Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Hysterektomie

Diskuze

anonym
| 8. 1. 2014 19:21
SSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS
anonym
SSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS
anonym
anonym
anonym
anonym
anonym
anonym
anonym
| 7. 1. 2014 21:33
Ahojky,v pondělí nastupuji na kompletní operaci do Vítkovic.Kdybych řekla,že nemám strach,pěkně bych kecala.Znáte to tam někdo? :-\
anonym
| 4. 1. 2014 21:02
Zdravím, jsem zhruba 2,5 měsíce od laparoskopické hysterektomii a nevím jestli můžu dávat cviky na břicho, jako zvedačky a pod.
Nevíte??
anonym
| 28. 12. 2013 19:55
To Milča-Ahojky,já šla na hysterekomii především proto,že jsem měla posl.2 roky,možná o něco déle,menzes 2x do měsíce, a to i 18 dní v kuse,k tomu první dny bolesti břicha.Když jsem menzes předtím normalní,tak ksem ty bolesti měla taky.Vzhledem k tomu,že nesmím hormony,nebylo zbytí,než tato operace,strášně mě to už vysilovalo a hrozily jiné komplikace..takže já nevím,jestli to,co píšeš,je v poho.Ale to špinění po operaci jsem měla jen pár dnů,co mě pustili domů,tj.7dní plus asi tak 5 dní doma.Ale vím,že po větší námaze a delším "pobytu" na nohou ,jedna má známá špinila více.Zkus raději své nejasnosti zkonzultovat s lékařem,třeba jen po telefonu ,ať máš klid.Měj se hezky a ničeho se neboj,vše bude ok Ozvi se zase.Pa
milenabrzo...
| 29. 12. 2013 15:30
TO Anna: ahojky diky ze jsi napsala radeji se zeptam zatim pa
anonym
| 29. 12. 2013 16:28
TO milenabrzobohata@seznam.cz: tak pak dej vedet,jakjsi dopadla
Pa.
anonym
| 4. 1. 2014 21:34
TO Anna: ahojky tak pry spinit muzu az sest tydnu je to tim ze vypadavaji stehy nebo nez vypadnou.s doktorem jsem jeste nemluvila jen se sestrickou stve me bricho jsem porad jak tehotna ale to asi snad prejde tlaky v brichu sem tam bolest kdyz neco vic zacnu delat okolo pupiku to taky poboliva asi okoli jizvy nez se to vyhoji zjistila jsem ze mam vyndany posevni pahyl vetsinou ho nechavaji cetla jsem to v moji zprave je to normalni? na wc chodim celkem akorat jen ve strevech mam zmatek a nekdy i v zaludku zatim pa vse nej v novem roce
anonym
| 5. 1. 2014 04:06
TO Anna: tak nakonec v pondeli mam volat lekari jak to vypada s tim spinenim a ze me asi bude chtit videt mam strach ze zase pujdu do nemocnice ja uz to nechci ach jo pa
anonym
| 5. 1. 2014 19:01
TO milča: Ahojky,tak to snad nebude nic vazneho,kontroly se neboj,tu prvni,nejhorsi mame za sebou tak to nebude tak strasne..to s tim pahylem jsi me prekvapila,ja ani nevim!? zda ho mam ci ne,ale to by me snad rekl..Do spitalu te snad neposle,to uz by muselo byt..Nestresuj se predem,uvidis,bude to v poho
Urcite dej vedet,jak jsi dopadla pa
anonym
| 6. 1. 2014 17:11
TO Anna: Ahoj holky,jsem 5.týden po lapar.operaci.Také ještě špiním,dnes dle lékaře ok,mám ještě stehy.Vyprazdnování je dobré,stolice i moč.Jen mám takový divný tlak na moč.měchýř.Zánět nemám.Máte to někdo a jak dlouho to potrvá?Díky :-\
Saras
| 6. 1. 2014 17:46
TO dagmar: Ahoj . jsem po LAVH operaci 8 týdnu. Špinila jsem jen v nemocnici, stehy už mám venku začaly padadat přesně v 6 týdnu, první den jsem trošku špinila a pálilo mě v břiše.Pak to bylo lepší.Ten divný tlak v břiše mám taky, jako okolo jizev.
anonym
| 7. 1. 2014 09:19
TO SarasDík,snad to bude lepší .Co koupání a ***?Kdy sis to dopřála?Mohla bych se zeptat kolik máš let?Já mám 38. a dvě děti-14/11 let.
Saras
| 7. 1. 2014 10:02
TO dagmar: Ahoj, je mi 37.let vzali mi dělohu a vejcovody, vaječníky mi nechaly.Děti mám také dvě 18/14let.Taky si myslím,že to bude lepší až se to tam všechno zahojí. Jinak *** jsem si dopřala opravdu až po 6 . týdnu a s tím koupáním bych asi ještě počkala. Já se zatím jen sprchuji.pa
anonym
| 7. 1. 2014 12:10
TO Saras: Jsem ráda ,že mohu s někým o tom mluvit.čas je nejlepší lékař.
Holky díky a zas někdy.pa
anonym
| 7. 1. 2014 11:34
TO dagmar: Ahoj,me zacaly vnitrni stehy vypadavat(tedy dle lekare ) tak po 6 tydnu...spinila jsem v nemocnici a pak asi 5 dnu po navratu domu.Ten divny tlak pri curani mam obcas taky,taky/me obcas/po vycurani pali intimni mista,mela jsem zanet,hned po operaci,brala/jsem atb,pak nasledne na 12dnu nazavadeni macmimor,mam narusenou sliznici v pochve..Kdyz ttreba drbu pripaleny hrnec,tak me boli bricho,pritom zatlaceni asi,nebo pri natahovni pro neco nahoru,to mi taky vadi..co se tyka ***u,tak ten asi az po 7 tydnech,vzhledem k tem komplikacim...
anonym
| 15. 1. 2014 18:20
TO dagmar: Ahoj, jsem po operaci cca 9 týdnů a tlak na močový mšchýř mám dosud. Takové divné pálení, jako podráždění močového měchýře, když je plný ... nevím, jestli to je pomalejším hojením, nebo čím.
Není tu ještě někdo, kdo měl něco podobného? Budu nám oběma držet palce.
Jsem taky po LAVH. Je to prý podrážděním ... dělám si kolečka mezi gyndou a urologií.
anonym
| 16. 1. 2014 09:58
TO ella: Ahojky,jsem dva mesice po LAHV s ponechanim vajecniku.Mela jsem po operaci asi po tydnu zanet moc.cest, pry se to stava, pry ze zavedeni cevky, takze na 10 dni ATB, po nich vag.zanet a od te doby stale mykoza..uz 2* od te doby jsem mela globule na zavadeni. Co se tyce problemu s mocenim, tak to mam take. Mam pocit, ze jsem nedocurana. Snazim se pit hodne, jak mi doporucil lekar, takze chodim casteji na wc, ale nikdy se nevycuram zcela. Mas to take tak?
Mate nekdo podobny problem?A jak to resite?
Diky za kazdou odpoved!!
janama1
| 22. 12. 2013 13:29
Ahoj, na operaci jsem byla 12.12. Klasickým způsobem (vodorovný řez v podbřišku) děloha i vaječníky, Od čtvrtka jsem doma, cítím se neskutečně dobře, nebýt jizvy, ani nevím, že něco bylo..Odtekla ze mě voda, po několika letech mám normální nohy. Dole cca 5 kg, nešpiním skoro vůbec, dělat (pomalu) můžu všechno, jen jsem byla večer dřív unavená. Hlídám si jídlo, piju ředěný džus a večer červený víno a je mi dobře. Tak snad se to nezvrtne, holky, nebojte se toho!
anonym
| 16. 12. 2013 23:40
TO Milča-ahoj to jsem ráda,že ti to dobře dopadlo K té střevní chřipce,je to blbý takhle po operaci,nám tam pichali právě na větry a na hladký průběh stolice nějaké injekce.
Syn má/od čtvrtka také střevní problémy,u manžela v práci to také lítá.Holt je něco ve vzduchu.Neboj,to se urovná zas budeš jako rybička!
anonym
| 19. 12. 2013 12:54
TO Milča: Ahoj, bude to v pohodě. Nejsi sama. Zatímco všichni v nemocnici dostávali před první WC čípky na vyprázdnění, dostala jsem taky průjem (černé uhlí). Jenom si potom ohlídej nadýmání (espumisan kapky) a to, jestli stolice nebude moc tuhá, aby tě to nebolelo.
anonym
| 20. 12. 2013 11:22
TO Ella: ahoj to je fakt prujem me presel ale to nadymani je sileny co snim at je to jen jogurt tak se porad nafukuji neco si musim koupit mam espumisan ale to jaksi nepomaha tak asi jeste nejaky caj a uvidime papa
anonym
| 16. 12. 2013 17:42
Jo a ještě jsem zapomněla - hned na tom pooperačním pokoji až přijdete k sobě, tak hodně pijte. Já neměla žízeň, ale snažila jsem se hodně pít i když jsem měla několik kapaček. Je to dobré na močový měchýř. Já měla štěstí - na sále jsem byla skoro 2 hodiny - nějaké komplikace, ale po narkoze jsem nezvracela. Takže s pitím jsem problém neměla. Jiřina
anonym
| 16. 12. 2013 17:36
Ahoj všechna děvčata co jdou na hysterektomii. Já se bála jako hrom, nervy na pochodu. Ale teď jsem pátý den po operaci LAVH a první den doma z nemocnice. Do nemocnice jsem si nabrala spoustu vložek - vcelku zbytečně, v podstatě jsem skoro nekrvácela, dlouho mi nechali katetr na odvod krve z pochvy. Jsem úplně v pohodě, akorát unavená. Ani při čurání ani při stolici žádný problém - doufám že napořád. Akorát se bojím tlačit, tak si raději vezmu čípek. Jinak mě nic nebolí, ale fakt si na sebe dávám pozor. Na vánoce kašlu. Takže koho čeká taková operace, opravdu se nebojte. Po operaci se o vás dobře starají a mně dávali injekce od bolesti, když se vás zeptají, nebojte se o ně říci. Byla jsem v nemocnici v Prostějově a jsou tam super doktoři a sestřičky. Hlavně MUDr. Kincl, je fakt báječný odborník. Jiřina

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
rozvita.ruze
13. 8. 2025 13:43
14858
Markta Zahlkov
12. 8. 2025 10:10
47
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18