Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Hysterektomie

Diskuze

anonym
| 8. 11. 2011 13:48
Kolik dnů po operaci hysterektomie je hospitalizace, pokud je vše v pořádku?
anonym
| 8. 11. 2011 12:36
Jdu na hysterektomii ke konci listopadu. Dělám těžkou manuální práci. Za jak dlouhou dobu půjdu do práce? Myslím, kdy budu moci zvedat břemena celkem v hodnotě 1000 kg denně? Zná někdo odpověď? Předem děkuji K.S.
anonym
| 8. 11. 2011 15:59
TO Anonym: rok bys neměla tahat věci těžší,tj.tak po roce teprve 10až 15kg,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,to co píšeš ,no tak to tedy určitě,hospitalizace ,jak kde ,tak 7až 9dnů po celkové hyst.přes břicho,pokud nejsou komplikace
anonym
| 8. 11. 2011 23:51
TO chany: Díky za odpověď. Jsem zvědavá, co na to tahání věcí řeknou lékaři. Jinou práci sehnat, to bude problém. Rok nikdo místo držet nebude. Jak dlouho se pak marodí? Jsou to alespoň 2-3 měsíce, podle pracovního zaařazení? Jaké máte zkušenosti? Díky za odpověď. K.S.
anonym
| 9. 11. 2011 13:44
TO Anonym: Nemocenská aspoň dle mého lékaře by měla být nejméně 8 týdnů, je pravda, že některé holky jdou do práce dříve, je to individuální, každý se hojí jinak a i práce se liší. Já jdu do práce teď právě po 8 týdnech, a to žádnou těžkou práci nemám. Ale zjistila jsem, že opravdu věděl, co říká, protože už je mi úplně dobře. Vím o tom, že holky, které mají práci těžší jsou na nemocenské i několik měsíců, záleží ... mně řekl doktor, že budu doma tak dlouho, dokud se já nebudu cítit na to, jít do práce, ale některé holky tady psaly, že je lékař hnal už po měsíci, tak asi i toto je individuáální. Jinak ohledně pobytu v nemocnici, já jsem měla laparo a šla jsem domů už 5. den.
Tak všem přeji pěkné hojení a krásný podzim
anonym
| 9. 11. 2011 15:09
TO deborah:
Ahojte všichni, to jsem já, co šla do práce po 2 týdnech. Jsem úplně v pořádku, doma mohu po práci odpočívat. Možná máte takové zázemí a zaměstnavatele, že tuto situaci pochopí, ale mě nic jiného prostě nezbývá....Eva
anonym
| 7. 11. 2011 22:09
TO Chany: jo hlavně, ať mi ty výsledky dopadnou dobře, to je teď to hlavní!!!! A tobě přeju, ať už se z té hormonální bouře konečně vyhrabeš. Jo a co poslední kontrola, vše v pořádku? Nebo tě kontrola teprve čeká někdy v dohledné době?
anonym
| 7. 11. 2011 22:15
TO Jana: Jani kontrolu mám ted v pátek,no tak jsem z toho celá .........štastná,je to první kontrola v nemocnici,tady se objednáš v květnu na září,náhodou onemocníš a dojde na Tebe řada až v listopadu a to ještě není jisté,že se tam vejdu..................no děs,,,,,,,,,,,,,,,,,,,držím Ti moc palce ,ale to bude ok uvidíš,měla jsi velký nález?
anonym
| 7. 11. 2011 22:23
TO Chany: To právě nevím, myslím že cca 2 cm? Ale fakt nevím, původně mi i primář nabízel zác***u operaci, ale to předpokládal nález cca do 1 cm, myslím, že se pak na mag.rezonanci ukázalo, že je to o trochu větší, a pak se nějak dohodli, že i vzhledem k mému věku bych v případě těhotenství dítě nemusela po záchovné operaci donosit, tak mi ušmikli dělohu a uzliny. Ale jaký ten nález byl mi nikdo neřekl, já jsem byla ze všeho tak vyděšená, že mě ani nenapadlo se zeptat, jen mi doktoři říkali, že nepředpokládají další léčbu, tak jim věřím, nebo bych se z toho čekání na výsledky fakt zbláznila
anonym
| 7. 11. 2011 23:04
TO Jana: Jani to bude dobré uvidíš,vím,že to čekání je hrozné,ale ber to tak,že to prostě musí být dobré,no a tobě dělali i magn.rezonanci?Tak tady dělají pouze cytologii,biopsii a ultrazvuk,ale ten je opravdu hnusný a trvá dlouho,zavádějí ho do vnitř ,pak i do konečníku a Ty koukáš na brazovku a posloucháš,jak tam máš rakovinné bunky ,na psychiku balada,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,Tak dobrou,tak Ti držím palce a Ty mně
anonym
| 8. 11. 2011 07:57
TO Chany: ten ultrazvuk mi dělali u Apolináře taky, když jsem tam byla na konzultaci a rozhodovala se, kde se nechám operovat, jestli tam nebo v NJ. V NJ mi ten ultrazvuk nedělali a poslali mě rovnou na mag.rezonanci, je to prý v současné době velmi přesná zobrazovací metoda, ale to jsem se dočetla na netu....tak nevím, co je z toho přesnější....ale co do pocitu, tak rezonance je v poho, jen ležíš v tunelu a do sluchátek ti hraje hudba. Ten ultrazvuk byl fakt hnus, to souhlasím. Držím palce, ať ti to v pátek dobře dopadne!
anonym
| 8. 11. 2011 15:55
TO Jana: Jani,máš pravdu ,já už tam v břiše nic nemám ,nemám slepák,žlučník,dělohu,vaječníky,,,,,,,,,a vše ženské,,,,,,,,,tak to snad musí být dobré,,,,,,,,,,,,,,,jestli chceš písni na meil hanyjanurova@seznam.cz
anonym
| 10. 11. 2011 10:14
TO Jana: Jani tak jak dopadly výsledky?
anonym
| 6. 11. 2011 23:26
to Chany: Jsem z Moravy, byla jsem v Novém Jičíně. Apolináře jako špičkové pracoviště se špičkovými odborníky mi sice velmi doporučovala jedna moje známá gynekoložka z Chebu, hlavně Dr. Cibulu. Objednala jsem se tam teda na konzultaci přímo k Cibulovi, ale zrovna tam v ten den nakonec nebyl, mluvila jsem s nějakým jiným doktorem, už ani nevím jméno a ani to tam na mě neudělalo nějaký extra dobrý dojem, nakonec jsem dala na intuici a šla do NJ.Jak jsem si dopředu zjistila, pan primář Bartoš z NJ je na tuhle problematiku taky velká kapacita, gyn-onkologické pracoviště prý mají taky špičkově vybavené, operoval mě přímo přimář, tak snad jsem udělala dobře a navíc NJ nemám daleko na dojíždění. Na péči a přístup personálu v nemocnici si nemůžu absolutně stěžovat a navíc se mi podařilo si zajistit nadstandard, tak se to dalo přežít. Je mi 40 let.
anonym
| 7. 11. 2011 15:08
TO Jana: Jani udělala jsi dobře,já bych Apolináře nikomu nedoporučila ani náhodou,jsem z lékařské rodiny a já trouba,šla jako pacient x,děs,ani jsem nevěděla ,kdo mě bude operovat,o personálu ani psát nechci,zlaté cizinky co tam byly,já po tomhle pobytu a operaci bych státním lékařům nepřidala ani korunu,takže jsi dobře udělala ,že jsi dala na intuici,já bohužel nedala,,,,,,,,,,,,,,,
anonym
| 7. 11. 2011 15:34
TO chany: No tak jak to tak čtu, ještě že jsem zvolila ten NJ! Velmi bych chtěla poděkovat hlavně všem sestřičkám, byly opravdu zlaté!!! Doktoři také v poho, všechno věcně a srozumitelně vysvětlili, na JIP se za mnou doktor z operace byl podívat 2x, ještě ten den po operaci mi říct, jak to dopadlo a druhý den zase se přeptat, jak se mi daří. Prostředí v nemocnici sice nic moc (státní nemocnice), ale přístup se mi zdál profesionální a lidský. Ale byl to můj první delší pobyt v nemocnici, tak zase nemám až tak s čím srovnávat.
anonym
| 7. 11. 2011 20:08
TO Jana: taky jsem byla v N.Jičíně, taky prim Bartoš provedl operaci , personál na úrovni, přístup profes., perfektní strava i když po 5 denní JIP jsem moc hlad neměla. Akorát Jani nevím zda to byl u tebe karc. nebo ne. Já jsem oestrogel hodila do koše. Je to dost svinstvo a ani doktor mi to nedovolil. Návaly mám stále už rok a 9 měsíců. Kontroly co 3 až 4 měsíce. pa
anonym
| 7. 11. 2011 20:26
TO rozalin: Rozalindo zkoušela jsem vynechat Oestrogel,sama od sebe,no co se dělo se mnou hrůza,kdyby jen návaly pohoda,závratě,bolest hlavy nonstopová,a nespaní,tak nevím co já budu dělat.Ještě jsem se ptala na ten Oestrogel,jak strašné je to či ne,prý nejmenší zlo ze všech horm.,tak nevím................................štve mě to,že to neustojímRozali klik Ti je ,mně 55,ale poslední dítě jsem měla v 39
anonym
| 7. 11. 2011 21:36
TO rozalin: Ano, adenokarc. Jak ti dopadla histolka a jak často chodíš na kontroly? Já byla na JIP jen v den operace a druhý den ráno už mě převezli na gyn.oddělení. Mě nechali vaječníky, takže hormonálně jsem OK, aspoň že to....
anonym
| 7. 11. 2011 21:39
TO rozalin: Přehlédla jsem, že jsi psala kontroly co 3-4 měs. Jak dlouho na ty kontroly budeš chodit? Můžu se zeptat, odkud jsi?
anonym
| 9. 11. 2011 18:02
TO Jana: kontroly jsou co 3 měs. Už to je rok a půl , tak to natáhli na 4 měs. Jsem z Karviné. Myslím si, že příští rok už to bude, jestli budu dobrá co půl roku a pak co rok a to už zůstane.
anonym
| 7. 11. 2011 20:22
TO Jana: Jani tak to tedy u mě nehrozilo,aby se na mě byl podívat dr.co mě operoval,nebyla jsem VIP
anonym
| 7. 11. 2011 21:37
TO Chany: Já jsem nebyla žádná VIP, v NJ je to asi zaběhnutý postup, nebo nevím.
anonym
| 7. 11. 2011 21:46
TO Jana: Jani já vím,že všude jinde mimo Prahu je to daleko lepší.No hlavně at je to dobré.Tobě nechali vaječníky,tak to bud štastná,nebudeš zažívat tu hormonální revoluci jako já
anonym
| 6. 11. 2011 09:10
Zdravím všechny, objevila jsem tuto diskuzi, tak mám taky pár dotazů: 24.10. mi dělali radikální abdominální hysterektomii, diagnoza rak.děložního čípku. Brali mi dělohu, ty tkáně kolem a uzliny, vaječníky ponechány. Jsem 13 den po operaci, pokud nic nedělám a ležím, tak se cítím docela dobře, ale když trochu chodím, nebo si jdu třeba nachystat nějaké jídlo, tak mě pobolívá v pravém třísle a na pravé straně břicha, v místě, kde přibližně končí jizva mě uvnitř břicha bolestivě píchá. Nevím, jestli je to tím, že jsem pravák a tím je ta pravá strana více namáhna? Levá strana břicha je v pohodě. Máte někdo podobnou zkušenost?
anonym
| 6. 11. 2011 12:42
TO Jana: Ahoj Jani, 13. den po operaci je moc krátká doba na to, abys byla úplně v pohodě a nic tě nebolelo. Já jsem byla takhle "hotová" po sebemenší námaze asi měsíc, takže vše chce svůj čas, věř mi, nyní jsem 7 týdnů po operaci a už dělám prakticky všechno, ovšem nezvedám těžké věci, ani koš s prádlem, na to se musí dávat pozor aspoň 6 měsíců. Ale i po těch 7 týdnech jsem z každé námahy mnohem unavenější než kdysi, je to pro mně o to horší, že jsem hrozně aktivní, vůbec jsem neuměla odpočívat, po hystero jsem se to musela naučit a jde to jak už jsem tady někde psala, takové pobolívání, výtoky apod. jsou po operaci až 6 týdnů normální, při větších bolestech bych určitě neváhala zajít k lékaři, však stejně určitě chodíš na kontroly. Tak moc držím palce, ať se krásně hojíš, i vy všechny ostatní, papa
anonym
| 6. 11. 2011 16:24
TO Jana: Jani, já jsem byla 26.10. Brali uplně vše. Ta pravá strana mě bolí také i ta jizva. Je to brzy po operaci. Musíme ještě vydržet. Dana
anonym
| 6. 11. 2011 17:29
TO **Dana: tak to jsme na tom asi hodně podobně Můžu se zeptat, z jakého důvodu tě operovali a kde jsi byla na operaci? Mě ta jizva nějak zvlášť ani nebolí, spíš to pravé tříslo, když chodím nebo si chci sednout, připadá mi, jako bych tam měla uvnitř i nějaký otok nebo co..a pak to píchání uvnitř břicha...No ale zase na druhou stranu, co bych chtěla, tak krátký čas po tak náročné operaci. Můžu být ráda, že v klidu mě nic nebolí, můžu se osprchovat, vyfénovat vlasy, jít na úplně kratičkou procházku ven na vzduch a konečně už můžu i spát na boku, aspoň prozatím nějaké úspěchy Máš pravdu, musíme vydržet a ono se to postupně všechno vrátí do normálu
anonym
| 11. 11. 2011 21:38
TO Jana: Jani, moc se omlouvám, ale teď jsem neměla čas být na netu. Dneska jsem 15 dní po operaci. Již mě nic nebolí, jenom jsem unavená, hlavně když moc dělám. Jsem sice doma, ale to víš hospodářství. Operovali mě v Šumperku. Tam to je velmi příjemné prostředí a hodný personál. Na operaci jsem šla z důvodu velké dělohy plné myomů, endiometrii a vaječníků s cystami. Tudíž mi vzali vše a já se cítím velmi dobře. Dá se říci, že mi nic nechybí. Nemám žádné špatné pocity. Spíše se cítím lépe než dříve. Měla jsem totiž velké bolesti. Po vytažení stehů (celkem jich bylo 17) mě přešlo i to táhnutí v podbřišku a jen mě občas píchá na pravé straně a tam jsem měla pytlík pro odvod krve z dutiny břišní..
Ale musíme být plné optimismu, proto sama to určitě tak cítíš, že je ten ode dne lepší. Drž se a zase se někdy ozveme.
ahoj Dana

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
rozvita.ruze
15. 6. 2025 11:20
14506
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
..Hanka