Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Hysterektomie

Diskuze

hyster
Misi76
| 27. 8. 2008 23:51
ahoj, jsem zde nová, velkou náhodou jsem objevila tento server, ale hledala jsem nové info k totální hysterektomii, neb ji příští pátek mám podstoupit. je mi 31 let, loni v listopadu mi diagnostikovali zhoubný nádor v prsu, operace, 6 x chemo, 32 ozářek, nyní léčba biologická herceptinem, onkology doporučeno odstranění vaječníků a dělohy, gynekologům se do toho moc nechce, ale 3 onkologové mi řekli, že je to pro mě důležité, je zde někdo , kdo má podobnou zkušenost? prosím ozvěte se , děkuji
mandragora
anonym
| 27. 8. 2008 22:12
ahoj,díky za uklidnění,už se mi to krátí.Spíš,je to takový divný pocit.než strašný strach.Vydržím toho dost,jen bych chtěla tušit,jak to bude potom.Neumím si představit nesmět nic zvedat,nebýt aktivní atd.Snad se to bude hojit rychle.Koupila jsem si WOBENZYM,je to dobrá věc.Je zajímavé ,že mi operaci předpověděla na jaře kartářka a moje klientka ,také kartářka mi při mé poslední pracovní návštěvě řekla,že navrhovaná kyretáž mi nepomůže,že mám chtít laparoskopicky otevřít břicho a oni se pak rozhodnou,co mi všechno vezmou.Druhý den mi totéž řekl gynekolog.Jelikož tvá přezdívka napovídá,že o těchto věcech možná víš také svoje,tak to přidávám k dobru.Prý to rakovina není,tak uvidíme,co bude.
Pokračováni.
mandragora
| 24. 8. 2008 22:02
Těmi osobními pocity mám na mysli, konec nekonečných bolestivých menstruací, obavy z nechtěného těhotenství, která v té době byla aktuální.Více energie,ustaly neustálé pocity únavy.Měla jsem myom ve velikosti sedmitýdenní gravidity.Dělali mi klasickou operaci a jizva v podbříšku už není vidět.Je pravda, že bojuji s nadváhou a poslední měsíce, kdy mi začínají dosluhovat vaječníky je to horší, navíc se mi udělala na jednom z nich cista,ale ta se snad vstřebá.V září jdu na kontrolu a na mamograf,ale nepřipouštím si nějaké problémy.Věřím, že to bude dobré.
Neboj se.
mandragora
| 24. 8. 2008 21:54
Prodělala jsem operaci když mi bylo 34 let.V prosinci začnu 11rok bez dělohy a mohu říci, že můj život je kvalitnější, co se týká osobních pocitu
myom atd.
anonym
| 24. 8. 2008 20:39
Ahojky,mám podobný problém.Myom cca 2 cm mám prý asi dlouho,jinak žádné potíže-tedy ne velké.Občas mírná bolest,když trochu víc vyvádíme v postýlce,bolest kostrče,asi rok,ale tu jsem si zlomila při pádu,takže nevím,jestli to je tím.Najednou silné krvácení,pohotovost,injekce-doporučena kyretáž a kontrola po 10ti dnech.Po kontrole změna-čas na rozmyšlenou-doporučena hysterectomie.Žádný čas nepotřebuji,jdu začátkem září.Nemám nervy na to,čekat,kdy mne to zase chytí,mám břicho čím dál větší.,Od května jsem nabrala 7 kg,nejdřív jsem si myslela,že jsem těhotná,bolelymne i prsa,celá jsem tak nějak natekla.Vím z diskuzí zhruba,co mne asi čeká-budou mi to dělat laparoskopicky.Taky se trochu bojím,ale věřím,že je to potřeba.A určitě budu klidnější,když mi to břicho prohlídnou.Nemá cenu to odkládat,4 kamarádka na to šly,dříve nebo později a neutekly tomu.Taky jsem unavená,bojím se sportovat,protože to krvácení přišlo po větší námaze,tak na co čekat.Jedna kamarádka je už rok po operaci,hodně zhubla,další trochu s váhou bojují.Doufám,že budu ten první případ.Už se mi to krátí,tak snad to dobře dopadne.Jdu do JABLONCE NAD NISOU.POKUD TAM JDETE NĚKDO TAKY ZAČ.ZÁŘÍ,DEJTE VĚDĚT.AHOJÍK
pro blue 1110
zdoban
| 23. 8. 2008 21:48
Ahojky,jmenuji se Eva ,za měsíc mě bude 50.Neboj se operace.Prodělala jsem jí 17.4.2008 a je vše v pohodě/i ***,ten je ještě lepší než předtím/.Měla jsem několik myomů a poslední dobou jsem měla menstruaci i 3 týdny,boleli mě záda.Byla jsem ve Vojenské nemocnici v Praze,bydlím kousek od ní a byla jsem velmi spokojená,jsou tam moc hodní.Měli mě to dělat laparoskopicky ale začala jsem krvácet tak mě museli říznout a byla jsem tam 4 hodiny,ztratila jsem 2 litry krve a tudíž dostala transfuzi a byla jsem 24 hodin na JIP což není běžné.Nechci tě v žádném případě strašit ale jen povzbudit aby jsi věděla,že i takové případy jako jsem já se dají v pohodě zvládnout.V nemocnici jsem byla 10 dnů,po týdnu mě vyndali stehy a doma jsem pak skoro nic nedělala ono to ani nejde protože to břicho pobolívá ale není to nic strašného.Mám moc hodného chlapa,který vše dělal a taky 2 dcery a zeťáky a 2 vnoučata tak byli na mě všichni moc hodní.Teď už je vše v pohodě a dělám všechno jen vyloženě hodně těžké věci nezvedám.Neberu ani žádné hormony jen přírodní přípravek merillin, mám občas jen takové návaly horka ale již se to zmírňuje ,jinak je mě skvěle,záda mě přestala bolet a taky v pohodě jezdím s mužem na kole dálkové trasy.Jizvu jsem si mazala sádlem asi 2 měsíce a mám ji pěknou.Neboj se ,pozitiva určitě převažujou.Kdyby jsi chtěla tak mě klidně napiš Eva
myom-anemie-unava
blue1110
| 22. 8. 2008 13:21
Ahojky vsemtenhle tyden jsem objevila tyhle stranky a celkem super!!!neco podobnyho jsem dlouho hledala.......strucne muj problem.....mam myom pres rok,ted je 5 cm,je zaklesly v deloze,deloha pry se mi zvetsila jako na 12 tyden tehotenstvi,nepravidelne krvacim a z toho asi ta anemie,citim se unavena,podrazdene,bez energie,zhorila se mi pamet,pribiram na vaze i kdyz jim stejne,za rok mam o 6kg vic.Jinak jsem v pohode optimisticka bytost ale tyhle stavy mi docela zneprijemnuji zivot.Stale jsem operaci odkladala,prisla mi jako posledni moznost.Piju bylinky,snazim se zdrave jist,hodne casu travim v priride,kolem mam fajn lidi,ale asi uz to budu muset podstoupit.V zari mi ceka indikacni seminar na klinice a pak asi operace odstraneni myomu a delohy.Rada bych znala zkusenosti nekoho kdo neco podobneho prozil,v okoli nikoho neznam.Jestli po operaci ty stavy ktere popisuju a ta nadvaha zmizi???? Dekuji a preji krasny den s usmevem
kamika
DDAASSAA
| 14. 8. 2008 13:13
co se tyce ***u jak mas strach ,tak se opravdu bat nemusis,pokud by manzel nevedel,tak by nepoznal ,jinak je to lepsi v tom ze se nemusis bat ze by si otehotnela,nemas bolesti atd.Ja jsem jeste chtela dite ale bohuzel jsem mela rakovinu a bylo mi teprve 28 roku,ale mela jsem na vyber bud zit nebo nezit takze mam rada zivot tak jsem se rozhodla,mam jednoho syna ktrerymu je dneska 23 roku a manzela a pro ne se to faakt vyplatilo.takze ber to ze se pro tebe zmeni pouze to ze te nebude nic omezovat a bolet a bude to supeer ,ahojky Dáša
DDAASSAA
kamika
| 14. 8. 2008 12:05
Ahoj, to je faj, že to vidíš všechno tak pozitivně. Velmi mi to pomáhá. Doufám, že tu naši poslední dovolenou ,,po staru,, zvládnu bez komplikací a ty nové budou lepší. Měla jsem strach, jak to bude po operaci, jestli vůbec budu něco cítit, nebo jestli manžel pozná, že dál to nějak nejde... A jestli nějak ucítím to ,že to někde končí. Děti mám tři a další jsem neplánovala, ale ty pocity, že už žádné nebudou jsou divné. Je mi smutno, kolik žen muselo podstoupit tuto operaci a děti nemají. Díky a těším se na vás všechny po dovolené. Pa
kamilka
DDAASSAA
| 14. 8. 2008 09:21
preji krasnou dovolenou(jeste po staru),ta pristi bude jeste lepsi a nebude se ridit tim jestly mas menzes nebo ne,pekne nacerpej sily a hlavne nemysli na operaci,bude fajn.
Ahoj Hani
kamika
| 13. 8. 2008 10:05
Moc mě vaše slova těší. Je neuvěřitelné, kolik žen má takovéto problémy. A je skvělé, že se potom mohou někomu s podobnými obtížemi svěřit. Moc pozdravuji !
Ahoj JOJO
kamika
| 13. 8. 2008 10:00
Čauky, jsem moc ráda , že se se můžu někomu vypovídat a jste všechny moc milé. Zánět dělohy, kterým momentálně disponuji, snad ustupuje, alespoň si to myslím. Už nemám takové bolesti. Asi léky zabraly. Jinak bych byla asi velmi zanícená cestovatelka.
Zatím nevím, jestli bude zákrok laparoskopicky nebo přes břicho. Ani nevím co je lepší. Snažím se myslet na to, že nemám ještě ani kufr. Vložím sem po příjezdu fotečku d Řecka. Děkuji
Kamika
Hana
| 13. 8. 2008 08:45
Ahoj KamikoJá už jsem taky 7. měsíců po operaci a je to lepší než před, žádné bolesti, žádná menstruace prostě parádaTaky jsem se hrozně moc bála a holky tady mně moc pomohly.Zvládneš to a za chvíli si to budeš užívat. Teď si užij dovolené Papa
Ahoj Kamiko :-D
jojo
| 12. 8. 2008 14:51
Ahojky
Vítám Tě mezi námi Užij si dovolenou v Řecku a potom Ti budeme všechny držet palečky, ať Ti vše dobře dopadne!!! Jsme silné ženské a také to všechno strašně rychle utíká Jsem po hysterektomii v 29. letech 5,5 měsíce, ale nedávno jsem tu také ještě hltala příspěvky a snažila se nějak uklidnit... Jak píše Rosmarinka, má to i své výhody - plně souhlasím Určitě se ozvi, rády Ti pomůžeme a psychicky podpoříme Jojo
Hysterektomie
kamika
| 12. 8. 2008 13:44
A jak jsem tak pročítala starší příspěvky, tak jsou na tom některé pisatelky hůř než já. To jsem měla asi nějaký prvotní šok. V sobotu jedu ještě na dovolenou do Řecka, jsem zásobená léky, tak to snad přetrvám. Zdravím úplně všechny. Pa
Hysterektomie
kamika
| 12. 8. 2008 12:24
Milá Rosmarinko, jsem moc a moc ráda , že jsi mě potěšila a docela i uklidnila. Je to moje první operace takového chrakteru.
Doma teď nějak nemám pochopení. To víš není *** , není pochopení. Tak o tom opravdu nemám komu říct.
Ale na ty radosti se opravdu těším. Většinou jsem měla drahé antikoncepce a těch vložek při mém krvácení... A děkuji za přivítání.
Ahoj Kamiko
Rosmarine
| 12. 8. 2008 11:37
Taky jsem se bála jako asi každá tady, ale opravdu není čeho - dá se to zvládnout. A teď si představuj ty radosti, které na Tebe čekají po operaci - žádné menses (nerušená dovolená a návštěvy drogerie pouze pro kosmetiku ), konec potíží (kontroly na gynekologii už zase jen po půl roce), konec s antikoncepcí (sladké a nekonečné noci bez obav ).
No, prostě jsem moc ráda, že jsem poslechla doktorku a mám klídek a pokoj.
Držím Ti palečky a věř, že tu najdeš spoustu žen s krásnou duší a laskavým srdíčkem. Vítej
hysterektomie
DDAASSAA
| 12. 8. 2008 10:49
kamika: ahojky opravdu se neni ceho bat,najdi si na tom pozitivum,jako napr.zadna menzes,takhle jsem premyslela taky kdyz jsem byla na hysterektomii a to uz v cca 28 letech z onko.duvodu,potom se vse lepe zvlada,preji brzke uzdraveni a pohodu.
Hysterektomie
kamika
| 11. 8. 2008 16:22
Ahoj , četla jsem vaše příspěvky a celkem se mi ulevilo. V září jdu na operaci a mám dosti velký strach. Mám myomy, osm kousků a dělají mi dosti potíže potvůrky. Byla jsem na abrazi děložního hrdla, ale zastihl mě zánět dělohy a pánevního dna, tak mi lékař řekl, že už je to jediné řešení. A nemám to komu říct. Jsem ráda, že to můžu napsat alespo'n vám. Zdravím všechny. Pa
Ahojky
jojo
| 9. 8. 2008 17:55
Ahojky děvčátka
Také Vás zdravím, hlavně Majku33, Devilhood, Rosmarinku,Zuliku ,Hanču a Mirču1 + ty ostatní, které navštěvují tuto babskou poradnu Také mi tyto stránky MOC pomohly, hlavně psychická podpora od lidiček tady a jejich pozitivní energie Cítím se skvěle a vše mám v pořádku Už 3. týden chodím do práce a také toho času na vysedávání u počítače není tolik Teď budu mít od pondělí 14. dní volno, tak si budu zase užívat s dcerkami (manžílek bude makat ).
Mějte se všechny moc krásně, určitě sem čas od času nakoukněte Pa Jojo
holčičky
Hana
| 9. 8. 2008 17:39
taky Vás jdu pozdravit. Hystereskopie mě přivedla na tuto diskuzi a moc jste mi tu všichni pomohli. zdravím hlavně Devilhood,Mircu1,Rosmarine, Zuliku, Majku, Jojo a taky holky co už tady dlouho nebyly - Violik, Rax, Nux a další holčinky. Copak asi děláte a jakpak si žijete. Psala jsem soukromou zprávu Violikovi, ale už sem asi vůbec nechodí. Měla toho za sebou taky moc a tak sesnad už docela uzdravila. Tak holčičky a hoj a užívejte zbytek prázdnin
holky
Majka33
| 9. 8. 2008 10:23
jdu vás ještě pozdravit.Zítra odjíždím s dětma k sestře na slovensko na dva týdny.V jednu hodinu odpoledne nám jede autobus a budem tam v sedm večer.Mějte se moc pěkně at´jste všechny zdravé .Ahojík Majka .
letní pozdrav všem statečným holčinám
devilhood
| 8. 8. 2008 18:40
Ahojky všem,

všechny zdravím a hlavně
Majku33,,ROSMARINKU,ZULIKU,HANKU,MIRCU1 ,JOJO,
které mně moc pomohly,když mi bylo nejhůř...je to moc prima pocit, když je někdo v těžké chvíli s vámi a drží vás nad vodou...mně to hodně pomohlo...ještě jednou díky..jsem ráda,že jsem vás tady všechny poznala.
Všem ostatním také přeji,aby vše dopadlo dobře a všechna trápení utekla od nás všech.
Pádím právě na zahrádku česat rajčata,ale nějak jsem ji poslední dobou zanedbávala,tak nevím,jestli tu úrodu tam vůbec někde najdu
Nevím,jak Vy,ale poslední dobou nějak nic nestíhám,ještě,že je sobota a neděle
Tak se mějte všichni moc pěkně a zase někdy pá pá

sice to nejsou rajčátka,ale taky jsou to jablíčka
Taky zdravím děvčátka
Rosmarine
| 5. 8. 2008 18:18
. Cítím se dobře a stejné přeji i vám všem. Zatím nacházím samá pozitiva v tom, že je všechno pryč. Ale vím, že je rozdíl, když mě hysterka potkala v 50 letech a ne třeba ve 30.
Ale děvčata, nezapomínejte, že veselé mysli se i nemoce zaleknou - a když ne, alespoň se to trošinku lépe zvládá.
Tak tedy úsměv, dámy
devilhood
Majka33
| 5. 8. 2008 15:46
ahojky jsem ráda že jsi se po dlouhé době ozvalaa ráda že jsi v pořádku.Já se citím taky celkem fit a začátkem září jdu na gyn.kontrolu.Tak doufám že taky to bude dobré.............. Jinač zdravím JOJO,ROSMARINKU,ZULIKU,HANKU,MIRCU1 a všechny ostatní a přejí pevné zdravíčko.................
omluva
devilhood
| 3. 8. 2008 19:34
je vidět,že už jsem dlouho nepsala

samozřejmě tam má být že SKLÁDÁM .. poklonu

Dana
pozdrav všem statečným holčinám
devilhood
| 3. 8. 2008 19:31
Ahojky všem statečným holčinám,co to mají za sebou i před sebou.

Ano ,ano jsem to opravdu já....na všechny ty,co mně pomohly před operací i po ní ( jsem po operaci 8 měsíců )
jsem NEZAPOMNĚLA....ale nějak jsem se opravdu nedostala k tomu,abych zasedla ke compu a něco vypotila z té své makovičky a taky podpořila a poslala nějakou tu svoji energii všem,co ji potřebovaly.
Kaju se..ale neměla jsem nějak moc dobré období..zdravotně,pracovně,ale i v rodině.
Ale protože jsme holky šikovný...přečetla jsem si dneska všechny příspěvky,které jsem ještě nečetla,abych dohonila ten můj skluz,tak vidím,že jste všechny holky statečné a já Vám sklásám obrovskou poklonu.
Jinak,pokud vás zajímá,jak já jsem na tom zdravotně...měla jsem obrovské potíže po operaci..asi proto,že jsem nastoupila do práce už po 5 týdnechpo operaci a začaly potíže ...také jsem nebyla zahojená...živé masíčko pěkně zlobilo...museli mně ošetřovat ambulantně ( prý mě leptali stříbrem...bolelo to jako čert..pár dní jsem po tom krvácela)..a zahojená jsem byla až 5 měsíců po operaci,musela jsem brát antibiotika,ale už je ...pfuj.pfuj pfuj snad dobře.
Vám všem,které Vás čeká operace držím všechny pěstičky,co mám a posílám všechnu pozitivní energii..ať všechno dobře dopadne a hojíte se skvěle a rychle.

Všem posílám moc a moc pozdravů a ujišťuji Vás,že i když se tu neobjevím tak často..na všechny myslím a vzpomínám..mějte se všichni nádherně,užívejte slunečních dnů a já zase písnu,,pá pá pá
Dana
Bodyguard
SaJ
| 27. 7. 2008 19:15
usnul na hlídce
Jak správně ležet
SaJ
| 27. 7. 2008 19:13
Potřebuješ zvednout náladu?
SaJ
| 27. 7. 2008 18:44

Název diskuze