Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Hysterektomie

Diskuze

anonym
| 15. 10. 2014 22:12
Ahoj vespolek jsem po hysterektomii od března s ponecháním vaječníku. Děvčata nebojte se. Já se klepala no děs, ale musím zaklepat vše vpořádku. Ten strach za to nestál. Nepodceňovat rekonvalescenci to určitě, a jinak jsem paráda bez omezujících menstruací. Samodřejmě když se to blíží cítím napětí tak jak předtím. No a *** vubec si nemužu stěžovat pa
Jo a operace se alspoň co vím dělá mimo menzes pa
anonym
| 15. 10. 2014 22:14
TO pa.tj: závidím ti vaječníky u mě to vypadá blbě asi mi i ten jeden co mám vezmou a šíleně se bojim o svoje libido
anonym
| 15. 10. 2014 22:25
TO Gabi: chápu, ale alspoň co jsem předtím mluvila s holkama protože mi to hrozilo také. Říkali že v tomto je to neovlivnilo, některé si pomáhají přírodními preparáty a někdo hormony ale chuť když byla před operací je i pak neboj
anonym
| 15. 10. 2014 20:39
Hezký večer,i já bych měla prosím Vás dotaz. Jsem 4 týdny po konizaci děložního hrdla z důvodu těžkého přednádorového stadia, po histologii mi byl zjištěn karcinom a doporučena hysterektomie s ponecháním vaječníků a vejcovodů. Je mi 33 roků,mám 3 děti,takže v tom problém nevidím,i když je mi to tak nějak líto vzhledem k mému věku. Jak je to prosím s čekací dobou? Čeká se dny,dýdny nebo měsíce? Jsem na neschopence a zajímalo by mě,jestli se do termínu operace neschopenka ruší a pak se nastupuje znova na neschopenku nebo jak to je? Mám fyzicky náročnou a špinavou práci,dělám se železem. Za případné odpovědi moc děkuji.
anonym
| 15. 10. 2014 21:22
TO Janča: ahoji Jani nevím odkud jsi ale tady v Ostravě jsem čekala 3 týdny a to jen z důvodú menstruace,která mi vycházela na volný termín operace mě čeká v úterý a neschopenku bych neukončovala pač se akorát připravíš o penízky.
anonym
| 15. 10. 2014 21:46
TO Gabi: Ahoj Gabi,já jsem z Kutné Hory a na konzultaci mám jet do Prahy na onkologii do Motola. Menstruaci mám dostat příští týden,beru antikoncepci. A ta operace se dělá při menstruaci nebo právě že nesmíš krvácet? Omlouvám se za hloupé otázky,ale vůbec nic o tom nevím. :-\
anonym
| 15. 10. 2014 22:04
A ještě mi říkala moje gynekoložka,že musím být min. 6 týdnů od posledniho zákroku a já jsem teprve 4 týdny,z důvodu infekce. Tak mám strach,aby mi tu neschopenku neukončila. :-\ Moc děkuji za ifo.Jinak Ti přeji brzké uzdravení a ať vše dobře dopadne.
anonym
| 15. 10. 2014 22:13
TO janča: myslím si že ti ji neukončí moje gynekoložka mě spíše přemlouvala páč ja ji chtěla ukončit a k zákroku by jsi měla být bez menstruace . tvoje otázky vůbec nejsou hloupé ptej se co vím odpovím mám za sebou cca 6 gyn,operací
anonym
| 15. 10. 2014 22:36
TO Gabi: No uvidím,co mi řeknou v Praze. Snad mě vezmou co nejdřív,i když chápu,že nejsem jediná na čekací listině. Já sama se na nástup do práce moc necítím,pořád mě bolí v kříži a levej kyčel. Nevím,zda to může souviset s tou konizací nebo to má jinej původ..
anonym
| 16. 10. 2014 13:05
TO Gabi: kam jdeš Gabi na Operaci, já byla na Fifejdách
anonym
| 17. 10. 2014 09:54
TO Kessie1968: ahoji ja jdu do Vítkovic. a jak jsi dlouho po a co ti dělali Kessie?
Kessie68
| 17. 10. 2014 19:37
TO Gabi: jejda, já ve Vítkovicích v nem.pracuji , když, tak písni mailík-písnem si víc
anonym
| 14. 10. 2014 23:22
Dovoluji si přispět svojí zkušeností s hystektomií. Je mi 49 let a na hysterektomii jsem byla v tomto roce v únoru-laparoskopicky bez odstranění vaječníků z důvodu neustálého krvácení i po dvou kyretážích. K operaci mne přesvědčovala moje gynekoložka pár let. Operace proběhla bez problémů a myslím, že je zvládnutelná i se všemi nepříjemnostmi, které ji provází.Je dobré nepodceňovat délku rekonvalescence a dát tomu čas. Bohužel však patřím asi k té menšině žen, kterým operace velmi změnila vnímání ***uálních prožitků. Vždy jsem byla ***uálně velmi aktivní a velmi vnímavá a měla jsem velmi silné prožitky orgasmů. Po operaci se hodně toto vnímání změnilo.Neovlivnilo mne ani v nejmenším vědomí , že nemám dělohu, ale pochopila jsem, že děloha mi umožňovala *** vnimat mnohem intenzivněji a všechny pocity se prostřednictvím dělohy velmi umocňovaly, byly velmi silné a cítila jsem je prostřednictvím dělohy v celém těle. Teď to vnímám jinak, méně intenzivně. Vadí mi, že jsem tím hodně ztratila, beru to jako daň za jaksi vyřešený problém. Také moje tělo špatně akceptuje stav po operaci a to, že celý proces probíhá uvnitř jaksi skrytě a moje hormony mne trápí skoro nesnesitelně. Vždycky jsem měla bolesti před, při , po menzesu, při ovulaci...ale teď je to ještě horší. Hormony mne úplně vyvádí z rovnováhy přestože mám normálně fungující vaječníky, které zatím nevyhasínají.V období , kdy by mělo probíhat krvácení, trpím jakýmsi vnitřním chvěním a třesem a odezní to až po pár dnech. Asi jsem ve věku kdy už vnímám jinak. Snad se vše uklidní a zase zlepší až si na to tělo zvykne. Je to velký zásah- změna ve fungování těla, který ne každý zvládne v pohodě. Určitě je to vnímání velmi individuální a u každého probíhá jinak. Přeji vám všem hlavně pozitiva a dobré pocity. Přeji také hodně zdraví a pohodu.
anonym
| 14. 10. 2014 14:36
Zdravím všechny. Bylo mi nedávno 41 a jsem 11 týdnů po hysterektomii i s odstraněním polycystických vaječníků ( jeden v 16, druhý teď) vše laparoskopií. Po dvouletých problémech s nadměrným a skoro neustálým krvácením, cpaním se hormony na zastavení krvácení, po kterých jsem otékala, po kyretáži před půl rokem, která ničemu nepomohla, jsem momentálně nejšťastnější člověk pod sluncem. Během 3 dnů po operaci jsem splaskla asi o 10 kilo, kdy ve mě hormony zadržovaly vodu. Přechod zvládám zatím s přírodními hormony (fytofem).Doma jsem byla 6 týdnů, jsem kancelářská krysa, takže se v práci fyzicky nenadřu. Gabi já strašně ráda háčkuju, pletu, vyšívám a korálkuju, protože je to pro mě relax, ale chuť na *** jsem nikdy neztratila, naopak ubyly rušivé elemty, takže u mě dobrý. Držte se všichni není to procházka růžovými sady, ale dá se to zvládnout.
anonym
| 14. 10. 2014 17:08
TO Monika: Děkuji děkuji děkuji za krásné písmenka jsem prostě teďkom nervozní a bojím se ,ale hodně jsi mě Moni uklidnila
anonym
| 14. 10. 2014 08:42
Ahoj, taky vás všechny zdravím, já jdu za necelých 14 dní na hysterektomii, dělohy laparoskopicky. Vaječníky my prý nechají, jdu z důvodu zvětšeného myomu, taky se hodně bojím. Bude mi 40, ale pokud by mě to čekalo, nechci zbytečně čekat
anonym
| 14. 10. 2014 10:40
TO Lejla: ahoji taky mám napsáno ,že pokud by byl zdravý vaječník tak ho ponechají ale už ted mám na něm dvě cysty 2,5x2,5 cm tak uvidíme nejvíc se bojím že mi vezmou vše a začne přechod
anonym
| 16. 10. 2014 09:47
TO Anonym:

Ahoja, no budeme si všichni držet pěstičky, ať je všechno v pořádku, nejhorší je to čekání na operaci
anonym
| 13. 10. 2014 22:05
zdravím všechny ženy tak ode dneška za týden jdu na operaci, odstranění dělohy a asi i vaječníkú, operace se ani tak nebojim,ale toho potom co bude dělat tělo bez vaječníků? je mi 40 a bojím se ztráty chuti na *** přece jenom si myslím že jsem ještě mladá na večerní háčkování a pletení svetrů
anonym
| 13. 10. 2014 20:16
Zdravím všechny po operaci a ty , které jsou v "očekávání"...čeká mě celý dlouhý nekonečný týden do operace hysterektomie. Mám neskutečný strach. Ale teda snad úplně ze všeho. Pročítám si veškeré příspěvky ( nevím, jestli litovat toho, že jsem se odvážila sem jít).
anonym
| 10. 10. 2014 20:57
To Monca:
o endometrioze mi rekli něco jineho:jedna se o prorustani delozni sliznice.muze se dostat az na streva.zalezi,jak dobre je pri vykonu odstranena.udajne neroste pouze v dobe tehotenstvi a v prechodu.takze pokud zustanou vajecniky je porad jeste moznost,ze se "obnovi".
anonym
| 8. 10. 2014 16:10
Krásné odpoledne všem.
Děvčata, PROSÍM, o veškeré informace o hysterektomii, která mě bohužel také čeká..
Je mi 29 let, po roce jsem šla na preventivní prohlídku se svému gynekologovi a výsledky cytologie mi nevyšly dobře.
Absolvovala jsem konizaci děložního čípku, přičemž ale výsledky histologie s ortelem HSIL, tzn. těžký předrakovinový nález na čípku s tím, že je to hodně blízko k děložní stěně a že by mi pan Mudr. doporučoval (pokud už tedy nechci děti - mám 2 a v tuto chvíli neuvažuji - i když mě mate to, že pořád by ta možnost těhotenství mohla být) vzít dělohu (vaječníky ponechat) - že by nebylo nutné již nic hlídat. A nebo prý absolvovat konizaci znovu s tím, že výsledek nebude jistý..
Chtěla bych info o zákroku. Jak dlouho trvá operace, bolesti po ní, doba hospitalizace, doba pracovní neschopnosti (kancelářská práce), hormonální změny, zkrátka vše, co vás napadne.
Předem všem moc děkuji za info a názory.
Mějte se mooooc krásně.

L.S.
anonym
| 8. 10. 2014 18:02
TO Lucinkaaa.S.: Lucko mela jsem naprosto stejný problém,v květnu konizace,výsledky špatné takže v červenci na rekonizaci,opět špatné a v září na hysterektomii. Není to sice procházka růžovým sadem,ale dá se to vydržet.Už za tři dny jsem si nemusela nechat píchat injekce od bolesti.Výsledek byl v pořádku a já konečně v klidu.
anonym
| 9. 10. 2014 12:19
TO ella: Moc děkuji.
Jak dlouho jsi ležela v nemocnici? Asi je to tam dlouhé.. Nejsem zvyklá sedět, natož ležet, i když vím, že to moc nepůjde (10/2012 jsem absolvovala apendix - to jsem tam musela být tři dny)..
A měla jsi dreny? Nebo to není potřeba.. ..z toho mám totiž úplně největší hrůzu.. Jo a - nevíš, jak dlouho ta operace trvala (doba narkózy) - i když to je asi pak už jedno..
Děkuji za uklidnění, že už jsi v klidu. jo - ještě - nějaké ty hormonální změny nastaly?
anonym
| 9. 10. 2014 13:24
TO Lucinkaaa.S.: Z nemocnice většinou pouští 5 den po operaci, když je vše v pořádku. Dren mě druhý den ráno sestra vytáhla i s hadičkou z močového měchýře a už jsem se pomalu mohla pohybovat na toaletu. Neměj strach, dren nijak nebolí,jen trochu překáží.Operace trvala necelou hodinu a probudila jsem se na pokoji.A pokud Ti nechají vaječníky, tak žádné hormonální změny mít nebudeš, jen nebudeš mít měsíčky. Hlavně se neboj,opravdu se to dá vydržet.
anonym
| 8. 10. 2014 19:04
TO Lucinkaaa.S.: já byla na hysterektomii dnes je to 8.týdnů (vaječníky ponechány) operace byla provedena laparo. Byla jsem na operaci z důvodu výhřezu dělohy a utlačovala moč.měchýř. U hysterektomie mi byly provedeny i plastiky, tak z toho důvodu jsem měla dva dny po operaci cévku. Od bolesti jsem dostávala jen na JIP a druhý den po operaci. Já byla doma 7.týdnů (uklízím, tak proto), jinak kdo pracuje v kanceláři, tak jde do práce už i po 3.týdnech, mě třeba i doma po delším sezení bolelo v podbřišku, tak jsem občas polehávala, lepší to začalo být po měsíci.
anonym
| 9. 10. 2014 12:22
TO Anonym:
Ahoj..
..a na té JIP se zůstává vždycky? To jsem vůbec netušila?! Beru to jako takovou "běžnou" gynekologickou operaci, takže nic zvláštního..
A v nemocnici celkově jakou dobu? Mám z toho ležení opravdu hrůzu.. Jsem zvyklá na kolotoč kolem dětí, pořád v pohybu, pak když jsem v práci u PC, tak trpím..
Moc Ti děkuji..
anonym
| 9. 10. 2014 13:13
TO Lucinkaaa.S.: ten anonym 8.týdů po op. jsem byla já. Operace laparo trvá cca 1,5hodiny. na operaci jsem šla ráno hned kolem 8.hod. k sobě jsem začala přicházet kolem poledne (to už jsem vnímala hodiny na JIPce). Tam jsem zůstávala do dalšího dne rána a po vizitě na normální pokoj. Operace byla ve středu a domů mě pustili v neděli.
anonym
| 9. 10. 2014 17:11
TO Lucinkaaa.S.:
ahoj, já mám po laparoskopické hysterektomii a oboustranné adnexektomii 3. den. Operace proběhla v pondělí, trvala cca 1,5h, pak do ráno na JIP. Celkem v pohodě, břicho ale pořád bolí. Pustili mě včera, ale ještě pořád jsem hrozně unavená. Já jsem taky zvyklá na fofr, ale neboj, budeš ráda, že nic nemusíš.
J.

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
2112Hana
25. 5. 2025 19:12
14355
Arin
25. 5. 2025 20:07
73380
rozvita.ruze