Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Hysterektomie

Diskuze

anonym
| 2. 3. 2014 22:48
Neboj to uteče,já čekala od ledna do konce dubna,a to jsem si tam pak každý týden měla volat ,pro termín,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,moc fajn to čekání,ale je fakt,že jsem v té době udělala tolik práce,abych na to nemyslela jako snad nikdy,
anonym
| 3. 3. 2014 08:08
TO chany: jo jo já taky poklízím, mam seznam co co vše udělat než popádím. Říkám si ať je tu vše nachytané uklizené a alspoň nemam tolik času přemýšlet
anonym
| 2. 3. 2014 18:01
Jani to víš strach tam je pořád a pořád,ještě k tomu mi v létě umřela maminka na nádor na ledvině a do poslední chvíle jsem s ní byla doma,no takže psychika dostala zabrat ,ale musí to být dobré,mám ještě 18letou dceru a přibyl mi 10letý synovec ,kterému zemřela maminka takže musím,musím být fit.I když ,kdo to jednou prožil a tvrdí,že to bere v pohodě tomu nevěřím....................
anonym
| 2. 3. 2014 18:14
TO chany:
zvládneme to. Dceru jsem nechala před cca 4 lety očkovat proti rakovině děložního hrdla a teď děkuji Bohu (ač ateistka), že jsem to udělala. Je jí 20 let. A ty jsi neskutečně silná ženská.
anonym
| 2. 3. 2014 19:58
TO Jana: já jsem tu svoji nechala také očkovat,i když vím,že uplně jí to ochránit nemůže.Jani já a silná,kdepak,to vůbec nejsem,už třikrát jsem byla takřka na druhém břehu,zvládla jsem těžkou nemoc syna,mám 3 děti,tedy ted 4,dvě už jsou mimo domov,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,ale prostě vím,že musím jít dál,strašně mě štve,že lidi řeší nesmysly a hlouposti a o tom život vážně nenííííííííííííííííí,já tohle vím od dětství,když žiješ v samé medicíně a vidíš co se děje,máš v rodině x lék.kapacit a stejně nejde zachránit mámu co má děti,víš,že je život fakt hrozně křehký,,,,,,,,,,,,,,,promin to sem nepatří
anonym
| 2. 3. 2014 20:22
TO chany: zdravím holky. Já mám taky dceru a oočkovat jsem ji nechala taky a raději i připlatila i na bradavičky. Jen mě naštvali teď jsem chtěla mladou nechat zkontrolovat a přeočkovat na TBc je toho zas dost a odpalkovali mne i když jí to chci zaplatit. Jinak mne mamka zemřela a nebylo jí ani 38 každé narozky od 38 si říkám že sem tu zas o rok dýl než ona. To mě bylo tenkrát 17 a nejmladšímu 4 a bylo nás čtyři děti tak masakr.
anonym
| 2. 3. 2014 20:28
TO chany: jinak důležitý je jet dál. Je paráda že se staráš o mladého. Drž se ať je lepjeji.
anonym
| 2. 3. 2014 21:56
TO pa.tj: Jo,jak říkákám já,díky za každý den v pohodě.A čekatelky opravdu nebojte větší bábovka jak já tu nebyla,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
anonym
| 2. 3. 2014 22:12
TO chany: tak tomu nevěř, klepu se jak ratlík. Jen si říkám že to zvládli už i jiní,už aby to bylo za mnou. Nástup až 19-tého. A inkubator bude fuč.
anonym
| 2. 3. 2014 23:04
TO chany: Ahoj,jsem po operaci 3 měsíce,rak.děložního čípku,vzali mi vše,operace proběhla skvěle,jsem v pohodě,sportuji,nijak se neomezuji,pročítám diskuze a chtěla bych se tě Chany zeptat na jednu věc.Ve starších diskuzích píšeš,že užíváš Oestrogel.Jediný problém,který mám,jsou návaly,vyzkoušela jsem všechny přírodní preparáty a žádný neúčinkoval,lékař mi předepsal tento krém,mažu si ho 3 dny a nic se neděje,mám obavy,že se budu potit snad už pořád,jaké máš zkušenosti ty?A je tento krém aspoň trochu šetrný?Když se zeptám doktora,jen mávne rukou a neřeší to.A mohla by jsi mi poradit,jak si to dávkuješ?Mudr mi řekl podle potřeby a já mám pocit,že toho potřebuji vagon,aby mě to fungovalo.Promiň,že jsem toho na tebe tolik vysypala,ale z toho pocení jsem fakt na nervy.Díky za odpověď.

anonym
| 2. 3. 2014 15:52
Mi tahali stehy uz v nemocnici, v den propusteni,tedy sedmy den po operaci. Na kontrolu na gyn. jsem byla po 8. dnech po propusteni,tedy 15.den po operaci.Strach z prohlidky jsem tedy mela,ale dr.byl jemny, hlavne koukal do vnitr a jen tak jemne osahal..
sušinka
| 2. 3. 2014 11:29
Ahojky, příští neděli mam nástup do nemocnice a dneska mi asi začíná rýma Zítra jdu do laborky a v úterý na internu. Jsem z toho hotová. Čekala jsem dva měsíce na operaci a teď tohle. Myslíte že by ta rýma vadila ? Třeba to do té doby bude dobrý. Fakt jsem z toho rozhozená
anonym
| 2. 3. 2014 12:14
TO sušinka: ahojky, pokud by ta ryma byla silna, nebo zelena, tak byto vadilo.Ale myslim si, ze se ji do te nedela zbavis
Vyhybej see ted prochladnuti,pij horke caje,vyborna je lipa. Taky bys mohla zkusit proplachy Vincentkou,mam s tim vyborne zkusenosti.Normalne do injek.strikacky naber klasickou Vincentku( pokojova tsplota) a proytrikni si tim obe nosni dirky.Delej to tak 2* denne.Uvidis, ze za tri dny budes mitpo ryme
sušinka
| 2. 3. 2014 12:51
TO Anna: Děkuju moc. Jsem pořád zalezlá doma a piju teplé čaje. Na noc paralen. A ty proplachy vincentkou děláš v leže a nebo normálně nad umyvadlem ? Nikdy jsem to nezkoušela.
sušinka
| 2. 3. 2014 12:53
TO Anna: Zatim mi jen trochu teče z nosu. Nic hrozného. Bála jsem se, aby mě vzali. Nic mi totiž neříkali o tom, že musim být úplně v pořádku.
anonym
| 2. 3. 2014 13:22
TO sušinka: sedim a na kline mam lavor
Ono ti to bud vytece do nej nebo to stece do krku .
Me dr.rikal, že nesmim byt nachlazena, ryma je blba kvuli pruchodnosti pri uspavani, mala nevadi ale silna, ci bakterialni vadi. Taky pri buzeni jsi zahlenena, a pri bolestech si odkaslat je fakt prvni dny horor. Ale neboj, do nedele casu dost . To se spravi, s lipou a s Vincentkou jsem z toho dostla i deti
anonym
| 2. 3. 2014 15:19
TO sušinka: jejda no máš to podobné jak já.Já teda smrkala jen ráno a zdálo se mi celý týden že mne chytá nosohltan plus děcka byly nemocné.Taky jsem celý týden cpala vitamíny do sebe a do nosu mořskou vodu...v nemocnici jsem řekla že se cítím trochu nachlazená,ale že se mi dýchà dobře a nekašlu a tak mi vzali ráno před operací ještě Crp a bylo nízké tak mne vzali.Sušinko myslím na tebe,ať jsi fit a máš to už taky za sebou.
anonym
| 2. 3. 2014 15:24
TO kony: jinak opravdu je to všude různé..já šla po propuštění na kontrolu po týdnu,vytáhli mi stehy a za týden jdu zase už ke svému.Jak tu někdo píše že šel až za pět týdnů a co stehy?
anonym
| 3. 3. 2014 13:30
Ahojky, mě řekli po operaci, že mám jít na kontrolu ke gynekologovi a vyndat stehy až po měsíci. Nedalo mi to a jelikož jsem začala mít jiné problémy, tak jsem tam šla hned dnes. Stehy mi vytáhl a hrozně se divil, co mi to tam řekli v té nemocnici. Koukám že někdy dát na radu v nemocnici,taky není zrovna asi dobře. Ale že by mě informovali s možnými jinými problémy, které mohou po operaci nastat, o tom se už nezmínili
sušinka
| 2. 3. 2014 15:57
TO kony: No on právě začal mít rýmu Honzík a já jak jsem s nim od rána do večera, tak se mi to nevyhnulo Snad se to nezhorší. Venku je tak krásně a já jsem zalezlá doma. Taky mam chycený jakoby nosohltan.
anonym
| 2. 3. 2014 16:23
TO sušinka: Susinko, jestli mas chyceny nosohltan, tak k tomu co jsem ti uz psala, pridej kloktani.Jestli mas doma Tantum Verde, nebo Jox, ci Stopangin. Neboj, do nedele to zvladnes Drzim palce
anonym
| 2. 3. 2014 12:53
ahojky, já měla to samé, začala mi rýma necelý týden před nástupem, ihned jsem si začala kapat nosní kapky sanorin 1% a také jsem měla obavu, že mě nevezmou, ale nikdo se mi na nic neptal tam a já šla s rýmou tak napůl vyléčenou, no možná jsem ji rozehnala . Ale ještě pak v nemocnici jsem si po operaci kapala do nosu Myslím, že by to neměl být problém, začni hned s kapkami a uvidíš do týdne
anonym
| 2. 3. 2014 10:50
Zdravím, také už to mám za sebou, jsem 12 dnů po výkonu. Zatím to jde, jen mě trápí samovolný únik moči. Nikdy jsem na to netrpěla tak nevím co s tím. Začala jsem cvičit na posilování svalů jsou to už 4 dny. Nemá s tím někdo zkušenosti?
anonym
| 28. 2. 2014 17:33
Zdravím děvčata, tak už to taky mám za sebou - před týdnem - vaginální hysterektomie + plastika. Doma jsem druhý den, taky se cítím unavená, polehávám. Ten první den po operaci byl dost špatný, měla jsem velké bolesti podbřiška a v kříži, až po čípcích mi to povolilo (injekce nezabíraly). Teď kupodivu v břiše necítím bolest skoro žádnou, ale bolí mi to zvnějšku (dole) - asi jak to měli roztažené, nebo jestli to je nějaké opruzení, dělá mi potíž sezení. Nemáte někdo s tím zkušenost? A taky nevím kdy se mám hlásit k obv. gynekologovi, histologie bude za 3 týdny.
anonym
| 28. 2. 2014 17:53
TO Roza: já šla po týdnu na kontrolu (to je dnes)přímo na oddělení kde jsem ležela a zase za týden màm jít už ke svému gynekologovi.Tak cistu tam stále mám,ale menší a tak nevím jestli ta před tím praskla a tohle je novà,nebo jestli se může zmenšovat..Nemáte někdo zkušenosti? Výsledky z histolky se mi zđá že hlásila už v nemocnici doktorovi že dobré. Ale nejsem si jistá,myslíte že mohly být už čtvrtý den po operaci nebo je to blnost.Já jsem se dnes blb nezeptala.Taky mi dnes vytáhli stehy a byla jsem na první prochajdě pro malého do školky.
anonym
| 28. 2. 2014 20:14
TO kony: cysta se může pomalu zmenšovat,ale histologie takhle brzy,to je divné,jedině,že by Ti byla dělána statimově,ale to pochybuji,mně dělali statimově 1uzlinu během operace,ale to proto,že to byl rakov.nález.Jinak trvá histologie tak 3týdny.Na stehy jsem já šla u nás na chirurgii a na kontrolu až po 6týdnech ke své gynekoložce.
anonym
| 1. 3. 2014 17:42
TO chany:
Zdravím všechny, 16.3. budu 3 měsíce po radikální hysterektomii ze stejného důvodu jako ty, chany. Mám problém - začala jsem mírně špinit, je to na slipovou vložku, nic mě nebolí, na kontrole jsem byla před měsícem a už nemám žádná omezení. To špinění mě vylekalo, nemáš prosím zkušenost?
anonym
| 1. 3. 2014 23:27
TO Jana: Jani a netahala jsi něco těžkého,někdy mohou tohle i udělat vnitřní stehy,pokud by to neustalo,raději si zaskoč na gyn,,ve vnitř se hojíme dlouho,nic to vůbec být nemusí ,neboj
anonym
| 2. 3. 2014 13:54
TO chany:
Děkuju. Jediné "těžké" bylo tahání přepravky se 4 kg kočkou na veterinu - z auta do ordinace. No možná to stačilo. A jak se cítíš 3 roky po operaci? Myslím spíš po té psychické stránce - pravidelné kontroly, čekání na výsledky....jsou tam a budou tam obavy pořád, viď? Já to tak cítím.
anonym
| 28. 2. 2014 14:13
Jani tak to jsi borec,3měsíce po operaci sportovat,to koukám,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
helena.07
31. 7. 2025 14:58
14770
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
..Hanka
31. 7. 2025 13:04