Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Hysterektomie

Diskuze

anonym
| 26. 2. 2014 06:49
Chany** ja ty injekce dostavala pouze po dobu pobytu v nemocnici,tj.7 dni, pak uz nic.
anonym
| 26. 2. 2014 09:00
TO Anna: To.. Chany
Já si ty ijechce píchám denně, na operaci mi dají větší dávkování, jestli si Chany je dostala i na doma tak si měla nejspíš špatně srážlivost.
anonym
| 26. 2. 2014 10:25
TO pa.tj: ne ne tam je dávali po celkové velké hysterektomii všem
anonym
| 26. 2. 2014 13:05
TO chany: já jsem myslela že je davají jen v nemocnici. To že aj na doma jsem nevěděla. Tak to jo.
anonym
| 26. 2. 2014 14:39
TO pa.tj: nevím ,třeba ne všude a všem,ale po celkové hysterektomii co vím tak většinou ano
anonym
| 26. 2. 2014 16:27
TO chany: Mě injekce na srážlivost po po celkové hysterektomii dávali taky jen v nemocnici, doma už nic.
anonym
| 26. 2. 2014 16:53
TO Anna: Máš pravdu, že jim to prospěje. Zasmála jsem se s tomu praní. I u nás probíhal kurz před operací a pak konzultace před každým plněním pračky. A zvládli. Ještě jsem se chtěla zeptat, zmiňuješ se o lázních. Právě jsi nebo už je máš za sebou, kde a s jakými pocity? Ptala jsem se už tady na ně. Můj gynekolog mi řekl, že podle zprávy z nemocnice na ně mám nárok. Jesli prý si chci odpočinout, ale moc tomu nepřikládá. Srůstům prý nezabrání. Tak mne zajímají něčí zkušenosti.
anonym
| 26. 2. 2014 18:11
TO Miri: no já jsem v lázních nebyla,ale je pravda,že jsem se po nich ani nepídila,dostala bych je určitě,

kočičko tak to jsi šikula druhý den po operaci to já byla ještě na všem možném napojená a na JIP,,,,,,,,,,,
anonym
| 26. 2. 2014 19:40
TO Miri: Byla jsem v laznich dva a/ pul mesice po operaci.Pry je nejlepsi nastoupit do 3 mesicu po operaci pro nejlepsi ucinnost.Byla jsem ve Frantiskovych Laznich.Nevim, jestli zabrani, nebo nezabrani srustum.asi zalezi, kam bys jela, ale lazenske sestry mi rikaly, ze tamni slatina proti srustum je.Taky ji vkladaji jako tampony do pochvy, davaji na brisko....z dalsich gyn.procedur tam je lecivy plyn,nad ktery si sedas jako v bidetu.
Jedna pani tam jezdi pravidelne kazdy rok(samoplatce, protoze narok mela jen jednou) a rikala mi, ze srusty se ji neudelaly a ze je po gyn.strance od te doby fit, co tam takhle pravidelne jezdi...No jenze kdo z nas na to ma, takhle pravidelne tamjezdit, ze jo..A na tyden,dle mistniho lekare, to nema smysl...
anonym
| 27. 2. 2014 12:29
TO Anna: Děkuji za odpověď. Budu o tom uvažovat, určitě se tím nic nezkazí. Lázně určuje pojišťovna nebo jsi si mohla vybrat? Ty Františkovy by se mi asi líbily. Pokud se rozhodnu, mohla bych se ještě na Tebe někam obrátit s dotazy? Nebo mám napsat sem? Zajímalo by mne jak to tam všechno probíhá. V lázních jsem byla jako malá, ale na to nemám hezké vzpomínky. Ty osobně by si je tedy doporučila? Ale asi je ještě brzy to hodnotit. A jestli jsem dobře pochopila, únava přetrvává? :-\
anonym
| 27. 2. 2014 13:39
TO Miri: Ahojky, urcite se muzes kdykoli na mne s cimkoli obratit.
Muj email : Bauer.Anna@seznam.
No,ta unava jeste je, ja to prikladam tomu, ze sice uz to je pres 3mesice od operace,ale telo se s tim porad vyrovnava, a ty roky,kdy jsem casto krvacela..ta anemie a tak..No, doufam,ze uz to bude jenom lepsi...
anonym
| 27. 2. 2014 13:46
TO Miri: Jsem hlava deravaLazne,pri vyplnovani si muzes vybrat ty.Na doporuceni lekare..me primo dr.napsala Franiskovy.Pokud bys chtela jinam, poradis se s dr.,co ti je vypisuje.Pak zalezi na rev.lekari, zda ti je schvali.Papiry jsem si sama odnesla na pojistovnu, kde je ten rev.lekar schvaluje a pak cekas,zda ti dopadnou,ci ne.
anonym
| 25. 2. 2014 13:59
Jsem 14 dní po VH dělohy, vše se zlepšuje, ale zaráží mne strašná únava. Většinu dne polehávám. Měla jsem dlouho zvýšené teploty. Nyní už nejsou. Ráno je celkem v pohodě, začne to kolem oběda, celé odpoledne a navečer je mi zase lépe. Je mi trapně i před rodinou, jsem jak "lemra".
anonym
| 25. 2. 2014 14:26
Miri**: Ahojky o té unavě jsem už četla prý je to hodně časté a tělíčko ti říká odpočívej. Jinak mne čeká operace a jak to zatím vypadá tak stejná jak tebe.Chci se optat jak to máš se sezením? Jak to i bylo po operaci?
anonym
| 25. 2. 2014 19:18
TO pa.tj: V den operace i asi týden po nebyl se sezením skoro žádný problém. Tedy až na cévku, ta krapet překáží. Také jsem si myslela, že to bude jako po porodu, ale ne. Možná i proto, že dávají injekce na bolest. Až nyní to při dosedání mírně tlačí a je citlivějši. Asi jak se tělo hojí a člověk se trochu víc hýbe. Na to, jak moc jsem se operace bála, je všechno snesitelné. Nejvíc mne zaskočila ta únava. Pokud se budeš chtět na něco zeptat, napiš. Držím pěsti.
anonym
| 25. 2. 2014 20:22
TO Miri: to výš vyzvídám, bojim bojim... se sezením to máš tak dřepím na vozíčku, proto mne to tak zajímá. Jinak držim palečky ať se dobře hojíš. Už abych to měla za sebou
anonym
| 25. 2. 2014 14:53
TO Miri: Ahojky, vubec se toho nedes a nestyd se za to!
To je naprosto normalni, vzdyt jsi teprve dva tydny po operaci!
Odpocivej, spi, tak jak potrebujes.Neni vubec dobre se "pretahnout".
Uvidis, za par tydnu budes zase uplne v pohode
anonym
| 25. 2. 2014 18:50
TO Anna: Díky za odpověď. Já si tady pročítala některé reakce, ale nechtělo se mi věřit, že to bude až taková únava. Doufám, že se to bude zlepšovat. Nejsem zvyklá takto nefungovat i když poslední roky díky anémii jsem byla celkově unavenější.
anonym
| 25. 2. 2014 21:40
TO Miri: Take jsem mela anemii, porad jsem byla unavena, po te operaci to bylo jests horsi.Ted jsem po operaci 3mesice,porad v PN, porad ta unava pretrvava.Dr.rikal, ze se to srovna, chce to cas...Tak neboj, bude lip.Den ode dne budes citit, jak se to lepsi.Hlavne hodne pij, odpocivej a opatruj se
anonym
| 25. 2. 2014 22:35
TO Anna: Neděs mne, 3 měsíce. Mám kolegyni, která byla bohužel na radikální operaci ze závažného důvodu a ta se zmiňovala také o 3 měsících. Nechtěla jsem tomu věřit.Tak to je mazec. Já se stresuji po 14 dnech. Jak to zvládá rodina? Já mám už větší děti, 13 a 18, ale jsou zvyklé, že se mamka vždycky rychle oklepe a zase funguje. No a nejen děti, manžel také. Snaží se, ale to nejsem doma ani týden. A ty další obavy ani nezmiňuji, to máme asi všechny stejné.
anonym
| 25. 2. 2014 23:51
TO Miri: po 14 dnech jsem nefungovala vůbec,šourala jsem po domě s hadičkou z břicha,také jste si píchalY 2 měsíce injekce na srážení krve do břicha?Dceři nejmladší v té době bylo 15,takže byla soběstačná,manžel jezdí večer,tak tu se mnou byla 2 měsíce maminka,která bohužel ted v srpnu zemřela,tak jsem jí péči oplatila do posledního dne.Já jsem byla schopná až tak po 3měsících fungovat,ale unavená jsem byla hrozně moc,takže se vůbec netrap,u nás je také zvyk,že zajištuju servis rodině a šlo to,prostě jsem nemohla a hotovo,
anonym
| 26. 2. 2014 11:15
TO Miri: Rodina to zvlada dobreMam dva syny,ten starsi,24 let uz s nami nebydli, mladsi ma 18 let.No, pred operaci jsem navarila atd., stimze qz budu doma, budu dirigovat z postele.
Sranda docela byla, kdyz jsem je ted, pred laznemi ucila prat, vysvetlovat jake pradlo s cim, nakolik atd. No a pak mi syn volal, jestli nevadi svetry s praskem.No, ja to, ze preci svetry s Perwolem! No a on jen - mami pozde Jsem se bala, ze to zplstnati, nebo tam zustanou kousky prasku,ale dobry.Myslim, ze jim to jen prospeje, tk se nstresuj.Kdyz nejde o zivot, jde o prd, fakt
Nech je at se staraj
anonym
| 25. 2. 2014 10:25
Šušinko neměla jsem ani nějak zvlášť v nemocnici.Jako jo,ale čekala jsem to horší.Doma v pohodě.Jen mám někdy pocit že to mám v břichu jakoby trošku nateklé.
anonym
| 24. 2. 2014 15:44
liv, nebyly jsme u stejného primáře? Já měla ten samý "domácí úkol" jako ty, v době operace mi bylo necelých 45 let. I moje gynekoložka říkala ať si vaječníky rozhodně nechám, pokud budou samozřejmě v pořádku, že je zbytečné se potom krmit hormonama. Ale například má praktická lékařka se po operaci trochu zklamaně divila, že jsem si je nechala, ona měla hysterektomii také za sebou a vaječníky si nechala vzít, argumentovala to tím, že je potom už od všeho pokoj. :-\
No nevím, logicky vzato jsou vaječníky přirozenou součástí ženského těla a tak by tam také měly zůstat, pokud jsou OK.
Už jsem tu psala kdysi dávno, že dřív se při téhle operaci asi od 45 let automaticky bralo "vše", ale během let doktoři přišli na to, že to není dobře a přináší to ženám větší zdravotní komplikace a rizika než když se vaječníky nechají. Takže pokud někde stále "jedou" po staru, je to asi spíš zvyk nebo neochota vzít v potaz jiný názor a skutečnosti doložené odbornými, dlouholetými studiemi.
anonym
| 25. 2. 2014 09:37
TO : Byla jsem v Českých Budějovicích,primář byl postarší.Moc si ho už nevybavuju,byla jsem vyklepaná jak ratlík,když jsem se tam byla objednat.
Já jsem si taky myslela,že když dám všechno pryč při jednom,tak aspoň nebudu mít problémy v budoucnu,ale děvčata tady na diskusi psala nééé....,mám i jiné zdr. problémy,které mě dost omezují.... ,ale pravda je,že zatím vaječníky fungují i po 50 ,sice jsem už měla cysty na obou,ale dr. mě krmil půl roku vitamínem B a kyselinou listovou a jsou fuč, už dva roky.
anonym
| 25. 2. 2014 12:07
TO liv: liv, tak jsem to tipla dobře - také jsem byla na operaci v Č.Budějovicích. A zrovna včera jsem viděla v televizi současného primáře a říkala jsem si, že ho nepoznávám, že ten "můj" tehdy vypadal jinak, takže šel už asi do důchodu.
Jsem po operaci už přes 5 let a zatím nemusím užívat nic, tak jsem moc ráda. Akorát mi teď našla dr. mrňavou cystičku na vaječníku, ale doufám, že to bude v pořádku bez nějakého dalšího zásahu.
Tak ať je dobře a zdravíčko slouží co nejlépe. ahoj
anonym
| 25. 2. 2014 19:53
TO :
Vždycky záleží na nálezu. Pokud máš diagnostikovaný karcinom, je risk nechávat si vaječníky, byť jsou v pořádku. Rakovina ovarií je nejzhoubnější a nejhůře diagnostikovatelné onemocnění ženských pohlavních orgánů. Je mi 42, jsem po celkové hysterektomii a nikdy by mě nenapadlo zauvažovat, že si vaječníky nechám jen proto, abych nebyla v klimakteriu. V případě benigních útvarů - myom, není důvod pro vyjmutí vaječníků, to je jasné.
anonym
| 24. 2. 2014 12:10
Ti doktoři se hodně liší v názorech.Tak nám primář zdůrazňoval že nesmíme ven,nemocniční režim,na záchod a do postele,sestra že jestli nám nemá kdo navařit,že si máme objednat pizzu atd.A můj
byl dnes u mého gyndaře pro paragraf,je doma a stará se o malou dr.se na mne ptal a můj že dobré a že pořád ležím a on že to nemusím,že můžu ven na procházku,navařit atd.Doktor fakt kámoš

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
2112Hana
1. 8. 2025 10:36
14779
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
Alka...
1. 8. 2025 11:11