Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Hysterektomie

Diskuze

anonym
| 30. 9. 2012 13:05
Natule, ty máš to samý, co já...jsem pomalu 8 týden po operaci, od doktora mám *** povolený a nic.Manžel je trpělivý, ale mě to trápí.Mám strach úplně z toho samýho, že začnu krvácet a budu muset do nemocnice. Zatím se jen mazlíme, ale jinak nic.Říkala jsem to psycholožce, povídala, že ten strach je úplně normální a že to proberem příště, že to chce čas..bála jsem se to sem napsat a teď vidím, že v tom strachu nejsem sama..
anonym
| 30. 9. 2012 13:17
TO růžička: nemusíš se bát psát to, co cítíš...jsme tady pod nickem. Mně to doktor povolil hned po 6tinedělí, ale mám prostě blok v hlavě a samotný styk zatím odmítám...tím nechci říct, že se manželovi nevěnuji, ale to na co se těšil, že se nebudeme muset bát otěhotnění a tím víc si to užívat, zatím nenastalo...snad to v brzké době překonám.
anonym
| 30. 9. 2012 16:25
TO Natule: ahoj taky mám problém se ***em ato už jsem 8 měsíc od operace nic mě to neříká a když něco jednou za čas je musím se k tomu nutit a překonat se.
anonym
| 1. 10. 2012 15:18
TO květa: já jsem se k tomu ještě nepřinutila a nevím, kdy to bude...manža je sice chápající, ale ale...
anonym
| 1. 10. 2012 16:02
TO Natule: muj přitel je chapajicí kor po tom čím vším jsem prošla ted nemyslím jen operaci ale i to znasilnění od bývalího manžela a nasedný přerušení ze zdravotních důvodů než dali dohromady vechny papíry byl tady 17 týden, je to už skoro 2 roky ale pořád to moc bolí podle pitevní zprávy co mě dali to byla holčička a to máme 2 kluky . pak ty hysterektokiie a ted jdu s zbytky vaječníků a uzliny už aby bylo 23.10. snad vemou i ten nádor v malí pánv
anonym
| 1. 10. 2012 16:27
TO květa: máš toho za sebou opravdu hodně a já ti z celého srdce přeji, aby tento zdravotní problém byl poslední a ty sis mohla oddechnout a užívat života. Já mám taky 2 velké kluky a na stará kolena se nám povedla holčička...bude jí 10 let.
anonym
| 29. 9. 2012 21:43
Lenko vůbec si tohle nepřipouštěj,vyžen to z hlavy.Všechno bude dobré,možná má Tvůj muž větší strach než Ty,víš ,že chlap,ne tedy asi každý,ale můj určitě nedává strach najevo navenek.
anonym
| 30. 9. 2012 09:42
Hezkou neděli přeju,
tak já dnes odpoledne nastupuju na předoperační vyšetření.Večer dostanu vypít nějakou tekutinu a zítra ráno mě čeká CT.
Padla tu otázka,čeho se nejvíc bojím před operací....Já toho,jak to manžel zvládne s naší 8.měsíční holčičkou doma sám.Taky mám zatím pocit,že nás tahle nemoc semkla víc dohromady.
Snad se už dozvím termín operace,to čekání je šílený.
anonym
| 30. 9. 2012 11:43
TO SuzaG: budu na tebe myslet, máš pravdu to čekání je snad horší, než samotná operace, ale zvládly jsme to tady všechny a ty to zvládneš také
anonym
| 30. 9. 2012 16:42
TO SuzaG:Ahojky,držím palečky,aby jsi ten termín měla co nejdříve.Oni chlapi jsou šikovní,když chtějí,ten můj to zvládnul i se dvěma pubertákama a jednou malou slečnou.A to jezdí MKD.Kluci jsou už velcí takže to společnýma silama zvládli hned 4x.Poprvé jsem byla v nemocnici v listopadu 14 dnů,pak týden doma a dalších 7dnů.No a v únoru 8 dnů a v červnu to bylo znova 8 dnů.Máš pravdu nás ty problémy taky ještě víc semkly a držíme při sobě.
anonym
| 29. 9. 2012 19:39
Leni, tyhle myšlenky, co máš ty,jsem já měla taky, ale až po operaci a taky jsem k nim neměla důvod, paradoxně to, co jsme si prožili, nás ještě víc sblížilo a ukázalo mně, že se na svýho muže můžu spolehnout, protože se o celou domácnost, děti a vše kolem staral několik týdnů a ještě mně dodával sílu.Neboj se,tyhle myšlenky jsou nepříjemný, ale úplně normální.
anonym
| 29. 9. 2012 19:50
TO růžička: Moc Ti děkuji za uklidnění . Už toho máme strašně noc za sebou a je pravda že kdyby jsme se chtěli navzájem opustit tak už jsme to udělali.
anonym
| 30. 9. 2012 16:33
TO Lenka S: ahoj Leni,strach je normální,já měla spíš hrůzu z toho,že se neprobudím.To že by mě manžel opustil mě nenapadlo ani ve snu,musím říct,že nás všechny ty strasti spíš ještě víc stmelily.Uvidíš,že všechno dobře dopadne.
anonym
| 29. 9. 2012 17:08
Natule tak alespon něco máme tedy rychlejší,když jinak to v té Praze stojí za houby.Natulo přibrala jsi po hysterektomii???????????
anonym
| 30. 9. 2012 11:42
TO chany: ahojky, nepřibrala, ale já se dietně stravuji už asi 5 let....vždy na Vánoce a pak na dovolené si popustím uzdu, přiberu a zase to shazuju. Už léta si počítám kj a jakmile se ručička vychýlí víc, než by měla...hned se hodně omezuju. Nic méně jsem plnoštíhlá a tak to už zůstane, ale nechci být obézní a že to máme v rodině.
Ten příběh je tedy síla, ale platí, že boží mlýny melou pomalu, ale jistě.
anonym
| 29. 9. 2012 17:08
Holky mám na Vás jednu otázku. Čeho jste se ale opravdu nejvíce bály před operací. Nemyslím tím rakovinu ale myslím vztah s manželem nebo přítelem. Já se totiž začla bát paradoxně toho čeho se vůbec obávat nemusím. Osobně mám strach že mě manžel opustí. Vím že je to kravina a jsem si jista že to neudělá ale nevím proč je to to jediné čeho se opravdu bojim. Napadlo to taky některou z Vás nebo mi pracují nervy?
anonym
| 29. 9. 2012 19:48
TO Lenka S: Leni můžu Ti upřímně napsat,že poté co na mě vypálili,že je to rakovina,jsem si řekla jen,že musím přežít kvůli své dceři,ted jí bylo 17let ,dvě děti už jsou dospělé a jediné,čeho jsem se bála byly metastázy a celkově pobyt v nemocnici,tohle mě skutečně nenapadlo vůbec a i kdyby to udělat chtěl,byla jsem v takovém psych.rozpoložení,že by mi to bylo jedno,a pokud kdokoliv opustí kohokoliv v nemoci,není to pro mě nikdo ,prostě nula,ubožák,kterému se to vrátí.Takže tohle vůbec neřeš,hlavně to partnerovi neříkej,pokud Tě má opravdu rád a určitě má ,ani ho tohle nenapadá.Vůbec se s tím netrap a vypust to z hlavy.Napíšu Ti příběh mé známé,přišla o prso a během chemoterapie se její drahý manžel zamiloval a opustil ji,jeho 4 děti se ho uplně zřekly.Rozvedli se.Ona se ale na onkologii seznámila s rozvedeným pánem a tak se vzájemně začali podporovat.Oba jsou v pořádku a v létě se vzali.A je mu zcela jedno,že nemá prso,chtěla jít na plastiku,zatím to nejde a on to nechce,ted budou vdávat její nejstarší dceru a k oltáři ji povede on a ne vlastní otec.Děti si ho nesmírně váží a on je má rád.A její muž?Mladá kočička mu dala kopačky a on se začal doprošovat ale pozdě a tak zůstal v58 uplně sám.....................co dodat ,co chtěl to má...............a Ty měj jedinou starost at už jsi po operaci a fit a tohle vypust z hlavy,jo???????????????mudrcko
anonym
| 30. 9. 2012 11:38
TO Lenka S: já se přiznám, že jsem před operací řešila jenom sama sebe...vztah s manželem vůbec...nějak mi to bylo úplně fuk. Bála jsem se hlavně narkozy a potom konečné diagnozy, ač jsem starší, tak mám skoro 10ti letou dceru a představa, že by tu zůstala beze mne, to je to, co mě ničilo nejvíc. Můj muž se během mojí nemoci o všechno vzorně staral, ale občas to nezvládal /spíš psychicky/...chlapi to mají trošku jinak, než ženy.
Já mám teď problém, co se týká ***u, protože, i když jsem 3 měsíce po operaci, tak klasický styk pořád odmítám...to se manželovi samozřejmě nelíbí, ale nevím, jak s tím blokem naložit...bojím se, že začnu krvácet, že budu mít bolesti apod. Takže tak u mne.
anonym
| 29. 9. 2012 12:31
Růžičko,také jsem musela před lety dát pryč mimi,protože jsem musela na operaci žlučníku,bylo to pro mě hrozné a vlastně jsem si tenkrát řekla,že budu mít třetí dítě i kdybych ho měla adoptovat,tak jsem si ho nakonec v 39 pořídila.To chce vše čas,máš pravdu čekání na výsledky je hrůza,čekám do 12.a vzhledem k tomu,že jsem měla rakovinu je to o to těžší,držím palečky
anonym
| 28. 9. 2012 21:19
Moc Vás zdravím, pár dní jsem tu nebyla. Květo, moc Ti přeju, aby se Ti ulevilo. Leni, moc na Tebe myslím, ať vše zvládneš! Marti, to čekání na výsledky je dlouhé, viď? Přeju Ti, ať máš jen dobré zprávy! Já jdu na kontrolu v pondělí, klepu se vždycky jak ratlík. Doufám, že ta cysta, bude pryč. Jinak psychika střídavě oblačno, u psycholožky jsem si pěkně pobrečela. Začíná to na mě dolíhat. Vždycky nějaký podnět a už to jede...spoustu věcí jsme si pro to maličké nechávali, že to ještě využijem...ani jsem nevěděla, že to bude tak těžké..bolí to
anonym
| 28. 9. 2012 18:12
Ahoj holky,

na markry bych tak uplně nesázela,někdy je to zánětlivé,někdy ne,vím,že na mě rovnou vypálii rakovina a markry asi podstatné nebyly,takže z markrů bych neusuzovala katastrofu,až z hystologie je jasné teprve vše,neboj Květuš ,jasně vidíš ,že markry měla Marti vysoké a žádnou rakovinu neměla.Hlavně at už to máž za sebou...............držím palce nám všem tady
anonym
| 27. 9. 2012 23:02
No tak koukám tady je dnes přímo hukot

Leničko neboj ,to zvládneš a nic horšího to nebude,na mě hned dr.vypálila rakovina děložního čípku a jenjsem lapla po dechu a na operaci jsem čekala 3měsíce,přestože mi dr po zjištění řekl,že by mě rád viděl příští týden na předoperačním kolečku,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,takže dnes se vše říká na rovinu

Květo není pravda krev na štítnou žlázu je hotová za2dny,záleží na dr,jak rychle to chce

Světýlko,máš to jedno já jsem to podepsala,přiznám se,že ani nečetla,protože jsem věděla,že půjde vše ven a byla jsem v háji zeleném,se mnou nediskutval nikdo o ničem a nebýt mého zlatého brášky na telefonu,nevím,nevím,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

No a tady píše kdosi o nafouklém bříšku,to mám i rok a 5 měsíců po operaci,včera mi dr říkala ,že jak je to šité atd,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,no prostě žádná štíhlá baba už nebudu,ale jde mi o to ,abych byla fit,,,,,,,alespon přiměřeně,tak já mizím do postele,jsem urvaná jako velbloud v poušti Hanča
anonym
| 28. 9. 2012 11:02
TO chany: ahojky hančo tak to máte rychle výsledky u nás to vozí do pardubic . u nas uděaj jen ko a takoví,
holky nabírali vám někomu před operací onkologický márkry, jé to tak vážné pokud jsou vysoké?
anonym
| 28. 9. 2012 14:47
TO květa: ahoj Květko,mě brali onkomarkry Ca125,před hysterektomii,protože jsem měla pořád zvětšené vaječníky a na nich cysty.Měla jsem tehdy markry zvýšené a doktor mi říkal,že to může být pokud na vaječnících jsou právě cysty.Normál je do 30 já tehdy měla 58.
anonym
| 28. 9. 2012 14:51
TO Martina: ahojky já mám Ca125 a mam 196 a CRP 150 serimentaci 90/160 a markry HE ještě čekám proto nevědí co to je
anonym
| 28. 9. 2012 15:48
TO květa: tak to máš hodně,to ti neporadím,ale taky mi dr říkal,že na sonu jde poznat jestli se jedná o cystu a nebo něco jiného,prý to má jinou strukturu,ale nejsem doktor,jen píšu to co mi bylo řečeno.Hlavně,aby ti pomohli.Jinak já výsledky pořád nemám,tak snad v pondělí.
anonym
| 28. 9. 2012 16:00
TO Martina: ono u mě na sonu je to špatně poznat ten praví vaječník zakrývá ten veliký tumor co vyplnuje 3/4 malí panve ten stad alespon zmenší ještě je otazka jaké budou ty HE markry budu ti držet palce at to máš v pořádku a konečně ti daj naký termín operace taky . já ještě nepřibrala ani deko zas jsem to zhubla mám 162cm a 48kg.
anonym
| 29. 9. 2012 16:49
TO chany: u nás to taky trvá 7 - 10 dní, protože to posílají do Ústí nad Labem...myslím tu krev na štítnou žlázu.
anonym
| 27. 9. 2012 22:56
Leni, operaci zbytečně neodkládej, pokud na tom doktoři trvají. Koukej na své zdraví!

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
Slavka2
17. 7. 2025 07:04
14686
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
Alka...
16. 7. 2025 20:08