Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Hysterektomie

Diskuze

Ahoj děvčátka
Rosmarine
| 14. 7. 2008 11:24
zdravím všechny dušičky nové i dřívější, zdravé i uzdravující se.

Červíku - neměla jsem takové potíže jako Ty, ale nedej se. Myslím si, že 2 měsíce PN po takové operaci je tak akorát a musíš být bez komplikací. A Ty máš další problémy, tak v žádném případě nepřistupuj na ukončení PN. Potřebuješ se dát do pořádku. Jsem 4 měsíce po operaci, dělám všechno (včetně mazleníčka) - jen si dávám pozor na to tahání těžkých věcí. prostě MUDr. řekla půl roku netahat, tak netahám. - mám na to manžela. Přeju Ti brzké doléčení.

Jinak já jsem v naprosté pohodě )snad to tímto nezakřiknu), za necelé 2 měsíce máme jet na naši vysněnou dovolenou, tak už sepisuju seznam, co s sebou ....jako vždy s sebou určo potáhnu spoustu zbytečností ). Nemůžu si vynachválit Mabelle - byla to pro mě naděje, protože hormony nesmím (beru ji ráno a večer), nemám žádné potíže, které jsem měla před operací - návaly horka, nervozita, bolesti hlavy ap. Takže fakt v pohodě.

Dano-Devilhood, Jojo, Majčinko, Inuško a všechna známá srdíčka - doufám, že je vám dobře a posílám pozdravení.
Váš Rosmarínek
dotaz a nic
cervik
| 13. 7. 2008 21:50
halooooooooooooooooooooo
ludmile
cervik
| 11. 7. 2008 14:35
Ahoj všichni,včera jsem psala příspěvek,co mi řekli v nemocnici a dnes je všechno zase jinak,šla jsem si k doktorovi pro ty čípky,měl dovču,jen ,3 týdny,tak jsem šla k náhradnímu a tam mě čekal šok,nejen že mě znova prohlíželi,ale prý budu muset ještě na operaci! Vmístě srůstů mám nějaké živé maso-granulace,na to mám ty čípky,bud pomůžou nebo řezaní.Máte někdo nějaké zkušenosti s tímto,prý to má jedna z tisíce,ale ode mne z pokoje už jsme dvě,s tím stejným.TAKŽE 7 TEJDEN PO OPERACI NEZHOJENO,NEMAZLIT,NEKOUPAT,BEZVA.a Ludmilo,myslím Ty jsi psala,že jsi po styku krvácela,mě řekli,že kvuli těmto srustum,nebo co to je,pokud se to nezahojí,musí to ořezat,protože pak se krvácí po styku pravě.Napište mi vaše zkušenosti,znovu prosím,loni to tady vařilo teda o moc víc.
Majka33
jojo
| 10. 7. 2008 22:12
Ahoj Majíčku
Mám se celkem fajn Jen se mi kvapem blíží nástup do práce po MD a vůbec se mi nechce Musím se učit firemní věci, mezitím si starší dcerka užívá prázdnin (Itálie, tábor a teď znovu tábor). Je to jen samé praní a žehlení , do toho zlobí malá (Ďáblík) a do toho domácnost a učení - jednou větou shrnuto - NENUDÍM SE
Teď v pondělí jedu do Motole na kontrolu, tak snad bude všechno v pohodě!!! Viděl mě už můj gynekolog, tak jsem docela v klidu... Je to už 4. měsíce, co jsem po operaci - šíleně to letí!!! Nedávno jsem se klepala strachy Do běžného života jsem se zapojila naplno - už můžu i v pohodě dělat fyzicky náročné práce (tahání tašek, malovali jsme apod.)
Koukala jsem, že ty "Vicktorky", které sem psaly dříve, už nějak moc nepísánkují Snad se mají všechny fajn... Tobě přeji také MOC zdravíčka a určitě si ještě písneme, ju? Tato diskuze je SUPER relax Měj se krásně, Jojo
cervik
Majka33
| 10. 7. 2008 15:58
tak to jsme dvě.Mám taky takový problém.Já zase jsem po karcinomu vaječníků.7.7 mi skončila mateřská a chci jit do práce.Jenže dochtor mi řek že nemám nic těžkého zvedat že ten nádor se rád vrací i při námaze.Jinač jsem prodavačka potravin a nebaví mě už v obchodě pořád skákat.Tak jsem si chtěla udělat kurz na ošetřovatelku,jenže dochtor s tím moc nesouhlasí.Jenže jak se říká každá práce má své pro a proti.Tak nevím co mám dělat .
ahojky JOJO
Majka33
| 10. 7. 2008 15:53
jsem ráda že jsi se ozvala.Já už jsem rok a půl po operaci a rok po chemoterapií.Citím se dobře.Beru i HST.To utíká co?Ještě až do přištího roku budu chodit co 3 měsíce na gynekologické prohlídky a když to bude pořád dobré tak potom už pořád co 6 měsíců. A ty jak se máš, vše v pořádku?Přejí hezké letní prázdninya pevné zdraví ahojík Majka.
andy 71,Ludmila a všichni
cervik
| 10. 7. 2008 15:52
Tak všechny zdravím a prosím poradit. Dnes jsem byla na kontrole v nemocnici po 6 týdnech po operaci-pro nové děvčata-děloha ven,plastika pochvy a zdvihanej konečník a šitej.Paní doktorka mě slibovala delší neschopnost,protože v práci zdvihám těžké věci.Dnes mi však omluvila místo slibovanych 2 měsícu jen 4 týdny,ale mám se šetřit,tu práci 2 měsíce nedělat.Což nejde.Zajímalo by mě,jak jste to řešily vy ostatní,jak dlouho nic netaháte,měsíc,pul roku?Asi budu muset dát výpověd,nikdo za mě dělat nebude,to co nemúžu.A LE IKDYŽ BYCH ŠLA TŘEBA NA PRACÁK,CO MÁM HLEDAT,KDYŽ NESMÍM NIC ZVEDAT?Je to bludný kru.A pro Ludmilu,*** mám ještě i dnes zakázaný,nejsem uplne zhojená,další čípky..naopak pry koupat se už můžu,nesmim na přehradu,koupak jo.Mě ale vadil i chlor na mykozy.Prosím napište mi vaše zkušenosti-práce-doba neschopnosti-zátěž-koupání v letě-***-Někdo tu psal ,že moře nevadí,na to ale nemám.Dík všem. ještě jsem před hyster. podstoupila operaci moč.měchýře,dnes při kašli a pčikání ucvrknu,to prý ale nevadí,mám cvičit.zastavovat močení.Na střeva jsem brala vlákninu v prášku a psylium,střeva zlobí snad každou po operaci.Moc mi pomohli glicerinové čípky.
andy71
Majka33
| 10. 7. 2008 15:48
vítej mezi námi a přejí pevné zdravíčko
Není jak tobě...
Ludmila
| 10. 7. 2008 07:39
Já měla cca 20 stehů podivnou strunou se dvěma umělohmotnými konečky, vytahování bylo "moc fajn"...Operovali mě klasicky 12.5. a ještě teď se nemůžu pořádně zasmát, aniž bych měla pocit, že se roztrhnu. Laparo, to je pohoda, tak mi totiž už 2x před "konečným řešením" operovali myomy, takže mám zkušenosti i s tímhle. Jo, a co se střev týče, jestli Ti to nevadí, dej si každý den aspoň jeden jogurt (nemusí to být zrovna Activia ), mě to dost pomohlo !
Hysterektomie
andy71
| 9. 7. 2008 14:30
ahojky, jsem tady nová. Četla jsem vás před operací a moc mi to pomohlo!!! Ve čtvrtek mě operovali a v pondělí jsem šla domů. Dnes mi vyndali stehy. Mám jen 4 malinké dirky. Ale ty střeva, křeče to je děs. Už pěkně chodím, ale jsem stále unavená.
Vůbec si neumím představit jaký bude sxuální život.
andy 71
cervik
| 8. 7. 2008 22:17
ahoj ,nechápu,jakto,že jsi doma,já byla i ostatní pouštění až 10 den a to bez vyjímek,aji ruzné zákroky.Lež a odpočívej,já ležela 10 dní v nemocnici a 3 týdny doma,teprve pak se to najednou zlomilo.Ted jsem 6 týden po operaci,ale nesnesu vzít víc jak 3 kila váhy,hned se to hlásí.Taky nevěš prádlo,to jsem tady vyčetla-díky,a dobře ,že jsem poslechla,ted to zkouším,něco pověsím,ale celá pračka,to jen jednou a byly bolesti.Zdravím všechny děvčata.Iv jak je,ozvi se.
Ahojky andy71
jojo
| 8. 7. 2008 21:46
Ahojky andy71
Vítej mezi námi Přejeme Ti všechny hlavně hodně zdravíčka a brzké uzdravení Mám to samé za sebou a tato diskuze mi hodně pomohla jak před, tak po operaci a i teď se ráda na tyto stránky vracím. Je nás tu hodně s tímto údělem a momentálně nevím, zda jsem Tě tu už zahlédla Opatruj se a brzy na "písanou"
Hysterektomie
andy71
| 8. 7. 2008 19:22
Ahojky, byla jsem na laparoskopickém odstranění dělohy 3.7.2008. Cítím se dobře, ale vše je citlivé. Ležím a odpočívám.
Tak je mi jak po kozlatech...
Ludmila
| 7. 7. 2008 07:32
A dobře mi tak ! Včera ráno jsem "to" s mým drahým zkusili - teda aktivnější jsem byla já, a teď holt pykám za blbost. Trochu jsem krvácela a ještě teď bolí mě celej člověk. A to včerejší počasí a cestování k tomu - hrůza a děs, točila se mi v autobuse hlava, rozbolel mě i žaludek. A dnes budu navíc muset cestovat autem se šéfem kvůli výplatám - to bude fajn, jezdí jak dobytek, snad se mu cestou nepo...
přeji
zulika
| 6. 7. 2008 10:52
krásnou neděli všem a taky rychlé zdravení a žádné trápení
Já zpočádtku taky nemohla vysedět-ale už je to v pořádku-přeci jen uběhlo 5 měsíců-takže jsem v pohodě...

-ale....

mám už podruhé nějakou infekci-pálení a svědění-bílý výtok - před operací jsem nic takového neměla a teď už podruhé - minule jsem dostala čípky-ale chci se zeptat jestli nemáte zkušenosti jak se tomu bránit-nebo jestli se dá něco koupit jen v lékárně?
Ahoj děvčátka
Rosmarine
| 4. 7. 2008 21:16

Všem známým i neznámým krásný pozdrav
Ahoj Ludmilko
Rosmarine
| 4. 7. 2008 21:15
Taky celý den sedím - pracuji doma u PC a na telefonu. Hned po návratu z neschopenky jsem se musela dohodnout na kratším úvazku dělám od 8 do 11 a od 13 do 16 hodin. Nevydržela bych sedět u PC déle - začne mě píchat v podbřišku, bolet v zádech a vím, že to není dobré. Takhle mi to vyhovuje - mám sice o dost míň peněz, ale zdraví je mi přednější, tak se snažím to neřešit. Možná to po čase zase změním, ale teď jsem ráda, že to mám tak.
Tož tak...
Ludmila
| 4. 7. 2008 07:59
Tak v úterý jsem byla na poslední kontrole, ale mého pana gynekologa zastupovala nějaká starší doktorka. Pochválila mě, že se mi to dobře hojí a že mám prý krásnou jizvu nejen na břiše, ale i uvnitř. Jenže já spěchala na autobus, tak jsem jen sbalila ukončenou neschopenku a já husa jsem se zapoměla zeptat na onen "intimní" život, takže zas vím prd....No co, o víkendu pojedu za svým skoromanželem a uvidíme... A taky jsem se chtěla zeptat stejně postižených - jak se vám, co máte taky sedavé zaměstnání, dařilo ? Makám už třetí den a nevydržím u PC tak dlouho jako předtím. Že by šéfa napadla nějaká úleva, to nehrozí...
ludmile
cervik
| 1. 7. 2008 00:11
já jsem zrovna dnes byla na první kontrole-operace 19.5.-děloha cen,pochva plastika a zdvihanej a šitej konečník-Doktor mi řek,že se to krásně hojí,ale mám tam ještě stehy-pár a nesmím nic podnikat až do kontroly 10.7.Takže chut by byla,ale musim vydržet 6 a pul týdne. Ale mám to celý spravený,menší,užší a to pry bude fajn.
Cervíku
Janule
| 25. 6. 2008 12:39
Taky mám jizvu dole vevnitř,ale pamatuju si,že stehy padaly dlouho,vždy po kousíčkách.Jeden takovej pořádně utaženej jsem mi tam držel snad 2měsíce.
Taky jsem byla v šoku,když jsem tady na diskusích četla,že chodily ženský po operaci domů po pár dnech.V Sokolově taky nás držely 10dní,dřív neexistovalo.No,asi věděly doktoři proč-když jsem se na to ptala,bylo mi řečeno,že to byl těžký zákrok.
Tak se brzo zahoj a měj se hezky.Pa Jana
Ludmilo
Janule
| 25. 6. 2008 12:26
Byla jsem po 6týdnech na kontrole u své lékařky a když mi řekla,že je všechno hezky zahojeno,hned jsme to s přítelem zkusily a bylom to super,nic nebolelo,bylo to lepší jak před operací.Tak se ničeho neboj a až budeš mít potvrzeno,že jsi v pořádku,běžte na to.Ahoj Jana
Díky za trochu povzbuzení...
Ludmila
| 24. 6. 2008 22:23
V nemocnici mi jeden mladinký doktůrek zakázal všechno možné včetně ***u, mého gynekologa (pro změnu starší pán jsem se styděla zeptat, kolegyně v práci žádné nemám, takže ohledně "chutě" na skoromanžela se nemám s kým poradit. Maminka sice na podobné operaci byla, ale před 30 lety a doktor se jí prý už po 4 týdnech ptal, jestli "to" zkoušela s manželem. Tak jsem z toho poněkud jelen. Ale jak tak čtu předcházející příspěvky, vy ostatní dámy máte zjevně podstatně jiné starosti se svým zdravím...
VŠEM, ALE OPRAVDU VŠEM :-)
Rosmarine
| 23. 6. 2008 17:19
Krásné pozdravení děvčátka a doufám, že sluníčko vyhnalo vše špatné a cítíte se dobře.
Zdraví Vás Rosmarínek
Ahoj Ludmilko
Rosmarine
| 23. 6. 2008 17:15
Taky mi radovánky chyběly, ale ještě víc jsem se bála - a naprosto zbytečně. A protože už mě netrápí obavy z nechtěného těhotenství (měla jsem antikoncepci zakázanou), je to ještě o to lepší prožitek. Pokud Ti doktor řekne, že jsi v pořádku, tak se už nemusíš obávat - a šupky do pelíšku
Jenom tak mimochodem...
Ludmila
| 22. 6. 2008 20:54
Milé dámy, měla bych poněkud indiskrétní otázku - za jak dlouho po operaci jste se cítily na "ony radovánky s partnerem", držely jste se přesně těch 6 týdnů, jak doporučují doktoři ? Myslím si o sobě, že nejsem žádná nymfomanka, ale docela mi "to" chybí...
jaja
cervik
| 19. 6. 2008 19:19
aha,takže Vy máte jizvu na bříšku asi,ale já dole vevnitř,stále nic nevypadlo.a ten jeden už by teda moh,vadí mi.Taky klídek a pohodlíčko,zdraví,díky
cervik
anonym
| 19. 6. 2008 07:29
ne zrovna tak jsem myslela ne zrovna já jsem 15 den po operaci a stehy jsou sem tam odpadlé a mám celkem pěknou jizvu...za 14 dní mám nástup na ozařování.....tak užívej klidu a pohody............
jaja
cervik
| 15. 6. 2008 14:19
ne zrovna co prosím
cervik
anonym
| 13. 6. 2008 18:11
taky jsem se divila dostala jsem dvoje prášky na užívání, jedny jsou místo kapaček v tabletách a druhé proti zánětu. Doktorka mi říkala, když mě propouštěla, že mi to pěkně srůstá a stehy vypadají časem ne zrovna.
Asi záleží na nemocnici kde tě operují a jejich praktiky.............
cervik
anonym
| 13. 6. 2008 18:11
taky jsem se divila dostala jsem dvoje prášky na užívání, jedny jsou místo kapaček v tabletách a druhé proti zánětu. Doktorka mi říkala, když mě propouštěla, že mi to pěkně srůstá a stehy vypadají časem ne zrovna.
Asi záleží na nemocnici kde tě operují a jejich praktiky.............

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
helena.07
14. 6. 2025 20:13
14505
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
jizerka
14. 6. 2025 22:26