Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Hysterektomie

Diskuze

anonym
| 5. 11. 2011 15:22
Ahoj děvčata, tak už to mám za sebou.Přežila jsem narkozu, včetně všeho ostatního. Operovali mě 26.10. Měla jsem řez přes břicho, na operačním sále jsem byla 3,5 hod.a sebrali mi úplně všechno. Bylo to špatné, ale vše jsme zvládli. Po operaci vše ok, byla jsem pod injekcemi proti bolesti, tím se vše urovnalo. Co se týče střev a močáku plus pálení v pochvě, to se vše ještě upraví. Také mi teče jeden steh ,tak poctivě čistím a už se pomalu začíná stahovat.Stehy mi začnou vytahovat až 11 den a to jen půlku a za 4 dny potom zbytek.Domů jsem z rodinných důvodů šla už 7 den. Dneska jsem 10 den po operaci nic moc mě nebolí, ale jsem hrozně unavená.Úplně stačí, když si jdu udělat čaj.To mě odrovná na dvě hodiny spolehlivě.Jinak jsem chtěla vzkázat všem ženám, které tato operace čeká, nebojte se, nechá se to přežít záleží jen na Vás jak se k tomu postavíte.Přeji všem brzké uzdravení a hodně životního optimismu.
juannita
| 1. 11. 2011 16:44
Zdravím vás všchny, děvčata, jsem ráda, že jsem objevila tuto diskuzi. Dnes jsem 20. den po abdominální hysterektomii, brali mi pouze dělohu. BOhužel se vyskytla komplikace a 2. den jsem dostala plicní embolii se zástavou srdce a bezvědomím, díky pohotovosti sestřiček jsem se z druhého břehu vrátila. Pustili mě po 11 dnech s podmínkou, že jsem si do břicha píchala Fraxiparin a beru 1,5 Warfarinu - na ředění krve. Chci se zeptat, jestli je běžná bolest v podbřišku, dost silná a nepříjemná téměř neustále, podobná jak podrážděný slepák, ale po levé straně.... Asi ano, jak to tu pročítám, nevím, jestli mám raději jít na gyndu, běhám kvůli té krvi i tak po doktorech... Je mi 43 let. Jana Petra
anonym
| 2. 11. 2011 12:07
TO juannita@seznam.cz:

Ahoj,tak to je dobře,že to takhle dobře dopadlo,já jsem po celkové hyster.a také mě bolelo břicho přesně jak popisuješ,ale nevvím proč ,když já tam měla prázdno,injekce na ředění krve jsem si píchala 6 týdnů,píchali mi je i v nemocnici.Jani já bych si došla raději na gyndu,ale nic to nebude,uvidíš.A ty jsi měla nějaké problémy se srážlivostí krve?Držím palečky at je líp,kde jsi byla ,někde mim Prahu?Hanča
anonym
| 2. 11. 2011 12:09
TO juannita@seznam.cz:
ahoj, když už lítáš po doktorech, tak bych asi na tu gyndu taky skákla. Je to všechno indivindi, někoho bolí více, někoho méně, taky je každý jinak citlivý, ale aspoň můj doktor říkal, že všechny případné bolesti, výtoky, krvácení apod. se můžou objevovat těch 6 týdnů, ale vše by mělo být mírné. Jinak přeju brzké uzdravení, ty sis to teda pěkně vybrala s těma komplikacema :-\ přeji všem úspěšné hojení
juannita
| 2. 11. 2011 16:23
TO deborah: & Channy - Děkuju, problémy jsem měla, ale ne nijak závažné, je tedy fakt, že první porod byl kleštěmi a při druhém jsem 6 hodin krvácela a ležela proto na porodním sále... ale pak se to - zdálo se - srovnalo. :-\ Nevím, proč k té embolizaci došlo, občas se to holt stane, akorát bylo všem divné, že v poměrně nízkém věku a navíc hubené ženské...zkrátka se to prostě někdo přihodí, no, jen si člověk ani nemyslí, že by se to stalo zrovna jemu, i když se o tom učí atd. - Byla jsem v nemocnici u nás v Č. Budějovicích. Na gyndu si zajdu, jistota je jistota, ani neplaším, jen chci mít klid, po tom všem. Taky přeju všem dobré hojení a pohodu na těle i na duši. Jsem moc ráda, že jsem tuto diskuzi objevila...
anonym
| 31. 10. 2011 17:46
Ahoj Martino,

moc Ti držím palce,já jsem 6měsíců po cekové hyster.,rakvina děl.čípku přes břicho,někdy se dost utahám a fakt nemůžu a jizva pálí ,jako blázen.A ted mě čeká kontrola,takže mám strach a to velký................asi jako každá.......holky,moc držím všem palce a šetřete se
anonym
| 31. 10. 2011 06:52
Ahoj všechny,tak dneska nastupuju do nemocnice a zítra mě budou operovat.Nervy už pracují tak mi prosím držte palce.M.
juannita
| 1. 11. 2011 16:58
TO Mara: Drží, Martino, všecky čtyři palce!!!
juannita
| 1. 11. 2011 18:53
TO Martina - ježkovy oči, omlouvám se za překlepy, v posteli se mi moc dobře nepíše
anonym
| 30. 10. 2011 08:07
Ahoj všechny holky "po" i čekatelky i mně pomohla takhle diskuze, četla jsem si ji už před operací, která byla před 6 týdny - LAHV děloha. K napsání příspěvku mně "donutil" příspěveko o 2 týdnech volna po operaci. Každá jsme jiná, každá jsme měla trošku jiné problémy před operací a také pooperační průběh. Ale spousta věcí je tam podobných. Já měla to štěstí, že jsem šla na operaci "pouze" z důvodů nesnesitelně silné menstruace a myomu. Takže jsem se na operaci, kterou jsem samozřejmě pár měsíců zvažovala, vyloženě těšila.
Podotýkám, že můj pooperační průběh je zcela standardní, skoro 5 týdnů jsem trošku krvácela a špinila, měla jsem trošku komplikace s bolestí u močení, břicho samozřejmě bolí, když to přeženu s námahou, ale jinak nic mimořádného.
V pátek jsem měla 6 týdnů od operace, jsem stále na nemocenské a nedovedu si představit, že bych šla do práce. Paradoxně mi totiž dělá největší problémy sezení fakt, u PC vydržím tak 15 minut, všechno mně tam dole v podbřišku tlačí. Při minulé kontrole mi lékař řekl, že i když jsem přišla "jen" o dělohu, je to veliký zákrok a tomu odpovídá doby, kdy se dává organismus dohromady a spousta žen to podceňuje, zvláště po LAHV, protože nemáš žádnou jizvu na břichu, která se hojí dlouho. Takže já teď doma už uklízím, vařím, mám vycházky, takže sháním vánoční dárečky :-\ , ale do práce se ještě aspoň 14 dnů nechystám. Holky, užijte si klidu a rekonvalescence, důchodu daleko je mi 41 let. Mějte krásné dny.
anonym
| 26. 10. 2011 09:36
Zdravím všechny po LAVH. Jsem 6 den po operaci, včera mě propustili. Cítím se dobře a těším se na 2 týdny doma, pak bych chtěla jít do práce.
anonym
| 26. 10. 2011 12:15
TO : Jsem po stejné operaci téměř 3týdny. Překonala jsem akutní blok zad z "válení se po gauči" a taky si myslela, že je vše fajn a mohla bych směle vyrazit do práce. Tak jsem včera vzala pejska na procházku. Ušli jme 3-4km a já byla ráda, že po mě nikdo nic nechce a můžu ihned ulahnout. Dala jsem na radu Dr a kamarádky sestřičky a mám PN+ dovolenou na 5 týdnů. Vědí co říkají, veř tomu.
anonym
| 25. 10. 2011 16:36
stumsim za cysty nemůžeš,moje 16letá dcera šla na první gynekologickou kontrolu v životě a co jí našla dr?Cystu hodně velkou na jednom z vaječníků,proto má velmi bolestivou menstruaci,záleží na druhu cysty,když se nevstřebá,budou jí operovat.Já sama jsem po celkové hysterekt.5 měsíců,bohužel pro rakov.děložního čípku,takže jsem zvědavá s čím na mě o kontrole přijdou
Simona21
| 25. 10. 2011 08:35
Ahoj holky, chtěla bych se zeptat těch z vás, co už mají od operace nějakou dobu...já jsem už 8 měsíců...asi tak poslední tři měsíce se mi pořád dělají cysty na vaječníku, doktor mi proto napsal antikoncepci ( je to ironie, nikdy jsem jí nebrala ) ... asi tak posledních 14 dní mě bolí spodní část břicha, ráno jsem v pohodě, přes den už se to horší a večer je to bolest na brufen...i při stolici to dost bolí .... nevím, jestli jsem někde neuděla chybu a něco jsem si nezpůsobila proto se chci zeptat, jestli nevíte jak bych poznala jestli jsem si něco nezpůsobila např. zvednutím něšeho těžšího... už jsem byla v pohodě po operaci a teď tohle ...díky Simona
Valenka2
| 26. 10. 2011 08:31
TO : Ahoj Simčo,já jsem byla na operaci v lednu 2009 a po roce mi taky doktor našel cysty,léčí mě dva měsíce Thiaminem,což je vitamín B a kyselinou listovou(Acidum folicum).Je pravda,že po těch dvou měsících se cysty ztratily,ale v říjnu mi našel zase jednu,takže zase polykám to samé a uvidíme v prosinci jestli se ztratila.Když ne,tak mě pošle na laparoskopii.Břicho mě taky bolí jakmile zvednu víc jak 5 kg.Včera jsem to taky přehnala a večer už jsem nemohla.Zdravím Lída.
anonym
| 26. 10. 2011 21:01
TO : Díky Livo....to jsem netušila, že i po několika letech jsou cítit zvednutá kila :( mě už to teď připadá nekonečný....pár týdnů v úplné pohodě a pak zase týden v posteli .... cysty mám prokázaný, ale bojím se i srůstů ... mám za sebou dva císaře, podvázání vaječníků a hysterektomii...u prvních dvou jsem měla taky srůsty, které mi odstranili týden před hysterektomií :( teď mám pocit, jako by se mi v břiše něco šponovalo, jakoby to uvnitř štípe ... stačí se otočit v posteli nebo vstát ze židle ... vůbec si nedovedu představit, že bych zvládla práci :( bojim se další operace ....
Valenka2
| 27. 10. 2011 17:26
Ahoj Sinčo,včera večer jsem to musela taky zazdít ibalginem a dneska jsem už zase v pohodě.Zatím.Dávám si pozor,abych se moc nenamohla,protože to šponování a pálení je opravdu nepříjemný.Podvázání vaječníků jsem měla taky a při hysterektomii srůsty našli a odstranili.Samozřejmě se tam určitě udělaly další,proto asi taky ty bolesti v podbřišku při námaze.Já ještě ke všemu půl roku po operaci ošklivě padla ,do té doby jsem žádné problémy neměla.A opravdu mi stačí kýbl s mokrým prádlem,jak to nevezmu nadvakrát,tak jsem na dva dny vyřízená.Tak na sebe buď opatrná a šetři se.Lída
anonym
| 20. 10. 2011 15:50
moc vám holky díky.Když já mám strach právě proto že mám za sebou všechny ty léčby,nekonečné chemoterapie,ozařování ani nemluvím a proto mám poruchu imunity a špatně se mi všechno hojí.Na druhou stranu,která baba by s otevřeným břichem chodila za tři týdny po takové operaci makat jako já,že??? Prý sem blázen,asi jo.Ale sme s manželem v inval.důchodě a makat musím jinam bych neměla na léky bez kterých nemůžu být
anonym
| 20. 10. 2011 17:59
TO : Wisteria a kam až jezdíš,jsi statečná ženská smekám,a ted máš trable dole?Uvidíš,že po tom všem co máš za sebou tohle zvládneš v pohodě,no neumím si představit sebe,že bych šla po 3týdnech po hysterektomii přes břicho s hadičkou do práce,to fakt,ne.Moc Ti držím palce at máš už pokoj,protože to co sis užila tak to chce hodně síly.
anonym
| 24. 10. 2011 08:30
TO : chany:moc díky,jezdím do Brna na Žlutý kopec na onkologii.Dám vědět jak sem dopadla
anonym
| 20. 10. 2011 13:28
Wisteroi promin,vždyt to píšeš po lopaticky,omlouvám se jsem trdlo,moc ti držím palce Hanča
anonym
| 20. 10. 2011 15:41
TO : Hanče:Nic se neděje díky za odpověď.Prsa mi brali postupně poprvé v 19.a pak každých pět let po kuskách sem přišla o obě.Poslední zbytek mi brali v 39.dnes je mi 53.
anonym
| 20. 10. 2011 12:09
Wisterio,

nemusíš se bát,opravdu laparoskopicky je to uplně jiné než břichem,a ted Ti budou brát vnitřek?Uvidíš,tohle pro Tebe bude proti tomu co jsi absolvovala nic.Moc tomu nerozumím,prsa Ti brali až ted a rakovinu máš 19 let?

Já jsem po celkové hyster.kvůli rakovině dělož.čípku,ale břichem,to nebylo nic moc,ty po laparo byly jako rybičky a já zdechlina.

No a dnes přišla moje 16letá holčina z první gynekol.prohlídky a má cystu na vaječníku,jsem z toho hotová,nabrala jí vše,markry atd .,tak jen dufám,že to bude ok.....................................................
anonym
| 20. 10. 2011 09:39
ahoj holky,mě čeká taky hysterektomie.Nastupuji 1.11.Mám za sebou už hodně operací,prodělala sem rakovinu se kterou jsem bojovala 19.let.Teď se objevila znovu mrcha!!!Poslední operaci jsem prodělala 25.8.dělali mi plastiku prsu tím způsobem,že mi rozřezali břicho/jizva asi 45cm./a z odebraného laloku tvarovali nové prso.Při rakovině jsem přišla o obě.Bohužel byli velké komplikace a během týdne mě museli operovat 5x nakonec mi prso opět museli vzít.Doteď nemám jizvu zhojenou a břicho stále otevřené.Budeou mi dělat hysterektomii laparoskopicky,nikdy jsem se žádné operac nebála ale teď se moooc bojím.Bude to fakt zlý?Něco vydržím,ale fakt mám strach.Ještě teď se nemůžu pořádně hýbat a mám jít na další Mějte se a držte se.

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
helena.07
14. 6. 2025 20:13
14505
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
jizerka
14. 6. 2025 22:26