Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Hysterektomie

Diskuze

anonym
| 27. 9. 2012 15:18
Ahoj holky, dneska jsem tomu dala na frak...přišel mi balík, vyzvedla jsem si ho na poště a táhla do auta...měl skoro 8 kg...a bříško začalo bolet. Já jsem taková husa, vůbec nepřemýšlím dopředu...tak se prosím vy po operaci opatrujte a chovejte se trošku zodpovědněji ke svému tělíčku než já.
anonym
| 27. 9. 2012 14:22
Ahoj holčiny,

tak včera kontrola,no nějaký zánět,ale to neni nic,ale bohužel ty hlavní a zásadní výsledky budou až 12.,včera ještě i dcera byla na 17leté prohl.,tak jí zase hnala na krevní obraz ,že je bledá a unavená,a na štítnou žlázu.Krevní obraz v pořádku,ae štítná žláza ještě výsl.nejsou.Do toho jsem večer totálně psychicky odpadla,tedy jak mně bylo zle,fuj.

Leničko a proč musíš na hysterektomii???????????

Svetýlko ty už jsi 6den doma?????????????????

July ty se opatruj................

Marti ahojka
anonym
| 27. 9. 2012 15:17
TO chany: Podle názoru mého gynekologa a teď už i dr. Fučíkové není jiné řešení. Ten myom je tak veliký a děloha naprosto zničená. Jela jsem za Dr. Fučíkovou protože byla ještě možnost fukusovaného ultrazvuku. Ta když to viděla tak právě řekla že nejenže to tím ultrazvukem nepůjde ale dokonce mi řekla že kdyby mohla operovat hned tak neváhá ani minutu. Nemám s tou operací vůbec otálet protože by z toho mohlo být ještě něco mnohem horšího. Takže příští tyden se dozvím termín operace. Vím že zdraví máme jen jedno ale mrzí mě že už jsem to mohla mít za sebou a to dokonce 2x a teď se tomu stejně nevyhnu. Už 2x mi ta operace byla zrušena vždy z důvodu nějaké novinky v léčbě myomu. Když jsem se ptala Dr. Fučíkové na poslední novinku která by byla léčba hormonálníma injekcema tak mi řekla že je to naprostá blbost která mě bude stát hodně peněz a to hlavní je že už na to není čas. Tak nevím co si mám o tom myslet. Už se těším až to bude za mnou. Já vím je mi teprve 30 ale jsou mnohem mladší a jsou na tom nmohem hůř. Operace bude nakonec ve Strakonicích a bude laparo.
anonym
| 27. 9. 2012 16:13
TO Lenka S: teď už je asi pozdě, ale nemohla jsi svůj zdravotní stav konzultovat s nějakou větší nemocnicí? Třeba v Praze? Já nějak nechápu proč to musí být najednou tak rychle...je to pouze myom, který ti tam dělá paseku?
anonym
| 27. 9. 2012 18:40
TO Natule: To doufám že je to jen myom. Včera jsem byla napřed na ultrazvuku a doktor se tvářil jako kdybych měla snad zítra umřít. Pak mě právě poslal k Dr Fučíkové a ta chtěla hned operovat. Dnes jsem mluvila se svým gynekologem a ten nakonec taky uznal že je to nutný zákrok. Opravdu nevím jestli se něco děje nebo mě jen tak straší. Ale oba nebo vlastně všichni tři se shodly na nutné operaci. Jak ten ultrazvuk tak i konzultace byly v Thomayerově nemocnici.
anonym
| 27. 9. 2012 19:33
TO Lenka S: máš to potvrzené od 3 nezávislých doktorů, tak není nač čekat...lepší je to mít brzy za sebou. Myslím, že dneska snad doktoři říkají pravdu a nestraší....já mám alespoň takovou zkušenost...můj gynekolog mi přímo řekl, co to může být, abych byla připravená.
anonym
| 27. 9. 2012 20:33
TO Natule: To máš pravdu že není nač čekat. Právě v Praze mi řekla že by se z toho mohlo vyklubat něco daleko horšího a operaci nemám odkládat. Takže příští týden ve čtvrtek se dozvím termín operace.
anonym
| 27. 9. 2012 16:09
TO chany: čauky...mně včera i dnes je taky nějak divně od psychiky...dokonce jsem si večer vzala prášek....snad i dcera bude ok...náš kluk je taky pořád bledý a vždy byl.
anonym
| 27. 9. 2012 22:32
TO chany:
No jo, není to 6. den. Přišla jsem v pondělí 24.9. Už ani nevím, co je za den
V nemocnici od úterý min.týdne, ve středu 19.9. operace...
anonym
| 27. 9. 2012 12:03
Ahoj Leni, mrzí mi, že musíš podstoupit ve svém věku hysterektomii. Ale zdraví máme opravdu jen jedno, takže když je zákrok na místě, není o čem přemýšlet.Mám známou, která ve 30ti konečně čekala vytoužené miminko, byla to dvojčata... Musela to dát pryč, zjistili jí rakovinu prsu, prso jí vzali a podstoupila chemošku.Musím říci, že jí obdivuji, jak vše zvládla psychicky, dokonce i vystudovala v té nemoci dálkově střední školu. Psala mi, jakými malichernostmi se lidi zabývají, ona úplně přehodnotila priority. Ví, že miminko už mít nebude, ale raduje se dál ze svého života, jezdí do lázní a hodně do přírody. Zkrátka důležité se nepodávat tomu, že nám je něco odepřeno, ale myslet pozitivně. Operace se neboj, zvládneš to. Důležitá je v tom, jak se pak cítíš, hlavně psychika.. Já jsem dnes 6.den po operaci, včera bylo krásně, tak jsem se trošku prošla venku. Ale jen kolem bloku. Dnes břicho cítím, ale prý to je normální pooperační stav. Přítel mi vezl dnes na gyndu s papírama z nemocnice, tak jsem se na to ptala. Zarazilo mi jen to, že z lékařské zprávy pan doktor vyčetl, že mi dělali LAVH a navíc brali oba vejcovody, což jsem vůbec netušila (asi prý byly špatné). Latinské názvy mi nic neříkají, ale mohli mi to alespoň říct (měli mi brát jen dělohu). Ale jak říkám, zdraví na prvním místě, asi se jim tam něco nelíbilo
anonym
| 27. 9. 2012 16:07
TO svetylko: ahojky a ty jsi nepodepisovala souhlas s operací a nebylo tam napsáno, co všechno ti budou brát? Většinou, když si nejsou jistí rozsahem, tak si to nechají vše dopředu odsouhlasit...a neměli by to brát bez tvého souhlasu, i když by jsi ten souhlas určitě dala viď?
anonym
| 27. 9. 2012 22:44
TO Natule:
Ahojky, já jsem měla jít na LAVH s ponecháním vejcovodů a vaječníků. No a v lékařské zprávě píšou, že byla provedena LAVH + salping.bilat.
No a když mi dnes doktor řekl, že mi vzali i oba vejcovody, tak jsem se dívala na netu a opravdu jsem si našla, že salpinx - řecky vejcovod. No a bilat., to bude nejspíš zkratka pro oboustranný, tedy oba vejcovody... Podepisovala jsem souhlas s operačním odstraněním dělohy LAVH, ale když na tu kopii doma teď koukám, je tam větička, že "odstranění samotné nemocné dělohy může být někdy spojeno s odstraněním vejcovodů a vaječníků"... No je to vlastně jedno, asi k tomu měli důvod a beztak mi tam ten vejcovod je už k ničemu. Jen jsem si myslela, že když něco udělají, co v plánu nebylo, tak by o tom alespoň měli pacienta informovat. Ale jsem celkem v pohodě (i když dneska mi břicho docela bolelo), jen musím říct, že jsem si myslela, že budu mít menší už tak velké bříško a ono se mi snad ještě víc nafouklo. No připadám si jako nadmutá koza
anonym
| 29. 9. 2012 16:46
TO Anonym: čauky...já jsem po operaci taky měla nafouklé břicho. připadala jsem si jako těhule a vůbec mi nešlo zatahovat...teď už to tak nemám. Břicho už ale nikdy mít úplně ploché nebudu, protože mám jizvu od pupku dolů a kolem pěkné sádlíčko.
anonym
| 27. 9. 2012 22:48
TO Natule:
Omlouvám se, ten anonym, to jsem já. Jsem v začátečník na internet.diskusích, ale učím se
anonym
| 27. 9. 2012 12:02
Ahoj Leni, mrzí mi, že musíš podstoupit ve svém věku hysterektomii. Ale zdraví máme opravdu jen jedno, takže když je zákrok na místě, není o čem přemýšlet.Mám známou, která ve 30ti konečně čekala vytoužené miminko, byla to dvojčata... Musela to dát pryč, zjistili jí rakovinu prsu, prso jí vzali a podstoupila chemošku.Musím říci, že jí obdivuji, jak vše zvládla psychicky, dokonce i vystudovala v té nemoci dálkově střední školu. Psala mi, jakými malichernostmi se lidi zabývají, ona úplně přehodnotila priority. Ví, že miminko už mít nebude, ale raduje se dál ze svého života, jezdí do lázní a hodně do přírody. Zkrátka důležité se nepodávat tomu, že nám je něco odepřeno, ale myslet pozitivně. Operace se neboj, zvládneš to. Důležitá je v tom, jak se pak cítíš, hlavně psychika.. Já jsem dnes 6.den po operaci, včera bylo krásně, tak jsem se trošku prošla venku. Ale jen kolem bloku. Dnes břicho cítím, ale prý to je normální pooperační stav. Přítel mi vezl dnes na gyndu s papírama z nemocnice, tak jsem se na to ptala. Zarazilo mi jen to, že z lékařské zprávy pan doktor vyčetl, že mi dělali LAVH a navíc brali oba vejcovody, což jsem vůbec netušila (asi prý byly špatné). Latinské názvy mi nic neříkají, ale mohli mi to alespoň říct (měli mi brát jen dělohu). Ale jak říkám, zdraví na prvním místě, asi se jim tam něco nelíbilo
anonym
| 27. 9. 2012 08:26
Leničko, je mi to líto a myslím na tebe. Já vím, že to zní jako klišé ale opravdu musíš myslet na sebe. Miminko bude adoptované a uvidíš, že budeš tak šťastná jako kdyby bylo tvoje moc na tebe myslím, drž se.
Jinak holky včera jsem byla na kontrole a všechno v pořádku , tak jdu v pondělí do práce ( radikální operace 20.7. ). Už se docela těším jenom ta rána budou krušná - vstávání.... Jsem moc ráda, že je všechno o.k. a hlavně, že se cítím dobře
anonym
| 27. 9. 2012 08:42
TO July: ahoj July,tak to ti moc gratuluju a přeju hodně štěstíčka a zdravíčka. V práci bud na sebe moc opatrná.No a já ještě pořád nemám výsledky,jsem z toho už nervozní,taky bych byla raději v práci,ale doktor mi říkal,že si to nevezme na triko,tak sedím doma.
anonym
| 27. 9. 2012 09:08
TO Martina: Ahoj Martinko, děkuji za gratulaci. Neboj v práci budu opatrná ( sedím v kanceláři, tak pokud nespadnu ze židle...). Budu ti držet všechny palečky aby výsledky dopadly výborně .
anonym
| 27. 9. 2012 15:21
TO Martina: Marti doktor má pravdu, určitě mu důvěřuješ a kdyby to nebylo nutné, nenechával by tě doma. Musíš se šetřit, aby jsi byla na operaci fit
anonym
| 27. 9. 2012 15:20
TO July: July to je skvělá zpráva, uvidíš, že to zvládneš...akorát to vstávání a únava asi ze začátku budou...ale ty se s tím popereš....však jsme zvládly daleko víc
anonym
| 26. 9. 2012 19:56
Ahoj holky. Dnes jsem byla v Thomayerově nemocnici v Praze a tam mi doktorka buhužel potvrdila že u mě není jiné řešení než hysterektomie. srpnu mi bylo 30 a děti nemám. Dokonce to okomentovala tak, že už to není ani v hodině 12 ale už po. Takže mě to čeká a nemine .
anonym
| 26. 9. 2012 20:04
TO Lenka S: ahoj Leničko,to mě moc mrzí,ale zdraví máš jenom jedno a uvidíš,že adopce Vám dopadne dobře co nejdřív a budete se těšit z miminka.
anonym
| 27. 9. 2012 15:19
TO Lenka S: to je mi Leni moc líto, ale holky mají pravdu, pokud je to nutné, nezbývá než se s tím smířit. Já vím, že se mi to píše, ale opravdu mysli hlavně na sebe....dáš se dohromady a někde na trebe čeká krásné voňavé děťátko...a to ti z celého srdce přeju
anonym
| 27. 9. 2012 16:14
TO Lenka S: promiň...teď jsem teprve dočetla, že jsi byla na konzultaci v Thomayerově nemocnici.
anonym
| 25. 9. 2012 22:53
Natule kéž bys měla pravdu,děkuju

Květko tak to je dobře,ale ty jsi psala,že je to nádor a ne cysta,a já nevím mně snad markry nebrali ani před operací,nebo,že by mi to neřekli,nevím?

Hlavně at už to máš za sebou a uleví se Ti,a jak jsi se dostala do Pardubic?

Marti ahoooooooooooojjjjjjjjjj
anonym
| 26. 9. 2012 10:36
TO chany: ahojky přeji ti at ti vše dobře dpadne, do pardubic jsem se dostala tak že tam bydlím už jsem dál nemohla bolestí vydržet, a je to těžké jeden říká že podle markrů onkologickejch je to nádor a podle ultrazvuku a mr zas cista 2komorová naplněná tekutinou.
anonym
| 27. 9. 2012 17:39
TO chany: ahoj tak jak js dopada u dr, testy na štítnou žlazu trvaj 10 dnů, aspon u nás, tobě nikdy onologický markry nenabrali ? mě se za měsíc hodně narostli takže to prý vypadá na nádor na vaječníků jak tam něco je nevím proč to nevzali vše s dělohou.
anonym
| 25. 9. 2012 14:11
Ahoj holky,

jsem dost vytížená hlídáním 3letého vnuka,který mi dává co proto.Zítra mě čeká kontrola po půl roce ,no tak to na mě nějak dolehlo,,,,,,,,,,,,,,,,,,musí to být dobré.......nemám ráda to čekání na výsledky

Všechny mc zdravím
anonym
| 25. 9. 2012 14:56
TO chany:ahoj hani tak 23.10 nastupuju do nemocnoce na operaci vemou mě zbytky vaječníků uzliny a větší části neurofibromu
anonym
| 25. 9. 2012 17:43
TO květa: to už je za měsíc...konečně snad budeš mít klid...a kde tě budou operovat?

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
2112Hana
16. 7. 2025 18:43
14683
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
Alka...
16. 7. 2025 20:08