Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Hysterektomie

Diskuze

anonym
| 3. 12. 2013 13:30
Ahojky,chodí sem ještě někdo?Jsem po laparoskopické operaci,byla mi odebrana děloha-LAHV.Po operaci mi,nejspíš vinou cevky,zavedli infekci,brala jsem 10dní antibiotika.V teto dobědobě mám již moc v pořádku,nic méně stále mám nepř8jemný pocit při močení a chodím často.Po operaci jsem tři týdny.Máte s tím některá nějakou zkušenost?Děkuju za odpověď.
Saras
| 4. 12. 2013 15:07
TO Anna: Ahoj,je mi 36 let jsem po LAVH 23 dni.Mě odebtali dělohu a vejcovod, vaječníky ponechali.Operace proběhla vpořádku, jizvy se hojí dobře. Píšeš,že máš stále nepříjemný pocit při močení. Já to mám taky a moč mám vpořádku. Je to asi normální než se to vevnitř pořádně zahojí. Občas mě bolí břicho, tak jako táhne a páli.Kdyz si lehnu je to lepší .
anonym
| 5. 12. 2013 12:41
TO sara.oooo@seznam.cz: Ahoj,děkuju,že jsi napsala,bála jsem se,že už sem nikdo nechodí.Mě je 44 let.Taky mě to táhne při některých pohybech,snažím se tomu vyhýbat,ale někdy se zapomenu.A když delším dobu stojím,tak mě bolí břicho,a jak píšeš,!dyž si lehnu,je to ok.Doufám,že se to vše upraví,po těch atb mám mykozu,takže si musím zavadět macmimor,užívám si to se vším všudy..
anonym
| 8. 12. 2013 22:20
TO Anna: ahojky holky já jsem celá na nervy ve středu nastupuji do porodnice v Brně na Obilnak na tu moji operacu take dělohu a laparoskopicky ,ale ten strach je šílený bojím se tech bolestí potom a že budu blinkat a tak ale to má asi každá jak já vám závidím že to už máte za sebou Milca
anonym
| 9. 12. 2013 13:46
Já byla 3.12. žádná lambáda,ale jsou horší věci .Dodržuj pitný režim a neboj se ozvat na prášky od bolesti. :-\ Byla jsem na stejném místě,budeš v dobrých rukou,jsou vyhlášení.Drž se
anonym
| 10. 12. 2013 21:09
TO dagmar: vím patrim pod docenta Crhy
anonym
| 10. 12. 2013 12:52
TO milča: Napiš pak,jak jsi to zvládla hlavně se nenervuj,já se taky hrozně bála,vím teď,že to bylo zbytečné,ale chápu to,každý se bojí.Jak tady píše Dagmar,pij hodně,já bohužel hodně zvracela tak to moc nešlo,ale taky mi pak šel tlak hodně dolů..takže kdyxbyjsi zvracela,řekni,ať ti něco na to dají.Bude to ok
anonym
| 10. 12. 2013 21:08
TO Anna: děkuji tak jdu na to zitra nastup a ve ctvrtek rano jdu pod kudlu pa dekuji holky
anonym
| 11. 12. 2013 11:14
Ahoj,je mi 49 let,jsem 3 týdny po laparoskopii,brali mi dělohu i vaječníky,po 5 dnech jsem šla domů a bylo mi,jako kdyby mi nic nedělali.Žádné bolesti,analgetika ,co mi dali domů,jsem ani nepoužila,trochu jsem špinila a vyprazdňování v pohodě.Prolívala jsem se urologickým čajem,na prdíky mátovým a na hojení jsem užívala Wobenzym 3x10 tablet.Je pravda,že jsem se taky hrozně bála,ale za ten strach to nestálo. Takže všem čekatelkám držím pěsti a těm co mají právě po přeji,ať je to jen lepší a lepší.
anonym
| 16. 12. 2013 19:12
TO Anna: ahoj jsem doma po operaci dnes jsem prijela vsecko ok bylo to narocne ale da se to vydrzet ale co mam problem nikomu neslo jit na velkou ale ja zas obracene mam prujem dali me cerne uhli ale boli me zaludek a nemuzu se najist padam s vahou dolu asi jsem chytila strevni chripku nebo nevim co to je nechtela jsem tam s tim byt dali by me na infekcni a kdovi kam jeste trva to ted treti den snad to prejde jsem na diete jina docent Crha si me i zkontroloval je to muj gynekolog a zaroven mistoprednosta obilnaku bylo to moc mile jen aby me preslo to boleni zaludku jinak opravdu jsem to zvladla pa Milca
anonym
| 8. 12. 2013 22:21
TO Anna: ještě se chci zeptat mám si vzít hodně vložek nebo jak to pak je po operaci ?díky pa
anonym
| 9. 12. 2013 13:50
TO milča: mě stačily slipové,ale vem i balík větších.Každý je na tom jinak.
anonym
| 10. 12. 2013 12:43
TO milča: Ahojky,ničeho se neboj po operaci axen po ní mít bolesti budeš,ale oni ti budou tak dva dny automaticky píchat něco nabolest.Vložek si vem dost,já/celý týden trochu krvácela,doma pak pár dní špinila.Bude to ok zvládneš to
anonym
| 16. 12. 2013 14:18
TO Anna: Jsem po stejné operaci s ponecháním vaječníků 4 týdny, také jsem dostala antibiotika na močový měchýř (10. den po operaci). Mám také nepříjemný pocit při močení - takový tupý, když se mi začne chtít, musím hned. Navíc jsem se dočetla, že bych měla kvůli novému uspořádání vnitřních orgánů vypít až 3 litry denně, normální je prý jít na malou maximálně 7x denně.
Tyto informace mám z netu, nekonzultovala jsem s lékařem.
anonym
| 16. 12. 2013 17:00
TO ella: to je právě to,že tohle mi nikdo neřekl,piju hodně
normálně.Dr.mi na kontrole řekl,ať hodně piju,přičítala jsem to tomu zánětu..
Na wc chodím častěji,tak snad to nevadí,když je větší příjem tekutin.Jak dlouhou budeš mít neschopnost ?Mě dr.říkal minim.2 měsíce.
anonym
| 19. 12. 2013 12:37
TO Anna: Ahoj, jsem ráda, že ses ozvala. Budu doma dva měsíce ... předpoklad. Je pravda, že ještě zápasím se zažíváním, protože jsem měla předtím hodně antibiotik a podle toho mikroflora ve střevě vypadá. Užívám vlákninu (psyllium) a enterol (bere se jako probiotikum do střeva, nejen jako léčba průjmu). Když chodím častěji, urolog mi doporučil kontrolní kultivaci moče - pro jistotu, na vyloučení zánětů.
Můžeš si zkusit, kolik vymočíš (jestli to vždy není jen troška, to by odpovídalo zánětu). Držím ti palce. Ozvi se ještě, jak jsi na tom.
anonym
| 19. 12. 2013 14:18
TO ella: Průjem? to já měla spíš zácpu, srovnala jsem to lactulozou, ne moc, chodila jsem jako miminko
anonym
| 21. 12. 2013 18:44
TO ella: Ahojky,tak já budu doma zřejmě taky doma tak měsíc,byla jsem teď na kontrole a na dylší jdu v půli ledna.Bolí mě po delším stání břicho,jako by to tlačilo dolů a v bedrech jsem z toho nešťastná,bojím se,že ta záda mi takhle zůstanou,prý to takhle po hysterektomii občas ženy mívají.Já většinu času v práci stojím,nebo prochodím,bojím se,že to nezvládnu
anonym
| 28. 12. 2013 09:05
TO Anna: ahoj taky me boli v zadech a to opravdu jak dele neco delam nebo stojim v nemocnici jsem spinila malo a ted spinim vic a dost casto holky nevite jak dlouho se ma to spineni projevovat ?vetriky uz zvladam a stolici take jsem zvedava jak to bude dal ted mam obdobi kdy jsem mela dostat menstruaci a boli me v podbrisku je to normalni ze by se objevovaly ty priznaky je me fakt divne jako bych to mela dostat jak to mate vy ?Milča
anonym
| 21. 12. 2013 18:47
TO ella: chtěla jsem napsat -ještě tak měsíc(že budu doma),to by bylo dohromay asi tak dva a půl měsíce.
anonym
| 27. 11. 2013 18:25
Ahoj holky, jsem 4týdny a 2dny po laparoskopii- odebraly mě dělohu a vaječníky mám, ale musela jsem zvednout 25kg, protože tu nikdo nebyl... , ted se bojím jestli jsem si nemohla nějak ublížit nevíte co by se mohlo stát, jsem z toho dost vyděšená, hned mě to nenapadlo...Děkuji za odpověd,. Jana
anonym
| 28. 11. 2013 06:23
TO Jana2: Alena
Neboj, Janí, to bys asi poznala hned, že je něco špatně, určitě bys dostala bolesti a táhlo by tě od spodu, buď teď víc v klidu, odpočívej a už takový blbosti nedělej!!! Přeji hodně zdaru a štěstí Alena
anonym
| 27. 11. 2013 12:40
Ahoj holky,jsem 14 dní po lahv,beru atb,protože mám nějaké bakterie v moči,můj gynek.mi řekl,že se to po tehle operaci stává,když jsem měla cevku.Ale už bych je měla dobrat a přitom mam pořád pocit,že mě tahá v břiše,chodím čůrat často.Jak jste to měly vy?Díky.
anonym
| 25. 11. 2013 10:25
Jsem po operaci rok.Vzali mi vaginálně dělohu +plastika. Vaječníky mi nechli i když mi je 67 let s tím, že je prohlédli a shledali v pořádku.I v tomto věku prý mají nějakou funkci a neměly by se bezdůvodně odstranovat.Neměla jsem ani sebemenší komplikaci po operaci.Protože hodně zahradničím a hlavně skalničkařím což představuje mimo jiné tahání těžkých kamenů,zajímala jsem se o tento problém.Bylo mi řečeno že po zhojení žádný není.Jak tu někteří píší o doživotním omezením ,tak to asi bude nesmysl.
anonym
| 25. 11. 2013 10:50
TO eva:
jsem ráda, že jste v pořádku, zřejmě ,co lékař , to názor a každá žena je jiná, ty paní , co byly v té nemocnici, litovaly, ale bylo pozdě, nechci strašit, ale jedna měla vyhřezlý pahýl a z druhé unikal moč bez ustání , to si potom člověk rozmyslí riskovat, také pracuji, sportuji, ale s rozumem a mám na paměti, že co se pokazí, už nespraví, přitom nejsem žádný hypochondr, na podzim jsem spadla na inlinech...hodně tvrdě na zadek, naštěstí ok. Eví, přeji krásnou zahrádku , mám moc ráda kytičky a pozor, pozor , ať Vám zdravíčko slouží. Jsem vždycky ráda, když někdo napíše, že je v pořádku. Mé kamarádce bohužel se tak nevedlo, perušili jí močovod a měla spoustu komplikací...Ženy, pěkný den Alena
anonym
| 25. 11. 2013 12:29
TO Anonym: Jak kamarádka dopadla? Moc mě to zajímá,neboť mám stejný problém.Kvůli ochraně ledviny mám zavedenu nefrostomii, a čekám na operaci, neboť se nejdříve musí zhojit rány po hysterektomii.
anonym
| 25. 11. 2013 15:05
TO Jitule:
Alena: teď už je na tom dobře, ale po operaci měla bolesti, musela zpátky do špitálu, tam to zjistili, dalším zákrokem jí tam strkali do močovodu nějakou trubičku , nebylo to dobrý, tak za pár týdnů , či měsíců na operaci , snad nějakou plastiku, teď nevím, no, zkusila si....skoro tři čtvrtě roku doma a po špitálech. Už je dobrá. Ne vždy se laparo povede jak má. Nechci ale strašit, je asi vyjímka, která může nastat.
anonym
| 25. 11. 2013 19:36
TO alena.trta: Jojo,vyjímky potvrzují pravidlo.Proto přeji všem čekatelkám, ať ta jejich operace dopadně dobře a bez komplikací, a všem , co to již mají za sebou, ať neriskují a šetří se. Zdraví je opravdu jenom jedno. Vždy jsem to říkala, a teď se to jen naplňuje, bohužel patřím mezi ty vyjímky, u kterých se vyskytly komplikace. Věřím, že vše nakonec dobře dopadne, ale ta psychika v současné době je dost mizerná. Přeju všem krásný večer a držím palečky
anonym
| 26. 11. 2013 07:53
TO Jitule:
Jitulko, držím pěsti a přeju úspěch, ať jsi zase brzy v pořádku.Alena
anonym
| 24. 11. 2013 05:32
Alena.
Ahoj, jsem po LAVH 8 měsíců s ponecháním jednoho vaječníku, 48 let, na zákrok jsem šla klidná , vyrovnaná, že se něco změní- 3 roky krvácení a špinění non stop.Odřená od vložek...všechny to znáte. Nyní klid , pohoda, žádné bolesti, jen pozor na zvedání těžkých věcí...tady už skutečně nebezpečí je. Všem, které to čeká, přeji mnoho štěstí a nebojte se, je to pár dní a pak je život hodnotnější. Sport po cca 4 měsících, opatrně, teď už bez omezení, běhám , inliny, orbitrek. Držím všem pěstičky ,Alena

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
rozvita.ruze
13. 8. 2025 13:43
14858
Markta Zahlkov
12. 8. 2025 10:10
47
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18