Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Hysterektomie

Diskuze

anonym
| 17. 3. 2013 09:20
Holky malá to má už potřetí...jakmile dostane nějaký agresivnější vir do těla, tak se jí to usadí právě do kloubů...prý, jak se to jednou udělá, tak se to opakuje...v roce 2009 to měla 2x za sebou...vloni jí při virozách trošku nožka pobolívala, ale teď to zaútočilo hodně.
anonym
| 16. 3. 2013 18:28
Natule .............když se to tak se to,vid?No znám to,a kde malá leží,a jak prosím Tě jste na to přišli,to někde nějak hodně prochladla,já u velkých choroby nesu bídně,ale u dětí to je daleko horší.Tak at je jí brzy lepší a ani se nediv ,že Tě bolí břicho při tomhle všem co zažíváš,bohužel jak jsem už psala mě po prohlídce bolí vždy
anonym
| 17. 3. 2013 09:22
TO chany: leží v Litoměřicích...tam jsou dobří ortopedi...ve středu měla zimnici, ve čtvrtek jí začala pobílavat noha...my už víme, jak s ní zahýbat a kdy je postižen kloub....v pátek ráno už se na ní skoro nepostavila a hrozně brečela bolestí...tak nás hned poslali do nemocnice...udělali sono a má tam výpotky...léčí se to jenom klidem na lůžku a ibalginem...zítra zase bude sono a uvidí se, jestli bude nějaká změn oproti pátku.
anonym
| 15. 3. 2013 19:52
TO channy Nevím, ta mě vždycky pošle na všecka vyšetření, co jdou, je fakt pečlivka, ale ne gynekoložka. Dnes mě to fakt sejmulo, pořád se cítím jak blboun a jsem i drobet jako naštvaná, že jsem za hypochondra, fakt je to protivné, jakoby hysterektomie abdominálně byla prkotina a já hysterka. V práci teď těch 14 dnů, co jsem tam, neustále jednak zvedám při kontrole bedničky, odsouvám vozíky, rvu něco a lítám celý den bez chvilky odpočinku a jen s jedinou přestávkou, tam se sedět nesmí, ani minutu. Jak se někdo zastaví, je zle, taky jsem pochopila, že to nepůjde. Jenže práce není, proto se tu teĎ nervuju a trápím a stresuju, co jsem přišla domů, to na mě padlo - deprese a obavy. Nevím co dál
anonym
| 15. 3. 2013 20:00
TO juannita: no ty jsi ještě mladá,ale s prací je to asi všude špatné,bohužel na ukor zdraví,není tam někde něco lehčího,vůbec se netrap,že jsi za hypochondra,třeba se p.dr.jen špatně vyspala,a co se zeptat tam,kde Tě operovali?Co to může být,já bych tedy takhle kmitat nemohla,to přiznávám,já mám čid,ne tedy kvůli hysterektomii,ale i tak jsem zvyklá hodně pracovat,ale jak to přeženu je zle
anonym
| 17. 3. 2013 10:42
TO chany: To mě nenapadlo, jít se zeptat do špitálu, ale nevím, co by mi řekli. V kadžém případě mě to bolí jak čert, ale jsem rozhozená, že na mě tahle paní doktorka koukala jak na hypochondra, měla jsem ten dojem, prý že ni nevidí (a to mě vyšetřila jen pohmatem a zrcadly, ani ne tím vnitřním ultrazvukem) a že prý nic nevidí a jeslti nemám něco se střevama - což je pěkná blbost, sono mi na popud mé praktické mudr na podzim dělali, celé břicho a všecko. Nevím, co budu dělat - v té práci to nepůjde, ale na pracák se mi nechce, už jsem z toho na práškách a nemůžu vůbec spát a nic mě netěší. Starost, co bude, je nepříjemná
anonym
| 15. 3. 2013 16:01
Ahoj, ženy, dlouho jsem tu nebyla, spíš jsem tak nakoukla a nepsala... Všecky vás zdravím v předjarním (pěkně předjarním, venku chumelí ) čase. Chtěla bych se vás na něco zeptat - tady se vždycky člověk uklidní a dozví co potřebuje. Udělala jsem chybu, odešla z práce, nastoupila do jiné, a začal problém. Při práci v laborce jsem zabrala za páku jedné pece a ruplo mi v břiše. Jelikož mi bylo řečeno, že mám srůsty na střevech a močáku, může to být ten srůst, třeba prsaskl nebo co... břicho bolelo a bolí, a jelikož mě bolívá dost často, ale teď to byl brutus, šla jsem po půl roce na gyndu - raději. A připadala jsem si tam (kvůli tomuhle problému a bolestem) jak hypochondr a lhář. MUdr. řekla, že tam nic nevidí, že to může být srůst, dala mi Surgam, neschopenka prý na to není.. takže budu dál rvát a zas to může tak bolet... Stalo se vám to některé? Já si tam dnes připadala jak blbec, fakt, už tam normálně nejdu, i kdyby mi břicho se rozskočilo bolestí. Copak jsem fakt blázen a srůsty jsou nic a jsem divná? Taky se na vás někdy mudr koukali takhle, zažily jste tohle, s těmi bolestmi a srůsty? Jsem ze všeho na práškách. A to doslova.Juannita
anonym
| 15. 3. 2013 16:20
TO juannita: nejsi vůbec blázen,srůsty bolí pěkně,já je mám nejvíc v místě levého vaječníku,a ted jak jsme stěhovali rodiče,jsem jeden den vůbec nemohla nic,vzala jsem si 3x1 Nos.pu pak se to zlepšilo,ale uplně to přešlo až po několika dnech,já ale mám tyhle potíže i když vyluxuju celý dům,tak pak si musím na chvíli lehnout,no a když je změna počasí tak se krotím,udělala Ti sono břicha a kde Tě to konkrétně bolí a po operaci jsi jak dlouho?
anonym
| 15. 3. 2013 16:27
TO chany: Ahoj, Hani, tak to je koukám běžné, uf, nejsem blázen. Ale mudr na mě jak na blázna nebo hypochondra teda koukala, dlouho jsem se necítila tak hloupě. Mě to bolí taky po námaze, teď jsem to nějak pohnojila, jak jsem prudce trhla tou pákou, taky když tahám bedny (což dělám 14 dnů) a přesně - po uklízení i změnách opčasí taky. Sono mi dělala praktická mudr, ona je taková pečlivá, tak mě až moc hlídá. Operaci jsem prodělala 11.10.2011 - psaly jsme si tu, měla jsem embolku a zástavu a nemohli mě probrat z bezvědomí, skoro 2 minuty klinická smrt a pak 1,5 hodiny bezvědomí. Bolí mě celý podbřišek a nejvíc vpravo. Ale slepák to není. TeĎ nevím co bude, a to je na nervy, i když mě už tak na dlouho něco nerozhodí.
anonym
| 15. 3. 2013 16:40
TO chany: Ahoj, Hani, tak to jsem ráda, že nejsem blázen. Bolí to jak čert, přesně - změny počasí cítím, ale to jde, po námaze bolí víc, a teď jak sjem trhla tou pákou, to bylo jako by mi projela břichem jehlice. A taky to tam v břiše normálně pálí. Sono mi dělala praktická mudr, ona je taková pečlivá a poslala mě na všecky možné kontroly, prý pro jistotu, i na štítnici (mám vyšší tlak už pár let) a dali mi Letrox, ale je to jen drobet nižší funkce. Operaci jsem prodělala 11.10.2011, měla jsem embolku, zástavu, 2 minuty klinická smrt a hodinu a půl bezvědomí, nemohli mě probrat. Bolí mě až úplně dole celý podbřišek a nejvíc vpravo, ale slepák to není. A dnes jsem tam fakt v té ordinaci stála jak blbec a připadala jsem si tak, ono to nějak není tam vidět při běžném vyšetření, tak jestli mi mudr nevěřila.. ale nechodila bych tam jen tak, od října mě to bolelo pětsetkrát nejmíň a šla jsem tam až teď, kdy to fakt bylo nejhorší.
anonym
| 15. 3. 2013 18:18
TO juannita: jojo už si vzpomínám ,promin je tu moc holek nových,ale já byla ve stejném roce na operaci,ono je to tam všechno pěkně povrtané,takže doktorka by se neměla divit,a Ty nic nervat,ono když se nadělají srůsty,dovedou bolet fakt krutě,a slepák ty máš?pokud by mě to bolelo tak moc,šla bych tam klidně znovu,ještě ke všemu,když jsi měla tak špatný průběh operace,ty máš myslím pryč vše ,nepletu se?
anonym
| 15. 3. 2013 18:36
TO chany: Jasně, pročítala jsem si diskuzi, je nás tu mraky. Slepák mám - aspoň nevím, že by mi ho při pperaci odebrali. Mám i vaječníky, odebrali mi jen dělohu řezem. A ty srůsty (asi to jsou ony) bolí fakt pekelně, někdy lezu op zdi a dlabu Zalidar a Nospu, ale dnes mi mudr řekla, že Nospa je na křeče a napsala mi Surgam, tak nevím, prý zabere a je i prevencí proti zánětům. Na operaci přepálení srůstů nemůžu, to si nelajsnou, prý by to mohlo dopadnout zle. No, dneska jsem si podruhé a o to víc připadala jako opravdoý hypochondr, litovala jsem, že jsem tam chodila, prý že je všecko OK a nic necítí, tak neví, co tam bolí, koukala na mě zkrátka jako na nějakou dámičku, která si vymýšlí. Řekla jsem si, že tam už nepůjdu, i kdyby mě měli odvéz rychlou rovnou do špitálu, tam aspoň snad na mě nebudou hledět jako na cimprlínu. A ne že na to mi nedá ani neschopenku, protože to prý není diagnóza (myslím že povídala i že na to nemá značku). Ach jo,
anonym
| 15. 3. 2013 19:39
TO juannitaa co zajít za praktickou,když je dobrá?A nebolí Tě vaječníky,ty také umí bolet krutě,nejsi žádný hypochondr,jen dělohu řezem a operace takhle drsná,ojojoj hlavně,že to dobře dopadlo,když Tě to bude bolet zajdi k praktické a basta,nedej se,a netaháš tam stále něco? :
anonym
| 15. 3. 2013 14:41
Mišule moc gratuluju tak to je super,moc Ti to přeju,já jsem to bohužel takhle pohodové neměla,ale každá jsme jiná a já také starší
anonym
| 15. 3. 2013 14:50
TO chany: DĚKUJU.
anonym
| 15. 3. 2013 12:01
Ahoj holky.Tak jsem dnes byla na kontrole na gyndě.V úterý to bude 6 neděl od operace,hrozně rychle to uteklo a pan doktor mě potěšil.Říkal,že je to nádhera a že ani nevěří vlastním očím,jak krásně jsem zahojená.Takže už můžu dělat v uvozovkách vše.V pondělí tedy už hupky šupky do práce.VŠEM PŘEJI KRÁSNÝ DEN.
anonym
| 15. 3. 2013 13:24
TO Mišule: Moc moc moc velká gratulace,... tak to je povzbudivá zprávička pro všechny, které to teprve čeká.
Jsou zde i případy, že je vše bez problémů a s rychlým hojením,..

Já byla na kontrole po necelých 5 týdnech a zhojená nejsem ani náhodou, ale jak říkal dr. každé tělo se hojí jinak a jinak dlouho. Tak věřím, že i já na příští kontrole budu už na cestě k lepšímu

Mišule a jak jinak se cítíš? Nejsi unavená a tak?
anonym
| 15. 3. 2013 14:27
TO pospalena: Děkuju,děkuju,taky se mi hodně ulevilo,když mi to řekl.Taky jsem se toho bála,že to nepůjde tak rychle,ale je pravda,že já se hojím rychle a dobře.MUSÍM TO ZAKLEPAT.Jinak se cítím dobře.Doma zastanu všechnu práci,ale to jsem dělala tak nějak hned co jsem se vrátila domů.Znáš to,nejlíp to udělám já .Unavená se taky moc necítím.Právě jsem si říkala,že skoro včechny jste tu pořád ještě unavené a při větší námaze se bříško ozve,tak jsem si přišla divně,že mě jako skoro nic nejni.Ale opravdu,každé tělo je jiné a jak mi dneska pan doktor řekl,také záleží na věku.PEVNĚ VĚŘÍM,ŽE VÁM VŠEM TU, BUDE BRZY DOBŘE A BUDETE ZCELA ZDRAVÉ.MOC VÁM TO PŘEJU,PROTOŽE MY ŽENSKÝ SI TO ZASLOUŽÍME
anonym
| 14. 3. 2013 18:18
Natule tak to je fajn,že máš ok kontrolu,a co Vaši?

Já také baštím vápník ,také kostičky nic moc,a také mléčné výrobky,ale hlavně at jsou dobré výsledky,že jo?
anonym
| 16. 3. 2013 13:27
TO chany: Hani, abych toho neměla málo, tak od včera mám v nemocnici i 10ti letou dceru...má oboustranný zánět kyčlí...já už se ze všeho fakt zblázním.
Od čtvrtka mi po prohlídce pobolívá břicho a vůbec nevím proč...jsem prostě nějaká celá tozhašená, nervíky fungujou skvěle.
anonym
| 16. 3. 2013 14:07
TO Natule: ahoj Natulko,tak to je mi moc líto ,kde k tomu beruška přišla??
anonym
| 16. 3. 2013 17:18
TO Natule: To je smutné, tak ať se malá co nejdřív uzdraví, ať ji nic nebolí a je v pořádku a zase doma.
anonym
| 17. 3. 2013 09:25
TO juannita: děkuju...je mi tu hrozně smutno...mívala jsem plný barák dětí...synové už oba odešli a zbyla mi tu malá holčička, na kterou jsem ještě hodně foxovaná.
anonym
| 17. 3. 2013 10:36
TO Natule: Tomu rozumím... Je mi to moc líto, že je malá berunka v nemocnici, ale určitě zánět brzy vyléčí a pustí ti holčičku domů, dnes jsou fakt šikulové, na tyhle věci si umějí zajít. Určitě bude co nejdřív doma a zas bude veselo, moc a moc na tebe i dcerušku myslím, držím všecky palce a posílám energii.
anonym
| 19. 3. 2013 11:19
TO Natule: Ahoj Natulko, to bude dobrý uvidíš. Malá je šikulka a bude brzo doma. U nás taky na pos... Tatínek je po mrtvici ležák ani neví, že ¨tam chodíme...mě zase volali z onkologie, že vyšel špatně nějaký výsledek, tak nervičky než budu vědět výsledek po dalším odběru....mám zánět šlach na rukách už měsíc a půl. hrozná bolest ale pomalinku to odeznívá....Přijela dcera s vnoučkama tak na 14 dní moc ráda je vidím(protože je vidím tak málo bohužel) ale jsem hotová. Práce, nemocnice, vaření,chování, bolest rukou, čekání na výsledek....tak nějak jsem taky docela hodně rozhašená . Snad až příjde sluníčko bude líp. Natule drž se a přej mi aby to dobře dopadlo. Pusu.
anonym
| 19. 3. 2013 14:21
TO July: Ahoj July, taky moc moc držím palečky,ať Ti to dobře dopadne!! U nás máme hotovej lazaret,dcerka se vylízává z těžký angíny s virozou dohromady,do toho syn zánět průdušek a horečky,je to náročný,už to trvá přes dva týdny a stačí to...já taky smrkám a chvíli zimnici,pak zas teplo a celej člověk mě bolí...kolem nás spousta rodin několik nemocí doma...to je tou dlouhou zimou a že už tolik chceme všichni jaro...už aby bylo...přeju vše dobré všem!
anonym
| 20. 3. 2013 07:56
TO růžička: Růžičko moc děkuji za slova povzbuzení. Máš pravdu ta zima je strašně dlouhá. Přeji rychlé uzdravení a vše dobré a hodně sil.
anonym
| 14. 3. 2013 17:58
a ještě jsem vám zapomněla napsat, že jedno negativum ta operace měla...mám strašný úbytek vápníku...na gyndě to vždy 1x ročně měří na takovém přístroji a oproti minule mám úbytek 45 %...takže musím polykat pilule...jím hodně mléčných výrobků...
anonym
| 14. 3. 2013 17:45
Ahoj holky, tak jsem před chvílí přijela z gyndy, pan doktor byl spokojený, ultrazvuk i vyšetření je ok a za 14 dní ještě výsledky stěru.

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
♥Jarka*Alice♥
13. 8. 2025 00:04
14853
Markta Zahlkov
12. 8. 2025 10:10
47
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18