Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Hysterektomie

Diskuze

anonym
| 5. 4. 2013 14:22
TAK SI MYSLÍM,ŽE TAHLE STRÁNKA JE JEN PRO VYVOLENÉ,TAK SE TU HOLKY MĚJTE KRÁSNĚ A AT VŠEM VÝSLEDKY DOPADNOU DOBŘE AT JSTE KDO JSTE...KRÁSNÝ DEN...
rusava2011
| 5. 4. 2013 12:19
Ahojky,tak jsem dorazila z nemocnice - 10.4. jdu na malou operaci, kde mi odeberou část sliznice z dělohy, která půjde na histologii a prý mě druhý den pustí domů. Pak 16.4. mám nástup na samotnou operaci, která proběhne 17.4. a prý možná vezmou i vaječníky, pokud se jim tam něco nebude zdát.
Teď mám zvětšenou dělohu jako 9.týden těhotenství.
Tak se prostě bojíííííííím.........
anonym
| 5. 4. 2013 12:28
TO rusava2011@seznam.cz: Ahojky držím ti pěsti pro štěstí,at ti všechno dopadne dobře,,,a hlavně at vysledky jsou dobré,,,,měj se krásně drž,se pa..
rusava2011
| 5. 4. 2013 14:30
TO Svatka:
Děkuji
slunce123
| 5. 4. 2013 07:27
Ahoj,prosím ,nebyl jste někdo na operaci v Pelhřimově?
anonym
| 4. 4. 2013 19:52
NO TAK SE TU MĚJTE HOLKY KRÁSNĚ,,,,AT VŠEM CO ČEKAJÍ NA VÝSLEDKY,DOPADNOU DOBŘE,A TY CO ČEKÁ,OPERACE AT DOPADNE NA JEDNIČKU AHOJKY SVATKA,,,,
rusava2011
| 3. 4. 2013 23:49
Zdravím všechny....
taky mě čeká operace - v pátek jedu do nemocnice v NJ na poslední vyšetření a určení termínu operace, která bude nejspíž hned příští týden. Mám myomy, silnější a hlavně hodně bolestivé menzes. Dokud jsem si nepočetla příspěvky na těchto stránkách, byla jsem v hrozném stresu a obav, co se všechno bude dít....co mě čeká před operací, co pří ní a samozřejmě co po tom.....pak jsem se trochu zklidnila, ale čím víc se to blíží, je to zase horší.....je mi 44 let, mám dvě dospělé děti narozené císařským řezem. Taky mám za sebou operaci slepého střeva a tříselné kýly. Takže bude v břichu asi dost srůstů. Má někdo takovou zkušenost? Půjde to laparoskopicky, nebo řezem na břichu? Také bych v nemocnici ráda strávila co nejmíň dní......chci být co nejdříve doma....vím, že se bud šetřit a nic zbytečného nedělat.....jen ať jsem co nejdříve doma.....Pokud mi taky někdo sdělí, co všechno mám očekávat, budu moc ráda.....
Krásnou, dobrou noc přeji.......
anonym
| 4. 4. 2013 18:20
TO rusava2011@seznam.cz: já jsem sice měla celkovou hysterektomii pro rakov.nález,ale snad Ti alespon něco pomůže,
Laparo nebo operace břišní stěnou to si asi rozhodnou lékaři,někdy to prostě laparo nejde,kvůli tomu,že potřebují vše víc vidět,ale nenervuj se laparo,byly holčiny brzy v pořádku a šly domů také brzy.Řezem je to sice delší pobyt,ale Tvůj nález jak píšeš neni žádná pohroma,takže neboj oni Tě tam dlouho držet nebudou.Oni Ti zatím neřekli,jestli laparo,nebo řezem?Já také nemám slepák,ani žlučník,ale to ani nikdo neřešil.Co vím tak v NJ jsou dobří tak se netrap,já vím,že máš strach to jsme měly tady všechny a je to normální,ale já jsem tu největší bábovka a zvládla jsem to.Ted čekám na výsledky kontroly a jsem dost vyplašená.Držím Ti palečky to bude dobré uvidíš.Hanka
anonym
| 4. 4. 2013 19:22
TO chany: Ahojky jak ti piše Hanka,LPSK,,,je to jednodušší operace,,,a jdeš po čtyřech dnech domů,neboj se budeme ti držet všechny pěsti pro štěstí,at ti to dopadne dobře,,,ahojky Svatka......HANÍÍÍÍÍ DRŽÍM PĚSTI JEN A JEN NA DOBRÉ VYSLEDKY PAPA
rusava2011
| 4. 4. 2013 19:35
TO chany:
moc ti děkuji, že jsi mi napsala....
ty jsi byla také v NJ? Jedu tam zítra a to mi snad řeknou, co a jak bude.....ale stejně....a co vše předbíhá operaci, prý tam musím být den předem....
anonym
| 4. 4. 2013 19:41
TO rusava2011@seznam.cz: Já jsem byla na operaci v NJ a byla jsem spokojená.
anonym
| 4. 4. 2013 19:48
TO rusava2011@seznam.cz: Ahojky den předem tam musíš,být,,,musí tě připravit na operaci,,,,neboj nic to není,,,držím ti pěsti pro štěstí,,,
anonym
| 5. 4. 2013 14:08
TO chany: Tak co,Haničko?Ještě nevíš výsledky?To čekání pro Tebe musí být hrozný...moc na Tebe myslím!!
Amule
| 3. 4. 2013 19:45
Děvčata mám dotaz, už mám stanovený termín operace s tím, že myon je nějak špatně uložený na zadní stěně. Primář mi řekl, že se to pokusí odstranit vaginálně a pokud to nepůjde tak, že otevře břicho a odstraní myom tudy. To tedy znamená, jak jsem na netu četla, že se nejdříve na dvou místech rozřízne pochva a tudy se operuje - vaginální odstranění? K tomu když to nepůjde tak mi tedy pak ještě rozříznou břicho, mám z toho docela strach :((. Má někdo podobnou zkušenost? Jak dlouho taková operace trvá a jakvám pak trvalo než jste se dali do trochu normálního stavu. Já nikdy na žádné operaci nebyla, je to pro mě všechno nové a dost deprimující. Byla jsem teď na posledním vyšetření a popravdě jsem si připadala jak kus masa na krámě. Tři doktoři na mě chvilku koukali, pak na to co bylo na ultrazvuku, dvě věty jak to budou dělat a šup ať jde další, žádný prostor na podrobné vysvětlení co se bude dít, nebo se alepspoň zeptat jestli nemám nějaký dotaz...Ta psychika na tom bude asi to nejhorší :(((.
anonym
| 4. 4. 2013 20:40
TO Amule: Ahoj, před 8 týdny jsem absolvovala vaginální hysterektomii s plastikami.Operace trvala 1 a 1/2 a brali mi jen dělohu, vaječníky mi nechali i když mi je už přes 50 let.Rekonvalescence probíhala celkem dobře jen jsem špinila 5 týdnů ale doktor říkal, že po těch plastikách se to stává.
Po 7 týdnech jsem šla do práce a cítím se dobře.Občas jsem unavená ale může to být i tím proměnlivým počasím.
Neboj se Amule, zvládneš to jako plno jiných žen a snaž se nenervovat.Vím, že se to řekne ale za ten strach to opravdu nestojí.Hlavně dodržuj vše co ti v nemocnici řeknou a uvidíš, že to není tak hrozné.Také to byla moje první operace......Držím ti palce.Ahoj
anonym
| 5. 4. 2013 05:32
TO Nika: Dík moc za odpověď. Mě bude letos 46, mám dvě dospělé děti a dokonce už i rok a půl starého vnoučka, takže že mi vezmou dělohu to mi z tohoto pohledu nevadí. V duchu se pořád přesvědčuju, že následná pozitiva - žádné bolesti, žádná silná mensturace, žádné vložky a antikoncepce - předčí ta nutná negativa spojená s operací, ale ta bestie pochybnost teda hlodá a hlodá. Mám termín až na červen a to jak z pracovních, tak osobních důvodů. Poslední rok jsem měla v práci děsný stres a tak tělo asi už holt protestuje a tohle je krom dalších zdravotních problémů výsledek. Můj myom, který nijak nevadil a žili jsme spolu v symbióze spokojeně řadu let, vyrostl za poslední rok o čtyři cm a ještě si pořídil dalšího kolegu. K tomu ještě také našli hraniční cytologii, takže opravdu není co řešit. Zpanikařila jsem až teď, po té poslední prohlídce, když jsem si byla domluvit v nemocnici termín a nemohla jsem se doktora zeptat co a jak. V manuálu k operaci mám, že krom toho, že si mám přinést úplně vše včetně toaletního papíru si mám také pořídit ty stahovací punčochy nebo pružná obinadla, co se vám absolventkám nejvíc osvědčilo?
anonym
| 5. 4. 2013 17:18
TO Anonym: Záleží do jaké jdeš nemocnice, my jsme v HK měly k dispozici i nemocniční vložky, toaleťák a punčochy byly samozřejmostí ale někde ti nedají nic a musíš mít vše své.Takhle to bohužel teď ve zdravotnictví chodí.Punčochy mi půjčili ale byla jsem ráda když mi je sundali.
Je škoda, že ti lékaři nevysvětlili o co půjde a neodpověděli ti na tvé případné otázky.Jsi proto v nejistotě a panikaříš.Od toho tu je ale tato diskuze tak pokud se budeš chtít ještě na něco zeptat tak napiš.
Měj se hezky a nestresuj se, nestojí to za to!!!!
anonym
| 5. 4. 2013 17:20
TO Nika: máš uplnou pravdu,nestojí,jenže někdy to prostě nejde i když se snaží člověk jak chce
anonym
| 5. 4. 2013 17:28
TO chany: Já vím, také jsem byla nervozní ale snažila jsem se nestresovat protože nervy hrají důležitou roli i při rekonvalescenci a myslím, že i to mi průběh po operaci zlepšilo.
Hezký víkend
anonym
| 5. 4. 2013 08:38
TO Nika: Ahojky nechápu jak ti to vysvětlili,že ti nechají vaječníky,,,,i když je ti po padesátce,,,,mě to vysvětlily trochu jinak,,,,je 48,,,,a vaječníky mi nenechaly,,,že prý mužu do roka a nebo později dříve to nikdo neví,,,,jit na další operaci,,,vaječníky už nemají tu funkčnost jako před lety,,,,jak ti to vysvětlily,,,,v nemocnici,,,tak v rom případě,,neberež,žádné hormony?ahojky
anonym
| 5. 4. 2013 17:24
TO Svatka: Můj operatér mi řekl, že zastává názor, co je v těle špatné, odstraní se a co funguje má v těle zůstat.Pokud by prý při operaci zjistili, že jsou vaječníky špatné, nefunkční tak je také odstraní ale nechali mi je takže nemusím užívat žádné hormony a jsem v pohodě.
Co doktor, to jiný názor že?Měj se hezky, ahojda
anonym
| 5. 4. 2013 19:24
TO Nika: Děkuji ji ti ahojky,,,,
anonym
| 7. 4. 2013 13:49
TO Svatka: já jsem brala Sarapis asi 3 měsíce, ale nic nedělal, pak jsem zkoušela ještě 2 další rostlinné preparáty, ale taky nic nedělaly...už 3 měsíce neberu nic a návaly se umenšují...ale já jsem 9 měsíců po operaci a jiné problémy související s nedostatkem hormonů nemám...snad ti pomůžou...znám i takové ženy.
anonym
| 5. 4. 2013 20:02
TO Amule: Ahoj, já jsem nyní 10 den po odstranění dělohy řezem přes břicho. Kdyby ti šla operace vaginárně, tak myslím, že je to pro tělo šetrnější. To je pak pobyt v nemocnici okolo 5 dnů. Já jsem byla tedy řezem a byla jsem tam 7 dnů. Pokud tedy nejsou nějaké komplikace. Z nemocnice jsem se tedy dost belhala a i nyní hlavně polehávám a nic moc nedělám Břicho mě stále hodně bolí, ale každý den je o maličko lépe. Holky co byly vaginárně, tak už druhý den normálně chodily a i bolesti měly daleko menší. Já měla hodně zvětšenou dělohu a velký myom, tak hold to muselo jít řezem, ale dá se to vydržet a myslím, že dalších 10 dnů už začnu skoro normálně fungovat
Docela pěkný článek zde:
http://www.zbynekmlcoch.cz/…rubeh-komplikace
Amule
| 5. 4. 2013 20:14
TO Jana B.a
Diky moc za info, jdu studovat clanek a preji at je brzy dobre. Jitka
anonym
| 8. 4. 2013 08:06
TO ahoj holky nejde někdo z vás příští týden na odstranění dělohy do motola?Jana B.:

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
♥Jarka*Alice♥
6. 8. 2025 20:10
14802
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
VeDuLi
6. 8. 2025 20:10