Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Hysterektomie

Diskuze

anonym
| 22. 11. 2013 21:46
Dobrý večer,
je mi 42 let a také jsem podstoupila tuto operaci a ničeho nelituji.Vše proběhlo v pořádku bolesti jsem měla minimální a 4 den po operaci jsem šla domů. Jsem už 7 den po operaci a kromě menšího píchání na místě kde byl dren mě nic netrápí.Už se těším na život bez vložek.Spíš mám jen dotaz jak dlouho trvá tzv.čištění kdy musím používat vložky?Dámy ničeho se nebojte je to vše jen v hlavě já se na to nesnažila vůbec myslet a mám to za sebou,jsem ráda a děkuji doktorovi,který mě vše vysvětlil.
anonym
| 23. 11. 2013 13:28
Moc vám děkuji za pozitivní odpovědi.Dnes jsem byla na pohotovosti,měla jsem od čtvrtka tak šílené krvácení,že jsem musela na záchod co10min.i v noci. Dr.mi píchl injekci,a když jsem mu řekla co a jak,že to už trvá tyto problémy 3roky,řekl že by neváhal ani chvíli,a okamžitě by dělohu nechal odebrat.Holky,a ve které nemocnici jste byly.Já jsem ze Zlína.
anonym
| 24. 11. 2013 15:41
TO mišule: Já byla operovaná na Vsetíně. Je zde skvělý personál. Za tu dobu, co jsem tam ležela, tam byly na operaci i dvě ženské ze Zlína na reoperaci- ve Zlíně jim to neudělali moc dobře, a raději si pro další oeraci vybraly vsetínskou gynekologii. Mám pocit, že si ale nevybereš- žádná operace není bez komplikací, a nikdo ti nezaručí na 100 %, že právě tobě se nějaká komplikace nestane. Je to holt statistika. Tím ale nechci nikoho od operace odrazovat, jen chci upozornit, že je to náročný zásah do organismu a ne všem to musí vyjít na jedničku.
anonym
| 21. 11. 2013 10:11
To Mišule: Byla jsem vaginálně, ano vaječníky jsem si nechala, nebyl důvod je dávat pryč. Vaječníky produkují hormony, které by pak tělu mohly scházet a musely by se doplňovat tabletami. Zatím z operace nemám špatný pocit, musím se jen šetřit, tak jsem dokonale odpočatá
Kdybyste se na cokoliv potřebovala zeptat klidně mi písněte na Hlolib@seznam.cz
anonym
| 17. 11. 2013 19:49
Hezký den přeju. Jsem po LAHV 5 týdnů. Po 3 týdnech od operace komplikace - zjištěn přesušený močovod a tím vzniklá uterovaginální píštěl, nyní mám provedenu nefrostomii a čekám na další operaci. Co mě trápí je i to, že od operace nejsem schopna se spontánně vyčurat, musím se cévkovat. Máte s tím někdo zkušenosti ?
anonym
| 17. 11. 2013 19:12
Moc prosím o radu. Jsem dneska 4 den po hysterektomii (operace byla vedená břišní cestou). Vaječníky mi zůstaly. Trápí mě bolest (silné pálení) v pravém třísle. Kůžu v tom místě naomak necítím. Lékaři už to raději neříkám, stejně to neřešil a nechci tu v nemocnici být do vánoc. Bolest se zhoršuje při chůzi nebo delším sezení. Vleže během chvilky vymizí. Setkal jste se s tím někdo? Jiné problémy nemám, nešpiním vůbec, bolest břicha je minimální.
A ještě jeden dotaz - za jak dlouho je možný *** - stačí 6 týdnů? Mám pocit, že co doktor, to jiný názor.
Předem díky za odpověď.
anonym
| 18. 11. 2013 13:13
TO LenkaR: Leni je to moc krátká doba na to,aby tě nic nebolelo.Určitě bys to měla lékaři říct,pokud jsi v nemocnici můžou problém řešit hned.Od toho tam ti dr jsou,aby ti pomohli.Přeji brzké uzdravení.
anonym
| 18. 11. 2013 20:19
Dobrý večer.Zajímalo by mě,jestli jste některá litovali rozhodnutí nechat si vydělat dělohu.Samozřejmě,ty co byly ohroženy na životě na vybranou neměly.Já stále nevím.Měsíčky mám třeba 25dnú.Byla jsem na hysteroskopii,a nic nenašly.Je to nevysvětlitelný problém.Už to trvá 3roky,a já už jsem psycho.Dr.mi píchne injekci,nebo napíše prášky,ale veliký efekt to nemá.Taky jsem byla už 4krát na kyretáži.Právě ve čtvrtek jdu zase k dr.a zvažuji ,že to budu žádat.Ale mám z toho obr.strach.Teda z té operace.Tak nevím.Ale zase ta představa bez vložek............
anonym
| 18. 11. 2013 20:20
Ještě jsem zapoměla je mi38let.
anonym
| 20. 11. 2013 20:09
TO mišule: je mi 37, operaci mám za sebou 30 dni, čeká mě pooperační kontrola. Na hysterektomii jsem šla bez dlouhého rozmýšleni. Nejdřive to začalo tím, že jsem chtěla sterilizovat , měla jsem Mirénu, která mi neseďéla a ještě jsem po ní tloustla. Po vyndání jsem začala nezadržitelně krvácet, tak následovala kyretáž a misto sterilizace, hysterektomie. Poradila mi to p. Doktorka, že když už nechci děti, tak ať se zbavím i menstruace. Bez dlouhého rozmýšleni, vše jsme zvládly do 14 dnů. Vůbec se toho nebojte a jděte do toho. Po operaci jsme dostávaly tablety a injekce na bolest.......
anonym
| 21. 11. 2013 08:12
Děkuji Vám za reakce.Jak už jsem psala,je to pořád dokola.Mám za sebou 14dní braní Noretisteronu,a výsledek je,že jsem i přes něj špinila.Takže bez tamponu,nebo vložky jsem nebyla už2měsíce .Manžel je naštěstí trpěliví.Ale raději přijdu o dělohu než o něho.PETRO,byla jste laparo,a co vaječníky,nechala jste si je?
anonym
| 19. 11. 2013 07:04
TO mišule: Já tedy rozhodnutí nelituji,... bylo mi tolik co tobě a krvácela jsem jako ty,.... kyretáže ani ablace endometria nic nevyřešily
Nakonec jsem hysterektomii podstoupila. Je to už 10 měsíců a jsem bez problémů.
Musím se hlídat s těžkými věcmi, více u toho přemýšlet, ale dá se.
Ještě mám omezení v hledání zaměstnání, chtěla jsem změnit práci, ale v nabídce byla jedna zajímavá, leč se tam zvedají těžké věci
Dle mého gynekologa je ideální práce v kanceláři,... ale ta se bohužel hned tak nenaskytne
Jinak žít bez krvácení které trvalo skoro celý měsíc je super. Dříve jsem nemohla nic!!! Bazén, výlety, kolo, společnost. (krvácela jsem silně!!! ).
Takže zatím spokojenost a uvidíme do budoucna jak to bude dál!!! Všichni neustále straší
anonym
| 19. 11. 2013 07:13
TO mišule: Mám tam samé mračouny, ale tak to není
anonym
| 20. 11. 2013 18:56
TO mišule: Dobrý večer, nemusíte se tolik obávat té operace, také
jsem se před ní bála, ale nakonec to nebyla vůbec hrůza. Koupila
jsem si před operací tablety Wobenzym, brala jsem je možná víc
jak 14 dní před a pak i po operaci,.. Vše proběhlo bez komplikací
a 5. den mě pustili z nemocnice. Nyní jsem doma 2. týden, každý
den je o něco lepší, ale těším se na to být bez vložek !!!
anonym
| 16. 11. 2013 20:15
Prosím,mám 15 dní po h. a dnes jsem začala mírně špinit.... Co vy na to?
anonym
| 18. 11. 2013 13:10
TO Ja: Mírné špinění bych řekla je normální,nemělo by to být krvácení.
anonym
| 1. 11. 2013 09:17
Ahoj všem
jsem 16 den po abdominální hysterektomii (břišní řez) a potřebuji poradit..Mám neustálý tlak na močový měchýř, v noci jsem nucena chodit na toaletu i když vyloučím poměrně malé množství moči...Také vnitřní tlak pod jizvou při stolici je dost šílený....Zajímalo by mne, zda tyto potíže některá z Vás měla a jestli mám naději, že časem pominou, popř. čím jsou způsobené.....
Díky moc za odpovědi
anonym
| 1. 11. 2013 09:43
TO Irča: Ahoj, neboj to se určitě upraví. Já měla také operaci řezem ale takový problém jsem neměla. Měla jsem problém jít na velkou ale upravilo se to. Je to krátká doba neboj vše si sedne jen musíš vydržet je to pro tělo velký šok. Najednou je všechno jinak....Buď trpělivá je to příliš krátká doba. Pěkný den
anonym
| 2. 11. 2013 19:36
TO July: Díky holky, asi jsem moc netrpělivá .Mně jen připadá, že mi tu jizvu hodně utáhli, nejsem moc silná a přesto mám i takový divný převis a jizva je hodně tuhá a stažená. Z toho důvodu mám i pocit, jakoby vše uvnitř bylo přeházené a tlačí mne to právě na močový měchýř a střeva, no snad se to časem srovná, budu asi muset víc cvičit a jizvu masírovat...Příští týden jdu na kontrolu tak uvidím co mi řekne gyndař......
anonym
| 25. 11. 2013 12:03
Irča: Ahoj, mě operovali 14.11. a mám přesně takové pocity jako popisuješ, jakoby křeč, která pomine, až se mi podaří vyprázdnit střeva, už mi z toho hrabe, zlepšilo se to?
anonym
| 1. 11. 2013 20:19
TO Irča: Ahoj, taky si myslím, že se to upraví. Ale možná by to chtělo pro jistotu vyšetřit moč, aby tam nebyl nějaký zánět, i to se stává.Tlak při stolici je normální, časem to přejde, vydrž
anonym
| 29. 10. 2013 19:07
Zdravím, nevím, zda píšu do správného tématu, ale máte někdo zkušenosti s cystami na vaječníku a jestli vám odebrali krev na tumor markery tak měli sjte taky zvýšený CA 125? Docela se bojím, co to nakonec bude, je mi 34, ještě nemám děti a obávám se, abych je vůbce ještě kdy mohla mít. Děkuju předem za odpovědi.
anonym
| 1. 11. 2013 20:30
TO Anonym: Měla jsem taky problémy s cystami na vaječnících, doktorka mě s podezřením na endometriózu poslala na laparoskopii. Měla jsem ale také hodně zvýšené markery (myslím, že 130) a tak se v nemocnici obávali, že by to mohlo být něco horšího. Proto mě poslali do Motola a protože mám dvě děti a další jsme neplánovali, vzali mi vaječníky i dělohu. Nakonec se potvrdila ta endometrióza a mně se ulevilo - psychicky i fyzicky - při menses jsem měla hrozné bolesti, teď mám klid tak přeji, ať ti to dobře dopadne
anonym
| 25. 10. 2013 13:13
Ahojte všechny....jsem po LAVH 6 měsíců a jsem moc ráda, že to mám za sebou....žádné velké bolesti, žádné vložky, tampony atd.... operace sice byla komplikovaná pro velké množství srůstů po císařských řezích a jiných operacích, ale zvládla jsem to. Probuzení po operaci na JIP bylo horší - veliké bolesti, nepomáhaly ani injekce. Až další den to bylo lepší.....vyprazdňování mě bolelo ještě i doma, bez pomocných preparátů to nešlo vůbec......ale ten klid teď za to stojí.......
anonym
| 21. 10. 2013 08:38
Ahoj Natule, kočko jak jde život ? Neozveš se. Doma všechno v pořádku? Moje mamka je od smrti tatínka úplně nalevačku. Můžu je snažit jak chci a všechno je špatně. Přestalo ji zajímat úplně všecho a pořád si "mele"omlouvám se za ten obrat ale jinak to nejde napsat, dokolečka jen to co chce. Jsem z toho unavená, otrávená....a je mě jí strašně líto. Uvidíme kdy to přejde.Moc tě zdravím Jo a v pátek jedu na 4 dny za vnoučkama táááák se móóóóc těší.. Měj se moc pěkně
anonym
| 21. 10. 2013 18:04
TO July: Ahojky July...jsem moc ráda, že vše dopadlo na jedničku, dovedu si představit, jak s maminkou válčíš...já to mám doma v bleděmodrém. Jinak dny jsou hodně hektické, malá má spoustu mimoškolních aktivit, takže jezdíme domů, až večer...pak úkoly, domácnost a pořád dokola. Já mám taky ještě jednu jobovku, dodělávám si doplňující pedagogické studium, píši závěrečnou práci a v lednu pak budou ještě závěrečné zkoušky...no a v mém věku tohle absolvovat...žádná sláva.
Ty si užij prťousky a opatruj se

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
rozvita.ruze
13. 8. 2025 13:43
14858
Markta Zahlkov
12. 8. 2025 10:10
47
Ondrej Prikryl