Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Hysterektomie

Diskuze

pro inušku
mirca1
| 16. 2. 2008 11:08
Tak se taky opatruj holka zlobivá...ale vím měla jsi to těžké...krásný den
pro majku
mirca1
| 16. 2. 2008 11:02
Ahojky Majčí ...nezapomenem a krásně si užíjte prázdniny a aopatruj se.
pro Rosemarine
inuska
| 16. 2. 2008 10:54
přeji ti, aby ti všechno dobře dopadlo
Proč si mi kýla udělala mi nic neřekli, ale já to vím.
Je pravda, že bříško mám povolené, přestože chodím 1x týdně cvičit a plavat. Důvod proč, je jinde. Nešetřila jsem se. Mám manžela dost vážně nemocného se srdíčkem a do toho si dcera zlomila nohu. Měla v ní deset šroubů a půlroční mimino k tomu. Nic jiného mi nezbývalo než pomáhat a nešetřit se. Jinak to nešlo, ale byly i příjemné chvilky a ty stály za to. viz foto z plaveckého kurzu, kde jsem fungovala jako náhradnice
Po stabilizovní situace, došla řada na mně.
V pondělí jdu už do práce.
Ahoj a drž se , držím palce
všem holkám
Majka33
| 16. 2. 2008 09:26
přejí hodně hodně moc zdravíčka a pěkný víkend.V 11.hod.nám jede autobus na vlakové.Jedu na týden s dětma na slovensko.Tak se mějte všechny moc fajn a za týden se ozvu.Nezapomeńte na mě .
všem
mirca1
| 15. 2. 2008 21:08
HOLKY KRÁSNÝ VÍKEND...A DRŽTE SE
Pro Hanu a ostatní statečné duše
Rosmarine
| 15. 2. 2008 16:08
Hani, poslala jsem Ti zprávičku, abych to tu moc nehltila

Všem Vám, děvčátka, přeji klidný a pohodový víkend
pro filomenu
Hana
| 15. 2. 2008 15:58
Filomeno neboj, bude to v pořádku, myslím si,že až začnou stehy vypadávat tak budeš muset nosit vložku ,alespoň já jsem to tak měla.Taky jsem jí nenosila asi tak tři týdny a pak jsem se divila proč špiním a bylo to tím, že se odlučovali stehy. Nevím kolik jich tam je, ale žádný jsem nenašla ani jsem nehledala.Ono si tělo poradí. Myslím, že šest týdnů je k hojení akorát a pak můžeš jít do práce tedy když se cítíš dobře a nemáš těžkou práci. Byli tu holky co šli do práce už dřív, ale určitě to chce svůj čas. Určitě budeš brzo v pořádku.
Ahoj Hani
filomena
| 15. 2. 2008 15:02
Děkuji za odpověď. Jsem už ze všeho trochu unavená. Doma jsem od září a ráda bych už chodila do práce. Sice si musím teprve něco hledat, ale pokud vůbec nevím kdy bych mohla nastoupit, tak to moc nemá smysl. Představovala jsem si, že bych třeba mohla někde nastoupit od začátku března, ale doktor se na to vůbec netvářil.
Ještě k těm stehům: vůbec nešpiním a nemusím nosit vložku. Zatím jsem nepostřehla žádný vypadlý steh. Kolika stehy je přibližně vagina zašitá a dá se ohlídat, kolik jich vypadne? A taky bych ráda věděla, od kdy by stehy měly začít vypadávat?
ahoj Rosmarine
Hana
| 15. 2. 2008 13:49
Ten obrázek moře je nádherný - taky jsme se letos chtěli podívat do Chorvatska. Můžeš mi prosím napsat kde to krásné místečko leží. Já nebyla u moře už hodně dlouho.Děkuju. Hanka
Filomeně
Hana
| 15. 2. 2008 13:42
Ahojky Fil,mě se to zahojilo až v 8.týdnu a doktor říkal, že je to právě tím stehem, který nevypadnul a zanícoval se tam. Vytáhnul mi ho a byl klid.Antibiotika by to měli spravit a než je doužíváš stehy by měli sami vypadnout. Drží uvnitř déle než ty venkovní. Budeš v pořádu.
prosím o názor či radu
jojo
| 15. 2. 2008 12:39
2. v neděli nastupuji na hyster. a měla bych začít brát večer antikoncepci. V Praze mi řekli, že jí mám začít brát - ale proč??? Hned v pondělí mám jít na operaci a potom dle mého mínění už mi budou na nic... Díky za Vaše názory
ahoj holky
filomena
| 15. 2. 2008 12:20
Tak dnes jsou to tři týdny, co mám po laparoskopické hysterektomii. Minulý týden jsem se už cítila v pohodě. Dokonce už ani břicho nebolelo. A bohužel jsem asi trochu více šmajdala než je zdrávo. V úterý jsem byla na kontrole a gynekolog byl celkem znepokojen mým hojením. Prý mám jizvu zduřelou, stehy mi zatím nevypadávaj. Dal mi antibiotika - Doxybene a vaginální tablety Entizol. Navíc jsem začala mít teploty. V podbřišku mne píchá. Má některá z vás podobné zkušenosti? Mohou z toho nastat další komplikace?
Ahoj Inusko, ahoj Magdalo
Rosmarine
| 15. 2. 2008 08:31
Tak to já mám určitě taky víc jak dostatečnou zásobu hormonů ve svých "špíčkách" . Kéž bych měla histolku taky v pořádku a ty markery byly zvýšené opravdu v souvislosti s játry. Ale to budu řešit, až to přijde: Jak říká moje kamarádka: "Nestahuj kalhoty, když brod je ještě daleko!" Inusko, řekli Ti, proč se Ti ta kýla udělala - může na to mít vliv povolené bříško?

Milá Magdalo, to jsi mě potěšila. Neumím totiž dlouho ležet v posteli - bolí mě záda atd. I po dost složitém porodu jsem se štrachala na záchod za pár hodin. Sice mi bylo mdlo, ale ten pocit, že už člověk zase ovládá sám sebe, je skvělý. Jak to tady tak čtu, asi je ta pooperační péče v každé nemocnici jiná.

A zase přidávám jeden obrázek pro potěšení všem - Kornaty, Telaščica.
Orlovance
Hana
| 14. 2. 2008 19:48
Majko, tak tu únavu znám po štítné žláze a další léčbě trvalo i víc jak rok se z toho dostat. Tvoje tělo dostalo chemoterapií zabrat a psychika taky. Já taky myslela ,že to pak v práci nezvládnu a naopak se to v práci úplně upravilo, protože jsem byla více mezi lidma a ne pořád se svýma myšlenkama. A to motání hlavy je taky možná jen psychikou. Vždycky potom v klidnější době psychika zlobí a někdy dělá opravdu divy a spoustu problémů.Že se to ani nedává do souvislostí s prodělanou nemocí.. U gynekologa dobrý konečně jsem se zahojila
Hani
Majka33
| 14. 2. 2008 18:38
a jak ti to dopadlo na gynekologií?Doufám že dobře
Hanka
Majka33
| 14. 2. 2008 18:35
Ahoj Hanko,tak potom ani já nevím z čeho ty závratě mám.Nevím co si mám myslet.Někdy mívám z toho strach.Já jsem ještě do července na mateřské.Někdy si říkám,že je dobře že jsem doma.Nevím,jestli bych to už zvládla v práci.Doma dělám věci co každá ženská a jsem pořád unavená a někdy až slabá.Nedávno mi řekl primář,že i když jsem už půl roku po chemoterapií,tak pořád mám ještě v sobě ty radioaktivní látky.Tak je to možná tím ne?Musíme být asi hodně silné,aby jsme to překonaly.
Orlovance
Hana
| 14. 2. 2008 17:57
Ahojky Majko
dneska jsem byla u gynekologa a ptala se na ty závratě, tak mi říkal, že se s tím ještě nesetkal aby to dělaly hormony. Tak nevím z čeho to mám.Říkal, že ty hormony tak sedají až po dvouch až třech měsících užívání. Tak uvidíme co bude. Ty jsi na mateřské dovolené? Taky říkal, že štítná žláza blbne po téhle operaci- tedy když vezmou i vaječníky.A tu já mám taky vykuchlou.Tak pa pá a přeji hezký Valentínský večer.
pro jojo
Danula
| 14. 2. 2008 17:04
Ahojky, já nastupuju do Liberce. Operovat mě bude primář, tak snad to bude dobrý.
pro Danulku
jojo
| 14. 2. 2008 16:57
Smím se zeptat, kam nastupuješ 3.3. do nemocnice? Já mám sice nástup už 2.3., ale v Praze. Jojo
pro Rosmarine
magdala
| 14. 2. 2008 16:37
Ahojky ničeho se opravdu neboj, já měla operaci laparoskopicky a dren ani tampony jsem nemela a ani ostatní operované i když byla operace dělaná spodem. Z postele mě vyhnali druhý den po operaci k umyvadlu vycistit zuby a dost a třetí den do sprchy. Třetí den jsem už zkoušela čůrat a čtvrtý den mi vyndali cévku. Vše se to dá vydržet a pak to chce se šetřit. Trochu doma něco dělám a dost mě to zmáhá 5x denně lezu do postele odpočívat.
Tak čtu a dělám si plány jak půjdu k holiči, koupím si lak na nehty a budu trochu pečovat sama o sebe.
Drž se přeju hodně štěstí Mája
pro Inušku a všem
mirca1
| 14. 2. 2008 16:03
opatrovat se a šetřit ,nic netahat..je po operaci fakt nutný
pro Rosemarine a ostatní
inuska
| 14. 2. 2008 13:20
Taky jsem měla před čtyřmi lety problém. Měla jsem ledvinovou koliku a teploty. Byla jsem osm dní na kapačkách, nelepšilo se to. Poslali mě na další vyšetření.
Na gynekologii jsem měla nejasný nález, ale když přišly výsledky z krevního rozboru, tak jsem byla překvapená s jakou rychlostí jsem měla vyřízené vyšetření a náslodnou operaci v Motole. Měla jsem v krvi nádorové márkra.
Díky tomu všemu mi odebrali dělohu i s vaječníky. Výsledky z histologie byly naštěstí pro mě dobré.
Hormony brát nemusím, doktor říkal, že díky mé (řekněme) plnoštíhlosti (tak k něčemu ty pneumetiky byly dobré) se hormony vyplavují z tuku.
Jinak jsem vše snážela a snáším dobře. Taky mi chvíli tvalo než jsem se s tím vším vyrovnala.
Následný problém, ale mám. Udělala se mi pooperační kýla a ještě jedna pupeční. V lednu mi je odstranili. Ještě jsem doma na neschopence. A tak vás chci všechny varovat. Šetřete se, šetřete se, šetřete se, ať nemáte komplikaci jako já. Operace kýly a hysteroktomie byla co do bolesti srovnatelná.
PRO VŠECHNY HOLKY STATEČNÝ
mirca1
| 14. 2. 2008 11:55
PŘEJI VÁM VŠEM KRÁSNÉHO VALENTÝNA ...a kytičku posílám
pro Rosmarine
mirca1
| 14. 2. 2008 11:45
Mušličky jsou opravdu krásný ...krásný den
Magdala
Rosmarine
| 14. 2. 2008 10:49
Ahoj Majo, tak Tě vítám zpět.
Už jsem si říkala, že bys mohla být doma. Díky za informace a dodávání odvahy. Snažím se myslet pozitivně a myslet na vše pěkné, co mě čeká až po. Ale čím víc se blíží termín, tím víc to na mě nějak padá...

Ještě bych se chtěla zeptat, za jak dlouho po operaci se vstává z postele? A když je operace jen vaginálně bez laparoskopu, tak jak je to s tím drénem?
Mušličky
Rosmarine
| 14. 2. 2008 10:42
Jsou z Chorvatska z jednoho malého ostrůvku, který jsme si zamilovali - z Viru. Skoro všechny jsem sama vylovila sama - něco manžel . A to jsme určitě ještě jednou tolik rozdali lidem kolem sebe.
Ahojky Danulo
magdala
| 14. 2. 2008 08:29
Včera jsem přišla z nemocnice byla jsem 6.2. na operaci - rakovina děložního čípku. Mám to za sebou a je mi docela fajn, jen když stojím a chodím mě bolí břicho. Operace proběhla dobře, dělohu nemám a vaječníky mě nechali a čekám na výsledky histologie ty budou za 10 dní a za měsíc jdu teprve na kontrolu do nemocnice.
Cítím se teď dobře a tak mi ten měsíc přijde dlouho ale nechávám to na doktorech vědí co dělají.
Neboj se ničeho operace se dá vydržet. První dva dny po operaci nic moc ale stejně člověk vše prospí a pak už je to jen pepší.
Drž se a napiš a ničeho se fakt neboj
Mája
už jsem doma
magdala
| 14. 2. 2008 08:18
Zdravím všechny, už jsem doma a mám to za sebou.
Jen mám divný pocit že nevnímám to že nemám dělohu. Zvládla jsem to dobře až na nízký tlak po operaci kvůli kterému mi nemohli dávat tišící prostředky na bolest. Ale dalo se to vydržet. Moc jsem se bála, ale vše dopadlo dobře. Výsledky budou za týden a zjistím zda musím na preventivní chemoterapii. Cestu domů jsem zvládla manžel se synem mě pomalu nesli, ale když jsem vlezla do bytu koukala jsem po posteli. Chce to opravdu se šetřit a delší stání nebo chůze je úmorná.
Všechny které je taková operace čeká NEBOJTE SE dá se to zvládnout.
Dnes už koukám co bych mohla doma dělat nejsem zvyklá moc ležet.
V nemocnici jsem poslední dny sestrám pomáhlala s motáním tamponů. Sice v posteli ale alespoň nějaká zábava. Lékaři i sestry v nemocnici U Mulačů jsou super.
Jsem ráda že jsem se mohla před operací touto cesto někomu svěřit dost mi to pomohlo.
Děkuji, všem přeji hezký den a držte se a uzdravujte.
Maja
pro Mirku
Hana
| 13. 2. 2008 21:02
To je pravda co doktor, to jiný názor ,asi má obojí své plus i mínus. Já jsem těch operací měla už dost, tak jsem se přiklonila k tomu odstranit ,aby mi tam zase něco nenarostlo. Ale Ty jsi jinak zdravá tak jsi udělala dobře,že je máš - nemusíš žádné hormony. Tak pa.
všem
mirca1
| 13. 2. 2008 20:59
Tak všem přeji krásné uzdravování ,kdo jde na operaci přeji klidné čekání a žádné stresy,majko držím palečky ...a všem krásný večer holky statečný

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
♥Jarka*Alice♥
12. 6. 2025 15:38
14489
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
cudlik
12. 6. 2025 14:38