Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Hysterektomie

Diskuze

anonym
| 5. 3. 2013 12:40
Jani S. mně říkali ,první rok po 3měsících,druhý rok po půl roce a do pěti let bud po půl roce nebo dle jejich uvážení,mamograf každý rok,a co dělají Tobě při vyšetření,mně sono,cytologii ta je nejdůležitější,pak 1za rok sono ledvin a břicha celého.
anonym
| 5. 3. 2013 13:04
TO chany: Mě na vyšetření dělají vždy sono, stěry mi dělali teprve jednou a teď budou dělat podruhé, operace 10/2011. Také mi zatím jen jednou brali krev na onkomarkry. Mamograf mi pouze doporučili, že si tam zajít, tak jsem byla vloni v létě. Jinak sono břicha mi dělali zatím taky jen jednou, cca rok po operaci. Před měsícem jsem ale byla u svého gynekologa, ten mě důkladně vyšetřil, udělal sono i stěry,vše ok, tak aspoň nebudu mít takový strach, jak půjdu v dubnu na tu kontrolu na onko
anonym
| 5. 3. 2013 16:23
TO Jana S: mně ani markry nedělají,ptala jsem se proč,prý ,že nejsou přesné,pokud Ti dělají stěry a jsou ok tak co Ti pak vyšetřují na onko?Asi je to všude jinak,tak hlavně at nám ty kontroly dobře dopadnou všem
anonym
| 5. 3. 2013 16:41
TO chany: Teď jsem byla u svého gynekologa na běžné prohlídce, kam jsem chodila před operací, šla jsem se tam po roce ukázat, aby nebyly řeči, že tam nechodím no a udělal mi ty stěry taky. Na tu onko na pravidelné prohlídky chodím do nemocnice do jiného města, kde jsem byla na operaci, tam mi dělají běžnou prohlídku, sono, někdy stěry a jednou tu krev. Ono asi i záleží, jaký byl výsledek konečné histologie, typ a velikost nádoru a kdo ví, na co všechno se bere zřetel, podle toho jsou asi i ty následné kontroly, proto to má každý trochu jinak.
anonym
| 5. 3. 2013 11:53
Jani S. no tak to je super,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,moc gratuluji tak at to vyjde brzy a držím Ti palečky.

A co kontroly v pořádku,také se tak nervíš jako já,když jdu na kontrolu?
anonym
| 5. 3. 2013 12:17
TO chany: Kontroly v pořádku, teď jdu na další začátkem dubna. To víš, že nervy vždycky pracují....Neříkali ti, kolik let budeme chodit na ty pravidelné kontroly na onkogynekologii? Jestli je to např. 5 let, nebo už pořád??
anonym
| 5. 3. 2013 09:36
Pekný deň všetkym,som tu nová a chcem vám ktoré su po operacii hysterektomie,(mňa riadne operovali a nemám ani vaječníky)iba poradiť,aby sa šetrili,naozaj nezdvíhali ťažké veci,ani svoje detičky :)aby pravidelne cvičili na bruško a na chrbticu,pretože z vlastnej skusenosti bez cvičenia som prišla o pevnú a zdravú chrbticu,aby si využili liečivé kupele,u nás na slovensku sa to musí využiť do pol roka !robí to zázraky a vráti vás to do normálneho života..mám 53 rokov a som už 6 rokov po operácii,nemajte obavy ostanete aj po tom plnohodnotné stvorenia,budete ženou s velkym ž !po ***ualnej stránke mne len pomohlo,fungovalo všetko tak ako malo a ešte lepšie :),no teraz ohladom na svoj vek už ma tak nebaví:),už len tolko milé prítomné,dávajte si pozor na svoje zdravie,chrbticu,aby sa vám neskoršom veku neobjavili ťažkosti ako inkontinencia a podobné strašidlá,prajem krásný deň aj my máme slnečný,som strašne rada,že už prichádza jar.Katka...
anonym
| 5. 3. 2013 09:44
TO Anonym: nie som aninym,iba som zabudla vyplniť kolonku :)
anonym
| 5. 3. 2013 09:36
Ahoj holky, nestačím se divit, máme tady mezi sebou schizofrenika. No, jsme otevřená diskuse pro všechyny ...

Já mám po chřipce, dnes 7 týdnů po LAVH. Od kašle mě bolí břicho, ale spíš svaly mezi žebry. Ale i podbřišek je citlivější, dokonce i kolem jizev. Minulý týden jsem měla být na kontrole, ale mám ji přeloženou až na 12.3. Pak už určitě půjdu do práce. Musela jsem odložit zubaře i malý chir. zákrok (papila na noze). Už nešpiním, jen někdy hned po stolici. Pomalu už přestávám i s přehnaným šetřením, už si přemístím pekárnu, kávovar, k radosti dětí už vynesu i koš .
Venku krásně svítí sluníčko, jen je pořád zima. Jsem zvědavá, jestli budu moci do práce už jezdit na kole - mám to 3 km po rovince. Kdo s tím má zkušenosti?
anonym
| 5. 3. 2013 08:58
Taky přeji všem krásné sluníčkové ráno i z Moravy,... no to je ale balzám na dušičku to sluníčko,... dobíjím baterky ostošest

Děvčata děkuji za názor a zkušenosti ohledně té bolesti prsou. Trvá to už 3. týden a i ty nálady k tomu,... snad se to časem srovná jak vše.
Každopádně se zeptám svého dr. co na to řekne.

Majdavy píšeš mi z duše,... to čekání bylo strašné a pak ta operace a dny poté už byly v pohodě.
Věděla jsem do čeho jdu a díky holkám zde na diskuzi víceméně na vše připravená,... to mi moooc pomohlo

Takže čekatelky,... nervíky to jsou, ale vše potom se dá zvládnout,.. držím palečky,...

Krásný den,.....
Majdavy
| 5. 3. 2013 08:27
Jinak pro úplnost....předoperační i poop. info ode mě je někde kolem str.102...
Majdavy
| 5. 3. 2013 08:17
Přeji vám všem tady krásné sluníčkové ránko !!!! Jsem už 33. den po LAHV(pryč děloha+vejcovody; přibyla zadní a přední plastika pochvy, vaječníky mám). Jsem v relativním pořádku, nemám žádný viditelný následek operace, proto se někdy i přistihnu, že na samotnou operaci zapomenu a dělám to, co dříve. Jasně, první se ozve podbřišek...a už mažu někam do klidu. Achjo, prostě se někdy neuhlídám. Chtěla bych popřát všem čekatelkám pevné nervy - ty pracují jako nikdy !!! Věřte mi, samotná operace už není tak náročná, jako ten strach z ní a ze všeho , co bude PAK... Já byla na OP v Motole, pokud by chtěl někdo popsat zkušenosti a jak to tam chodí, písněte do vzkazů, ráda odepíšu.Mně holky odsud také moc pomohly, nakonec mě provázely i první dny po OP , psala jsem z mobilu a bylo mi dobře, že tu na mě myslí Vraťme se k té pohodové diskusi, co tu panovala a která mi byla velkým přínosem a pomožme dalším holkám !!!
Svaťa - piškotka
| 5. 3. 2013 09:50
TO Majdavy:
anonym
| 4. 3. 2013 22:23
Jani ,,,,,,,,,,,,,ono nás to tak trochu asi zarazilo,možná proto ty reakce,ale pokud nejde o život opravdu nejde o nic,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
anonym
| 4. 3. 2013 22:50
TO chany: Pořád nechápu co vám udělala Štefka. Ona jen napsala slušně názor a pak se jen bránila. Byli jste jak sršni a stále nemáte dost. Vážně vám nerozumím. Ta holka je nešťastná, jen na=íše, že se jí něco nelíbí a vy se do ní pouštíte dva dny a ještě si některá z vás bere její jméno a píše za ni. Je to smutné. A tímto končím tuhle debatu!
anonym
| 4. 3. 2013 22:21
Jani S,Štefko,,,,,,,,,,,,,,je to smutné,že Vás to postihlo takhle mladé,neznám Vaše dg.,ale vždyt i tak můžete být bezvadné mamky,vím,ted si řeknete té se to mluví,ale mám kamarádku co podstoupila 9oplodnění,a bylo to utrpení,nakonec se z toho složila a ted má adoptované dvě děti a jsou z nich s manželem uplně vedle.Já sama mám dvě děti a třetí s velkým odstupem,takže jsem k ní chtěla adoptovat holčinu,vše v podstatě bylo,potom přišel jeden pohled od její babičky a holčina je v dětském domově doted.

Takže já zastávám názor,že ne vždy je bilog.rodič ten správný,rodič je ten,kdo se o dítě stará,věnuje se mu,dává mu svou lásku,v noci k němu vstává.Tak se netrapte vždyt i v naší diskuzi je už jedna čekatelka na adopci a moc jí držím palce.

Tak všem přeji at je Vám dobře
anonym
| 4. 3. 2013 22:53
TO chany: já jsem ta Jana, co cca před rokem a něco podstoupila tu samou operaci jako ty v Novém Jičině, už jsme si tu párkrát vloni psaly, ale chápu, že při té frekvenci tady se to nedá pamatovat. Jen aby bylo jasno, já jsem se s tím, že vlastní dítě mít už nebudu musela smířit, taky co jiného mi zbylo, že. Vloni po operaci jsme si požádali o adopci a minulý týden jsme se dozvěděli, že jsme schválení, nyní se už se jen těším na to miminko nebo i o něco starší dítě, nejsme už úplně nejmladší, tak jsme si dali věk 0-2 roky. I když to bude ještě min rok trvat, tak to nevadí, moc se těším! To jen pro upřesnění, kdo je tady kdo, jinak debatu o dětech tady končím, víme proč
anonym
| 4. 3. 2013 22:58
TO chany: A Hanko, soulasím s tebou, že pokud nejde o život, nejde opravdu o nic a to ani v tom případě, že je ve hře jestli budeš mít vlastní dítě nebo ne, já jsem tu hrůzu zažila a tak vím, o čem píšu a můžu zodpovědně říct, že jsem v té chvíli myslela hlavně na svoje zdraví a na sebe a komu se to zdá sobecké, tak nebyl v situaci, kdy jde opravdu o život, toť můj názor. Stálé zdraví všem
anonym
| 4. 3. 2013 22:18
Holky, proč toho už nenecháte, to se jako každá musíte vracet ke včerejšku? Tomu nerozumím. Tak pokud jste jiné, lepší, tak se k tomu nevracejte, akorát to tu zase rozdmýcháváte. Nikdo nejsme dokonalý, tak nesuďte a běžte dál.

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
Slavka2
15. 8. 2025 21:39
14883
Markta Zahlkov
12. 8. 2025 10:10
47
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18