Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Hysterektomie

Diskuze

anonym
| 6. 1. 2013 11:25
Martas ,,,,,,,,,,,,,,,moc držím palce,pro mě byly 3 měsíce čekání na operaci běs,ještě s rakovin.nálezem,pak ještě do příjezdu na sál a pak už mi bylo vše uplně jedno.Takže neboj,ale já jsem extra případ ,trpím uzkostnou poruchou s agorafobii po autonehodě,takže to je o to horší,ty to dáš v pohodě a kam jdeš?
anonym
| 5. 1. 2013 19:21
No tak koukám, že je to všude jinak, někde hadička, někde ne, to samé s ucpávkou,... no jo, budu se muset připravit na vše Ale tak porodila jsem tři děti, tak tohle snad přežiju taky,...
I když jak říkám, jsem ráda připravená na vše a raději počítám s tou horší variantou, aby jsem pak byla překvapená.
14. ledna jdu k dr. a už u minulé operace jsem si od sestřičky zakoupila nějaký preparát, po kterém jsem měla lépe zvládat narkozu a lépe se zotavit po operaci. Tak asi zase dám na jejich rady a zakoupím si ty tabletky. Ale vůbec si ted nemůžu vzpomenout jak se to jmenovalo,...

Jinak dnes tu mám dva veselé mladíky, moji kluci slavili narozky a radují se tu z dárků. Jeden je koncem prosince a jeden v půlce ledna a tak jim dělám dorty a oslavu v tuto dobu

Všem moc díky za podělení se z vašimi zkušenostmi, moc mi to pomáhá a vždy se u vašich řádek uklidním.
No nebudete to se mnou mít lehké, až se přiblíží moje datum,...
Martas37: moc moc držím palečky a myslím na tebe, že už to budeš mít brzy za sebou,...
martas37
| 5. 1. 2013 23:08
TO pospalena: U me už pracuje nervy, od rána mám behavku. Jsem trochu nervák a cíťa. Do toho dcerka má třetí den horečku a od pondělí jí bude hlídat babička.
anonym
| 6. 1. 2013 09:26
TO martas37: nemáš vůbec zač...období těsně před operací je nejhorší...musíš to nějak zvládnout, ale jak bude po operaci, bude se to už jenom a jenom zlepšovat...budu držet pěstičky.
anonym
| 6. 1. 2013 09:27
TO pospalena: to slyším poprvé o těch tabletkách, mohla by jsi se prosím zeptat na název...mamku čeká taky operace, tak bych jí to koupila. A já jsem po 3 porodech taky bojavka, nemysli...nejsi sama.
anonym
| 6. 1. 2013 11:53
TO Natule: Určitě se zeptám, 14. tam jdu, tak jestli to stačí...
Bát se je asi přirozené, já se ale spíš bojím toho, že to budu špatně snášet a že budu třeba naříkat a pak se budu stydět, že jsem taková " baba"
anonym
| 6. 1. 2013 11:55
TO Anonym: Tak tohle jsme byla já,... nějak se tu špatně orientuju, omlouvá se,..
Určitě se zeptám, 14. tam jdu, tak jestli to stačí... Bát se je asi přirozené, já se ale spíš bojím toho, že to budu špatně snášet a že budu třeba naříkat a pak se budu stydět, že jsem taková “ baba“
anonym
| 6. 1. 2013 14:07
TO Anonym: nemyslím si, že bys naříkala...dostaneš utišující injekce, čípky proti bolesti a mne tedy nic moc v nemocnici nebolelo....pak doma, když jsem vysazovala čípky, to bylo horší...největší bolest byla při stolici, když začínala pracovat střeva, ale i to se upravilo.
anonym
| 5. 1. 2013 15:37
Ahoj holky,,,,,,,,,,,,,vyndání hadičky z pochvy mi vůbec nevadilo,nicméně mě pak znovu tzv.zašpuntovali a vrchem přes břicho bodli hadičku do močaku,nakonec dali takový špuntík,a když jsem šla na malou,musela jsem po tom odpouštět do kelímku,ten zbytek moči,a měřit to, až to kleslo pod nějakou hodnotu,tak jsem šla na chirurgii u nás a tam mi to vytáhl p.dr.vůbec to nebyla hrůza,ale on je skvělý,už když mi vyndaval druhou půlku stehů to bylo supr,zato sestra co mi vyndavala první půlku v nemocnici ta byla tedy hrozná,......................................

Natulko tak snad se nám podařilo dědu přesvědčit,,,,,,,,,,,,,,,,no u nás tedy začal rok 2O13 změnama,syn prodává domek,kupuje si garsonku,švagr mě poprosil jestli bych si od září sem nevzala jeho klučinu do 4TŘÍDY,,DO TOHO STĚHOVÁNÍ RODIČŮ NO TAK TEDY DOCELA FOFROVĚ TO ZAČÍNÁ
anonym
| 5. 1. 2013 11:41
Martino,.. takže je asi lepší o problémech s udržením moči říct dr. ještě před operací, aby to mohl vyřešit v jednom, že? Není to nijak velký problém, ale třeba běhání bez intimky nejde, a skákání na trampolíně už vůbec ne. Snažím se cvičit na posíléní pánevního dne, při čůrání přerušuju a posiluju a navíc jsem si pořídila, někde jsme četla, že to pomáhá, venušiny kuličky a je fakt, že někdy je docela problém je v sobě udržet, že to svalstvo dostává zabrat,... tak uvidím co mi řekne dr. 14. ledna, kdy jdu na prohlídku a pohovor před operací.

Chany, držím moc palečky na výsledky, věř, že bude vše OK a ono bude.
Jinak to čekání na operaci je děs, měla jsme to při ablaci jako ty, brzy ráno premedikace a operace v poledne,... úplně jsem šílela. A to byla moje první delší narkoza. Konizaci jsem si (já blázen) nechala dělat jen v místním znecitlivění( byla to hrůza, nedoporučuju a ted se to už nedělá) a kyretáže to je jen chvilková narkoza. A měla jsem to asi jako ty, do druhého dne jsem nebyla schopna vstát, vždy když jsme se posadila, hned jsem šla do mdlob.

Ještě tady čtu něco o drenu, do myslíte jako hadičku vedenou z břicha? Toho se taky docela bojím. Dělá se to i po LAVH? Že budu mít cévku to je asi jasné,...
No omlouvám se, vážně jsem ten tip, co musí vše vědět dopředu a na vše se připravit, pak do dávám lépe psychicky,...
anonym
| 5. 1. 2013 12:32
TO pospalena: Já jsem se na ten dren ptala v nemocnici před operací a sestřička mi řekla že se to dává podle toho jak při operaci krvácíš. Já jsem sice moc nekrvácela ale aby měli přehled jak hodně to krvácí tak jsem měla dole jakousi ucpávku. Jednalo se o dlouhý vatový tampon a z břicha dren na odvod krve. Tu ucpávku mi doktor vyndal hned druhý den ráno po operaci a dren dva dny po operaci. To vyndavání jsem vůbec necítila. Ale je to opravdu o tom, jaký máš práh bolesti. Já nejsem žádné bebíčko a opravdu jsem necítila nic. Byla tam paní která u toho ječela jako Viktorka u splavu . Ale věř že jsou horší věci než dren. Mně osobně vadilo daleko víc vyndavání toho tamponu. To jsem měla pocit že už mi snad tahá i střeva . Byl to můj nejhorší zážitek z celé té operace. A když se nad tím zamyslíš tak to vlastně vůbec nic není. Jen vyndání tamponu a já byla na mrtvici . Ještě dnes když to vyprávím tak se tomu všichni smějou jaká jsem blbka. Operace se mnou ani nehne ale tampon jo Já jsem byla na operaci 22.11. a opravdu jsem za celou dobu neměla žádný vážný problém a ani kapka krve.
anonym
| 5. 1. 2013 12:44
TO pospalena: já jsem po břišní operaci vůbec žádný dren neměla, jenom cévku a tu mi 3. den po operaci vyndali a ani jsem skoro nekrvácela...cca 5 dní špinila.
anonym
| 5. 1. 2013 13:58
TO pospalena: Ahoj,já jsem měla po laparo dren a cévku vedenou z pochvy,vyndávala mi to sestra,druhý den po operaci,chtěli dříve,ale bylo mně na omdlení,jinak to vyndání,patřím bohužel k těm,které to dost bolelo,bylo to pár vteřin,ale fuj...no taky asi záleží na tom,jak to ta sestra umí,ta moje asi nic moc
anonym
| 5. 1. 2013 15:47
TO pospalena: Pospalenko,určitě to dr řekni o te inkontinenci,já jsem to sice bývalému gy. řekla,ale on na to,že jsem ještě mladá a že mám posilovat pánevní dno.Takže to dál neřešil.Můj současný gyn.,který mě také operoval se nestačil divit,že s tím nic nedělal.Podle něj to šlo vyřešit při LAVH a měla bych o jednu operaci míň.No stalo se,ale operace inkon. byl jednoduchý zákrok a naštěstí proběhl bez komplikací.Jinak drén z břicha jsem měla i po LAVH,je to sice nepříjemné,když ho vytahují,ale dá se to vydržet.Cévka je samozřejmost,to je v pohodě.Když budeš chtít ještě něco vědět tak se klidně ptej já jsem taky radši,když vím do čeho jdu a co mně čeká.
anonym
| 4. 1. 2013 22:19
pospoleno,,,,,,,,,,,,,,já tedy nejsem zrovna statečná ,vydržím fyzicky hodně,ale psychicky to bylo horší,jednak to bylo rakov,takže čekání na hystol.,potom na JIP se divila sestra,že nechci už nic na bolest,bohužel jsem měla problém vstát a chodit,hned jsem šla k zemi,a ještě jsem domů odjížděla s hadičkou z břicha na moč,protože mi zůstávala v moč měchýři,ale vše se dalo vydržet,bohužel já šla na operaci až po obědě a premedikaci mi dali ráno v 6hod,tudíž mi bylo fakt strašně,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,v předsálí jsem je prosila at mi dají cokoliv ,že už nemůžu.\\\\\\mám za sebou slepák,žlučník,autonehodu.3 porody,konizaci čípku,ale tohle mi tedy opravdu dalo,ale určitě záleží moc i na personálu a na to ,že jsem z lékařské rodiny,jsem trdlo ,mohla jsem jít uplně jinam.Už je to jedno,hlavně,aby výsledky byly ok.Všem držím moc palečky a tady leje a leje a leje
anonym
| 5. 1. 2013 12:43
TO chany: Hani zkuste dědu přesvědčit, maminka bude potřebovat určitě pomoc, třeba i psychickou a 120 km...to je hrozně daleko....já mám naše cca 10 minut od nás a jsem za to ráda. Teď tam chodím i 3x týdně a hodně si o tom s mamkou povídáme, táta to moc řešit nechce.
anonym
| 4. 1. 2013 22:19
pospoleno,,,,,,,,,,,,,,já tedy nejsem zrovna statečná ,vydržím fyzicky hodně,ale psychicky to bylo horší,jednak to bylo rakov,takže čekání na hystol.,potom na JIP se divila sestra,že nechci už nic na bolest,bohužel jsem měla problém vstát a chodit,hned jsem šla k zemi,a ještě jsem domů odjížděla s hadičkou z břicha na moč,protože mi zůstávala v moč měchýři,ale vše se dalo vydržet,bohužel já šla na operaci až po obědě a premedikaci mi dali ráno v 6hod,tudíž mi bylo fakt strašně,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,v předsálí jsem je prosila at mi dají cokoliv ,že už nemůžu.\\\\\\mám za sebou slepák,žlučník,autonehodu.3 porody,konizaci čípku,ale tohle mi tedy opravdu dalo,ale určitě záleží moc i na personálu a na to ,že jsem z lékařské rodiny,jsem trdlo ,mohla jsem jít uplně jinam.Už je to jedno,hlavně,aby výsledky byly ok.Všem držím moc palečky a tady leje a leje a leje
anonym
| 4. 1. 2013 20:40
Ahoj všechny,
mám po hysterketomii a odnětí vajíčníků klasická operace břišní stěnou - 5. října. Gynekologicky vše v pořádku, ale nastala komplikace - poškození stehnního nervu, takže jsem asi dva měsíce pořádně nechodila. Ale již vše OK. Vlastní operace se dá vydržet. Já trpín na nadýmámí, takže to byl problém, ale v nemocnici pořadí.
Nebojte se, vše zvládnete
anonym
| 4. 1. 2013 18:29
Ahoj všem, 28.11. jsem měla operaci, hysterektomii řezem. Chtěla jsem Vám všem moc poděkovat, jedině díky Vaší diskusi jsem přibližně věděla co mě čeká a nemine. Bolesti jsem měla jen na JIPce a pak už se to dalo zvládnout bez tabletek. Teď mám ale problémy s močením. Ve starších diskusích jsem nic neobjevila, tak se ptám, jestli máte některá takové problémy, že když močí, tak docela hodně bolí celé břicho. Někdy ani na ten záchod nechci jít, protože se bojím, jak to půjde. Dnes jsem to řekla dr. a dívala se na mě jako by mi nevěřila . Děkuji Jana
anonym
| 4. 1. 2013 18:44
TO Děkuji Janahanek: Ahoj,podle toho,co popisuješ,bych být Tebou vzala doktorce raní moč,jestli tam není zánět...a snaž se hodně pít..
anonym
| 4. 1. 2013 19:17
TO růžička: Zánět jsem měla, ale je už vyléčen antibiotiky. Moč mi brala a byla v pořádku. Jana
anonym
| 4. 1. 2013 21:34
TO Děkuji Janahanek: Jani, měla jsem podobné problémy při vyprazdňování měchýře, i když ne až tak moc, že bych se bála jít na WC, ale je pravda, že jsem se často při čůrání držela rukou v podbřišku jak to bylo v tu chvíli nepříjemné a bolestivé. Ale hned "po" to zase odeznělo. Moje paní doktorka mi na to řekla, že močový měchýř má po odstranění dělohy víc místa a tím to prý je. On je normálně o dělohu opřený a tak, když je děloha pryč, se zřejmě nějak volněji pohybuje či co a to zřejmě způsobuje tyhle nepříjemnosti. Vydrž, jsi docela krátkou dobu po operaci, a pokud je vše jinak v pořádku a nemáš třeba zánět či něco jiného, tak časem se to určitě zlepší, až se to v bříšku pěkně všechno zahojí a zvykne na nové podmínky, neboj. Držím palečky a přeji ať je vše v pořádku.
anonym
| 5. 1. 2013 12:46
TO Děkuji Janahanek: a co zkusit pít urologický čaj? Já, i když problém s močákem jsem nikdy neměla, ho pila asi měsíc po operaci spolu s fenyklovým čajem pořád.
martas37
| 4. 1. 2013 15:06
Tak jsem si volala do nemocnice, tak špineni nevadí. Chtěla jsem se vás zeptat, jestli si mám vzít něco do nemocnice kromě běžných věcí
Moc vám děkuji. Tato diskuze mi hodně pomohla. Martina
anonym
| 5. 1. 2013 12:49
TO martas37: já jsem s sebou měla ještě takové ty vlhčené kapesníčky...nešel mi dát klystýr, tak mi dali něco vypít a pak jsem 6 hodin lítala na záchod...kapesníčky s aloe vera mi na můj odřený zadek udělaly moc dobrou službu.
martas37
| 5. 1. 2013 23:11
TO Natule: s těmi ubrousky je to dobrý nápad. Už je mám v tašce. Díky
anonym
| 6. 1. 2013 11:56
TO martas37: Taky moc moc držím palečky.
Operaci máš 8.? A nástup zítra?
Já doufám, že budu ještě ve středu v práci, pak ve čtvrtek nástup a pátek operace. Ten nicnedělací víkend by mě "zabil"
anonym
| 4. 1. 2013 14:14
Všem moc moc díky za reakce. Po pravdě jsem ráda, že jsou všechny tak pozitivní, určitě mě to uklidňuje, i když den ode dne to řeším víc a víc, ale to je asi normální.
Jsem docela bolístka, i když všechny děti jsem porodila bez tlumení a s pořádnou dávkou oxytocinu, ale i tak si myslím, že bolest moc dobře nezvládám Po ablaci jsem byla celkem dost bolavá, ale asi tu není nikdo kdo toto podstoupil, aby jsem měla srovnání, že?
To nevadí, zvládly to ostatní, zvládnu to snad bez "většího" vyvádění taky

Co se týká mého dr. tak já mu věřím, jen manžel mě zdrazuje, ale na druhgou stranu říká, je to tvoje věc, tvoje rozhodnutí a je to na tobě!! Asi by jsem potřebovala jinou podporu, ale jinak si myslím, že mě podrží, jen nechce na sebe brát tu zodpovědnost a to rozhodnutí.

Chany, tak snad už máš vše za sebou a jsi OK, jsi statečná,... máš můj obdiv.
A vůbec všechny, které tu bojujete s těmito problémy.
Leni S, taky vidím docela výhodu v tom, že mě operuje můj dr. Nemusím, v případě komplikací nic vysvětlovat, kdykoliv za ním zajedu a on se mi plně věnuje a ví oč jde. Už po ablaci a sterilizaci, kterou mi dělěl, přišel před operací i hned po operaci. A komplikace řešil hodně poctivě a ještě volal, jak se mám.
A tentokrát mám slíbeno, že na operaci půjdu jako první, což minule nebylo. Šla jsem až v poledne a to už nezbíraly léky na uklidnění a nebylo mi vůbec dobře.
Růžičko 5. měsíců a ještě nezvedáš nákupy? Uf uf, mě děsíš. Já jsme si říkala, že budu snad max. za 3 měsíce moci zvedat vše. V práci se zvedají hrnce, kýble, barely,... no je to vše dost těžké
Ale tak snad to půjde,...

Všem moc díky a jsem celá dychtivá po dalších informacích,... díky.
P.S. Prosím ještě jak je to s holením, ...
anonym
| 4. 1. 2013 17:39
TO pospalena: ahojky Pospalenko,buď ráda,že Tě bude operovat tvůj gynekolog,je to vžderá ycky výhoda.Mám vlastní zkušenost.Navíc můj gyn. byl v době mých operací primářem,takže jsem ho měla na blízku.Je to velká výhoda hlavně pokud nastanou nějaké komplikace,které v mém případě nastaly a pan primář mě operoval znovu,i když už měl po službě.Co se týká práce,tak já dělám na obráběcí dílně,kde je hodně těžká práce a hlavně se tahají těžké kusy materiálu.Bohužel jsem už před LAVH měla problémy s inkontinencí,které,ale můj bývalý gynekolog neřešil a po nástupu do práce se potíže zhoršily a musela jsem na operaci,která mi pomohla.Po LAVH mi dr říkal,že bych neměla zvedat a tahat nic těžkého alespoň rok,ale je otázka co je pro dr těžká věc.Myslím si,že tašku s běžným nákupem nebo koš s prádlem je možné nosit po 3 měsících.Taky záleží jak se budeš cítit atd.Já jsem během čtyř měsíců od LAVH prodělala čtyři gyn operace,takže jsem měla rekonvalescenci trochu delší,ale dneska jsem po gyn. stránce dobrá.Pooperační období je sice nepříjemné,ale bolesti se dají tlumit léky.Uvidíš,že všechno zvládneš,jsme přece statečné holky ne? Co se týká holení,tak já jsem se raději oholila už doma,v nemocnici to sestřička jen zkontrolovala.Muselo to být komplet.No a ještě jsem dostala dva klystýry,ale prý je to v každé nemocnici jiné.Tak se ničeho neboj,všechny ti tady budeme držet palečky.
anonym
| 4. 1. 2013 18:40
TO pospalena: Víš, každý doktor radí,co se týče zvedání těžších věcí,různou dobu od operace a i různá kila....já se těžším věcem zvedat vyhýbám preventivně,abych zabránila možné inkontinenci,protože stejně jako ty,mám tři porody přirozenou cestou, za sebou a udržení moče už bohužel není to,co bývalo....takže tak...co se týče holení,u mně to byla akutní operace,takže neproběhlo holení ani klystýr...

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
♥Jarka*Alice♥
30. 7. 2025 16:38
14763
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
..Hanka
30. 7. 2025 17:44