Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Hysterektomie

Diskuze

anonym
| 10. 3. 2013 17:44
Ahojky, já jsem 14dní po hysteroktomii brali mi dělohu i čípek spodem a jsem v pohodě. Vaječníky mi zůstaly. Je mi 32 a jelikož na konizaci čípku jsem byla už 2x, tak jsem prostě už kývla rovnou i na odstranění dělohy. Nemám vůbec žádné bolesti jen malé špinění. Takže všem co mají špatné cytologie, doporučuji na nic nečekat, ale rychle konat, protože zdraví máme jen jedno .
anonym
| 10. 3. 2013 18:23
TO Vanessa: tak to je supr,že to máš za sebou a je Ti dobře,předpokládám,že i hist.máš dobrou?
anonym
| 11. 3. 2013 16:34
TO chany: Hani ten Gyno-pevaryl je na léčbu kvasinkové infekce...na mě tedy vůbec nezabírá...po clotrimazolu mám za chvíli pokoj...jinak na obnovu doporučují probiotika a prebiotika.
Já mám ode dneška v nemocnici už oba rodiče a každého v jiném městě...mamka jde zítra na ablaci...leží na stejném oddělení jako jsem vloni byla já.
anonym
| 13. 3. 2013 15:04
TO chany: Hani mamce je 75 a tátovi 78...mamce řekli v nemocnici, že nesmí zvedat ruku, neměla by žehlit atd atd...taky spousty omezení...no jsem na to zvědavá, jak to budeme dohromady zvládat...a táta taky pije nutridrink
anonym
| 10. 3. 2013 15:00
to mělo být chodte,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
anonym
| 10. 3. 2013 14:58
Růžičko,jo jo jsem také hrozně unavená,já to přičítám i tomu,že toho mám hodně i jinak.

Proboha holky je to internetová diskuze,virtuální svět,a opravdu dohady jsou zbytečné,jsme tu jedna pro druhou ne?A vždy se najde někdo ,komu se nebude něco líbit.Není na světě člověk ten,aby se zavděčil lidem všem.Do mě se tu také kdosi navážel,odešla jsem a potom se vrátila,protože jsem si uvědomila ,že život je uplně o jiných věcech,a myslím ,že je fajn,že si můžeme poradit.
Mně spíš dělá starost jak je Suzag?Už se dlouho neozvala.

Já ted žiju v hodně zdravot.problémech v rodině,takže mě opravdu ted už nic z míry nevyvede.A Vy to přeskočte a cjodte sem dál,jedno měkké nebo tvrdé i-y při našich diagnozách je směšné.
anonym
| 10. 3. 2013 11:33
Marti to já si taky myslím,že když je vše venku ,tak už by hrozit nemělo nic,já říkám,že mám průvan v břiše.......................

Holky po operacích stává se Vám,že když se přetáhnete bolí Vás jakoby v kříží,ale trochu níž?

A ještě dotaz měla některá z Vás Feminu C,na obnovení poševní flory a nebo Gyno pevaryl?

Jinak klidnou neděli
anonym
| 10. 3. 2013 13:46
TO chany: Ahoj,taky mě celkem často bolí v kříži....gyno pevaryl jsem párkrát měla...teď nedávno jsem měla poprvé od operace kvasinkovou infekci,dostala jsem na zavádění clotrimazol čípky a zatím dobrý...hezký den všem...taky jste holky tyhle dny tak unavený?Já hrozně....a do toho dcera marodí...mějte se krásně!
anonym
| 10. 3. 2013 10:33
Hele holky, už tu nerozebírejte zase češtinu, tady je to opravdu o něčem jiném. Nebo se tu budete zase na dalších pěti stránkách hádat. Takže prosím na jedovaté poznámky. NEREAGOVAT !!!
anonym
| 10. 3. 2013 10:39
TO ANONYM 1 : Souhlasím, nejlepší je nereagovat na ty, co se chtějí hádat. Ale vždycky jsme zatím psaly, tak, aby nám bylo rozumět a nemusely jsme se za to stydět.
anonym
| 10. 3. 2013 14:15
TO Magda: jdi do prd...diky takovym rejpalum jako si ty sem uz nechodej holky.ta dizkuse se zkazila jen kvuli priblblim narazkam jak kdo pise a tak uz sem chodit nebudu nebavi me ty hadky tady.
anonym
| 10. 3. 2013 00:42
holky moc dekuji za vase nazory.tajze hsem si to rozmislela radsi pockami tech strevech jsem nevedela to ne nahnali hruzu.he fajn ze se sem muzem prijid pro radu a nebo jen tak se sverit.vsem preji brzke uzdraveni a cekatelkam drzim palce holky neboj te se neni to tak hrozny zvladnete to
anonym
| 10. 3. 2013 10:01
TO Lucka: Když už jsi ten kvalitnější člověk než všechny ostatní, tak bys měla psát tak, aby ti ty méně kvalitní rozumněli. Ti méně kvalitní lidi uznávají češtinu jako řeč, kterou se lidé v Česku dorozumívají.
anonym
| 9. 3. 2013 19:07
Lucko upřímně určitě ne,souhlasím se Steličkou,bacha na to i když i v tomhle je to individuální
anonym
| 9. 3. 2013 13:56
Lucko, v žádném případě , vzpoměň si, jaká jsi byla hrdinka v nemocnici a jak to dopadlo! Šest týdnů nejméně. Jinak ti může prasknout ten hlavní steh a vyhřeznou ti do pochvy střeva. Můj gynekolog trvá na 8 týdnech, operatér mluvil dokonce o 10 týdnech. Já už budu mít v úterý osm týdnů a ještě do toho "naplno" nepůjdu. Nechci nic pokazit, celý život jsem nebrala antikoncepci, tak se těším, jaké to teď bude "čisté". Bez pofrfňaného břicha . Tak to nechci něčím pokazit.
anonym
| 9. 3. 2013 12:41
hoj devcata nestiham vas cist snad vecer.jinak ja uz delam uplne vse i ty tezky veci a citim se skvele.chci se zeptat jsem 3 tydny po operaci co by se stalo kdybych zkusila ***ik opatrne dekuji za odpoved drz te se
anonym
| 9. 3. 2013 12:53
TO Lucka: Luci být tebou byla by jsem opatrnější. Ono tě bolet nic nemusí, ale tam dole se může něco špatně usadit, či poklesnout a průšvih je tu!!!!
A ***ík? Tak já jsem 4 týdny po a nešla by jsem do toho. Jednak si můžeš ránu natrhnout, či nějak poškodit a jednak tam můžeš něco zavléct,... nevím bála by jsem se.
Vždyt to můžete pořešit i jinak,...
Já jdu v úterý k dr. tak uvidím co řekne. Pěkný den a šetři se.
anonym
| 9. 3. 2013 12:58
TO pospalena: ja vim ze to jde i jinak ale uz jsem 3 mesice bez tak me to zaclo chybet a tam to neni onomanza nechce se boji ale urco by se nechal treba prekecatja jdu v pondeli na kontrolu tak jsem zvedava
anonym
| 9. 3. 2013 09:09
To Pospálena.Ahoj holky, dlouho jsem tu také nebyla. Tak jen k prsům: také se hlásím s hroznými bolestmi. Ve středu jsem byla na kontrole a panu dr. jsem to říkala, že je to opravdu hrozná bolest. Hlavně mě bolí celé dvorce. Povídal mi, že je to všechno způsobené velkou hormonální změnou. Mimo jiné já 15. den po operaci dostala horečky, zánět a nová cysta - ta prý také je hormonálním šokem.
Pan dr. mi říkal, že jsem ještě mladá a že to právě může zlobit víc. Nálady, nespavost, nervozita - pak prý bychom museli nasadit hormonální léčbu. Jen doufám, když jsem to tady přečetla, že ta bolest prsou ustane. Mě navíc ještě hrozně píchá a tlačí v konečníku, to je prý zapříčiněno také tou cystou, prý mě tam tlačí.
V pondělí budu 6 týdnů, ale do práce ještě neee. Nemohu říct, že zvládám všechno - tedy doma. Natož jít ještě do práce. To si myslím, že na konci pracovní doby bych byla totálně KO. Cítím se dost unavená.
Myslela jsem si, že ta rekonvalescence bude rychlejší, ale ten zánět mě to asi přibrzdil.
anonym
| 9. 3. 2013 10:16
TO Nefi: Jejda tak koukám, že ty bolesti prsou a vůbec nějaké hormonální změny jsou taky hodně časté po hysterektomii i s ponecháním vaječníků.
Ale věřím, že je to jen přechodné,.... včera se mi přidaly i migrény a už jsem musela brát i prášek na bolest.

Jinak ta tvoje rekonvalescence je určitě zpomalená tím zánětem.
Hele já tedy píši že dělám vše, ale taky to není bez bolístek a jakmile to přeženu a nebo přidám " vycházku" po obchodě, tak jsem večer vyřízená a úplně se klepu a mám zimnici z vyčerpání. Jsem po operaci 4 týdny a tak je mi jasné, že to ještě není 100% OK.
Ale tak nějak bolesti uvnitř bříška už moc nemám,... jen když to s něčím přeženu,... močák zlobí většinou jen v noci a tlaky na konečník, takové bodání a křeč mám taky jen někdy běhm dne,....vše se upravuje

Uvidím co řekne dr. k těm bolestem prsou, návalům a migrénám,...

No a taky holky, jak je to se stehama?
Poslední dobou cítím na jizvě uvnitř takové poštipkávání, myslíte, že už se pářou stehy? A jak to probíhá? Budou padat nitky a nebo se vztřebají?
anonym
| 11. 3. 2013 22:36
TO pospalena: Tak to jsem také zvědavá co ti pan doktor při kontrole na to vše řekne. Dneska mám 6 týdnů, byla jsem v práci a hned mi oznámili, že začátkem dubna malujeme a rekonstruujeme podlahu v kanceláři. Bude to s komplet vystěhováním. Opravdu se těším a nejraději bych se viděla někde uplně jinde. DNes mi volala kolegyně z nemocnice. Byla na kontrole také u svého gyn., vše jsme absolvovali spolu. Ona je zcela bez problémů, jde opět na kontrolu 28. a pak ji už jasně gyn. řekl, že do práce. Normálně prý posílá už po 4 týdnech. Tak to si já nedovedu představit, že bych měla jít teď.
Budu ráda když mi dáš vědět, jak si na kontrole dopadla.
anonym
| 10. 3. 2013 10:25
TO Nefi: ahoj Nefi,já jsem taky měla po hysterektomii cysty,ale já jsem na ně trpěla už dříve,ale po této operaci se mi dělaly velké s krví a vždy během pár dnů.Byla jsem na kontrole u gyn. a na sonu nebylo nic, když jsem šla po 14 dnech tak tam byla cysta 6 cm a následovala operace,protože jsem měla velké bolesti.Byla přirostlá i k vejcovodu a museli mi ji odstranit i s vaječníkem a vejcovodem.Po krátké době se to opakovalo na druhé straně,ale tam cysta měla už 10 cm.Hormony se mi asi zbláznily.Za týden jdu opět na gyn. operaci,mám zase nějaký útvar vedle poševního pahýlu,prý nějaký cystom nebo tak nějak a musí se to operovat.Myslela jsem si,že když už mám všechno venku tak mi nic nehrozí,ale podle dr je to omyl .Přeji ti jen to nejlepší,hlavně zdraví
anonym
| 11. 3. 2013 22:41
TO Martina: Marti, děkuji za reakci, ale moc si mě opravdu nepotěšila. Přesně, jak píšeš i já si myslela, že po hysterektomii budu mít klid. Po prvním porodu jsem taktéž měla cystu, měla jsem hrozné bolesti. Šla jsem na laparoskopii a výsledek byl ten, že tam nic nenašli. Mě k hysterektomii vedly myomy a hlavně velice špatná cytologie, a to najednou. Vždy to bylo v pořádku. Po histolce mi řekl pan přimář, že to bylo ne za 5 minut 12, ale ve 12. Tak jen doufám, že cysta praskne a bolesti v konečníku ustanou.
Přeji Ti, ať je ta operace hlavně poslední a už Tě nic špatného nepotká.
anonym
| 7. 3. 2013 22:08
Všem vám děvčata moc děkuju za podporu,není nad to svěřit se lidem,kteří vědí o čem je řeč...operaci budu mít laparo jak mi slíbil mudr.,operovat mne budou v Benešově,bude mi to dělat můj gynekolog,mám prý na to upozornit na příjmu....tak jsem ráda,ale v těch rouškách stejně nepoznám kdo je kdo a Chany klobouk dolů je vidět,že si statečná holka a ještě dodáváš energii druhým díky holky držte se...ježíšku jak já se bojím
anonym
| 8. 3. 2013 07:20
TO moja1112: Holka zlatá nebo, neboj,... ono to čekání je blbé, ale uvidíš, že po operaci to už poběží.
Úplně mám husí kůži když čtu o tvé nervozitě, vybavuji si, jak jsem byla totálně strachy bez sebe i já,... ,... a najednou to uteklo a už jsem dnes 4 týdny po operaci.
Dělám vše, už ani nestíhám odpočívat,... Samozřejmě těžké věci nezvedám, ale někdy zapomenu .
Včera jsem se byla pomazlit s naším 22 kilovým psím miminkem a zapoměla jsem, že si mám dávat pozor a blbla a tahala se s ním, a uoha,... až to zabolí, tak se jeden probere!!! Snad je vše OK :-\
Ted už nemám strach ani tak z toho, že jizva rupne, ale že si třeba přivodím prolaps pochvy ši něco s močákem a budu mít inkontinenci,.. :-\

Jani B,... no konečně termín. Tak snad to bude OK a už se tě nemoci a vše kolem obejde obloukem a konečně to budeš mít za sebou
anonym
| 8. 3. 2013 07:42
ahoj všem milým přítomným, letí to děvčata mám třetí týden po hysterektomii dělohy řezem( jizva je v délce 20cm ) zvládám to docela dobře, akorát večery, když se dostanu do klidu cítím nepříjemnou palčivou bolest v podbříšku a lítám i 5x v noci na malou stranu. Má některá z Vás podobné zkušenosti ???
anonym
| 8. 3. 2013 08:53
TO Nikisa: Psala jsem o tom tady 28.2., mě to začalo až 6 týdnů po operaci,trvalé nucení na malou, bolesti v podbřišku, dnes je situace taková (12 rýdnú po výkonu), že po všech vyšetřeních od cystoskopie, sono močových cest, koloskopie střev, opakovaná mikračka moči, sono břicha - vše negativní a bez nálezu, žádný prolaps a pokleslá pochva nebo močový měchýř, jsem dostala léky na hyperaktivní močový měchýř - ty okamžitě zabraly, a navíc jsem dostala čípky na estrogenizaci pochvy a močového měchýře, jedno z vysvětlení mého operatéra je, že vzhledem k tomu, že přecho u mě nastal skokem odstraněním vaječníků, může močový měchýř na skokový pokles hormonů reagovat tímto způsobem, no uvidíme, jak se to bude vyvíjet dál, zatím jsem na práškách a potíže nemám....Taky zvažuju, že přece jenom začnu polykat po nějakou dobu hormony, můj gynekolog mi to hned po výkonu doporučoval, ale vzhledem k tomu, že jsem žádné potíže neměla, jsem je odmítla.
anonym
| 8. 3. 2013 13:22
TO JanaH: Jani děkuji za odpověď, mě vaječníky zůstaly, takže bych neměla být v přechodu. Takže soudím, že ani hormony brát nemusím. Hold máme to těžké, ale musíme bojovat. Pevné zdraví přeji
anonym
| 7. 3. 2013 20:09
Natulko...............tak to jsme na tom obě moc pěkně,mamce držím palce,tatkovi i Tobě také,u nás to bohužel lepší nebude,jen můžeme věřit v zázraky,ale i Ty se někdy dějí,do toho se mi zase strašně zhoršilo zdraví syna

Mojo 1112,,,,,,,,,,,,,,,,,,,to dáš,nejvěrtší bábovka jsem tady já,protože trpím uzkostnou poruchou s agorafobií po autonehodě,také nemám žlučník,slepák,a mám celkovou hysterektomii+ uzliny,když jsem to zvládla já tak ty to dáš v pohodě neboj,neboj,,,,,,,,,,,,,,,,,a pokud jdeš laparo,tak to opravdu není hrůza,já byla i na žlučníku řezem a bylo to blbý,takže neboj,neboj a kam jdeš na operaci?

Ostatním čekatelkám přeju at to mají brzy za sebou
anonym
| 7. 3. 2013 17:35
Tak rozhodnuto,vše oběháno,nástup 14.3. v 7.30 operace proběhne den poté asi mě tam budou mořit hlady Děvčata já vám mám takovej strach,že jsem si v té čekárně nechala i kabát.Nervy mi teda pracují dobře,hold jen ty nervy...budou mi brát "jen"dělohu,kdysi jsem byla na žlučníku,ale prý je tohle mnohem horší... už at je to za mnou,určitě napíšu co a jak pro nově příchozí,mě to taky tady moc pomohlo,ty informace jsou někdy k nezaplacení zatím se mějte a držte mi pěsti.

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
helena.07
13. 8. 2025 21:26
14864
Markta Zahlkov
12. 8. 2025 10:10
47
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18