Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Hysterektomie

Diskuze

anonym
| 24. 9. 2012 15:37
Zdravím všechny dámy v diskusi na téma "Hysterektomie". Dnes jsem 5.den po operaci LAVH, dnes 1.den doma z nemocnice. Momentální pocity dobré, břicho pobolívá,ale nic hrozného (břicho mi ostatně bolelo před operací běžně...) Doma jsem si vzala Algifen a stačilo to. Operace proběhla na základě dg.myomatozy dělohy. Doufám, že histolka bude ok, výsledky jsou nejdřív za týden. Z operace jsem měla velký strach,ale musím říci, že po té operaci ze mě všechno spadlo, je to úleva. Chtěla bych tímto povzbudit všechny ženy, které tento nepříjemný zákrok čeká. Nebojte se toho!!! Nemám momentálně žádný pocit, že mi v těle něco chybí (měla jsem odstraněnu dělohu s myomy)a jsem ráda, že jsem se k tomu odhodlala.Nepříjemný je 1.den po operaci,ale na bolest píchli morfin, takže se dá vše zvládnout.Den si poležíte na pooperačním pokoji s hadičkama napojené na motitor. Hodně mi bolela bedra a taky krční páteř, takže pro mě bylo nepříjemné vůbec na pooperačním pokoji nějak ležet, kroutila jsem se tam na posteli jako had, takže se sestry bály, že si vytrhnu hadičky z těla Ale už druhý den jsem byla na pokoji,zacvičila jsem si pod dohledem rehabil.sestry trošku s nohama a zkusila jsem se posadit na posteli a posléze se postavit. Ten první den po operaci mi již vyndali cévku i dren z těla,protože jsem byla sama schopná si dojít na WC a zvládla jsem hygienu.Druhý den jsem se již pomalu šourala kousek po chodbě, takže super. Sice pomalu, ale každý den je to lepší a zvládne se toho víc. Člověk se pak musí skoro hlídat, aby se nezapomněl a nezvedl něco těžkého, aby se šetřil a dodržoval klidový režim. Do 3 dnů se budu hlásit u svého gynekologa a za měsíc mám jít na kontrolu do nemocnice.Zdraví všechny Světla z Plzně (47 let)
anonym
| 24. 9. 2012 12:08
Ahoj holky,tak já už budu po operaci 7 týdnů,do práce návrat řešit nemusím,protože se starám o postiženého syna a do práce nechodím.Včera jsme byli celý den na výletě v ZOO a byla jsem úplně vyřízená.Ještě to není ono.Do toho se mně vrátily úzkostný stavy a po psychický stránce začíná nějak bolet a docházet,že jsem přišla o miminko.Zítra se jdu vypovídat k psycholožce,chodila jsem k ní už dřív.Jinak všem,kteří čekají na výsledky nebo je čeká operace,držím moc palečky.
anonym
| 23. 9. 2012 21:25
V Plzni vědí co dělají a je lepší,když Ti vezmou dělohu,vaječníky,vejcovody ,uzliny Ti nechávají,že?Takže neboj ,to zvládneš ,mně vzali plně vše,nebylo to lehké,pro rakov.děl.čípku,ale je lepšíkdyž Ti berou co Ti berou,opravdu v Plzni bych jim věřila,je tam výborný primář,prostě neboj to dobře dopadne,vidíš já v Praze čekala na operaci takřka 4měsíce a to čekání bylo šílené,všechny moc zdravím,,,,,,,,,,,Hanča
anonym
| 23. 9. 2012 10:10
Ahoj všem statečným holkám,
Chany budu držet pěstičky, neboj to bude o.k. ale nervičky chápu. Myslím na tebe.
Květko, Martino a všichni držte se. Všichni vám držíme palečky a věříme, že všechno dobře dopadne .
Všem moc pozdravů a krásné uzdravování .
anonym
| 23. 9. 2012 10:37
TO July:ahoj děkuji moc už toho na mě je moc nevím jak dál ale musím se držet nemužu tu nechat děti samotný kdo by se o ně postaral, jen doufejme že to už vemou uplně vše co jde a nebude to zhoubný ten nádor na tom zbytku vaječníku snad mě vemou i když jsem nepřibrala všechny moc zdravím a děkuji za podporu. všem krasný den .
anonym
| 24. 9. 2012 09:08
TO July: ahoj July,děkuji za přáničko,momentálně mě skolila chřipajzna,ale už je mi trošku líp.Pořád ještě čekám na výsledky z odběrů a to čekání je nekonečné.Už aby bylo po všem.Ty se taky opatruj a dávej na sebe pozor,hlavně to nepřeháněj s prací.Přeji ti hodně štěstíčka a zdravíčka
anonym
| 24. 9. 2012 10:45
Děkuju za odpovědi,jak už jsem psala,zatím skoro nic nevím.Snad mi ted řeknou něco víc v nemocnici,kam jdu na to předoperační.A nebo mi nezbyde než čekat na to konsilium v Plzni.
Babička nám bude pomáhat až budu v nemocnici,ale taky tu nemůže být pořád.Má v péči 8letou dceru mé sestry,která loni zemřela na leukémii.A druhá babička je na nic,ta nepomůže....
anonym
| 21. 9. 2012 19:59
Ahoj holky. I mě dnes postihla nějaká mixomatoza. Teče mi z očí i nosu. Jen čekám až mě někdo praští za uši a je po mně. Ne dělám si srandu . Sice mi opravdu není moc dobře ale myslím že to přežiju . Já jedu 26.9. do Thomayerovy nemocnice na vstupní prohlídku kde Dr. rozhodne co s tím myomem.
anonym
| 23. 9. 2012 10:44
TO Lenka S.: bacily řádí hrozně...my jsme to měli v rodině minulý a předminulý týden. Všichni prskali mi,mo mne a psa . Ale má být snad ještě babí léto a vysoké teploty, tak určitě bude líp.
anonym
| 21. 9. 2012 18:30
Ahoj holčiny,

Květko tak to jsou radosti,tak když Ti budou brát vaječník ,tak ti snad vezmou i ten nádor,nebo jdeš na laparo?

Martiiiiiiiiiiiiiiiiiiii copak ,nastydlá?

Natule ahoooooj

Holčiny já jdu 26.na gyneklogii,no ,tak jsem ač se snažím být v pohodě,podvědomě nervní,zase to čekání na cytologii,,,,,,,,,,no ale hlídám ted týden prcka 3letého ,tak nebudu mít čas,ale pojede i se mnou,tak to snad líp ustojím,,,,,,,,,,,

jinak ta studená rána ,nic moc,nevím,jsem taková umordovaná,všem pěkný víkend Hanča
anonym
| 23. 9. 2012 10:44
TO chany: určitě dej vědět, jak jsi na gyndě dopadla...bude to ok...uvidíš
anonym
| 23. 9. 2012 10:59
Hezké dopoledne,
v brzké době mě čeká odstranění dělohy,za týden jdu na předoperační vyšetření a pak teprve dostanu termín operace,na kterou pojedu do Plzně. Je mi 31let,mám doma 8měs. holčičku.Chci se zeptat,jak dlouho po operaci se nesmí nosit těžší věci? Maličká už ted váží 8kg. Manžel s ní bude doma po dobu mé hospitalizace,ale pak bude muset do práce.Vůbec nevím,jak to vyřešit.S doktorem jsem zatím moc nemluvila,konsilium mě teprve čeká a tam se prý vše dozvím.Děkuju za odpovědi.Martina
anonym
| 23. 9. 2012 13:12
TO SuzaG: Jak dlouho nenosit těžší věci záleží také na tom jak operaci budou dělat, břišní cestou nebo vaginální. Nejlepší bude se poradit s doktorem. Mně řekla doktorka měsíc po operaci, že to mám zkoušet. Do mírné bolesti můžu všechno.
Můžu se zeptat z jakého důvodu berou v 31 letech dělohu, já jsem si myslela, že hysterektomie se tak brzo téměř nedělá.
anonym
| 23. 9. 2012 17:07
TO Lenka: Já vlastně ani pořádně nevím.Dopadla mi špatně cytologie,tak jsem byla na konizaci,která se nakonec nedělala,ale byl mi z čípku odebrán tumor.Před 3 dny jsem si byla pro výsledky a bylo mi řečeno,že je tam velké nádorové bujení a musí se odstranit celá děloha přes břicho.Víc že se dozvím na tom konsiliu v Plzni.Myslela jsem,že dostanu nějakou zprávu domů a že třeba s ní zajdu ještě k nějakému jinému doktorovi,ale dali mi jen papír,že mám za týden nastoupit na předoperační vyšetření.Byla jsem v šoku,začala jsem hned brečet a skoro na nic jsem se toho doktora nezeptala.To až ted mě napadá tisíc otázek a tak hledám na netu.Je mi taky divné,že mi chtějí rovnou vzít dělohu a nezkusí nějaké jiné řešení,ale nezbývá mi než jim věřit.
anonym
| 23. 9. 2012 17:08
zapoměla jsem zadat nick,takže poslední komentář je ode mne
anonym
| 23. 9. 2012 15:24
TO SuzaG: já jsem po břišní operaci a vzali mi všechno...můj doktor mi řekl, že 6 měsíců po operaci nemám zvedat nic těžkého a držet se do 2 kil. Já když zvednu něco těžšího, tak se bříško hned ozve, proto si dávám velký pozor a snažím se dodržovat...i když občas nákup do auta je asi trošku těžší...a to samé práce na zahradě. Určitě ti tvůj doktor poradí, jak s holčičkou.
anonym
| 23. 9. 2012 21:19
TO SuzaG: moc Ti závidím,že jdeš do Plzně jsou tam super.Ty jdeš laparo?????p celkové hysterektomii já jsem nenosila dost dlouho nic,8kg bych a ni neunesla,není babička,kamarádka??????
anonym
| 21. 9. 2012 14:59
A jak se daří vám ostatním...Cghany, Marti a Květko?
anonym
| 21. 9. 2012 15:16
TO Natule: ahoj Natulko,zrovna jsem chytla nějakou virozu,dnes jsem byla na gynekologii na kontrole a všechno je v pořádku.Nic mě nebolí a ani pomalu nevím,že jsem na nějaké operaci byla.Je to už 10 měsíců po LAVH.Minulý týden jsem byla na odběrech na endokrinologii kvůli tomu nádoru na nadledvině a pořád ještě čekám na výsledky,ale měly by být příští týden a to by mi měli říct kdy bude operace.Nejhorší je to čekání .
anonym
| 21. 9. 2012 15:51
TO Martina: chřipku vyléčíš...super zpráva z gyndy a na výsledky budu držet pěstičky, aby jsi měla brzo termín operace...pak už budeš mít určitě klid.
anonym
| 21. 9. 2012 15:29
TO Natule: ahojky tak pro mě ginekolog neměl dnes dobré zprávu podle krve se onkologický markry vysoký vypadá to že budu muset na opraci zbytku vaječníků hned aniž bych přibrala, a to jsem do toho také chytla ještě angínu.
anonym
| 21. 9. 2012 15:52
TO květa: myslím na tebe a je mi to fakt líto...kéž by se to všechno jednou provždy vyřešilo a ty jsi mohla bez bolesti žít
anonym
| 21. 9. 2012 15:57
TO Natule: jj kež kdyby už toho je moc ten fibrom velikej a ted ještě ten nádor zbytku vaječníku
anonym
| 21. 9. 2012 14:59
Halo July, dlouho jsi tady nebyla...jsi doufám v pořádku?
anonym
| 23. 9. 2012 10:02
TO Natule:
Ahoj Natule, jsem v pořádku. Jsem 9. týden po operaci a jsem pořád na neschopence ve středu jdu na kontrolu a už se asi nechám poslat do práe. Cítím se fajn je fakt, že netahám nic těžkého a znáš to doma člověk něco udělá všechno v klidu žádný spěch,tak se cítím dobře. Ale už mě nebaví být doma a čekat na vycházky pak hurá ven ale vadí mi, že člověk nemůže jít ven kd chce ale kdy může.... no ale to jsou hlouposti. Jinak, když něcompřeženu, tak břicho samozdřejmě cítím . Moc zdravím ahoj

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
2112Hana
16. 7. 2025 18:43
14683
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
Alka...
16. 7. 2025 20:08