Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Hysterektomie

Diskuze

anonym
| 4. 1. 2013 14:06
Natule...u mě je to v bleděmodrém,mamka má nádor na ledvině se kterým nejde nic,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,prostě blbé,ted jim nabídli tady Dům s peč.službou ,bydlí ode mě 120km,takhle by to bylo 5 minut .ale děda ne a to jim je 75 a 84,je to vlastní byt se svým nábytkem moderní hezké,mamka nadšená děda ani náhodou,,,,,,,,,,,,,,,,takže veselo,veselo,,,,,,,,,,,,,,,
anonym
| 3. 1. 2013 19:48
Natulko ahoj v novém roce,jak je???????????????
anonym
| 3. 1. 2013 21:12
TO chany: já jsem v pohodě, ale máme další trápení v rodině...mamce se přesně po roce vrátila rakovina prsu, takže opět operace...no nemůžeme mít chvíli klid.
anonym
| 3. 1. 2013 19:47
Pospalena neřeš to,pokud dr.znáš jdi a neřeš to.Co já bych za to dala,kdyby mě operoval dr,,který mi odrodil děti a ne někdo anonymní.A neznamená,že když operuje jeden den v týdnu je horší.Neboj to bude dobré.Já už mám jen tzv průvan v břiše,nemám ani slepák,žlučník,vaječníky,vejcovody,dělouhu,uzliny,no prostě prázdno,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

martas raději se zeptej,,,,,,,,,,,,,,
martas37
| 3. 1. 2013 19:08
Dobrý večer, přeji vám všem vše nejlepší do nového roku, hlavně hodně zdraví. V pondělí nastupuji na LAVH. Chci se zeptat, jestli je problém slabé krvácení. Měla jsem zpoždění s menstruaci. A v den zakroku budu nejspíš slabě špinit.
anonym
| 3. 1. 2013 19:16
TO martas37: tak to opravdu nevím, ale asi bych si zavolala do nemocnice a přeptala se na to.
anonym
| 3. 1. 2013 17:53
Ahoj milé holky Vám všem štastný a pohodový nový rok a hlavně to naše zdraví.

Pospaleno........já jsem také případ,já měla rakov.děl.čípku,takže šlo ven vše a řezem,no a tedy žádná pohoda to nebyla,ale hlavně ,že zatím mám kontroly dobré.O stolici ojoj,a ostatní věci,ale to se Tebe netýká,neboj to bude v pohodě .
anonym
| 3. 1. 2013 18:49
TO chany: Je mi moc líto co tě potkalo, ale jsi moc statečná. Já měla předrakovinový nález na čípku cca před 14 lety a řešilo se to konizací. Od té doby vše snad OK. Teda co se čípku týká,... ale kdo ví co mi tam dr. při operaci najde. Ale nebudu malovat čerta na zeď, věřím že bude vše OK. Tobě přeji at už se ta potvora neukáže jsi stále takzvaně" čistá"

Jinak tedy ještě dotaz, máte někdo zkušenost, že vám operaci dělal váš gynekolog?
Můj dr. mě děl už tu ablaci endometria a ta tedy dobře nedopadla
Jinak je to normální dr. má ordinaci, jako každý jiný, jen jednou za 14 dní má operační, kdy provádí v blízké nemocnici všechny operace.
Manžel mě odrazuje, že když ta první nevyšla, i když to nebyla jeho vina, a že když operuje jen 1x za 14 dní, tak že mám jít raději do jiné nemocnice, k dr., který operuje denně. Ale můj dr. operace prování už mnoho let a určitě nějaké zkušenosti má a navíc mě zná od mé puberty, donosili jsem " spolu" tři děti a prostě nebudu muset chodit nikam kde vše znovu vysvětlovat,prohlídky, papírování atd. A po operaci opět vše v pohodě, zná mě, dělal operaci,... tak vám nevím, jak to vidíte vy?
anonym
| 3. 1. 2013 19:15
TO pospalena: určitě záleží hlavně na důvěře...pokud jí máš, tak se rozhodni a neřeš to, protože to následné rozhodování, zda dobře či ne, tě bude akorát deptat. Na zácpu moc dobře funguje lněné semínko, to si ale v nemocnici asi nebudeš moct brát. Moc dobrou službu dělá i fenyklový čaj /větry, nadýmání/ a v rekonvalescenci Wobenzym.
anonym
| 4. 1. 2013 10:19
TO pospalena: Holky vše nej do nového roku a hlavně zdraví. Pospaleno ničeho se neboj. Mě operoval taky můj gynekolog a osobně si myslím že je to to nejlepší co Tě může potkat. Můj gynekolog operuje 2 dny týdnu. Pokud máš tu možnost aby Tě operoval Tvůj gynekolog tak opravdu neváhej. Už jenom proto že je to někdo kdo Tě zná a určitě neudělá nějaký řez který by nebyl třeba. Já toho opravdu nelituji. Do nemocnice jsem se vybavila vším co mi tady holky řekli a musím napsat že nic z toho nebylo v mém případě třeba. Ani jsem nepotřebovala espumisan. Taky mi v práci kolegyně radila abych si nakoupila hodně vložek že ona po operaci hodně krvácela no a já jsem nekrvácela vůbec. Je to opravdu individuální. Neboj se zeptat. Kterákoliv z nás bude znát odpověď tak Ti rádi odpovíme.
anonym
| 3. 1. 2013 17:14
Moc vám děkuji za milé přijetí a za pozitivní reakci.
Četla jsem pár příspěvků zpět a to mi i pomohlo se rozhodnout. Moje reakce na to, že mi dr. navrhuje hysterektomii byla dost negativní. Většinou z doslechu jsem slyšela jen samé dost hrozné věci. Ale při pročítání této diskuze jsem názor změnila. Jednak nevím co mi tam roste a jednak život, kdy tři týdny z měsíce krvácím a nebo špiním mě vážně už nebaví a není to pro tělo vůbec dobré. V práci jsem nahlásila cca dva měsíce marodění a pak by mě snad trošku šetřili. Nevím jestli tu někdo psal, kdo je už déle po zákroku, ale prý se někdy stane, že dojde k prolapsu, poklesnutí pochvy a někdy i k inkontinenci,..?? Prý se to pak musí řešit další operací. Už tak mám někdy pocit, že po třech vaginálních porodech, není moje udržení moči úplně 100%. Nevíte jestli se dá při hysterektomii řešit i tento problém?
A pak jsem tu četla o častých problémech se střevy a stolicí,... bojim bojim,... běžně mám s tímto dost velké problémy a vyprázdnit střeva je někdy u mě i tak dost boletivý a dlouhotrvající problém,.. a co pak po operaci. Četla jsme o vláknině psylium, znám a asi pořídím už do nemocnice a tayk espumisan? Ten je na větry, ne? No vidíte a píšu a píšu a ptám se a ptám,... já jsem totiž ten tip, který musí vše vědět a pro svůj klid se na vše připravit. Už ted špatně spím a stále se mi to honí hlavou, chjo...
Ještě jednou děkuji za trpělivost,... Alena
anonym
| 4. 1. 2013 10:52
TO pospalena: Ahoj,jsem po laparoskopickém odstranění dělohy 5 měsíců,u mně byl jiný problém,mimoděložní těhotenství,ale mám 3 děti,tak jsem se s tím musela smířit.U mě operace proběhla bez komplikací,pátý den jsem šla domů,doma jsem prvních 14 dní jen polehávala,byla jsem hodně unavená a jak jsem se začala víc hýbat,začala jsem víc špinit,jinak já jsem špinila skoro pět týdnů s přestávkama,každá to má jinak,teď mě pořád trápí lehký výtok,nosím slipovku,ale stačí jedna za den,byla jsem s tím,ale pan doktor nic neschledal,ani nepálí,nesvědí,tak to neřeším,i když jsem si myslela,že nebudu muset nosit vložku vůbec,ale ta slipovka se dá,já si myslím,že mně asi pracují hodně hormony,že jsem pořád tzv.vlhká...ale zas je dobře,že pracují...jinak určitě se přikláním k holkám,že je lepší jít na operaci k doktorovi,ke kterýmu máš důvěru a který Tě zná,já takovou možnost neměla,ale ujal se mně přímo primář oddělení a opravdu si nemůžu stěžovat..jinak ***u jsem se hodně po operaci bála,tak jsme začali později,než doporučil lékař,až tak 3 měsíce po operaci,nechtěla jsem se nutit a manžel měl velké pochopení,teď se to pomalu vrací do normálu..nezvedám ještě těžké věci,velký nákup apod.,ale jinak žádné omezení již nemám...hezký den všem
anonym
| 3. 1. 2013 10:09
Holky, kde se všechny touláte? Já mám ještě dneska a zítra dovolenou. Dcera už je ve škole a tak jsem doma jenom s naším hafíkem.
anonym
| 1. 1. 2013 17:00
dostala jsem krásný pozdrav,který Vám taky posílám.
anonym
| 3. 1. 2013 14:43
TO Martina:
Dobrý den a vše nej nej nej do nového roku 2013 a hlavně hodně zdravíčka.
Nedávno jsem k vám nahlédla, protože mě 8.2. čeká hysterektomie. Jestli půjde vše dobře půjde "jen" o odstranění dělohy a šlo by o LAVH.
Už před dvěma lety jsem podstoupila nějaké kyretáže a taky ablaci- odtstranění endometria, ale bohužel u 5% žen endometrium doroste a já jsem v té vybrané skupině A protože mé problémy se vrátily úplně jako před operací a hormonální léčba , kterou jsem podstupovala snad pět, let, byla na nic, tak proto je jediné řešení hysterektomie. Můj dr. to chce řešit teď dokut, jsem ještě v dobrém fyzickém stavu a né to pak řešit až příjde nějaké akutní nezvladatelné krvácení a dělat pak vše narychlo. Navíc neví co mi tam stále tak masivně roste. Je mi 38 let a mám již tři děti. Nebojím se života bez dělohy, ale bojím se jak operace, tak toho jestli bude po operaci vše při starém. Jsem hodně aktivní člověk. Navíc stále bojuju s kilogramy a tak se musím hodně hýbat, takže se obávám kdy se vrátím do stavu, že budu moci cvičit. Mám obavu jestli i po ***uální stránce bude vše OK.Obava je i z toho kdy se budu moci vrátit do práce,... pracuji manuálně v jídelně. Je to dost namáhavá práce a tahají se těžké věci!!!
Vím, asi řeším hlouposti, toho si jsem vědomá, když jsem četla, co vše se může stát a co jste tu prožily a prožíváte.
Tak mě prosím omluvte a nezlobte se, mám spousty otázek a chtěla by jsem se ještě před zákrokem dozvědět co nejvíc,..
Děkuji za pochopení, pěkný den Alena
P.S. nejde mi odeslat příspěvek a tak to zkouším jako reakci,.. omlouvám se, jsme kopyto
anonym
| 3. 1. 2013 15:05
TO pospalena: ahoj myslím, že když si pročteš pár příspěvků zpátky, tak na vše najdeš odpověď...každá snášíme operaci individuálně...já jsem po celkové hysterektomii břišní cestou v červnu. Momentálně ani nevím, že jsem na nějaké operaci byla...první 3 měsíce je nutné se šetřit a hlavně nezvedat nic těžkého...cvičit taky pomalu tak a jinak já opravdu nic zvláštního neprožívám jenom si užívám života bez vložek. Většinou trvá neschopenka 6 - 8 týdnů zase podle stavu. Já dokonce po 6ti týdnech letěla na dovolenou k moři. Neboj určitě to zvládneš a klidně se ptej dál.
anonym
| 3. 1. 2013 15:18
TO pospalena: Ahoj,já jsem taky po LAVH,byla mi odstraněna jen děloha,ale kvůli pooperačním komplikacím mi musely být odstraněny i oba vaječníky.Já jsem celkem případ .V říjnu to byl rok a musím říct,že jsem po gynekologické stránce v pořádku.Operace se neboj,určitě všechno zvládneš a budeš v pohodě.Jak už ti napsala Natulka tak si užívám života bez vložek a i po ***ualní stránce je to lepší než dříve.Manžel kdyby to nevěděl tak by nic nepoznal.Hlavně se nemusím starat o antikoncepci .Je mi 37 a taky mám tři děti.Tak hodně štěstí a klidně se ptej
anonym
| 1. 1. 2013 09:18
Šťastný a krásný nový rok, hodně zdraví, štěstí, lásky a pohody vám i všem vašim blízkým. U nás nezačíná moc radostně...mamka byla vloni v lednu na operaci s prsem /malý zhoubný nádor/, včera byla na mamografu a už to tam má zase...takže opět starosti.
anonym
| 1. 1. 2013 16:58
TO Natule: Ahoj Natulko,to je mi moc líto,že máš nemocnou maminku.Ze srdce Ti přeji,aby všechno dobře dopadlo.
anonym
| 31. 12. 2012 17:37
Milé ženy, do nového roku přeji hlavně hodně ZDRAVÍ, lásky, pohody a splněných přání. A také všem moc děkuji za rady, informace a podporu ve chvílích, kdy jsem to moc potřebovala, velmi si toho vážím!
anonym
| 31. 12. 2012 15:26
foto Ahoj děvčátka,Všem Vám přeji do Nového roku jen to nejlepší,hodně štěstí,moře lásky,spokojenou rodinku a hlavně to co je nejdražší a to zdravíčko. Užijte si všechny krásného Silvestra a budu moc ráda,když se tady v novém roce zase sejdeme,papa Ten oltář zdobila Hanka a i tu kapličku,kterou jsem tady dávala připravovala na vánoce.
anonym
| 31. 12. 2012 12:12
Holky,Vám všem pevné zdraví v Novém roce!!!!A děkuju za cenné rady,které mně v nejtežších chvílích pomohly..děkuju,že jste!
anonym
| 31. 12. 2012 07:16
V Novém roce Vám všem přeji hodně zdraví, štěstí a lásky. Vše co si přejete, ať se Vám splní. Ještě jednou chci poděkovat za všechny Vaše názory, které mi velmi pomohly.
anonym
| 30. 12. 2012 17:18
Ahoj holčiny,tak barák vylidněn do 2.,a já mám pocit,že nějak potřebuju klídek,
a jsem unavená,včera jsem by\la na hřbitově a najednou na mě šel divný pocit,něco jako ataka ,no fuj,pak to přešlo,potřebuju se vyspat.............a orazit si.
všem Vám přeju klidný večer
anonym
| 28. 12. 2012 19:00
Ahoj holčiny,tak se po dlouhé době ozývám,u nás mezinárodní Vánoce,přjel švagr ze Španělska s se svýma 3 klukama,nejstarší 26 Švéd,další 18let Čech a 9let Čech ,takže na ŠTĚDRÝ DEN nás bylo 7,a mluvilo se česky ,anglicky a švédsky a 25 PŘIJELO DALŠÍCH 5 ,takže nás bylo až až,a odjeli 26tého,takže tak,manžel 6 týdnů kašle a vybral 3x ATB,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,a v závěru má zánět hlasivek,takže končím právě dorazila další vnoučata,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,všem hezký večer
anonym
| 29. 12. 2012 10:43
TO chany: takže taky plný barák lidí....hlavně, že jste se nějak dorozuměli a společně si svátky užili...to je důležité.
anonym
| 27. 12. 2012 13:44
Ahoj holky, tak teprve dneska po obědě mám chvilku pro sebe...měla jsem tady všechny 3 děti, rodiče a ještě i kluků přítelkyně...pěkně jsem si zavařila u sporáku a už se docela těším, až se mi zítra barák vyprázdní....ne, že bych je neměla ráda, ale je to záhul. Doufám, že jste všechny v pořádku a v pohodě.
anonym
| 27. 12. 2012 15:39
TO Natule: Natule přesně u nás bylo celý týden 8 lidí a já jenom vařia,vařila....( to nemluvím o přípravách než přijeli ). Já je mám taky moc a moc ráda ale byl to záhul....Teď sedím a pipji kávičku a relaxuju. No ještě všichni přijedou od 2. do 7.1. tak to musím vydržet. Ale byly to náááádherné vánoce. ( 3.1. kontrola velká na onkologii ).
Moc jsem na Vás na všechny vzpomínala jakou jsme od léta ušly dlouhou cestu a co všechno je jinak.
Mám Vás všechny ráda a děkuji za podporu, kterou jste mi dodávaly. Do nového roku přeji všem všechno dobré a hlavně holky hodně a hodně zdraví.
anonym
| 27. 12. 2012 16:02
TO July: July kontrola určitě dopadne dobře...mne to čeká v únoru, ale normální kontrola na gyndě a pak ještě mamograf. Já už tu nebudu mít kromě malé a syna, co se učí na státnice, nikoho. Chystáme se na hory, ale nevím, jestli odjedeme, protože manža si dneska přinesl atb na zánět močáku.
anonym
| 27. 12. 2012 16:09
TO Natule: No držím palce ty hory by ti bodly. Manžel je určitě hrdina a zvládne to. I když močák je prevít. Taky to počasí nic moc.... Držím palečky aby to dobře dopadlo.

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
♥Jarka*Alice♥
30. 7. 2025 16:38
14763
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
..Hanka
30. 7. 2025 17:44