Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Hysterektomie

Diskuze

anonym
| 22. 2. 2014 09:52
TO chany Mam štístko nežiju sama,ale jak to vypadá bude muset tedy moje polovička zústat doma vzít si ošetřovné aspoň na těch osum dní. No nic moc. Raději abych to domluvila s doktorkou. Taky mam obavu abych moc nezatuhla, jinak cvičím. No tak těch obav mam dost a dost, Samodřejmě největší jsou z operace a následku. Tak i proto vyzvídám co a jak. Jo jak nejlépe to zvládnout. Na co se připravit co raději a dopředu koupit, abych měla nachystáno. Takže zatím si píšu kruh, lubrikační gel
anonym
| 22. 2. 2014 13:42
TO pa.tj: a do nemocnice pěkně oholená a jestli manžel něco poznal ? zatím nic neříká,ale jsem po operaci 6 týdnů a zkusili jsme to asi jen 3x (zatím)
anonym
| 22. 2. 2014 13:54
TO Anonym: oholená juju to já jo to vždy i když s ní du jak říkáme na výstavu. Třikrát a tos jen 6týdnu a i zážitek hezky bylo. Tak to zní fakt super. Já vím že mam asi hloupí otázky, ale když já bych si to chtěla dál užívat. Zas těch potěšení není tolik tak bych se nerada o nějaké připravila
anonym
| 22. 2. 2014 14:12
TO pa.tj:Já bych se na Tvém místě poradila s primářem,myslím,že on ví ,co je pro Tebe nejlepší,můžu se zeptat od kolika máš RS?pokud nechceš odpovídat,klidně mi vysakruj,máme totiž v rodině také jednu osůbku s RS v Tvém věku,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
anonym
| 22. 2. 2014 14:32
TO chany: ne v pohodě já začala mít problémy vážnější asi tak v 21. Dlouho trvalo než přišly co a jak. Jinak v 26 se mi narodila dcera, chce to nepodávat se cvičit ale nepřetěžovat. Na podzim chci zas do lázní už se těším
anonym
| 22. 2. 2014 16:08
TO pa.tj: No tak ty máš holčinu,ona děti mít nesmí,ale naštěstí ani nechtěla,chodí špatně,hodně jezdí na rehabilitace,cvičí,má takové to kolo a dva hafany,ale jinak dost často infuze ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,atd.

Aničko...............já jsem nakonec i zkoušela normálně výplachy Kontryhelu,prodávají v lékárně,protože mně všechny tyhle Ros.atd.nedělaly dobře,já to upravila Gynopevarylem,po něm šel ten Jam.jak jsem Ti psala,ale hlavně jsem se fakt myla jen vodou a dělal ti doktor stěr a vyšetření z pochvy?
anonym
| 22. 2. 2014 18:22
TO chany: taky mi říkaly dítě ne, ale já zas tak uplně nepoloucham. Mladá se narodila jen maličko dřív a v tej době ja ťapala o holích. Pak ještě asi dalších pět let no a pak vozík.
Dá se udělat nějaká příprava před operací? Výplach a podobně abych se pak lépe hojila?
anonym
| 22. 2. 2014 18:39
TO pa.tj: Záleží jestli půjdeš řezem,nebo ne.Já nevím,podiv nech si poradit od toho primáře a od toho se to asi celé bude odvíjet ,a neboj to dáš,já nejsem psych.hrdina,ale to tu nechci rozepisovat,ale kdysi jsem se rozsekala v autě a následky jdou celý život se mnou,fyzicky se to přežít dá ,to já pronesla ,že zuby jsou horší,takže neboj a žádné následky do předu si nepřipouštěj,uvidíš bude to ok,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
anonym
| 22. 2. 2014 18:58
TO chany: Zatím prý to pujde spodem. Tak snad se to zadaři. Říkam si že třeba nějaké výplachy a pod.
Jako příprava?
anonym
| 22. 2. 2014 20:26
TO pa.tj:Myslím,že nemusíš žádnej výplach dělat,ten dělají na sále každé před operací, aspoň v Budějovicích to dělají.
anonym
| 22. 2. 2014 14:45
Beri: Na reoperaci jsem nebyla,ale pokud se to zhorší,tak mě nemine.Zatím to zvládám,*** mi nevadí,s tím problém nemám,ale jinak stejné potíže jak píšeš Ty a Anička.
Opakované výtoky mě trápily řadu let,na radu dr.- po každém ***u výplach Citrovitalem - a bylo po problémech.Ale pokud máš mykózu,tak je třeba ji nejdřív vyléčit,na to je dobrý Canesten krém.
anonym
| 22. 2. 2014 15:19
TO liv: Ahojky, tak jsem tu od vcra nebyla a koukam, co tu je novych devcat!
Prosim te, tobe tedy gynekolog primo rekl,ze mas povoleny zaves pochvy?
A *** je ok,jak pises,manzel nic jinak neciti?
Me tedy, jak uz jsem psala, dr. rekl,ze vse je v poradku( ja ale vim,ze neni) a pri milovani manzel take nic jinak nevnima.
Ten vyplach bych tedy urco zkusila.Jen mi tedy povez, kdyz jsem pred casem zkousela Rosalgin, tak me z neho hrozne bolelo bricho.
Dr. se me pak ptal,zda snesu brufen,ten ja nesmim,kvuli nejake latce v nem obsazene,no a ta latka je i v tom Rosalginu,ac se nepolyka,tak do krvre pry prijde.Je tedy ciste prirodni?Dekuji.
anonym
| 22. 2. 2014 16:04
TO Anna: jo,jo...já jsem tady nebyla asi víc jak rok,až před nedávnem,jsem sem jukla.
Nevím jak to dr. řekl,ale povolený to mám i na pohled je to znát,právě on mi řekl,že je reoperace složitá.Neleze mi to ven,ale je tam toho víc vidět než by mělo.
Ty kapky by měly být jen výtažek z jader,tak snad jsou přírodní.
Můj partner nic neříká.
Možná má Tvůj dr. pravdu a máš to v pořádku, možná máš spodek jen podrážděný a oteklý.I mykóza to někdy způsobuje.
anonym
| 22. 2. 2014 16:11
TO liv: Ja bych rada,aby mel dr.pravdu...mykozu jsem uz parkrat mela,takhle to nikdy nevypadalo,vis...
Uvazuji o prtohlidce u jineho dr.,v utery me ceka ten UZ, tak uvidim, CV mi povi a se tim mocenim si kdyz tak pak zajdu na urologii,jak mi radila Hanicka.
anonym
| 22. 2. 2014 16:42
TO liv: Máme to opravdu podobné.Taky mám pocit, že mi tam něco vadí, přitom podle doktora je vše v normě.Já jsem už od operace měla problémy se střevama, křeče, nadýmání, zácpu, tak tím jsem si asi něco potrhala (krmím se Lepicolem, vlákninou...).Canesten používám, někdy si jej máznu i při nepříjemné suchosti, abych nepoužívala víc estrogenů (viz. Ovestin). Přes to všechno operace nelituju, začal mi růst myom po letech klidu, měla jsem nález na vaječníku, krvácela dvakrát do měsice. Jsem sice ze všeho někdy na prášky, ale jsem ráda, že je to za mnou. Zítra vyrazím pro kapky.
anonym
| 22. 2. 2014 16:56
TO Anonym: tak to mas podobne i se mnou, ja take krvacela 2×do mesice, bylo to tak 16-18 dni,pauza 12-14 dni...to bylo vysilujici,trvalo to pres dva roky...po LAHV,kde byla vzata deloha, mi dr.rekl,ze tam byl v del.stene myom a lozisko endometria. Menzes byla obtezujici,myom by asi rostl,stejne bych se tomu nevyhnula,ale musim rict, ze jsem si myslela,ze nebudu mit zadne komplikace.Dr. mi rikal,ze to bude vpoho,at se niceho nebojim,ze bude vse ok,premlouval me,at na to jdu,ze je to potreba...Nevim,zda bych do toho sla,kdybych tohle vedela...
anonym
| 22. 2. 2014 17:05
TO Anna: Já trouba nejsem anonym, ale Beri. Ještěže výpadky paměti můžu svést na narkózu.
anonym
| 21. 2. 2014 21:16
Je ja to napsala pro vás obě pohromadě. Jinak uvolnění vag. se taky bojim i inkontinence to je fakt. Ještě ji chci používat aspoň nějaká radost.
anonym
| 21. 2. 2014 21:11
To chany -Já jak říkáme i s kamarádkou toho potřebujem moc, ono mi nestačí vozík RS ale když problém s krví tak ne jen jednu mutaci né já hamoun rovnou tři. To si říkám mít trpaslíka.... no však to záte.
To liv- já ti nevím, zas řezem nejsem si jistá' to není moc šetrné. Je pravda že zas tam asi lepjeji vydí. Na padáníbuda muset dát bacha, ale občas nezabrzdím a je držkopád.
Inak mam krapet obavu co čtu nic netahat...nojo ale já tahám sebe a věřte že někdy je to pěkná zabíračka.
anonym
| 21. 2. 2014 15:01
Chtěla jsem se zeptat na zkušenosti s lázněmi. Mají význam, popřípadě kde jste byly. Můj gynekolog mi řekl, že podle pooperační zprávy na ně mám nárok, ale je to spíš, pokud si chci odpočinout. Srůstům prý to nezabrání. Nejem zrovna lázňský typ, ale pokud by to mělo zlepšit stav, proč ne. Jsem po VH dělohy (11dnů). Díky za odpověď.
anonym
| 21. 2. 2014 14:07
Něco pro uklidnění čekatelek, já byla na operaci 14.1. v úterý a v sobotu jsem šla domů. Dělali my to laparoskopií a vzali my dělohu,vejcovody a vaječník. Bylo to kvůli velkým myomům a měla jsem problémy s močákem. Ještě jsem měla obří dělohu a hodně vysoko,tak jsem do poslední chvíle neveděla,jestli to bude řezem nebo ne. Po operaci to bylo den ode dne lepší,poslední týden o tom vůbec nevím. Už jsme zkusili i milování a úplně v pohodě. Holky ničeho se nebojte,teď jsemuž hrdina,ale taky jsem měla nahnáno.
anonym
| 21. 2. 2014 14:21
TO Anonym:
Kéž by to tak proběhlo i u mne. Dík za uklidnění pa :-\ :-\
sušinka
| 21. 2. 2014 15:06
TO Anonym: Taky mam problémy s močákem, tak snad to bude potom lepší. A co ty a moč . měch. teď momentálně ? Zlepšilo se to ?
anonym
| 21. 2. 2014 15:30
TO sušinka: byla jsem už lehce inkontinentní,třeba při zvedání těžkých věcí,což při mé práci na pile byl docela problém. Teď musím zakepat,ale zatím bez problémů,uvidím až nastoupím do práce. Je fakt.že od operace zatím ani kapka. Byla jsem z toho docela špatná,je mi 41 a na takové problémy mám snad ještě dost času. Jsem ráda,že jsem to podstoupila,zatím si jen chválím,ale to mi doktor říkal hned.
anonym
| 21. 2. 2014 16:18
TO Anonym: je mi stejně jak tobě a moc si taky přeju abych pak chválila. Múžu tak trochu indiskrétní otázku. *** jak to vnímala a co ''uživatel,, partner?
anonym
| 21. 2. 2014 23:16
TO pa.tj: poprvé jsem se bála,tak jsem si to řídila pěkně sama,přišlo mi že jsem trochu užší,ale po uvolnění a zjištění že to jde,se to srovnalo. Samozřejmě to chce lubrikant a pěkně pomalu Partner žádnou změnu nezaznamenal,ale po 5 týdnech abstinence to ani neřešil :-\ Dokonce jsem měla i *** ,tak už v poho.
anonym
| 22. 2. 2014 09:31
TO Anonym: Dík za odpověď zní nadějně . Ještě se tak hloupě poptám jasně poprvé nic nepoznal a později, nějaká změna?
sušinka
| 21. 2. 2014 17:31
TO Anonym: No já právě mám taky problém, ale třeba u zakašlání nebo pšiknutí. Je mi 31 tak to bylo hrozný, kdybych trpěla inkontinencí . Doktor mi řekl, že by se to mělo dost po operaci zlepšit. Tak tomu budu věřit. Vždyť tu mám příklad že ????
anonym
| 21. 2. 2014 23:25
TO sušinka: no jasně,chce to pozitivní přístup a potom už bude jenom líp. Mně taky doktor říkal,že sama určitě uznám,že není na co čekat a budu to mít v poho. Dokonce se sám zeptal jestli nemám problémy s močením dřív,než jsem se ho zeptala sama jestli to nějak souvisí s tou dělohou a myomy atd. Fakt jsemráda,že jsem to podstoupila a na záchod už nemusím lítat každou půlhodinu.
anonym
| 21. 2. 2014 13:38
Aničko já jsem hlava,ty kapky jsou také dobré,na ty jsem zapoměla,

Holky nebojte,je to fakt hodně o psychice

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
♥Jarka*Alice♥
28. 6. 2026 08:49
17108
Valeria Petruhina