 1. 2009 15:06
Všechny Vás zdravím!!!!Jejda to je zima!Úplná hrůza,já snad zmrznu!Jsem strašná zmrzlina!Vypravečko - už jsem o tom přemýšlela,ale nevím zda je něco takového v Prostějově! Musím si sednout k Pc a podívat se na net! Asi si i pomalu zvykám na bolest,ale když už je to příliš,tak toho mám opravdu už plné zuby!Každý den bolest a bolest a nic jiného!Ale nebudu si tady ztěžovat!!!!
Dneska to venku vypadá jako v poháce,všechno bílé,nádhera,ale jen za oknem!Baruško ,nic si z toho nedělej že mladej skončil školu,třeba si ji udělá až za rok nebo dva!A nebo až za 10 let,na tom svět nestojí,hlavně že je zdravej!!! Holky mějte se moc hezky ahojky Zdenka
krásný páteční den všem
anonym
| 9. 1. 2009 13:35
Baruško,třeba si najde dobrou práci,pak by si moh třeba nějakou školu udělat při práci...........,tady na jihu,je to katastrofa,taky s tím pracákem děsný,je sice pravda,že brácha,když má vejšku,tak je dneska úplně jinde,ale mu to šlo a bavilo ho to........,Tvůj syn má možnosti,dneska nastoupit někde,pak přejít na lepší jako ten můj,ale ten výběr,žejá sama jsem vyučená prodavačka,protože nic jinýho tenkrát nebylo,ale nikdo mě prostě s páteří nezaměstná
Ahoj
jituliiik
| 9. 1. 2009 13:15
holky, zdravím vás a přeji hezký mrazivý den! Tady u nás je hrozně krásně, svítí tu sluníčko, sníh se třpytí, nádhera
Báro, to je škoda, že syn nakonec školy nechal, ale jsou horší věci, doufám, že si najde dobrou práci a neztratí se, ale myslím, že jako kluk se někde upíchne, kluvi jsou ve výhodě z jedné stránky se mu vůbec nedivím, já mám někdy taky takové úmysly, ale když si pak představím, kolik už rodiče do mého studia vrazili peněz, tak mě to vždycky honem přejde
Vypravěčko, zdravím tě, doufám, že Ti nový pejsek dělá radost
A nevíte, jak se daří Dorince? Prý jí bylo přes svátky špatně, snad se ozve
Jinak zdravím všechny ostatní!!!!!
Zapoměla
anonym
| 9. 1. 2009 10:35
jsem Vypravěčko: fotka je moc pěkná jak se krajina zahalí do sněhové peřiny hned to líp vypadá
Jituško
anonym
| 9. 1. 2009 10:32
vy jste s Amálkou šikulky
Přidávám fotku z mrazivého rána
Ahoj
anonym
| 9. 1. 2009 10:20
holky přeji všem pěkný mrazivý den
Vypravěčko:je to opravdu na draka ta podpora ale bývala nevím kdy ji zrušili prostě pro obyčejné lidi je potřeba dělat co nejméněsebrat podporu,důchody všechno zdražit na druhou stranu vím že bylo hodně těch co podporu zneužívaliskončili školu a prodloužili si prázdniny..........
Syn neudělal nemá zápočty takže nemůže ke zkouškám ale myslím že kdyby se jen trochu víc snažil přes vánoce věčně hrál na PC hry nebo koukal na seriály je mu skoro 21 má svůj rozum ale aby jednou nelitoval
Pěkný
anonym
| 9. 1. 2009 09:22
páteční den přeji vám všem. Včera přes poledne tady bylo krásně, byly dva stupně nad nulou, tak jsme se s dcerou a Lumpíkem byly projít. Ale kolem pěti teplota venku rychle klesla, bylo již -6 a stále rto klesalop. V noci bylo nmejvíce kolem třetí hodiny a to bylo -13,7. Nyní se tam již pomalu otepluje, nyní je -5,6. Jsem ráda, že se nám po delší odmlce ozvala Zdenička a taky Jitulík. Včera jsem od lektorky dostala opravená cvičení a taky novou lekci, takže mám co dělat.
Přikládám obrázek ze včerejší procházky, pohled na zasněženou haldu.
Radko - obojí Lumpík i Myška mají, ale byli zvyklí být venku, nyní přwes ty velké mrazy venku být nemohou, tak mají dlouhou chvíli.
Zdeničko - velmi mě mmrzí, že tě ta zádička stále bojí, co kdyby jsi zkusila jít k lékaři na ambulanci chronických bolestí? tam by ti jistě pomohli.
Jitulíku - jsi velmi šikovná a věřím, že i tu poslední zkoušku hravě zvládneš.
Baruško - tak syn si to nerozmyslel a opravdu skončil - je to škoda, ale přece se svět proto nezboří. Je ale velmi nespravedlivé, že pokud mladí nemají žádnou praxi, tak žádnou podporu nedostanou. To mi připadá jako velký trest pro rodiče, že mají dítě, které hned po škole nesežene práci. Neřeknu, kdyby pracovat nechtěli, ale pokud práci nemohou sehnat, Každý přece nemůže být uspěšným podnikatelem, někdo taky musí na ty některé tzv. úspěšné podnikatele (někteří jsou více vyděrači a nebojím se říci pomalu by se dali přirovnat k otrokářům). Každý jen chce pracovníky s praxí, ale nikoho již nezajímá, kde ji mají ti mladí získat. Dcera nyní taky přišla o práci, má rozhozené sítě na všechny strany a taky zatím marně.
Nezbývá nám i jim nic jiného, než se obrnit trpělivosti a doufat, že brzy nějakou práci seženou.
Dorko - taky většinu cvyšitých obrázků daruji a mám velkou radost, když se obdarovanému líbí. Zatím mě to baví.
Ahoj holky
Ameli
| 8. 1. 2009 20:56
Jdu vás aspoň rychle pozdravit. Mám toho teď docela hodně a nestíhám, ale myslím na vás a doufám, že se máte dobře.
zase mi ta Jitulka utekla
anonym
| 8. 1. 2009 19:04

no
anonym
| 8. 1. 2009 19:03
jéjej,oni zlobí skoro všichni ,nějak nám nefunguje komunikace ,ale co nadělám .....
Tak
jituliiik
| 8. 1. 2009 19:02
já přijdu ještě později, až půjdu spát
Zatím ahoj
:-)
jituliiik
| 8. 1. 2009 19:01
Kde se touláš Raduško?
A
jituliiik
| 8. 1. 2009 18:55
co tchánovci?
Pořád Tě zlobí?
anonym
| 8. 1. 2009 18:54
pořád na stejno,u nás je vymalováno,vlastně pořád a holky snad dobrý,mimo pár problémků

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
2112Hana
19. 8. 2025 10:11
14901
Markta Zahlkov
12. 8. 2025 10:10
47
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18