Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Hysterektomie

Diskuze

anonym
| 8. 11. 2014 20:00
PEGGY proti tvorbě granulační tkáně doporučuji Cicatridinu vaginální čípky. Mně to moc pomohlo a zhojilo se i bez zákroku. Tak mě Cicatridina nadchla, že jsem jí koupila i ve spreji a v masti, léčí totiž popáleniny, drobné ranky apod. - vážně malý zázrak
anonym
| 8. 11. 2014 09:42
Ahoj holky, kdo máte zkušenosti s granulomy?
Mám prý nějaký na vnitřní jizvě, jsem tři měsíce po operaci a pořád cítím dost spodek, hlavně při pohybu. Dr, mi také předevčírem vytáhla z pochvy dva neodloučené stehy, které tam asi dráždily a dělaly zánět.
Dr. pořád váhá s odstraněním toho granulomu, prý jestli mi bude ještě dál vadit, ale má šanci se to vstřebat nebo to musí prostě pryč? Prý je to jen jednodenní záležitost v nemocnici v lehké narkoze...
anonym
| 8. 11. 2014 18:26
TO pegggy: Mě se na jizvě také dělala granulace a doktor mi ji podvakrát odstranil v ordinaci při kontrole,... dalo se to vydržet,... a hlavně jsem byla ušetřena narkozy,...
anonym
| 7. 11. 2014 19:54
Ahoj holky,
já byla na operaci teď 27.10., doma jsem byla 31.10., odstranili mi dělohu, ponechali vaječníky, operace jsem se bála strašně moc, narkózy i toho, co bude potom. Vše se dá zvládnout, po operaci jsem po narkóze jen mírně ublinkla, některé holky říkaly, že hodně zvracely, já fakt ne, každá to jinak snášíme. Pak píchají injekce a dávají prášky proti bolesti, sestřičky i doktoři hrozně milí, po operaci co chvíli na pokoji. Takže se nebojte, všechno zvládnete, mě teď doma ještě zlobí ta zvýšená teplota, spíš navečer, včera a dneska už skoro nemám, tak snad to bude O.K., přeji všem hodně zdravíčka a pohody
anonym
| 7. 11. 2014 18:45
Janina: Děkuji za odpověď a za uklidnění. Na kontrolu jdu v pondělí, ale budu mít aspoň klidnější víkend.
anonym
| 7. 11. 2014 18:32
ANDY: ano, měla jsem to také. Pan profesor mi vysvětlil, že jsou to vnitřní stehy, které se časem vstřebají. Bylo to spíš takové tahání, ale časem se to upravilo
anonym
| 7. 11. 2014 17:49
Hana | 5.11.2014 10:21 : Já byla na operaci řezem. Operace byla 23.10. a domů jsem šla 28.10. Nervy jsem předtím měla obrovské a opravdu to za to nestálo. Po narkóze mi nebylo špatně a jen první dva dny se hrozně špatně vstávalo, bála jsem se, že si potrhám stehy, i když paní doktorka říkala, že je to nemožné. Ale při klidové poloze jsem o ráně na břiše ani nevěděla. Sestřičky se několikrát denně ptaly, zda nechci prášky proti bolesti, ale ani jsem je nepotřebovala, jen jsem si brala preventivně na noc, když sebou člověk mele.
Jen byla nepříjemná první noc na JIPce, ale jen z toho důvodu, že celou dobu jsem dostávala kapačky do jedné ruky a na druhé mi co hodinu měřili tlak a měla jsem zavedenou cévku na odvod moči. Člověk se moc nevyspal. Vše mi druhý den ráno po operaci odstranili. Držím palce a fakt se neboj
anonym
| 7. 11. 2014 15:53
Ahoj holky. Je mi 49 let a 23.10. jsem byla na AHY včetně vaječníků. Poslední dva dny mne při pohybu píchá v pravém boku. Když jsem v klidu, tak o břichu ani nevím. Měly jste to některá taky? :-\
anonym
| 7. 11. 2014 15:27
Janina: vidíš a já si myslím, že ani ve svých letech nebabovatím...mám ještě docela malé dítě a to mi to ani nedovolí. Nechci se tady nějak vytahovat, ale můj věk mi nikdo nehádá.
anonym
| 6. 11. 2014 20:36
TO: Natule
Na všechny z nás jednou čeká přechod a všechny z nás jej nějak zvládneme. Chci říct, že bez estrogenu ženské tělo a procesy v něm zkrátka vyhasnou. Estrogen potřebujeme a je naivní si myslet, že rostlinné přípravky jej doplní v dostatečné míře, to prostě nelze. Je jasné, že až mi bude 50, nebudu estrogen řešit a v klidu začnu babovatět. Ale ne ve 43 letech. Tak to prostě je. Všem hodně zdraví a ženský - operace se vážně nebojte, vyberte si dobrou nemocnici a za sebe rozhodně doporučuji Motol.
anonym
| 5. 11. 2014 19:54
Ahoj holky, nemáte některá zkušenost, pocity, když jste byly na hysterektomii a zároveň vám hned vysadili antikoncepci, myslím tím, nějaké hormonální změny, které jste pociťovaly,mimochodem, mám teď ještě týden po operaci zvýšenou teplotu, krev je O.K.
anonym
| 5. 11. 2014 10:21
Ahoj všem chtěla by sem se zeptat jak dlouho se musí být v nemocnici po hysterektomii řezem čeká mě to 19.11 a mám docela strach.
anonym
| 5. 11. 2014 12:09
TO Hana: Ahoj Haničko, tak já jsem byla se stejným zákrokem jako čeká tebe v nemocnici přesně týden. Den před operací jsem nastoupila a další den ráno potom šla na sál. A musím říct, že mi tam těch sedm dní docela uteklo... Hlavně jsem byla šťastná, že mám operaci za sebou a potom i hystologii v pořádku a tak jsem se snažila brát to s nadhledem a pokud možno i humorem. Držím palce a přeji hodně síly, protože si moc dobře pamatuji sama na sebe jak moc jsem se před zákrokem bála... Ale zpětně už vím, že ten strach byl mnohem horší než potom samotná operace a následná rekonvalescence. Takže hlavu vzhůru a věř, že vše dobře zvládneš a budeš v pořádku.
anonym
| 4. 11. 2014 14:33
To lejla: Ahoj, budeš na sebe muset dát větší pozor. Já jsem po operaci 3 měsíce a i když 1,5 měsíce chodím do práce a navenek vypadám v poho, tělo si občas řekne o odpočinek. Za těch 6 pracovních týdnů jsem pochytila jednu chřipku a dokonce i angínu, kterou jsem měla naposledy před 30-ti lety. Tělo je prostě oslabené a musíš mu dát čas, není kam spěchat. Prakticky si tělo buduje novou fyzičku i imunitu.
anonym
| 3. 11. 2014 20:17
Ahojky,
tak jsem dneska byla u dr., měla jsem jít na vytažení stehů, ale ještě mi je nechala do pátku. Pořád mě štve ta zvýšená teplota, je pravda, že když jsem byla po operaci 4 dny v nemocnici, tak jsem jen ležela a ta teplota 37,7 mi vylezla jen jednou, jinak jsem měla tak 37,1 -4, teď jsem doma, je pravda, že se víc pohybuju, ale snažím se polehávat, dneska jsem po hodině došla od dr. a musela jsem si jít zdřímnout, teď večer zas 37,7. Zrovna tak mi teplota větší naskočila, když jsem dojela z nemocnice a měla větší zápřah. Doktorka mi dnes píchala CRP, ale bylo nízké, takže O.K. Myslím, že tělo se asi hlásí víc o klidový režim
Kessie68
| 4. 11. 2014 13:11
TO lejla: ahojki a co teprve, až půjdeš do práce, já nastupovala přesně 7.týdnů po operaci. První dva týdny jsem byla totálně KO, únava, jak blázen. Během nemocenské mě taky dr. poslal 2x na CRP, KO a sedimku, jednou vše mírně zvýšené, podruhé v pořádku. Prý to jsou dozvuky operace a každé tělo se vyrovnává jinak a jinak dlouhou dobu.
anonym
| 2. 11. 2014 13:28
Lejla: ahoj, já jsem měla 4. den po operaci teplotu, ale pak už ne. Hodně lež, pij dostatečné množství tekutin a tělo si s tím poradí. Pokud by se teplota opakovala, šla bych k doktorovi, aby udělal crp /jestli se v těle někde neudělal zánět/ a donesla bych znovu moč, to taky bývá dost často po operaci /zánět močáku/. Přeji hodně zdraví.
anonym
| 2. 11. 2014 20:01
TO Natule:
Ahoj Holky,
no snažím se pít hodně, teplotu jsem dnes už ráno neměla, jen přes den 37, teď večer do 37,5, dneska jsem polehávala skoro celý den, tak si myslím, že zvýšená teplota je z té únavy,třeba ten první den, kdy jsem dojela domů, jsem toho měla až nad hlavu, já jsem horečkový typ, tělo bojuje po operaci a asi to dává najevo tímhle způsobem, zaplaťpánbu břicho a nic mě nebolí, takže to asi bude z toho. Po porodu jsem měla doma do 38 st. ještě celý týden doma. Tak děkuji za slova podpory a všem taky přeji moc a moc zdravíčka
anonym
| 31. 10. 2014 19:34
Ahoj holky, tak jsem od pondělka 27.10. po LAVH, odstraněna děloha a vejcovody, domů jsem šla dnes, tj. pátek, měla jsem po operaci asi 3 a 4 den zvýšenou teplotu nad 37, dneska ráno nic a dneska večer 38,2, přikládám to dnešnímu vypětí, větší zátěž jako cesta domů, trochu pochození po domě, musela jsem zdřímnout, ale to beru jako samozřejmost, že tělo ještě po operaci bojuje a musí se šetřit.Zatím mám chvílema takové návaly horka, lupla jsem dle rady dr. dva paraleny, tak snad to přejde. Krev i moč těsně před odchodem z nemocnice mám vyšetřenou a v pořádku, máte někdo s teplotami po operaci zkušenosti? Jinak přeji všem hodně zdraví a těm co to čeká, holky, zvládnete to
anonym
| 2. 11. 2014 19:51
TO Lejla: Mně po operaci (řez břichem) sestřičky říkaly, že je potřeba se co nejvíc hýbat a chodit, aby střeva začala zase správně fungovat. A tak už na Jipce jsem se snažila ploužit co mi síly stačily alespoň po pokoji a do sprchy. A když mě přendali na normální pokoj tak jsem hodně chodila i mimo pokoj, po chodbách... a uhnala jsem si horečku, takže jsem další den ubrala na aktivitě a bylo to v pořádku. Takže je možné, že i ta tvoje teplota je z té námahy po přesunu domů, přece jenom je to velice krátká doba od operace. Vzpomínám si, že i po porodu jsem měla horečku a nikdo nevěděl proč, žádnou příčinu nenašli..... Někdy je to asi tím, jak je naše tělo oslabené, ale kdyby se to nezlepšilo dojdi si raději k lékaři ať něco nezanedbáš. Raději jít zbytečně než mít zbytečně problém.............Buď na sebe opatrná a také hodná, a držím palečky ať je co nejlépe.
anonym
| 25. 10. 2014 22:08
ahoj děvčátka tak v úterý jsem prodělala LAVH ,nechali mi jeden vaječník sice je na něm fyziologická cysta ale kvůli hormonům jsme se rozhodli ji tam nechat, od včerejška jsem doma je mi fajn akorát jsem unavená takže odpočívám Všem které to čeká přeju hladký průběh a nebojte se je to v klidu to chřipka je horší
anonym
| 23. 10. 2014 14:33
Tak já taky přispěju se svým příběhem, byla jsem na celkové hysterektomii taky pro karcinom děložního hrdla, bylo mi tehdy 40 let, ale vaječníky mi nechali, takže substituce žádná nebyla potřeba. Řez taky od stydké kosti až nad pupek, naštěstí taky bez následné léčby (chemoterapie a ozařování). Nyní je mi 43 let, vše je v pořádku, chodím co půl roku na kontroly. Problémy vůbec žádné, nebýt jizvy, ani o ničem nevím. Sport - vše jako dřív, řekla bych, že sportuji dokonce více než před tím, teď pracuji jako instruktor fitness. Co se týká ***u, vše jako dřív, stále mě baví a taky nikdo nic nepozná Tak snad jsem trochu pomohla těm, co na operaci čekají a bojí se, jak to bude potom. Holky, držte se! Hlavně, ať jsme všechny zdravé!
anonym
| 23. 10. 2014 14:54
Janča: myslím, že pokud to jde, volí lékaři operaci laparoskopicky...já jsem po 2 císařích a tudíž se jim nechtělo do mne pouštět plyn...pak se vědělo, že budou brát všechno, neměla jsem rakovinový nález, ale šlo o prekancerozu a primář říkal, že mi tam nechce mít za pár let znova. Ale je fakt, že jsem operaci podstoupila v 52 letech, spadla jsem rovnýma nohama do přechodu, protože jsem ještě pravidelně menstruovala. Hormonální substituci mi nedoporučili a zvládla jsem to. Z počátku jsem měla fakt strašné návaly, fytosterony nepomáhaly, takže jsem byla věčně mokrá jako myš...dneska mám nával už jenom občas. Jiné příznaky mne naštěstí nepostihly.
anonym
| 22. 10. 2014 21:31
Prof. Rob mě operoval a MUDr. Pluta mě přijímal na onkogynekologii pro invazivní karcinom děložního hrdla. Jsem po radikální hysterektomii - tj. všechno pryč a starali se o mě ty nejúžasnější lékaři. Vše se obešlo bez následné léčby, tj. chemoterapie a ozařování, operace proběhla řezem od cca poloviny stydké kosti nad pupík. Je mi 43 let a jsem rok po operaci. Klimakterium bez hormonální substituce v tomto věku nezvládnete, tělo je ještě příliš mladé a hormony zkrátka potřebuje, rostlinné přípravky maximálně jako podpůrná léčba, ale hormony potřebujete. Jinak hrozí osteoporoza, cévní onemocnění a taky ženská začne rychle stárnout. Jsem stále štíhlá a věřte - nikdo nic nepozná. Akorát *** mě přestal zajímat. Ale žiju a jsem zdravá, takže v pohodě. Motol je špičkové onkogynekologické centrum, tam jste v nejlepších rukách.
Yargeli
| 21. 10. 2014 22:41
Holky,mám intimní dotaz,kdy se může začí se ***em? my samozřejmě už provozujeme mazleni a další,jasně že bez toho hlavního to si zatím neumím představit .Potom šestineděli to jde bez problémů?Díky za opovědi.
anonym
| 22. 10. 2014 13:17
TO Yargeli: Ahojky tak za sebe mužu říc že jsem se dost bála a počkala jsem asi osm týdnu. Poprvé asi z obavy nic moc, ale pak v pohodě dá se říc i lépjeji . Jsem teď po od března.
anonym
| 23. 10. 2014 15:01
Janina: dá se přechod zvládnout i v tomto věku....mám kolegyni, která byla na celkové hysterektomii v 38 letech... kvůli karcinomu jí nedoporučili hormonální substituci a byla celkem v pohodě...prostě nic drastického se nedělo. No a moje kamarádka po hormonální substituci prodělala trombózu žil. Prostě není to úplně bez vedlejších účinků, ostatně jako všechny léky...někdo snáší, někdo ne...takže bych nepsala, že to holky nezvládnou. Vždy to závisí i na diagnoze, kterou ta která má a jak se tělo dokáže s přechodem poprat.
Yargeli
| 3. 11. 2014 16:21
TO pa.tj:

Ahojky,děkuju za odpověď-Také se bojím Uvidíme
Yargeli
| 21. 10. 2014 22:28
Hrozně mi přišel vhod malý přehrávač filmů,jsem si s ním v noci pomáhala při nespavosti.sluchátka do uší a nikdo nebyl rušen,a moc moc vlhkých kapesníčků sebou-hodí se.Glycerin.čípky nabízí sestřičky,občas jsou na mimisterstvu úlevy potřeba
Yargeli
| 21. 10. 2014 22:19
Pro Janču:Prý záleží na velikosti dělohy.Moje byla prorostlá myomy,ale údajně malá.Nakonec to stejně nešlo,protože našli endometriózu a bylo toho hodně na vyndavání,tak se břicho otevřelo.Výhodou bylo,že jsem vůbec nekrvácela pochvou.jen slabě na začátku a to jsem si užívala.

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
♥Jarka*Alice♥
25. 5. 2025 12:29
14352
Alka...
25. 5. 2025 15:35
73378
rozvita.ruze
6. 5. 2025 05:55