Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Hysterektomie

Diskuze

Majdavy
| 22. 3. 2013 14:32
Přeji hezké páteční odpoledne! Jsem 6týdnů po LAHV(děloha i vejcovody fuč, přibyla přední a zadní plastika, vaječníky mám).Včera jsem byla v nemocnici na poop.kontrole, můžu vše, jsem zahojená.Zvedat zatím věci max.5kg...ještě tak 2-3měsíce. Už cca 2týdny nešpiním, jen mám občas takové nepříjemné dloubání tak 10cm od pupíku-začíná vpravo a pak se odstěhuje vlevo.Tak jsem to lékaři řekla,...no našel mi malou cystu na levém vaječníku.Zřejmě se tam vytvořila za těch 6týdnů,protože pochybuji, že by si s ní neporadili, kdyby tam už při operaci byla. Dnes jsem měla jít ke svému gynmudr, ale nebyl tam -operuje.Další se dozvím v pondělí.Tak nevím, co bude dál...jestli mi na ní bude koukat a hlídat....
Svaťa - piškotka
| 22. 3. 2013 15:02
TO Majdavy: to bude v pohodě, myslím že to asi budou chvíli hlídat a pak se uvidí, já byla na kontrole včera jsem taky 6týdnu po LAHV , stehy ještě mám vevnitř ale drgyn řekl že to nechá at to samo vypadne nerad by abych zase krvácela
anonym
| 22. 3. 2013 21:32
TO Majdavy: Taky se mně po operaci udělala cysta,měla 4 cm,byla vodnatá a sama praskla,na další kontrole bylo vše ok..to bude dobrý,uvidíš..
Svaťa - piškotka
| 22. 3. 2013 09:16
TO Jana V.: ano byla jsem v Novém Jičíně, ale určitě nemusíte mít strach, sestřičky doktoři všichni jsou skvělí a hodní, před operací nastupujete den předem kolem 10 hodiny na oběd dostanete jenom vývar, potom odpoledne dvakrát nálev, pokud budete mít nějaký dotaz sestřičky rády odpoví, večer si mužete říct o něco na spaní protože člověk je přece jenom nervozní, ráno pěkně osprchovat pak sestřička zaváže nožky dostanete tabletku na sklidnění a už jenom čekáte až příjdete na řadu, po operaci určitě budete dostávat injekce od bolesti, a jak jsem psala sestřičky jsou skvělé
rusava2011
| 23. 3. 2013 16:09
TO Svaťa - piškotka:
no, stejně se bojím a mám nepříjemné pocity ze všeho, co mě čeká.....taky je tam samozřejmě stud, protože zřejmě nebudu ležet na sále na normálním stole, že? Ach jo.......
anonym
| 21. 3. 2013 11:16
DOTAZ: Holky prosím, chtěla jsem se jen zeptat, máme se s manželem v sobotu zůčastnit svatby. Jde o obřad a pak oběd a chvíli posedět.
Ale vycházky mám jen dvě hodinky ráno a pak 4 odpoledne. Jak je to s kontrolami? Byl u vás někdo během té doby marodění? A jestli ano, kdy tak chodili? A i o víkendu?
Díky moc, mám strach a zvažuju účast,.... i když by mě to moc moc mrzelo
anonym
| 21. 3. 2013 13:52
TO pospalena: U mě za 7 týdnů žádná kontrola nebyla ale je možné si vyžádat u lékaře, který ti vystavil neschopenku propustku.Já jsem chtěla odjet na víkend ke známým, šla jsem k doktorce, sestra mi vypsala propustku na celý víkend, na ni jsem udala adresu, kde se budu nacházet a pak jsem ten papír musela odnést na správu soc.zabezpečení a bylo to.V klidu jsem odjela, prožila bez nervů, že na mně přijde kontrola víkend a takhle jsem to měla 2 víkendy za sebou.
Jo a sestře u doktorky jsem za to, že mi to vypsala musela zaplatit 50 Kč.
Já jsem si nechala napsat těch 6 hod.vycházek pouze na odpoledne aby už stálo za to někam si vyjít.
anonym
| 20. 3. 2013 14:26
Ahoj ve spolek,
tak se taky přidám s trškou do mlýna.
U nás bývá nástup na operaci den předem, ale při mojí LAVH bylo vše hr hr a na honem. Jela jsem až v den operace( směla jsem ještě večeři!!, ale nejedla jsem ), ráno jen čajík a nástup do nemocnice, tam papíry, pohovor s anesteziologem, nálev, včelička na ředění krve( bléé měla jsem po ní modráky jako prase ),prášek na uklidnění, natáhnout punčochy a už se jelo na sál. ( musím říct, že to byl fofr, ale lepší než při minulé operaci den předm nástup a nervíky). Na sále opět pohovor s mojí přidělenou anestezioložkou, při trapném svlékání a upoutávání na operační kozu malé vtipné laškování s "Filípkem" , byl to klučina asi na výpomoc Pak zavádění kanyl a všech těch hadiček a přístrojů. Pak mi anesteziložka řekla, že budu uspaná do žíly a zaintubovaná a pak jsem si jen měla lehce dýchat do masky a nechat si něco zdát. No a pak už jsem se brobrala,....
... No a při minulé operaci mě uspali rovnou do žíly a do žádné masky jsme si nedýchala..., ale to je asi individuální, jak kde to dělají.

Po probuzení nic moc, ale léky na bolest většinou bolest umírní a otupí,...
Vážně se není čeho bát.

P.S. Jen tedy mě ted napadá, že nevím jak mě dostali zpět na lůžko!!!! Nejsem žádný drobeček a nevzpomínám si, že by jsem tam lezla sama!! :-\ :-\ :-\
anonym
| 20. 3. 2013 15:58
TO pospalena: Holčinky, moc děkuji za odpovědi.
anonym
| 20. 3. 2013 10:50
Ahoj holky já jsem dostala uspávání do žíly a bylo to tak rychlé,že jsem usnula snad než by se řeklo 1,jinak všem držím palce,at Vám je jen a jen dobře
anonym
| 20. 3. 2013 10:50
Ahoj holky já jsem dostala uspávání do žíly a bylo to tak rychlé,že jsem usnula snad než by se řeklo 1,jinak všem držím palce,at Vám je jen a jen dobře
anonym
| 19. 3. 2013 18:34
Já jedla naposledy ve čtvrtek ráno,pak už jsme ten jejich super roztok na vyčištění,musí s e na to vypít nejméně 3litry tekutin,chce to si vzít něco se bou,nám třeba došel čaj na kuchynce a už jsme volali domů o pití.Ono pak už jak jsou nervíky se stejně nějak na jídlo zapomene.Ohledně té narkozy,já dostala oblbováka před odjezdem na sál,pak na sále na mě normál mluvili,to si pamatuju,no a pak mi dali jen nad pusinu masku a prý nadechněte se a pak nic nevím,trvalo to cca 2hodky.Ten nástup den předem je právě kvůli tomu vyčištění střev.dá se to přežít Jani neboj,opravdu jen tu chvíli po operaci to bolí,ale hnedka píchaj injekce,tak se to zaspí.já si o injekce říkala i na noc co jsem byla v nemocnici,pobolívalo to a lép se mi spalo...já měla taky dostat menzes právě na tu operaci,vyřešili to norethisteronem,brala jsem ho až do toho čtvrtka od pondělí.přeju hodně štěstí,držím pěstičky,vše dobře dopadne neboj
anonym
| 19. 3. 2013 16:39
Jo ještě taková otázečka, jak se vlastně při téhle operaci uspává? Já byla jednou na slepáku a to mi dali takovou tu masku na obličej a musela jsem dýchat uspávací plyn. Už je to hodně dááávno.
A taky když mám nástup den před operací ráno, kdy asi dostanu naposledy najíst?
Ať vím na co se připravit.
anonym
| 19. 3. 2013 17:12
TO Jana B.: no muzes jist a pit do pulnoci a ja jsem tsky dostala masku asi to je porad stejnyfakt se neboj neni to tak hrozny jak to vypada zvladnes to drzim ti palecky
anonym
| 19. 3. 2013 17:52
TO Jana B.: nám dali naposledy oběd, pak vyčišťovací roztok vypít na 2x a zapíjet hodně doporučuju neperlivou vodou nebo čajem....hlavně neředit....je to pak ještě horší...., pije se až do půlnoci a pak už nic..... ani po půlnoci nežvýkat..... před spaním zavést čípkydo pochvy a pak spát..... uspávali nás do žíly, takže usneš ani nevíš jak, žádné dýchání.....
Svaťa - piškotka
| 20. 3. 2013 10:27
Ahojík holky, tak po delší odmlce jsem nakoukla dočetla všem čekatelkám přeji klidné čekání všem co to mají za sebou hlavně odpočívat, já jsem 6 týdnu po Lahv vaječníky mi zůstaly, prošla jsem si znovu zašitím, silným zánětem močového měchýře, a o výkendu jsem si musela volat rychlou protože jsem jsem přetávala vidět, cítit ruce a obličej, tlak mi vyletěl, po podání magnézia se to nelepšilo tak šupky hupky do nemocnice, strávila jsem tam 3 dny na kapačkách, ještě musím jít na MR mozku, ultrazvuk Očí, bylo mi zjištěno, že mám n obě oči 2,5 dioprie, a já si říkala posední dobou že špatně vidím, doted jsem brýle nenosila neměla jsem problém s očima TO Jana B.: záleží jak v které nemocnici, a na rozsahu operace v NJ nastup den předem dostaneš na oběd už jenom vývar, odpoledne pak dvakrát nálev a piješ hodně tekutin, v den operace, tabletka na oblbnutí a jinak sice ti dávají náhubek ale to je kyslík narkoza se píchá do žíly
rusava2011
| 23. 3. 2013 17:24
TO Svaťa - piškotka:
co je myšleno nálevem....nějaké pití, nebo klystýr? a proč 2x ? a pak jak dlouho se musí být v nemocnici? .....zajímá mě spoustu věcí kolem a kolem......
anonym
| 19. 3. 2013 14:20
July tak to se netrap,mně třeba markry nedělají vůbec,ptala jsem se bráchy proč,on říkal,že to je stejně nepřesné,tak se neděs,důležitější je cytologie,já v té záplavě příspěvků už nevím,co máš a co ti vzali.promin mi to
anonym
| 19. 3. 2013 11:53
July a co jim vyšlo špatně markry ,pokud markry tak to nic být nemusí,ty nevychází přesně,nebo cytologie,určitě to bude dobrý uvidíš,moc ti držím palce ,mě to čeká za týden a už ted ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,no raději na to nemyslím

moja,,,,,,,,,,,,,,,,,,,hodně odpočívej jsi statečná holka
anonym
| 19. 3. 2013 13:39
TO chany: chany moc děkuju za podporu. Vyšly špatné markry, tak uvidíme. Na velkou kontrolu jdu 4.4.vč ultrazvuku cytologie atd. No máme to na prd pořád chodit na kontroly. Jinak se cítím dobře akorát někdy mám otok po odebrání uzlin.
anonym
| 23. 3. 2013 10:26
TO July: ahoj July...jsem moc ráda, že jsi mi napsala...určitě bude všechno dobré, musí...moc ti držím pěstičky...však minule tě taky naplašili a pak se vše v dobré obrátilo. Já mám za sebou gynkontrolu s uzv, to dopadlo dobře a ve čtvrtek si mám volat na výsledek cytologie. Malou mám od včera doma, ale není to dobré...nesmí vůbec chodit, jenom na wc...dělali jí různé testy a zjistili, že jí klouby napadla nějaká bakterie yesnerie...je to ze špatně tepelně upraveného masa a jde do střev nebo kloubů /chytla to ve škole, protože já přes týden nevařím/. Nasadili jí koňské dávky atb a musí jezdit každý týden na kontrolu. Do toho mám oba rodiče doma z nemocnice, nejsou schopni se momentálně o sebe starat a tak lítám opravdu jako hadr na holi a myslím, že do prázdnin to nebude lepší...ale jak tady někdo psal...co tě nezabije, to tě posílí...i když já si vždy večer, kdy padám úplně zmožená říkám, tohle už nemůžu vydržet.
Tak jsem se ti aspoň ze všeho vypsala a musíme doufat, že bude zase líp. Měj se hezky a myslím na tebe...moc moc moc
anonym
| 23. 3. 2013 15:16
TO Natule: Taky na Tebe Natulko myslím!!Přeju Ti hodně sil!!Jak se říká,když se to sere,tak se to sere....promiňte mně ty výrazy..Moc moc držím pěstě,ať je co nejdřív líp!!Ať se malá popere s tou ošklivou bakterií a rodičům,ať se taky uleví.Musí to být pro Tebe moc těžké!
anonym
| 28. 3. 2013 10:19
TO Natule: Ahoj Natulko, ani nevíš jak tě chápu a je mě moc líto malé, rodičů i tebe. V neděli nám umřel tatínek...vyřizovala jsem pohřeb - bude v úterý. Ve čtvrtek mám velkou kontrolu na onkologii, tak si na mě, prosím, vzpoměň, do toho je u nás už 3 týden dcera s dětičkama,chodí syn s přítelkyní a psem...nemám ani moc čas to vztřebat ale asi je to dobře, vnučka pořád povídá...vnouček začíná lozit...asi je to dobře nemám čas přemýšlet...
Musela jsem do nemocnice pro věci,nachystat věci do rakve...smutné, vyřídit pohřeb z kostela a všechno kolem, tatínek si to přál, tak mu to chceme splnit byl moc hodný a ke konci velmi zkusil. Postarat se o maminku aby nebyla sama. Promiňte, že se tak rozepisuju.
Promiňte ale musím se vypsat ještě z tohoto : Tatínek údajně zemřel v neděli v 22.00 hodin ( chodili jsem tam každý den ). V pondělí to telefonovali mamince byla zrovna v tramvaji. Pak jsem jeli do nemocnice a představ si na chodbě mezi dveřima nám dali lístek abychom zaplatili poplatek za hospitalizaci a sbohem. Lékařka proběhlqa kolem nás my jsme tam stáli jako tupci. Žádné pojďte se posadit, paní Váš manžžel zemřelna to a to je nám tolíto, držte se. Nic zaplaťte poplatek a sbohem. Nic žádná empatie nic.Natulko, když mi zemřel pejsek, tak veterinářka byla úžasná. Pohladila mě atd. Tady zemřel člověk a nic. Je mi z toho smutno.
Ještě jednou se moc omlouvám, že Vás tady zdržuju ale alespoň vypsat jsem se mohla. Věřím, že NATULE, CHANY, RŮŽIČKA, MARTINKA VLADUŠKA...jste se mnou.
A HOLKY VE ČTVRTEK DRŽTE PALCE!!!! OZVU SE.
anonym
| 28. 3. 2013 11:23
AHOJKY NATULKO,DRŽÍT TI PĚSTI AT TO ZVLÁDNETE,VŠE DOBŘE,A URČITĚ NIKOHO NEZDRŽUJEŠ,,MĚ URČITĚ NE,DNESKA JSEM ŠLA NA KONTROLU,ALE PANI DOKTORKA SI LASKAVĚ VZALA DNESKA VOLNO,,A JÁ NEVÍM CO DĚLAT A ANI JAKÉ MÁM VÝSLEDKY ALE TY SE DRŽ,,A HLAVNĚ,,AT TI TO DOPADNE DOBŘE AHOJKY,,,,
anonym
| 28. 3. 2013 11:34
TO July: jsem s Tebou drž se,je dobře ,že jsi se vypsala nám,plně s Tebou cítím a promin v té nemocnici se chovali jako hovada,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,ale člověk v bolesti ze ztráty blízkého nemá sílu jim ještě vynadat,vid?Nebudu Ti psát upřímnou soustrast,to ted nemá význam,jsou to jen slova.Moc Ti držím palečky at to vše zvládneš i ve čtvrtek,já byl na kontrole včera,výsledky budu mít až v pátek,no tak jsem z toho také na nic.A mamce je špatně a syn je nemocný.Nějak už mi dochází energie,ale musím,musím,vbude zase líp,i u Tebe July,jedině čas to může porovnat.Myslím na Tebe Hanka
anonym
| 28. 3. 2013 15:40
TO chany: já jsem taky pořád unavená...někdy bych pořád spala, jindy zase nemůžu...a jsem prostě taková urvaná...už potřebujeme slunko, trošku tepla a ono se to zase zlepší....musí.
anonym
| 28. 3. 2013 12:02
TO July: Ach July,přečetla jsem si Tvůj příspěvek a mám mráz a husí kůži po celým těle!Tolik s Tebou cítím!!Drž se!!Buď statečná!Ale ty si statečná holka!Jsem s Tebou!
anonym
| 28. 3. 2013 15:37
TO July: July je mi to opravdu moc líto a jseš moc statečná, že to všechno zvládáš...v nemocnici je to strašné...dokážu se úplně do tvých pocitů vžít...tam nikdo nikoho moc nezajímá. Tatínek tam nahoře nemá žádné bolesti a bude mu dobře, ty teď budeš muset být mamince velkou oporou a já vám oběma přeji, aby jste to zvládly.
Jinak já jsem momentálně doma s dcerou, pořád jezdíme na ortopedii a příští týden jí čeká revmatologie v Motole...už týden bere atb a ta jí nedělají dobře, má střevní potíže a pochroumaný žaludek.
Dnes jsem si volala pro výsledky cytologie a mimo nějaké bakterie /ta mi nedělá ale žádné potíže/ to mám ok...tak alespoň jedna dobrá zpráva.
Na tebe budu moc myslet, aby ti to taky dopadlo dobře
Svaťa - piškotka
| 28. 3. 2013 15:49
TO July: Ahojík přeji upřímnou soustrast, držím s tebou , myslím si jednu věc a to že vše je o lidech a jejich přístupu
anonym
| 28. 3. 2013 18:45
TO July: July,upřímnou soustrast.Je dobře,že jsi napsala a alespoň trošku si ulevila.To co píšeš o chování lékařů je katastrofa.Přeju ti ze srdce,aby jsi to všechno zvládla a prožívala už jen ty lepší dny.

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
helena.07
10. 8. 2025 14:53
14821
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
jirinaova
10. 8. 2025 11:05