Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Hysterektomie

Diskuze

mirco 1
zulika
| 26. 2. 2008 08:33
S tím kolem jsi mě teda dostala-já myslela, že to bude má jediná pracovní náplň na marodce
Prosím, zeptej se když máš teda tu kontrolu a držím palečky ať je vše O.K.
pro Mahulenu
mirca1
| 25. 2. 2008 21:52
taky si vařím meduńku a jiné bylinkové čaje .....neuškodí a jsou dobré....i když včera byla u nás návštěva tak jsem si dala 2 dvojky bílého vínečka po delší době ....a spala jsem jako mimino
Všem
mirca1
| 25. 2. 2008 21:47
Ahojky ...všechny holky statečný asi už je nás víc než 7 jak píše Rozmarínka ....přeji všem hodně zdravíčka a holky šetřete se ....já jsem doma ted poslední týden marození ...v březnu už půjdu do práce ,jsem doma 3 měsíce protože v práci stojím a tahám věci tak mě doktorka nechala doma.....celou dobu se šetřím a ted protože venku je nádherně tak jsem ve středu začala něco na zahradě ,něco pohrábla ...a něco kolem dříví jsem urovnávala a občas něco většího zvedla ...a normálně mě začalo bolet břicho ...netahala jsem nic těžkého ....ale nevím ... v noci mě vzbudí i bolest na levé straně co je vaječník a trvá dost dlouho než to přejde ...ve čtvrtek jdu na kontrolu a měla bych šupajdit do práce...už jsem se i nahlásila a docela se i těšila ... a ted nevííííííííííím....doktorce to řeknu a uvidím.Tak se šetřete ...ale já si myslela že už po 3 měsících můžu všechno a dneska mi jedna známá říkala že se nesmí jezdit ani na kole půl roku ......víte o tom něco?zatím ahojky
pro Rozmarinku
mirca1
| 25. 2. 2008 21:33
Ahojky ..koukám co tu je příspěvků.....ještě máš 14 dní čas tak tak přeji klídek a žádné nervíky.. ..budu držet palečky ...taky jsem chtěla nadstardant nebyl volný a nakonec jsem se dostala na 2 lůžák a byla tam super ženská s tou samou operací i ve stejný den jako já a bylo nám fajn ..telku jsme měly nic nám nechybělo i jsem měly stejé téma ..knížky ..zahrádku ..tak to uteklo...fotka supéééééééér to bylo výročí svatby?u nás bude letos 33 ..se picnu
PRO ORLOVANKU
mirca1
| 25. 2. 2008 21:26
Ahojky Majko..jaké byly prázdniny ....doufám že sis t o s capartama hezky užila ..budu ti držet palečky aby ti to dopadlo v pátek všechno O.K....pa
Hance
Mahulena
| 25. 2. 2008 21:09
Nemám tak velké problémy s přechodem jako ty.Slabé návaly a též nespavost i když ta mně trápila i před operací.Zatím to řeším bylinkami.Kontryhel proti návalům,medunku na spaní.Uvařím si ji večer do půllitráku a popíjím.Zatím mi to celkem pomáhá.Rozhodně neuškodí.Ahojky
Ahoj všem "sedmi" a více statečným :-)
Rosmarine
| 25. 2. 2008 18:41
Tak se mi pomalu blíží termín - 6.3. nástup. Tedy ale fakt to čekání je hrozné a nekonečné.
Dnes jsem se poptávala na nadstandartní pokoj - ne, že bych nevěděla kam s penězi (spíš naopak), ani proto, že bych byla nějaký snob, ale proto, že jsem si říkala, že by to vzhledem k mé nemoci bylo pro ostatní bezpečnější. Přece jen společné sprchy a WC.... No, a dozvěděla jsem se, že už jsem do něj napsaná. Tak teď nevím, zda ho prostě budu mít jako opravdu zdravotní izolaci nebo ho zaplatím. Budu počítat s financováním a když to bude jinak, tak mám ušetřeno.

Orlovanko, držím Ti pořád s naším Beníčkem palečky, tak se snaž honem uzdravovat - ať už je můžeme pustit .
Klidný a pohodový večer všem píšícím i jen čtoucím.
problémy
Hana
| 25. 2. 2008 16:11
Ahoj holky, má některá z Vás nějaké jiné problémy než návaly v přechodu? Já jsem tři měsíce po operaci a docela to se mnou zamávalo. Beru Estrofem1 a skoro nespím motá se mi hlava jsem celkově slabá chvilku zima pak vedro a jiné stavy. Doktorka říkala, že to mohou být následky narkozy.Tak nevím, pořád se cítím nic moc.
Ahojky
Majka33
| 24. 2. 2008 20:51
tak se hlásím,že jsem zde.Koukám kolik je tu příspěvků.Přejí všem hodně,hodně zdravíčka a hlavně pevné nervy..Já budu volat příští pátek na výsledky z odběrů a stěrů,tak mám trochu strach.Ale co už nadělám.Zuliko,tobě přejí aby to už bylo vše dobré a mohla se těšit z úplného vyléčení.Vím jak se citíš a čím právě procházíš.Zažila jsem to stejné a pořád chodím co tři měsíce na kontroly.Zatím je to v pořádku.Uvidím dál a hlavně čas ukáže.Mám uplně stejnou jizvu co ty.Tak se měj hezky a hlavně se šetři a nic těžkého nezvedej.Páááá.
Hance
Mahulena
| 23. 2. 2008 18:54
Díky za rady a odpovědi,ale fakt je,že mi to břicho bolí celkem málo,ale pořád.Kdyby mě bolelo jen při změně počasí či při námaze tak to bych brala.Zapomenu na to jen třeba na chvíli při nějaké práci nebo při televizi (Asi mi tam zapomněli baterku nebo šroubovák či co_)No nic,tak budu čekat dál,snad to někdy přejde.Jinak jsi byla na operaci přesně týden po mně. Zdravím a přeji zdravíčko všem na těchto stránkách.
Mahuleně
Hana
| 23. 2. 2008 08:07
Ahojky Mahuleno, taky jse byla u Apolináře 3.12.07, souhlasím, že tam byli opravdu ukázkový.Břicho mně bolelo 6 neděl,pak mi dali Globulus cum natrio na vkládání a úplně to začalo být o.k. Taky jsem po operaci brala Wobenzym, sice se to hojilo pomaleji ale bez srůstů. Doktor říkal, že bolesti mohou přetrvávat dlouho i třeba po roce, při změne počasí, při námaze ale že prý to nic není. .
cysta
Hana
| 23. 2. 2008 07:56
Neboj se Rax,4cm.cystu určitě přehlédnout nemohli.Gynex je opravdu dobrý na cysty a i gynekologické záněty u nás to doporučuje i jeden lékař. Přeji Ti moc a moc zdravíčka. Hanka
Problémy s cystou
Rax
| 22. 2. 2008 22:28
Dani, díky ! To sis teda pěkně užila. Můj problém je podle toho malinký. Když mi po půl roce pan doktor objevil na zbylém vaječníku cystu o velikosti 4 cm, nečekala jsem to, neměla jsem žádné problémy. To bylo v prosinci. Podle rady Hanky, čímž ji ještě jednou děkuji, jsem začala užívat kapičky Gynex. Moc jsem tomu nevěřila, ale řekla jsem si - když nepomůže, určitě neuškodí. Po měsíci a půl jsem šla zase na kontrolu. Tentokráte mě vyšetření hrozně bolelo, až jsem "sykla". Proto jsem čekala špatný výsledek, ale cysta se prý ztratila?! Prostě fajn. Přesto ve mně zůstal takový divný pocit. V diskuzích jsem tady četla, že když se nechá vaječník, je těžko přehledný při kontrolách. Nepřehlédl se? Zase si ale říkám, že mě kontroloval cíleně, tak snad ne.
Jinak zdravím všechny ostatní holky, čekající i uzdravující se, a přeji zdravíčko !!! Rax
hysterektomie
Mahulena
| 22. 2. 2008 17:53
Ahojky,jsem téměř 3 měsíce po totál.hysterektomii.Těm co to teprve čeká přeji hodně štěstíčka.Pro mne byl před operací nejhorší strach.Ten je opravdu horší než operace.Tu prospíte a pak už se jen zotavujete.Byla jsem u Apolináře,všichni tam byli moc hodní.Je mi 49let a žádné hormony neužívám a zatím docela přežívám.Ráda bych se zeptala někoho kdo má delší dobu po operaci.Ještě mě stále bolí na levé straně břicha.Podle lékařů jsem v pořádku,chodím již do práce,ale toto mě nervuje.Má lékařka říká,že se to může déle hojit.Asi srůsty(operace byla komplik. díky endometrioze 3. až 4. st.)Má s tím někdo zkušenost?Deptá mě,že mě před operací nic nebolelo a po 3 měsících nejsem stále v pohodě.
Zdravím všechny
Moje
zulika
| 22. 2. 2008 17:39
postmenopauza nastala už ve 41 letech - neměla jsem žádné problémy /návaly atd./.
Dokonce jsem četla že čím dříve ženě skončí menstruace-tím menší má problémy.
Po dvou letech začalo trošičku špinění - někdy po styku-někdy jen tak.K návštěvě gyn. jsem se odhodlala asi po 2 měsících a už to jelo ... hned se jí nezdál čípek-že je nějaký křehký, vzala stěr a okamžitě poslala na další vyšetření.
Po týdnu jsem se dověděla že mám RAKOVINU děložního čípku - a to velmi agresívní typ.
Takže do dvou týdnů v Porubě na celkové hysterektomii /děloha,vaječníky,vejcovody/ i s odnětím sentinelových uzlin.
Teď jsem přes dva týdny po operaci - jizva se docela hojí - nevím jak to vypadá uvnitř-břicho trochu tlačí a bolí-hlavně po delší době na nohách.
Taky mám necitlivá stehna-a mrznou mi nohy-ale to říkají-že se teprve oběh dává dohromady-tak to snad přejde.
Jinak zatím, žádné návaly-tak jsem zvědavá co bude dál.
V pondělí jdu na konzilium, kde se dovím, zda operace stačila a rakovina je pryč-nebo budu muset na chemo a další léčení....
hysterektomie
darin
| 22. 2. 2008 16:07
Přeji hezké odpoledne,jsem nová a čekající.Díky těmto příspěvkum jsem se dozvěděla hodně a jsem ráda,že něco takového existuje!Strach se snažím potlačit,aspon doufám.Bydlím ve Slezsku a jdu na operaci 5.3.Mám ještě pár dotazu, na které jsem nenašla odpověd´.To,že je nějaká hysterektomie jsem se dozvěděla před 14 dny,šlo to tak rychle,že se nestačím divit.Letos mi bude 41let a mám2fakt velké děti.Budu si moc ráda s vámi,holky,psát.Zatím děkuji,že jste!DARIN
pozdrav všem po operacích
devilhood
| 22. 2. 2008 15:07
Ahojky všechna statečná děvčata,,co už to máte za sebou!!!!......myslím operaci....

Jsem ráda,že jste to všechny zvládly bez problému a s velkou odvahou.,protože té je za potřebí už jen k tomu odhodlání na tu operaci jít.
Přeji Vám všem,ať se Vám bebínka krásně zahojí a čekatelkám přeji pevné a bezproblémové čekání a bravurní zvládnutí ...když jsem to zvládla já...tak Vy všechny určitě!!!
Tak páček a držte se!!!
Dana...ta co to má už za sebou...pá pá
odpověď
devilhood
| 22. 2. 2008 14:44
Ahojky!
Tak Ti odpovídám k té cystě.já jsem ještě kromě toho dostala zánět dole všeho,co mi tam zbylo...dostala jsem antibiotika spodem i vrchem a měla jsem přijít za měsíc na kontrolu.Po dvou týdnech léčení,které provázely obrovské bolesti právě na té straně té cysty mě probudila v noci taková příšerná bolest,že jsem myslela,že je to má poslední hodinka,ale pak už jsme měla jen mírnou tupou bolest a včera jsem byla na kontole a bylo mi sděleno,že jsem měla okamžitě přijet do nemocnice,ale tady na této parketě já nejsem tak sběhlá,tak jsem nikam nejela,nebotˇ jsem netušila,že tu bolest způsobila ruptura té cysty.Takže jinak s tím nedělají už nic a za 3 týdny jdu znovu na kontrolu.
Jinak je možné,že se ta cysta bude opakovat..asi to bude souviset s činností toho vaječníku a hormonu.Jinak tyhle informace si obstarávám já sama,jinak mě pan primář ve Frýdlantě toho moc neřekne ,v tomto ohledu má z toho smíšené pocity a co řekli Tobě?
Pokud vím ještě ze školy...jsem totiž zdravotník...že právě pokud se pořád dělají cysty musí se někdy ten vaječník odstranit...doufám,že nás to nepotká.
Držím pěsti ať jsi Ok a zdravím Tě.
Dana
Ahoj holky
HT
| 22. 2. 2008 12:43
Zdravím
všechny co jsou po operaci a všechny co je to teprve čeká .Já jsem týden po operaci dělohy.Dělali mi to laparoskopicky.Měla jsem ze začátku strach,protože jsem o tom nic nevěděla,ale jsem ráda ,že jsem objevila vaši diskuzi tak jsem do nemocnice už šla trochu klidnější.Je mi 39 let mám 3 děti . Myom jsem měla už velký a poslední půlrok se mi hodně zvětšil ,měla jsem už potíže ,takže moje rozhodnutí pro laparoskopii bylo rychlé.I několik lékařů mi to potvrdilo a řeklo, že to musí ven.Operace proběhla dobře povedla se.Se stolicí a s měchýřem problém nemám.Měla jsem jen problém s chudokrevností a s tlakem mám nízký ale i s tím se to srovnalo.Teď jenom uvidím jak se to bude hojit vnitřně. Bolesti žádné nemám.Ale je pravda ,že dlouhé popocházení nedělá dobře aspoň mně né.
Zatím ahoj všichni se opatrujte Hana T
HST
Hana
| 22. 2. 2008 11:29
Tak mně dali hormony již v nemocnici, měla jsem náplastě a vyhovovali mně, teď mám Estroferm 1.mg a prý tak sedne za dva měsíce užívání - nevím co tím doktor myslel. Návaly nemám jen k ránu mi je trochu horko a při stresu se pěkně potím. Mám potíže se spaním, ale nevím jestli to je hormonama. Doktorka se kterou si dopisuju píše, že hormony mají více pozitivních účinků než negativních a netřeba se jich bát. Pokud se budou pravidelně kontrolovat prsa a riziko je prý větší až tak po deseti letech užívání. Taky mám tchýni, které je 60.let a vypadá o deset let mladší-prý za to mohou hormony, které užívala- letos už je vysadila. Taky se neztloustla. Prý ženská po hormonech tak rychle nezbabovatí.. Ale ti kdo je nemohou užívat tak jsou různé přírodní preparáty a mají stejné pozitivní účinky. Jen jsou trochu slabší na návaly. Hormony mají svoje malá rizika.Ale pro je větší,než proti. Na internetu má paní doktorka Ivana Schubertová své stránky - kde píše vše o hormonech. Přeji Všem, které ještě nejsou po operaci hodně štěstíčka a zdravíčka a nám odoperovaným ¨také.
hst
dobruska
| 21. 2. 2008 18:37
v srpnu jsem podstoupila operaci totální hysterektomii-vše.Pro velké návaly od září jsem začala užívat denně Estrofem 1mg.Před tím 2 měs.přírodní Sarapis soju,která neučinkovala.Po Estrofenu návaly ustoupily,i když hlavně v noci přetrvávají,ale je mi lépe.Problémem po operaci se stalo časté noční močení.Teké jsem neztloustla,naopak od operace jsem zhubla 1Okg.Do práce jsem šla po 3 měs.Nyní jsem po absolvování lázní,které doporučuji,ale musíte si o ně říci.Při užívání hormonů prý se má 1x ročně provádět mamograf.Vím,že hormony nejsou vhodné,mají vedlejší účinky,ale člověk se cítí lépe i psychicky.Tuto debatu sleduji od operace,přeji všem pevné zdraví.E.
hysterektomie
HATA
| 21. 2. 2008 16:16
Zdravím,
dnes jsem se zcela náhodou dostala na tyto stránky, a tak i díky této náhodě můžu odpovědět. Po operacích mám osm let. První jsem podstoupila ve třiceti - odebrali mi vaječník a vejcovod. Druhou o pár měsíců později - vzali druhý a dělohu. Hojení bylo dost hrozné, měla jsem spoustu ,,srůstů,, byla slabá, neustále unavená.bolavá.
Později se přidaly problémy s přechodem. Moje lékařka mi postupně nabídla hormonální terapii - pilulky, následovala náplast, a protože vše mi něčím nevyhovovalo, tak jsem ,,skončila ,, u ,,rýžečky,, - tedy u toho podkožního implantátu. Nevím, jak se to píše, ale čte se to ,,rizele,,
Jedná se o implantát,který se vpichne do břicha a vydrží zhruba půl roku. Doplácí se 800,- Kč. Je to vyšší cena, ale je to naprosto nesrovnatelné a já na to tehdy přistoupila,
až po vyzkoušení všech jinak dostupných látek. Což dnes považuji za chybu, protože jsem si tehdy mohla ušetřit dost nepříjemností - z prášků mi bylo zle, zvracela jsem, nespala, náplast se odlupovala a dělal se mi na kůži ekzém. Za těch osm let jsem se vrátila k původní váze před nemocí, takže i po této stránce nemůžu řící, že bych po implantátu přibrala.
Doufám, že alespon některé mé postřehy Vám k něčemu budou. Přeji hodně sil a hlavu vzhůru.
Pro Lendu
san
| 21. 2. 2008 14:16
Ahoj,
na LAVH jsem byla 1. listopadu. Je mi 50 a brali mi vše. Když si toho tělo všimlo, tak jsaem začala mít jeden nával za druhým, neustále jsem se musela ovívat V Motole říkali, že bych měla začít brát hormony a tak 3-5 let je brát, kvůli osteopor. a ostatnímu. Moje doktorka na gyn. mi předepsala Estrofem 1 mg a řekla, že některé ženy to berou obden, tak ať to zkusím také, když tak ať začnu brát každý den. Moc se mi do těch hormonů nechtělo, tak jsem si řekla, že to zkusím obden.. a zatím mi to stačí, návaly přestaly - nebo přijde jen občas malý..jinak jsem v pohodě a hlavně, NEZTLOUSTLA jsem a ani mi nenarostla prsa - toho jsem se docela bála Ale jako antikoncepce působí na každého jinak, tak tyto hormony také. Moje kolegyně - té je 43, měla problémy s předčasným přechodem, tak ji předepsal doktor také Estrofem. Bere ho každý den a je také v pohodě. Tak snad to tak zůstane, uvidíme...Cenově je to úplně v pohodě,na 3 balení jsem doplácela 210 Kč, což je v mém případě na půl roku..
Přeji hodně štěstí.

Všem, co to teprve čeká držím palce..
hystrektomie
Lenda
| 20. 2. 2008 00:33
Zdravím všechny zůčastněné, dlouho jsem tu nebyla a jenom zírám co nás je se stejným problémem. Mám po operaci šest týdnů, všechno se dobře hojí, ale zatím nesmím nic těžkého zvedat. Zrovna řeším problém s přechodovými příznaky. Máte některá zkušenosti
s hormonálními tabletkami ESTROFEM? Nebo třeba
s tak zvanou hormonální rýží, která se vpichuje pod kůži?
Zmiňujete nějaké náplatě. Děkuji za jakoukoliv informaci.
Všem co jsou čekatelky přeji hodně štěstí a vše bez komplikací, ostatním dobré hojení a hlavně nic nepřehá
nět - vlastní zkušenost. Hodně odpočívat a taky cvičit na posílení pánevního dna, no to abychom si necvrkaly do gatí. Tak mi to řekla doktorka při první kontrole po operaci.
Ahoj Dano
Rosmarine
| 19. 2. 2008 21:40
Už za Tebou letěla soukromá zprávička. Drž se, děvče a poslouchej svoje tělo, ať se brzy uzdravíš.

Pěkný večer všem.
Otázka na Danu
Rax
| 19. 2. 2008 19:31
Dani, u mne byl stejný problém. Ponechali mi při hysterektomii jeden vaječník a taky se mi na něm udělala cysta o velikosti asi 4 cm. Jakým způsobem Ti cystu "léčili" a s jakým výsledkem? Nepřijdeme i o ten zbývající vaječník? Už se tu na diskuzi vícekráte objevilo, že ponechání vaječníku přináší problémy - problém s diagnostikou nedobrých věcí na vaječníku, jeho nedostatečná činnost bez dělohy atd. Co Ti k tomu lékaři řekli a co Ty k tomu? Děkuji.
pozdrav
devilhood
| 19. 2. 2008 18:10
Ahojky všem!!
Já sice už nemám problémy předoperační,ale i tak sem patřím k vám.
Jsem totiž po operaci 21.10. 2007-po hysterektomii,ale vzali mi i levý vaječník a vejcovodDo práce jsem nastoupila už 14.ledna,i když mě má lékařka nechtěla pustit,ale jenom já si pořád myslím,že jsem nenahraditelná...taky se mi to nevyplatilo.Takže děvčata,pokud se necítíte po operaci ještě OK..prosím nespěchejte a u žívejte si odpočinku a léčení.
Já už jsem za tu dobu po operaci prodělala třikrát zánět všeho,co mi zbylo a ještě se mi na tom jediném vaječníku,co si chráním ,udělala další cysta.Takže do mě cpali antibiotika horem spodem a tohle všechno při pracovním nasazení...opravdu děs.Takže pokud mohu poradit,děvčatům po operaci...nastupujte do práce opravdu až na to budete připravenéa zahojené...neberte si příklad ze mně.
Jinak vám všem po operacích přeji bezkomplikační uzdravování a všem čekatelkám na operaci držím pěstičky a nebojte se ..vše dobře dopadne
Dana
Milá Zuliko
Rosmarine
| 18. 2. 2008 12:35
vítej ze špitálku - tak a teď už se budeš jen a jen uzdravovat a moc Ti držím palečky, ať jsou výsledky pro Tebe dobré.

Dnes jsem absolvovala předoperační vyšetření a všechny odběry, ještě musím absolvovat návštěvu lékaře v Praze a LBC a pak už budu mít vše v kupě. Snad už to teď do toho 6. 3. uteče.

Vrhla jsem se do plánování letošní dovolené - alespoň přijdu na jiné myšlenky .
pro Zuliku
inuska
| 17. 2. 2008 18:33
Přeji ti, aby ti vše dobře dopadlo.
Je pravda, že mi ženské toho někdy vydržíme víc než koně.
Držím ti palce a ať máš hodně síly se s tím vypořádat.
Máš velké plus, že máš doma dobré zázemí.
Můj manžel se s touto nemocí potýkal před třemi roky.
Protože má hodně nemocné srdíčko, tak nemohl podstoupit operaci a jezdil na ozařování. Minulý týdem přišel s výsledky po kontrole. Vypadá to, že jsme z toho venku. Totéž přeji i tobě a ostatním stejně postiženým.
hlásím návrat
zulika
| 16. 2. 2008 13:58
ahoj všechny milé holky,
hlásím návrat z nemocnice po deseti dnech po hysterektomii dle Wertheim-Meigs/tzn. i se sentinelovými uzlinami/.
Není to teda nic moc-ale my ženský přeci vydržíme hodně...
Jsem dost slabá-ještě že jsou doma milí a trochu mě obskakují
podrobnější informace napíšu do deníčku-jen co budu moct déle posedět
těm které operace ať už jakákoli teprve čeká držím palečky-těm co to mají za sebou přeji brzké uzdravení

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
♥Jarka*Alice♥
12. 6. 2025 15:38
14489
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
cudlik
12. 6. 2025 14:38