Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Hysterektomie

Diskuze

anonym
| 5. 3. 2013 17:26
JANI S ty jsi byla v Novém Jiíně,vid,to je jedno z nejlepších onk,pracovišt ,jak jsem slyšela.Ale raději od nich dálo,vid?????????????????
anonym
| 5. 3. 2013 17:52
TO chany: Ano, byla jsem v NJ a s péčí jsem tam byla spokojená, taky primář na gyndě je tam docela velká kapacita v oboru, jak jsem se dočetla, když jsem si zjišťovala před operací informace, on mě taky operoval. Měla jsem ještě možnost jít k Apolináři, doporučovala mi to tam jedna známá gynekoložka, že tam jsou nejlepší odborníci, jmenovala hlavně Dr. Cibulu. Tak jsem se tam objednala na konzultaci, Cibula tam zrovna tehdy nebyl, měl tam za sebe záskok, už ale nevím, jak se ten doktor jmenoval. Nakonec jsem se rozhodla pro NJ, mám to kousek, cca 25 km od bydliště a taky u toho Apolináře to na mě neudělalo dobrý dojem, dala jsem tak nějak na vnitřní pocit, že tam prostě ne....Ale máš pravdu, od nemocnic raději dál!!!!
Svaťa - piškotka
| 5. 3. 2013 19:49
TO Jana S: já byla taky na operaci v NJ
anonym
| 5. 3. 2013 19:54
TO Svaťa - piškotka: A jak jsi byla spokojená?
Svaťa - piškotka
| 5. 3. 2013 21:23
TO Jana S: Ano byla jsem spokojená užasné sestřičky i doktoři, bydlím ve Frenštátě odkud jsi ty?
anonym
| 5. 3. 2013 21:40
TO Svaťa - piškotka: Rožnov
anonym
| 21. 3. 2013 14:41
TO Svaťa - piškotka:
Dobrý den,chci se zeptat-vy jste po hysterektomii v Novém Jičíně? Čeká mě to nejspíš příští týden
bojím se.....můžete mi popsat jak a co mě čeká před operací a co po ní?
Děkuji Jana
Svaťa - piškotka
| 6. 3. 2013 09:41
TO Jana S: v Rožnově bydlí moje sestra
anonym
| 6. 3. 2013 09:55
TO Svaťa - piškotka: No vidíš, tak třeba se se sestrou znám Já mám zase ve Frenu kámošku, často tam jezdím.
Svaťa - piškotka
| 6. 3. 2013 10:02
TO Jana S: taky jezdím často do rožnova a kdysi jsem tam pracovala v Tesle
anonym
| 6. 3. 2013 10:12
TO Svaťa - piškotka: Jó, svět je malý
anonym
| 6. 3. 2013 19:10
TO chany: Hani mě čeká kontrola na gyndě příští čtvrtek...sono, prohlídka a stěry...doufám, že dopadnu ok a kdy jdeš ty? Taky jsi psala v březnu ne?
anonym
| 5. 3. 2013 12:40
Jani S. mně říkali ,první rok po 3měsících,druhý rok po půl roce a do pěti let bud po půl roce nebo dle jejich uvážení,mamograf každý rok,a co dělají Tobě při vyšetření,mně sono,cytologii ta je nejdůležitější,pak 1za rok sono ledvin a břicha celého.
anonym
| 5. 3. 2013 13:04
TO chany: Mě na vyšetření dělají vždy sono, stěry mi dělali teprve jednou a teď budou dělat podruhé, operace 10/2011. Také mi zatím jen jednou brali krev na onkomarkry. Mamograf mi pouze doporučili, že si tam zajít, tak jsem byla vloni v létě. Jinak sono břicha mi dělali zatím taky jen jednou, cca rok po operaci. Před měsícem jsem ale byla u svého gynekologa, ten mě důkladně vyšetřil, udělal sono i stěry,vše ok, tak aspoň nebudu mít takový strach, jak půjdu v dubnu na tu kontrolu na onko
anonym
| 5. 3. 2013 16:23
TO Jana S: mně ani markry nedělají,ptala jsem se proč,prý ,že nejsou přesné,pokud Ti dělají stěry a jsou ok tak co Ti pak vyšetřují na onko?Asi je to všude jinak,tak hlavně at nám ty kontroly dobře dopadnou všem
anonym
| 5. 3. 2013 16:41
TO chany: Teď jsem byla u svého gynekologa na běžné prohlídce, kam jsem chodila před operací, šla jsem se tam po roce ukázat, aby nebyly řeči, že tam nechodím no a udělal mi ty stěry taky. Na tu onko na pravidelné prohlídky chodím do nemocnice do jiného města, kde jsem byla na operaci, tam mi dělají běžnou prohlídku, sono, někdy stěry a jednou tu krev. Ono asi i záleží, jaký byl výsledek konečné histologie, typ a velikost nádoru a kdo ví, na co všechno se bere zřetel, podle toho jsou asi i ty následné kontroly, proto to má každý trochu jinak.
anonym
| 5. 3. 2013 11:53
Jani S. no tak to je super,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,moc gratuluji tak at to vyjde brzy a držím Ti palečky.

A co kontroly v pořádku,také se tak nervíš jako já,když jdu na kontrolu?
anonym
| 5. 3. 2013 12:17
TO chany: Kontroly v pořádku, teď jdu na další začátkem dubna. To víš, že nervy vždycky pracují....Neříkali ti, kolik let budeme chodit na ty pravidelné kontroly na onkogynekologii? Jestli je to např. 5 let, nebo už pořád??
anonym
| 5. 3. 2013 09:36
Pekný deň všetkym,som tu nová a chcem vám ktoré su po operacii hysterektomie,(mňa riadne operovali a nemám ani vaječníky)iba poradiť,aby sa šetrili,naozaj nezdvíhali ťažké veci,ani svoje detičky :)aby pravidelne cvičili na bruško a na chrbticu,pretože z vlastnej skusenosti bez cvičenia som prišla o pevnú a zdravú chrbticu,aby si využili liečivé kupele,u nás na slovensku sa to musí využiť do pol roka !robí to zázraky a vráti vás to do normálneho života..mám 53 rokov a som už 6 rokov po operácii,nemajte obavy ostanete aj po tom plnohodnotné stvorenia,budete ženou s velkym ž !po ***ualnej stránke mne len pomohlo,fungovalo všetko tak ako malo a ešte lepšie :),no teraz ohladom na svoj vek už ma tak nebaví:),už len tolko milé prítomné,dávajte si pozor na svoje zdravie,chrbticu,aby sa vám neskoršom veku neobjavili ťažkosti ako inkontinencia a podobné strašidlá,prajem krásný deň aj my máme slnečný,som strašne rada,že už prichádza jar.Katka...
anonym
| 5. 3. 2013 09:44
TO Anonym: nie som aninym,iba som zabudla vyplniť kolonku :)
anonym
| 5. 3. 2013 09:36
Ahoj holky, nestačím se divit, máme tady mezi sebou schizofrenika. No, jsme otevřená diskuse pro všechyny ...

Já mám po chřipce, dnes 7 týdnů po LAVH. Od kašle mě bolí břicho, ale spíš svaly mezi žebry. Ale i podbřišek je citlivější, dokonce i kolem jizev. Minulý týden jsem měla být na kontrole, ale mám ji přeloženou až na 12.3. Pak už určitě půjdu do práce. Musela jsem odložit zubaře i malý chir. zákrok (papila na noze). Už nešpiním, jen někdy hned po stolici. Pomalu už přestávám i s přehnaným šetřením, už si přemístím pekárnu, kávovar, k radosti dětí už vynesu i koš .
Venku krásně svítí sluníčko, jen je pořád zima. Jsem zvědavá, jestli budu moci do práce už jezdit na kole - mám to 3 km po rovince. Kdo s tím má zkušenosti?
anonym
| 5. 3. 2013 08:58
Taky přeji všem krásné sluníčkové ráno i z Moravy,... no to je ale balzám na dušičku to sluníčko,... dobíjím baterky ostošest

Děvčata děkuji za názor a zkušenosti ohledně té bolesti prsou. Trvá to už 3. týden a i ty nálady k tomu,... snad se to časem srovná jak vše.
Každopádně se zeptám svého dr. co na to řekne.

Majdavy píšeš mi z duše,... to čekání bylo strašné a pak ta operace a dny poté už byly v pohodě.
Věděla jsem do čeho jdu a díky holkám zde na diskuzi víceméně na vše připravená,... to mi moooc pomohlo

Takže čekatelky,... nervíky to jsou, ale vše potom se dá zvládnout,.. držím palečky,...

Krásný den,.....
Majdavy
| 5. 3. 2013 08:27
Jinak pro úplnost....předoperační i poop. info ode mě je někde kolem str.102...
Majdavy
| 5. 3. 2013 08:17
Přeji vám všem tady krásné sluníčkové ránko !!!! Jsem už 33. den po LAHV(pryč děloha+vejcovody; přibyla zadní a přední plastika pochvy, vaječníky mám). Jsem v relativním pořádku, nemám žádný viditelný následek operace, proto se někdy i přistihnu, že na samotnou operaci zapomenu a dělám to, co dříve. Jasně, první se ozve podbřišek...a už mažu někam do klidu. Achjo, prostě se někdy neuhlídám. Chtěla bych popřát všem čekatelkám pevné nervy - ty pracují jako nikdy !!! Věřte mi, samotná operace už není tak náročná, jako ten strach z ní a ze všeho , co bude PAK... Já byla na OP v Motole, pokud by chtěl někdo popsat zkušenosti a jak to tam chodí, písněte do vzkazů, ráda odepíšu.Mně holky odsud také moc pomohly, nakonec mě provázely i první dny po OP , psala jsem z mobilu a bylo mi dobře, že tu na mě myslí Vraťme se k té pohodové diskusi, co tu panovala a která mi byla velkým přínosem a pomožme dalším holkám !!!
Svaťa - piškotka
| 5. 3. 2013 09:50
TO Majdavy:
anonym
| 4. 3. 2013 22:23
Jani ,,,,,,,,,,,,,ono nás to tak trochu asi zarazilo,možná proto ty reakce,ale pokud nejde o život opravdu nejde o nic,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
anonym
| 4. 3. 2013 22:50
TO chany: Pořád nechápu co vám udělala Štefka. Ona jen napsala slušně názor a pak se jen bránila. Byli jste jak sršni a stále nemáte dost. Vážně vám nerozumím. Ta holka je nešťastná, jen na=íše, že se jí něco nelíbí a vy se do ní pouštíte dva dny a ještě si některá z vás bere její jméno a píše za ni. Je to smutné. A tímto končím tuhle debatu!
anonym
| 4. 3. 2013 22:21
Jani S,Štefko,,,,,,,,,,,,,,je to smutné,že Vás to postihlo takhle mladé,neznám Vaše dg.,ale vždyt i tak můžete být bezvadné mamky,vím,ted si řeknete té se to mluví,ale mám kamarádku co podstoupila 9oplodnění,a bylo to utrpení,nakonec se z toho složila a ted má adoptované dvě děti a jsou z nich s manželem uplně vedle.Já sama mám dvě děti a třetí s velkým odstupem,takže jsem k ní chtěla adoptovat holčinu,vše v podstatě bylo,potom přišel jeden pohled od její babičky a holčina je v dětském domově doted.

Takže já zastávám názor,že ne vždy je bilog.rodič ten správný,rodič je ten,kdo se o dítě stará,věnuje se mu,dává mu svou lásku,v noci k němu vstává.Tak se netrapte vždyt i v naší diskuzi je už jedna čekatelka na adopci a moc jí držím palce.

Tak všem přeji at je Vám dobře
anonym
| 4. 3. 2013 22:53
TO chany: já jsem ta Jana, co cca před rokem a něco podstoupila tu samou operaci jako ty v Novém Jičině, už jsme si tu párkrát vloni psaly, ale chápu, že při té frekvenci tady se to nedá pamatovat. Jen aby bylo jasno, já jsem se s tím, že vlastní dítě mít už nebudu musela smířit, taky co jiného mi zbylo, že. Vloni po operaci jsme si požádali o adopci a minulý týden jsme se dozvěděli, že jsme schválení, nyní se už se jen těším na to miminko nebo i o něco starší dítě, nejsme už úplně nejmladší, tak jsme si dali věk 0-2 roky. I když to bude ještě min rok trvat, tak to nevadí, moc se těším! To jen pro upřesnění, kdo je tady kdo, jinak debatu o dětech tady končím, víme proč
anonym
| 4. 3. 2013 22:58
TO chany: A Hanko, soulasím s tebou, že pokud nejde o život, nejde opravdu o nic a to ani v tom případě, že je ve hře jestli budeš mít vlastní dítě nebo ne, já jsem tu hrůzu zažila a tak vím, o čem píšu a můžu zodpovědně říct, že jsem v té chvíli myslela hlavně na svoje zdraví a na sebe a komu se to zdá sobecké, tak nebyl v situaci, kdy jde opravdu o život, toť můj názor. Stálé zdraví všem

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
helena.07
28. 2. 2026 19:58
16318
Sabice Ryskova
24. 2. 2026 16:30
44
Comment Post
20. 2. 2026 12:09