Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Hysterektomie

Diskuze

anonym
| 23. 2. 2014 12:11
tak dneska nástup a zítra jdem na věc tak mi holky držte palečky
anonym
| 23. 2. 2014 14:05
TO kocicka: Ahoj kocicko,nic se neboj,hlavne klid
Uvidis, az se vzbudis, pichnou vcelicku na bolest a pak uz to bude jen lepsi a lepsi.Drzim pesti !
anonym
| 26. 2. 2014 15:42
TO Anna: ahoj Ani.palečky si držela báječně.Moc děkuji.Včerejšek byl sice trochu horší (měla sem větší ztrátu krve než čekali) ale dneska už je mi fajn.Dokonce sem dostala dneska vynadáno že courám po chodbě místo toho abych ležela ale já nejsem zvyklá ležet.Pořád musím něco dělat .ještě jednou moc děkuji a držím palečky ostatním který na to ještě čekají.Holky nebojte.ZVLÁDNETE TO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
anonym
| 26. 2. 2014 18:59
TO kocicka: super že je ti dobře tak to hlavně nepřepískni a opatrně.
anonym
| 27. 2. 2014 13:54
TO kocicka: Jee, kocicko, to je bezva zprava, ze uz jsi v tak dobrem stavu Hlavne to neprezen, polehavej, spi a hodne pij.Den po dni to bude porad lepsi a lepsi
anonym
| 27. 2. 2014 19:59
TO Anna: čeká mě to v nejbližší době, asi břichem, velké myomy, chci se zeptat, jak je to se sportem a pohybovou aktivitou po operaci - v krátkém i dlouhodobém horizontu. Venkovní sporty je můj životní styl a relax od práce na PC. Lyže - běžky i sjezdovky, cyklistika, kanoistika, horská turistika /s batohem na zádech/, ale i práce na zahradě, navíc mám maminku s nadváhou na vozíku a pomáhám jí se přemisťovat, koupat apod. Za jak dlouho a co je zhruba možné, informace se liší, někde se říká nezvedat více jak 5 kg už nikdy /to bych asi nevydýchala takovéto omezení a s péčí o matku by to ani nebylo zvládnutelné/, jinde jen nezvedat 1/2 roku víc jak 15 kg /samozřejmě po počáteční rekonvalescenci. Díky za zkušenosti.
anonym
| 28. 2. 2014 00:32
TO ala: určitě rok 15kg ani omylem,po operaci řezem,a co týká sportu,žádné velké výkony,tak to alespon bylo řečeno mně v nemocnici a i od dr.v rodině
anonym
| 28. 2. 2014 11:25
TO ala: no ja mela LAHV, tedy vaginalne..a jsem po operaci uz vice jak 3 mesice.Porad si netroufnu se sportem vubec zacit, proste se na to necitim, ikdyz mi muj gyn.dr. rikal, ze po 3mesicich je vse uz zahojeno a muzu uz vse.Tady ale devcata pisi,ze jim dr. rikal , ze az po pul roce je vse ok, nekteri dr. dokonce az rok doporucuji se setrit. V tomhle ti neporadim,je to hrozne individualni, urcite pockej se sportem minim.3 msice, pak,podle zdr.stavu, pomalu zacni se sportem..Urcite de j na lekare a na intuici,nic neuspechej.S peci o maminku to budes mit tezke, zvedani bude urcite tabu...Preju ti,at ti se dobre dopadne.Opatruj se!
anonym
| 28. 2. 2014 13:29
TO ala: Já jsem byla na operaci řezem, totální hysterektomie. Po třech měsících od operace jsem už měla dovolené sportovat, dělala jsem všechny sporty jako před tím, to znamená lyže, běžky, tůry, kolo, in-line, cvičení, posilování. Po operaci jsem už dva a půl roku a vše v pořádku, sportuji stále jako předtím. Co se týká tahání těžkých věcí, mě na to sice žádný doktor neupozornil, ale je fakt, že se snažím nošení hodně těžkých věcí vyhýbat. Nákupy ale nosím běžně, i když jen kousek - z obchodu do auta a z auta domů. Tak snad tě to trochu uklidní.
anonym
| 23. 2. 2014 09:18
Ahojky, tiše vám závidím. Já nastupuji na LAVH 4.3.2014. No strach mám. Pročítám diskuze. Říkám si co mě čeká, jak mi bude a hlavně jak to bude po operaci. Doktorka říká, ať se nebojím, že jsem stará harcovnice (6 gyn.operací, umělé oplodnění a 2 další operace). Poslední 2 roky problém s menzes. Měla jsem to třeba 3 týdny, pak týden nic a nanovo. Nyní zákon schválnosti funguje a já od prosince nic. Lékařka mi dala noretisteron, ať začnu brát 5 dní před zákrokem. Snad to bude OK a vše dopadne dobře.
anonym
| 23. 2. 2014 14:08
TO Jeanna: Ahojky Je mi jasne, ze se bojis, to tady asi vsechny.Nejhorsi je to cekani, to ti asi taky potvrdi vsechny holky.Ale zachovej klid,uvidis, ze to zvladnes
anonym
| 23. 2. 2014 14:10
TO Anna: měsíc jsem čekala na termín takže potvrzuji to čekání je nejhorší, už ať je to za mnou
anonym
| 23. 2. 2014 15:01
TO Anna: zvládnu, zvládla jsem i horší. Snad se to podaří LAVH a nebudou muset otevírat dutinu břišní. Jen to čekání.
anonym
| 23. 2. 2014 16:20
Jeanna-po tom vsm je jasne,ze jsi silna holka
Budu na tebe myslet, uvidis, dopadne to dobre -:)
anonym
| 22. 2. 2014 22:25
Sušinko neboj se a myšleníčko na tebe ti oplatím. Nebolí mne to ani při chození nějak,ale chodím opatrně,něco jak po porodu pro ty kteří neví tak jsem byla laparoskopicky dělohu a vejcovody.Hystolka taky dobré.Jediné co je nanic je že se cítím pořád hodně unavená a zavírají se mi oči.A není z čeho když pořád ležím,asi z toho Mám i trochu míň železa,tak i to.Jsem ráda že to mám za sebou a uvidí se dál jak se to bude vyvíjet.Samozřejmně držím pěstičky všem.
anonym
| 22. 2. 2014 19:44
Tak jsem se dnes vrátila z nemocnice,no..dalo se to.Prakticky čtvrtý den pokud jsem ležela tak mne nic nebolelo a v poho.Vaječníky mi zůstaly a včera ns ultrazvuku zjistili na jednom cystu.Tak to mne dost vykolejilo i přesto že dr.říkal že si z toho nemám dělat hlavu,že většinou praskne sama a dali mi na to injekci.Většinou...to není vždycky že.Tak doufám že zachvilku tam nebudu na operaci znova.V pátek kontrola všeho,tak uvidím.Do pátku mám mít režim jak v nemocnici.Tatínek s prckama se snaží
sušinka
| 22. 2. 2014 20:14
TO kony: Ahojky kony. Tak už to máš za sebou. Myslela jsem na tebe každý den. Takže nemusim mít strach ? A jak je ti teď doma ? Bolí to při chození ?
anonym
| 22. 2. 2014 20:31
TO kony: mně praskla velká cysta v těhotenství a vyhrožovali,že potratím a v pohodě,jen jsem ucítila takové teplo v břiše a moje dcera měla v 18také cystu,a nemá,tak neboj,ostatní vše v pořádku,nebo čekáš na histologii?
anonym
| 22. 2. 2014 20:35
TO kony: ahojky koukala jsem na diskuzi blahopřeji jakým zpusobem to máš za sebou? A hlavně jak se teď cítíš doma?
anonym
| 22. 2. 2014 22:09
TO kony: Ahoj Kony,jsi sikulka,hlavne se ted setri!Hajat,hajat a hajat!
Tatinek to s detmi zvladne,ty bud v klidu,opravdu, neboj
Hodne pij a v teplicku v postylce se uzdravuj!
anonym
| 22. 2. 2014 16:17
Chany: Ahojky, jen me cevkoval,moc negativni.Pritom chodim casteji,pali me to, brisko boli,ale tak zvlastne,takovy pichani,tupe rezani..nevim,jak to presne popsat.No,zase vim,ze tedy v moci nic neni.
Vyplach kontryhele? Normalne bylinky z lekarny ?
anonym
| 22. 2. 2014 16:34
TO Anna: ano chany má pravdu, vzpomínám si,že jsem dlouho taky používala řepík.
Taky jsem měla doktorku co mě dva roky léčila mykoz,týden jsem byla v poho a týden do mě cpala pilule.Po dvou letech jsem s brekem a totálně zničená utekla k jinému.
anonym
| 22. 2. 2014 20:30
TO liv: tak to jo. Zkrátka zjišťuji co udělat a jestli ještě něco abych se pak co nejlépe hojila. Čekání děs, strach.
anonym
| 22. 2. 2014 17:02
TO Anna: To vypadá na zánět močové trubice. Ono pokud trpíš záněty pochvy, odtud infekce lehce přejde na moč. trubici. Můj gynekolog mi teď dal na stejné obtíže Deoxymykoin a doporučil si pak koupit Globulus cum natrio tetraborico- vag kuličky. Prý to ovlivňuje pH pochvy, abych neměla tak časté infekce. Mám navíc poruchu imunity a jsem silný alergik. Takže extrém. Zkus zajít na obvod.
anonym
| 22. 2. 2014 17:21
TO Anna: Aničko Kontryhel mají normálně v lékárně,pije se i jako čaj při hodně silné menstruaci a bolesti břicha.A nech si udělat sono moč.měchýře,rozhodně zkus tu urologii,já když jsem měla řezání,pálení,při močení,fakt jsem tedy zkusila hodně ,tak jsem dostala Nitrofuraintoin,a než zabral musela jsem brát léky na bolest,a hodně pij vodu,čím víc vypiješ ono se to proleje a ty bacily to odplavuje,ale je divné,že Ti neudělal výtěr z pochvy.To tam můžeš mít cokoliv ,nemusíš mít ani výtok a do moč.trubice se to dostane raz dva,
anonym
| 22. 2. 2014 12:12
Tak pročítám a stále zvažuji. Podstoupit či ne? Pro vyřešení při jedné narkoze, bez menzesu a nutnosti řešení atikoncepce. Protože hormony nemohu, kdyby vyšly výsledky blbé musila bych zpět, nehrozila by další rakovina. Teď se budu určitě hojit líp než za několik let. V budoucnu bez komplikací z kupříkladu kyretáží a podobně. Jsem na vozíku.
Zas proti obava především z následku , změna postavení organu, inkontinence, *** - problém s vg., aby nedošlo k uvolnění, *** mě ba co pak.
Jeden den jsem že do toho jdu dalši zas nevim raďeji ne.
anonym
| 22. 2. 2014 13:15
TO pa.tj: Vždycky je to těžké rozhodování,no u mě to bylo jinak,oznámeno rakov.děl,čípku,celková hysterektomie řezem,jiná se nepřipouštěla,uzliny pryč,a pak jsem jen čekala a čekala co bude dál.Výsledky histologie.Takže žádné rozhodování jen jsem koukala jako puk.

U Tebe oni Ti dali na vybranou?Každá přece nemá interk.a problémy se ***em.Já myslím,že by Ti měl nejlépe poradit Tvůj lékař ,nebo tam ,kde Tě budou operovat.Jsi statečná holka zvládáš RS tak tohle bude brnkačka ,neboj.A kdy máš jít?A kam?Vím,že to je těžké rozhodnutí.
anonym
| 22. 2. 2014 13:46
TO chany: no na vybranou to je tak nevyšla mi cytolka 3stup. tak musím minimálně na konizaci což je narkoza a vzhledem k mojemu zdrav.stavu mi gynekoložka doporučila vyřešení radikálnější a při jednom. Nenutí mne to ne, jenže vzhledem že jsem už měla i melanom kuže, jak říkám potřebuji toho výc...... tak je jasné že mam k tomu sklon. Tak je obava aby jsem to nemusela prodělávat znovu. Nyní jsem na tom dobře ale nikdo nezaručí jestlipozději bych event.operace zvládala tak jak ještě teď. Jinak nástup mam 19.3 a jsem ze Sokolova tak sem. Povídala jsem si i s primářem a vpodstatě mluvil stejně. Jo a říkám když to vezmu jen a jen rozumově tak je hodně pro. Jen se bojím aby nebyli komplikace a následky. Jo jo bojím
anonym
| 22. 2. 2014 09:52
TO chany Mam štístko nežiju sama,ale jak to vypadá bude muset tedy moje polovička zústat doma vzít si ošetřovné aspoň na těch osum dní. No nic moc. Raději abych to domluvila s doktorkou. Taky mam obavu abych moc nezatuhla, jinak cvičím. No tak těch obav mam dost a dost, Samodřejmě největší jsou z operace a následku. Tak i proto vyzvídám co a jak. Jo jak nejlépe to zvládnout. Na co se připravit co raději a dopředu koupit, abych měla nachystáno. Takže zatím si píšu kruh, lubrikační gel
anonym
| 22. 2. 2014 13:42
TO pa.tj: a do nemocnice pěkně oholená a jestli manžel něco poznal ? zatím nic neříká,ale jsem po operaci 6 týdnů a zkusili jsme to asi jen 3x (zatím)

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
2112Hana
5. 8. 2025 17:49
14796
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
VeDuLi
5. 8. 2025 21:17