Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Hysterektomie

Diskuze

anonym
| 18. 10. 2011 19:39
Ajo,,,,,,,,,,,,opravdu neboj,já jsem po pravdě jako neznámá pacientka napsala panu prim.do Thom.,když jsem měla jít na operaci,trpím totiž uzkostnou poruchou s agorafobií od autonehody,takže už i samotný pobyt v nemocnici byl pro mě horor,vše jsem po pravdě napsala p.primáři v Thomayerově nemoc.,byl velmi lidský,ochotný,jenže mi sestřenice slíbila,že mi to vyřídí U Apolináře což neudělala a já z plně doktorské rodiny jsem dopadla takhle.Můj bratr primář na Aru mimo Prahu nechápal,synovec primář mimo Prahu nechápal.A já už vůbec ne.Mimo to nám před 7lety U Apolináře umřela vnučka,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
takže ted jen vidina kontroly tam je pro mě uplný běs,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,moc držím palce všemHanča
anonym
| 18. 10. 2011 18:52
Ahoj Chany,na Apolináře už si stěžovalo hodně lidí, myslím, že se tam jezdí na gynekologii hlavně kvůli MUDr. Márovi. Já už jsem byla v Thomayer. nem ., ale jen na jednodenním zákroku a chovali se tam dobře a tak doufám, že jsou lékaři
šikovní, vůbec je neznám, protože patřím jinam. Tak věřím, že budu mít štěstí a v pátek se tam jedu objednat, ještě se nemohu rozhodnout, jestli na hysterektomii, nebo embolizaci. No, člověk musí doufat..........Aja
anonym
| 18. 10. 2011 11:03
Ahoj Jano. Právě dneska jsem se objednala ke gyn.Jdu tam ve čtvrtek tak pak uvidím , ja jen potřebuju slyšet že to bude v pořádku i když to bude délé trvat to je mi jedno pak se ozvu hezký den všem.
anonym
| 17. 10. 2011 22:26
Anonyme já byla U Apolináře a byla jsem na nadstandartu,uplně vyhozené peníze,přivítala mě rotrhaná cícha,topení,které topilo za hlavou a venku bylo vedro,některé sestry velmi nepříjemné,zlaté ukrajinky,šla jsem tam jako obyčejná pacientka ,přestože jsem z doktorské rodiny,no to jsem tomu dala,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,neosobní přístup,vůbec jsem nevěděla,kdo mě bude operovat,operatéra jsem neviděla,a jelikož mám za sebou už dost zdravotních problémů+3porody a prošla jsem UVN,Podolí,Thomayrova nemoc.,Brandýs nad Labem s klidným svědomím mohu napsát U Apolináře děsné,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,takže to je moje zkušenost,připadala jsem si jako někdo,kdo šíleně obtěžuje,přitom denně od 13hod.do večera jsem tam měla dceru a muže,takže o mně nikdo nevěděl...............................................................no hlavně at je to dobré,že jo?
anonym
| 17. 10. 2011 18:46
Ahoj Chany, díky za odpovědˇ, trochu jsi mě uklidnila s tou Thomayer. nemocnicí, ono záleží na profesionalitě lékařů a ne na nevalném prostředí.Zkoušel jste někdo místo hysterektomie embolizaci děložních tepen? Není přece vždy nutné hned volit tak razantní řešení /pokud samozřejmě nejde o rakovinu./ Aja
Susan591
| 17. 10. 2011 18:05
Zdravím všechny. Dnes jsem byla na kontrole v nemocnici. Jsem 3 a půl týdne po odstranění dělohy a vaječníků, řez od pupíku dolů. Dozvěděla jsem se, že děloha byla asi 15 cm veliká, prorostlá myomem a vaječníky jsem dala jako přidanou hodnotu- byly vcelku zdravé a ještě funkční. Je mi 52.. po domluvě jsem se rozhodla, že je nechám taky odstranit, abych neměla v břiše nějakou časovanou bombu. Prohlídka nebyla nic moc, ještě nejsem v pochvě zhojená, byly mi doporučeny výplachy Rosalginem. Ale nejvíc šťastná jsem, že se mi konečně hojí jizva na břiše. kde jsem měla velké nehojící se ložisko. Musela jsem se tu podělit s novinkami. Všem hodně zdraví a co nejméně trápení Zuzana
anonym
| 17. 10. 2011 18:16
TO : susan 591, možná, že jsi udělala dobře s těma vaječníkama, ale já mám na to i ten druhý názor. Není to jen tak si dát vaječníky pryč Jestli jsi měla ještě menst. tak to poznáš, jak budeš mít návaly jak hrom. Kdybych neměla rakov. tak bych si je asi nechala. Mám koleg., které si vaječ. nechaly a jsou bez problému. Já hormonal léčbu nechci a ani nemůžu, a jsem několik krát za den , jak bych vylezla z bazénu . No sama uvidíš. Není dobré zbytečně si dávat něco pryč, nejsme stroje. Vše , co je v nás tam patří a splňuje nějakou funkci, tak bacha na prevent. odstran. čehokoliv paaaaaaa
Susan591
| 17. 10. 2011 19:18
TO : Rosalin No ono už je teď jedno, zda jsem udělala dobře nebo ne, protože je to nevratné. Navíc ta moje operace nebyla prý z nejjednoduších a tak jsem ráda, že už to nemusím nikdy podstoupit. Jsem s tím smířená a nehroutím se z toho. Hormony taky nebudu moct brát, protož jsem před lety měla trombózu. Už rok beru Mabelle přírodní preparát a jím ho i nadále. A navíc jsem si problémy "zakázala" . No, uvidím, co budu říkat za pár týdnů. až si mozek uvědomí, že hormony nejsou a už nebudou. Ale hledím optimisticky vpřed s vidinou pohodlnějšího a bezstarostnějšího života. Přeju Ti, abys s tou "mrškou rakovinou" byla taky už pro vždy vypořádaná a byla zdravá. pa...Z.
anonym
| 19. 10. 2011 10:05
TO : Rozalin .... jsem na tom stejně jako Susane591 také jsem dala pryč zdravé vaječníky zatím funkční ... je to těžké rozhodování a když operatér říká, že to je časovaná bomba a cysty se začnou tvořit i tam (mám je totiž i v prsou) tak je rozhodnutí vcelku jasné ... dát to pryč abych za pár let nešla na operaci znova.
anonym
| 19. 10. 2011 10:00
TO : Susane591 ... s tou jizvou to je fajn to mi udělalo radost držím palce ať už je jen lépe
anonym
| 17. 10. 2011 15:38
Hani já byla na operaci také v dubnu 19.brali mi ulně vše a to břichem ,kvůli rak.děl.čípku,domů jsem šla s hadičkou z břicha z moč.měchýře.Ale asi za 2 měsíce celkem v normě,až na hormony.

Každopádně vyšetření,i když každá se hojíme jinak,ale byla jste už na kontrole po operaci?Nebo jen u svého gynek.?Co Vám dělali?Sono,cytologii?
určitě se nenechte odbýt a pro svůj klid jděte znovu.Na tchýni se vykašlete,já sice bohužel tchýni už nemá,ale měla jsem fantastickou ,byla to spíš maminka a chlapi občas nechápu,můj muž také občas zapomene,a řekne,vyns tohle z auta,ale já v klidu pronesu,že ne ,že to mám zakázané,když jsem utahaná odpočívám podle své potřeby.Tak jak mi řekla doktorka tělo si řekne a je to fakt,řekne.A z prací si nelamte hlavu,až Vám bude dobře tak půjdete.Někdo jde za 2 měsíce,druhý třeba za rok,nevím jakou jste měla diagnozu,ale at tak či tak lehká operace to není.V gynekol.se jí říká dokonce královská ,to mi řekl doktor.Takže nejste žádná fnukna,dojděte si na kontrolu a hotovo.Držímpalečky
anonym
| 18. 10. 2011 18:18
TO : Moc děkuji Všem za názor a odpověd. Když jsem šla na gynekologickou kontrolu, zjistili mi zdeformovanou dělohu a cysty a myomy na vaječníkách. Hned jsem byla objednána na operaci. Brali mi to spodem . Asi měsíc jsem dodržovala klídeček, ale potom, když člověk vidí prácí kolem, tak jsem se neudržela, ale všechno jsem dělala v normě. Jsem na nemocenské od dubna, a pořád mám bolesti v pobříšku a kolem pupku. Zítra jdu na kontrolu, tak jsem zvědavá co na to. Obvodní lékařka mi řekla, že mám pořád velkou hladinu bílkovin v moči, tak beru pořád antibiotika. Můj gynekolog mě za tak dlouhou dobu i když mám problémy, neposlal na žádné jiné vyšetření , ani na sono ani na krev. Budu muset mu zítra asi o to říct. I když to je asi blbé, ale bohužel.Možná kdyby to se mnou prožíval můj manžel, bylo by to snažší. Je mi 51 let, mám 2 děti. Zatím moc děkuji, a jsem ráda, že tato stránka existuje. Zítra dám vědět jak jsem dopadla. Zatím Ahojky
anonym
| 17. 10. 2011 10:44
Hanko, nemám sice takové zkušenosti, ale připadá mi to už dost dlouhá doba. Možná bych zkusila vyhledat ještě jiného lékaře pro konzultaci. Ale jistě víte, že každá z nás se hojí jinak. To že za vámi nestojí váš manžel, je mi teda velice líto, možná je to už letité manželství ze setrvačnosti. U tchýně mě to ovšem nepřekvapuje, neboť moje extchýně byla stejná ježibaba , nic jsem nikdy neudělala dobře... Jistě máte vycházky, zajděte s kámoškama na kafčo, kupte si něco pěknýho,koukněte na nějaký hezký film ( já mám dneska v plánu *** ve městě) a pokuste se nad to povznést.
anonym
| 17. 10. 2011 11:44
TO : Hanko,určitě jiný doktor.Měla jsem podobný problém,lékařka tvrdila,že je vše normální,a druhá nechtěla vůbec slyšet,že bych šla do práce,a poslala mne na všechna možná vyšetření,ale hlavně vše vyslechla a,to je moc důležité,pokud je člověk v pohodě vše se lépe hojí,fakt.Jsem o.k,měla jsem jen zánět močového měchýře,a tím pádem se i poševní jizva hůř hojila.Tak opravdu zkuste jiného doktora,jak už tu rádí příspěvěk přede mnou.aspon budete klidnější po téhle stránce.
anonym
| 17. 10. 2011 10:25
Zdravím všechny. Jsem dnes 10.den po hysterektomii vag. cestou, z nem. jsem šla bez jakéhokoli krvácení, po dvou dnech jsem začala slabě krvácet (je to na intimku), ale výrazně se mi tím zklidnilo břicho. Tak jsem si říkala, že teď už to bude paráda. No, nebyla. Od neustáleho "odpočívání" (na což nejsem moc zvyklá) se mi zablokovala záda, že jsem musela do nem si to nechat opíchnout. Je to výrazně lepší, tak opět doufám, že tím jsem si to vybrala.
anonym
| 17. 10. 2011 10:22
Přeji Všem pěkný den,11,4. jsem byla na operaci. Vzali mi dělohu i vaječníky, jsem stále na nemocenské, pořád i po tolika měsících, mě bolí břicho a mám taky tmavší výtok. Lékař mi říká, že je vše v pořádku, ale bolí mě to břicho opravdu dost.Cítím spíš takové pálení v podbříšku. Už mám z toho hrůzu. V práci jsou na mě naštvaní, tchýně mi říká, že si pořád vymyšlím, manžel stojí při ní a já jsem z toho už na dně.Ráda bych si z některou z Vás o tom promluvila. Děkuji, Hanka
anonym
| 18. 10. 2011 10:55
TO : ahoj. věřím že už toho máš plné zuby ,ale asi by sis mela zajít k jinému lékaři to pálení v podbřisku měla moje mamka a od gynekologa dostala tantum rosa ted se to možná jmanuje rosalgin a koupís to i bez předpisu .pomohlo ji to je po operaci už několik let a občas si to musí udělat a zas je dobře tak to třeba zkus .Přeju ti aby ti to pomohlo. Ahoj Zdena
anonym
| 16. 10. 2011 21:34
Rozalin,,,,,,,,,no tak to nás obě pěkně vyluxoval doktor stejně ,mně tedy asi 28 uzlin,diagn.byla rak.dělož.čípku,,,,,,,,,,,,,,,,,no je mi 55let,před asi 14lety jsem byla na konizaci čípku,mám 3 děti,a pak jdu jen tak na kontrolu a bumho dlaždicobuněčný karcinom,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,ale hlavně at máme v pořádku kontroly i když tam tedy už nic nemáme,já ještě nemám slepák a žlučník........

doma jsem v práci,mám atelier u baráku,a odpoledne učím doma,v atelieru je to ted horší,nemůžu nic tahat atd.

A kde Tebe mordovali?Mimo Prahu?
anonym
| 17. 10. 2011 18:05
TO : Chany ahojky, já jsem byla v N.Jičíně. Byli tam velice hodní a celkový přístup byl velice profesionální. Nemám zkušenosti s nemocnicemi, boí mi doposud nic nebylo, ale počínaje úklidem a konče doktorama, O.K. Mám taky 3 děti , už dospělé, je mi 53. V pondělí jedu na kontrolu. S tou prací to máš fajn, jak to máš tak blízko. Měj se , a zas někdy. Prozatím dobré, až na ten zanět moč., snažím se na to jít přírodně, uvidíme, antibiotika nechci. Máte někdo zkušenosti s léčbou zánětu moč.měch.? Není to bolestivé, jen specific.ostrý zápach. Piju lichořeřišnici, a bylinki atd.
anonym
| 16. 10. 2011 21:23
hojky, Chany, , je fakt těžké radit ber to , a to neber, já se aspoň vyspím, motání a bolesti hlavy nemám. Tak si musime radit, jak to jde. Mně jeden preparát popsali doktoři-každý jinak. Tak pak si musíš vybrat sama. Ale dost už. Ptáš se jestli mi vzali vše-dělohu, vaječníky, 10 lymf.uz. pa A ty chodíš do práce?
anonym
| 16. 10. 2011 20:36
Měla jsem tam jít na operaci,nakonec nešla a lituju,kdysi jsem tam rodila a bylo ok,je tam ted dobrý primář,velmi schoppný,co vím od známé byla v pohodě.Držím moc palce
anonym
| 16. 10. 2011 19:50
Ahoj ženy,jsem 5 týdnů po hysterektomii posevní cestou
pořád mám hnědý nebo krvavý výtok nemáte někdo zkušenost
jak dlouho to krvácení potrvá už mám trošku strášek jestli je to normalní.
Děkuji jestli se mi někdo ozvete.
anonym
| 17. 10. 2011 17:02
TO : Ahoj Zdeni,
já jsem po hystero,laparo s odejmutím i čípku.V pochvě mám jizvu,dnes už beze stehů a chodím do práce.Podle doktorky tam nemá v mém případě co krvácet.Jizva je zhojená,jsem také 5 týdnů po.Pokud máš stejný zákrok a krvácíš,nehc se prohlédnout!!!Moje doktorka mě i operovala a určitě ví o čem mluví.pa
anonym
| 16. 10. 2011 18:56
Máte někdo zkušenosti s Thomayerovou nemocnicí ? Mám tam podstoupit hysterektomii nebo embolizaci děložních tepen. Napište mi, prosím, jestli jste tam byl někdo operován. Díky Aja
anonym
| 15. 10. 2011 22:57
Rozalin ,,,,,,,,,,jinak Oestrogel je vyroben z rostliny Dioscorea Mexicana,Menofen zase z odenku rostliny Cimifuga

to neni z mé hlavy,ale od lékaře

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
helena.07
14. 6. 2025 20:13
14505
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
jizerka