Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Hysterektomie

Diskuze

anonym
| 1. 10. 2012 14:04
Ahoj Jitko,držím Ti pěstě,ať to zvládneš..já jsem ani neměla čas se operace bát, bylo to akutní, takže jsem šla na sál během pár minut..to čekání tolik měsíců musí pro Tebe být pěkný zápřah na nervy..drž se
anonym
| 3. 10. 2012 07:20
TO růžička:
Ahoj holky, strašně moc vám děkuji za podporu. Světýlko, taky jsem rozvedená 12 let , mám přítele, taky nebydlíme ve společné domácnosti, taky spoléhám sama na sebe. Vím, o čem mluvíš. Takže neschopenka cca 6 týdnů nepřipadá v úvahu. Dovolenou jsem si vážně schovávala kvůli téhle operaci. Doufám, že mi bude postačovat... Holky, mějte se, držte se a jak se vrátím, ozvu se a přispěju svou "kapkou do mlýna".
anonym
| 3. 10. 2012 09:23
TO Jitka: Ahoj Jituš a holky, včera mi docela slušně chytly záda (bedra).Břicho cítím taky pořád... Ani venku jsem nebyla a to bylo zrovna tak krásně. Dnes se musím alespoň projít kolem bloku... Dnes ráno ještě když jsem byla v posteli a spala, tak zvonek... No a za dveřma šéf, vezl mi práci. Dobrý, co? Mám tu neschopenku, ale asi je mi to k ničemu. Na kontrolu mám sice jít 24.10., ale šéfík mi aniž by se mi ptal, přihlásil klíďo píďo na seminář 17.10. Tak uvidím, jak mi bude. Kdyžtak půjde místo mě, ne? Člověk aby dělal při neschopence a ještě k tomu doma zadara... Dobrý ale bylo, že když přijel, tak jsem akorát vylezla z postele, bílá jako stěna (nenamalovaná), belhala jsem se po bytě a držela si záda. Řekl mi pak, že je vidět, že mi není ještě (po 14ti dnech po operaci) dobře... Příští týden chce zase přijet s dokladama, asi mi chce pozorovat, jestli jsem dost nemocná nebo spíš jestli nejsem moc čilá, abych mohla fofrem nastoupit... No vzhledem k tomu, že mi bolí bedra, půjdu se natáhnout ale v týdnu se budu muset na ty doklady podívat a něco málo po chvilce dělat. Ale ty hodiny doma si napíšu jako přesčas, aby si nemysleli, že budu dělat doma při neschopence nebo dovolené, místo abych se kurýrovala, peníze žádný. Jo je to super být matka samoživitelka a ještě k tomu si dovolit být nemocná..., a to už mám děti naštěstí dospělé. Dcera (25 let) se nedávno odstěhovala do pronájmu, ale syn 22 let bydlí se mnou a studuje VŠ.
anonym
| 1. 10. 2012 14:00
Marti, to mě mrzí, že ty výsledky ještě nemáš..tolik bych Ti přála,aby se Ti ulevilo, jako mně..ach jo..to čekání musí být pro Tebe fakt hrozný..
anonym
| 1. 10. 2012 13:38
Holky já se asi zblázním,ty výsledky ještě pořád nejsou a už to budou 3 týdny.To čekání je neskutečné.
anonym
| 1. 10. 2012 13:44
TO Martina:
Díky moc, taky držím palečky. Až bude po všem, ozvu. Všem ostatním čekatelkám držím pěsti a pevné nervy.
anonym
| 1. 10. 2012 10:58
Světýlko, to je dobře, že máš neschopenku.To já jsem prvních 14 dní poctivě ležela,protože jsem dost špinila a pak postupně jsem vstávala a chodila nejdřív po bytě, pak po zahradě, pak pomaličku po venku..chce to opravdu čas a každý den je pak znát.Já jsem se po fyzický stránce začala cítit dobře až po těch 6 týdnech.
anonym
| 1. 10. 2012 10:55
Tak holky jsem po kontrole.Cysta praskla a vše je ok. Ani nevíte,jak se mně ulevilo,já jsem se tak klepala,že mně škubaly i nohy...Chany,syn je po pohybové stránce vpořádku,ale má skoliozu a to dost stupňů, takže rehabilitujem a nosí korzet.Jinak Ti moc děkuju za pěkná slova povzbuzení, moc to pro mě znamená.
anonym
| 1. 10. 2012 12:52
TO růžička: tak hurá,to je fajn,že jsi dobře dopadla,cysty jsou potvory,ale pokud prasknou a vstřebají se je to v pohodě.Ale i tak bud na sebe opatrná.
anonym
| 30. 9. 2012 22:13
světylko,,,,,,,,,,,,to myslíš vážně?No tedy ,ale pro neschopenku a fofrem,6týdnů je normální být doma,nepřeháněj to,já po 6 týdnech šla na první kontrolu,ale já měla řezem a vše,,,,,,,,,,,,,,,,takže tohle bych fakt neriskovala,tak něco udělej doma,ani se nedivím,že se doktor divně koukal,,,,,,,,,,,,,,to je tedy hezká dovolená....................................
anonym
| 30. 9. 2012 22:18
TO chany: Zrovna si tak říkám, jak jsem blbá. Chtěla jsem všem napsat, jak vám držím palce, aby výsledky byly ok a abyste byly všechny zdravé. No a pak řeším sama sebe a takové pitomosti. Já jsem u každého chytrá a radím, hlavně ať každý kouká na zdraví, no a sama sebe bych snad poslala do práce... No jsem to ale blbísek. Jsem zvědavá, co zítra doktor... Každopádně díky za odpověď...
anonym
| 30. 9. 2012 22:00
Akorát vím (měla jsem na sále sestřičku, která je moje kamarádka), že mi málem neoperovali,protože můj tlak mi lítal i na 200 (ten horní), naštěstí to anestezioložka dostala trochu dolu... No a ta děloha prý byla velká jako v 10.týdnu těhot., takže pořádně zvětšená.Vážila min. půl kila...(zdravá děloha, jak jsem se dočetla, prý váží snad 50 g...) No asi to nebyl pěkný pohled...
anonym
| 1. 10. 2012 07:52
TO svetylko: ahoj,já se nestačím divit co to provádíš.Vím,že práce je důležitá,ale neblázni a mazej na nemocenskou.Já byla taky na LAVH,děloha zvětšená asi jako u tebe,taky mě operovali pro myomy a velké krvácení.Bohužel jsem byla 2 pooperační den znovu operována pro krvácení do břicha,takže jsem si v nemocnici poležela 14 dnů,ale tím to ještě nekončilo,následovaly další dvě operace,kde mi museli vzít i vaječníky.Taky jsem si myslela,že budu doma měsíc a pofrčím do práce,ale skutek utek.Co se týká tlaku s tím mám velké problémy,léčím se s ním už 7 let,ale nereaguje na léky,před operací jsem měla vždy kolem 200/130,takže museli srážet,aby mě vůbec mohli vzít na sál.Bud na sebe opatrná,zdraví máš jedno a nikdo na tebe ohledy v práci brát nebude,píšu z vlastní zkušenosti.
anonym
| 1. 10. 2012 10:12
TO Martina:
Máš pravdu. Nikdo na mě v práci už ohledy brát nebude. Přišla jsem teď od doktora, vystavil mi neschopenku ode dneška. Ta cesta k doktorovi mi stačila. Docela mi bolí v podbřišku. Psali sice, že když bolí břicho, má se jít do nemocnice na kontrolu. No a já zase nikam nejdu. Břicho mi bolela vždycky a tak to beru, že tohle je takový normální stav po operaci. Vlastně nevím, zda to bolet může a je to normální, nemyslím si, že bych se měla cítit úplně ok jako křepelička. Bylo by to sice fajn, ale zatím cítím skoro každý krok... Zítra přijede za mnou šéf a chce mi dovézt práci. No už mám z té návštěvy stres. Dovedu si představit, jak mi bude pozorovat, jak chodím, a že bude mít pocit, že se doma flákám. Ale ať si myslí co chce. S neschopenkou mi nemůže alespoň nikdo buzerovat, že musím ihned lítat, jak oni písknou...Ráda bych měla ty jizvy uvnitř dobře zahojené, takže pomalu a žádný chvat. Nedá se nic dělat. Já jsem jim v práci říkala, že je to neschopenka na měsíc, ale dle šéfa je 14 dní po operaci až moc... No znáte to...
anonym
| 1. 10. 2012 13:00
TO světýlko: tak to dobře,že jsi šla na tu neschopenku,ono to chce všechno čas a 14 dnů po operaci je hodně krátká doba a břicho občas pobolívá.Oni ti šéfové si myslí,že 14 ůplně stačí,ale kdyby se jednalo o ně tak by mluvili asi jinak.U nás v práci taky nikoho nezajímalo,že jsem byla po několika operacích a,že se musím šetřit a s ničím se netahat.Bohužel na mě nikdo ohled nebral.Já pracuji na obráběcí dílně,takže jsem se musela tahat s těžkým materialem,holky mi sice ze začátku pomáhaly,ale to nešlo pořád,každá měla taky svou práci a normy jsou neuprosné.
anonym
| 1. 10. 2012 13:16
TO Martina:
Ahoj, mě čeká operace za 14 dní. Na operaci čekám cca 3 měsíce a můžu říct, že nervům to nepřidá. Denně se dívám na všechny diskutující dámy, některé příspěvky mě zklidňují, některé znervozňují. Mám v plánu do konce měsíce jít na neschopenku a potom 14 dní dovolenou. Taky to musím zkrátit kvůli práci, kterou za mě nikdo neudělá. No, snad se proberu, to je asi největší obava, protože se léčím s vysokým tlakem a zjistili mi trombofilii. Snad to dopadne dobře...
anonym
| 1. 10. 2012 13:36
TO Jitka: ahoj,neboj oni si tě ohlídají co se tlaku týká.Já mám s tlakem taky velké problémy a probudila jsem se. .Držím palečky
anonym
| 1. 10. 2012 14:11
TO Jitka:
Ahoj Jituš.Já jsem taky čekala na operaci 3 měsíce. Teď už ti to uteče a uvidíš, jak se ti po operaci uleví. No a do práce nepospíchej, já to tady s holkama tady probírala...A jak mi hnaly, když jsem na sebe práskla, že vlastně dovolenkuju...I doktor kroutil hlavou a nechápal. Bylo mu jasné, že pospíchám do práce, ale taky mi říkal, že tahle operace není jako operace slepého střeva, ale je to velký zásah do organismu. Člověk má kolikrát pocit, že když se mu uleví, tak musí honem naběhnout a vše zvládnout, nekouká na zdraví.Pro zaměstnavatele jsme ale jen kus, který když je unavený a paradoxně není úplně zdravý atd. (třeba důsledek právě nedoléčených nemocí atd.) tak ho vymění za nový.Můj přítel nechápe, kde se ve mě bere ta zodpovědnost. Prý se pořád ohlížím na druhé a sama na sebe nekoukám. Asi to bude tím, že jsem 18 let rozvedená a musím se spoléhat jen na sebe co se týče financí. Ani s přítelem nebydlíme ve společné domácnosti, jsme samostatná jednotka. Ale to je do jiné diskuse... Co se týče tlaku,ten ti opravdu ohlídají. Hlavně si vezmi s sebou prášky, co bereš. Neber si je sama, odevzdáš je, a až tě pustí z nemocnice, tak je dostaneš zpátky.
anonym
| 30. 9. 2012 21:57
Jo a brali mi dělohu a vejcovody, jak už jsem se zmiňovala.Důvod: myomatoza dělohy. Výsledky histolky ještě nemám...
anonym
| 30. 9. 2012 21:54
Holky, mám dilema... Nevzala jsem si neschopenku, na kontrolu mám jít po LAVH 24.10.2012... No a teď si říkám, že bych měla zajít k doktorovi pro tu neschopenku (event.zpětně) - myslela jsem si, že to spraví dovolená... Ale říkám si, že prostě budu krytá a nebudou si v práci říkat, jo jí nic není a válí se doma na dovolené... (nástup do nemocnice 18.9., operace 19.9.,z nemocnice domů 24.9.... Co se týče práce, honím termíny, dělám účetní. Tak člověk přemýšlí, jak to udělat, když má absenci a není za něho náhrada... Něco budu dělat doma, tak se uvidí. Ale je mi jasné, že není dobré nic uspěchat co se týče zdraví, ta cesta (dojíždím) také není příjemná. Je mi sice celkem ok, ale všichni si v práci myslí, že budu do 14ti dnů zpátky a pak tam budu padat na hubu a vše dohánět, nikdo na mě pak ohledy brát nebude, že se necítím ještě ok. Doktor na mě taky divně koukal, poznamenal si, že jsem na dovolené, ale moc se mu to nelíbilo, prý bych měla být doma 5-6 týdnů. Tak nevím.Ráda bych byla v práci už ok a nerada bych něco zanedbala, na druhou stranu nemám dobrý pocit, že bych měla být tak dlouho doma. Zítra zajdu za doktorem a zeptám se ho, zda mi vystaví neschopenku, protože každý mi říká, ať jdu normálně marodit a že zdraví mám jen jedno... :-\
anonym
| 1. 10. 2012 15:17
TO svetylko: já jsem to udělala obráceně, nejdřív jsem šla na neschopenku a po měsíci jsem čerpala dovolenou...mělo to ale důvod, jeli jsme k moři...sice manžel nechtěl, aby se mi tam něco nestalo, ale všechno proběhlo úplně hladce. Určitě to nechce uspěchat, přece nejdůležitější na světě je tvoje zdraví a ne nějaký šéf. Já jsem hodně moc přehodnotila v letošním roce /ohledně nemoci/ svoje priority...nejdřív já a moje rodina, pak všichni ostatní.
anonym
| 30. 9. 2012 20:13
Leni, mě pustili po laparo operaci za 5 dní...Chany, jsem z podkrkonoší.Syn je mentálně postižený s autistickými rysy..absolvoval 10-ti letou docházku s asistentem..nyní chodí na dopoledne do stacionáře,kde je moc rád,jezdí na různé výlety,závody apod...před dvěma lety se i trochu rozmluvil, v to jsem ani nedoufala...Odůvodnění jeho postižení-zřejmě vzniklo po novorozeneckých křečích 2 dny po porodu k poškození mozku..
anonym
| 30. 9. 2012 21:32
TO růžičkaa tak a pohybově je dobrý?No důležité je,že dělá pokroky ,to pak má člověk radost z každé maličkosti,vím to u neteře.
Život se holt někdy zamotá,takhle těžce a pak do toho přijde ještě další nemoc-Tvoje a starostí je ranec.: ,neboj vše chce čas a zase bude vše lepší.Jak se říká,ženská vydrží víc než člověk a je to fakt.Moc Ti držím palce at zvládáš,to víš psychika je opravdu mocná a dokáže věci,to vím podle sebe.Tak hlavně at je Ti brzy líp.
anonym
| 30. 9. 2012 16:57
Ahoj čekání na operaci a i na výsledky je fakt hrůza,alespon pro mě,já když čekala 3 měsíce na operaci to byl běs ,pak na histologii,a když už jsem se tam dovolala,tak jí zase nemohli najít,to už jsem se rozbrečela a asi čtcrtý doktor kam mě přepojili mě konečně našel.

Ted také trouba jdu na kontrolu a výsledky budou až 12.protože byl svátek.

Suza G.moc držím palce.................

Natulko...........neboj to se poddá

Růžičko a odkud jsi?jestli to neni hloupé čím je postižený syn,nemusíš mi odpovídat,pokud chceš ano,mám neteř s Dawnovým syndromem,vím co to obnáší,a moje dcera 17letá má kamarádku od mala a ta má sestřičku,ale postiženou opravdu moc,rodiče jí oětovali vše,ale marně,nikdy nebude chodit,mluvit,nic,,,,,,,,,,a vím,že jsou v nějakém spolku a jezdí společně do lázní atd.,něco takového u Vás není?Já si meiluju s mladým klukem,maluje a je celý ochrnutý navždy,je to také nějaké nadace,rodiče těchto lidí drží při sobě,,,,,,,,,,,,,,,,,,ale nevím odkud jsi,omlouvám se ,že odbočuji od tématu
anonym
| 30. 9. 2012 18:28
TO chany: Chany ten příběh mě opravdu dostal. Jak už zde někdo psal tak boží mlýny melou. Jinak s těma našema chlapama to máme stejný. Můj manžel taky nedá na venek nic znát ale ve chvíly kdy stres nebo strach odezní tak pak se vypovídá. Ve čtvrtek bych se měla dozvědě termín operace. Docela už se těším až to bude za mnou. Můžete mi prosím ještě napsat za kolik dní po hysterektomii Vás pustili domů? Je to asi individuální a záleží jak se to hojí.
anonym
| 30. 9. 2012 18:51
TO Lenka S: ahoj já byla v nemocnici 10 dnů ale paní co byla se mnou na pokoji šla 5 den
anonym
| 30. 9. 2012 20:00
TO Lenka S: Leni já šla asi 10den ale já měla problémy,kanylu s močí doma atd.,to Tebe nečeká neboj,to jen protože jsem z lékařské rodiny mám vše trošku složité,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

ale vedle šly ženy i dřív
anonym
| 1. 10. 2012 15:19
TO Lenka S: mě operovali ve středu /břišní operace, vše ven/ a pak v pondělí mi pustili domů...celý týden jsem doma ještě ležela...v poloze ležmo mi bylo totiž nejlíp.
anonym
| 30. 9. 2012 15:01
Jsem hrozně ráda, že sem můžu psát a že jsem našla spřízněný duše..jsem totiž spíš uzavřený člověk, nemám prakticky žádnou kamarádku, ale ne proto, že bych nechtěla..tím, že jsem s postiženým synem tolik let doma, jsem se dostala do takový izolace..holky, jsem ráda, že Vás mám

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
Slavka2
17. 7. 2025 07:04
14686
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
Alka...
16. 7. 2025 20:08