Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Dukanová dieta - Hubněme společně

Diskuze

Jajina
| 22. 4. 2012 18:14
tak já ještě udělala karboše, chtěla jsem ještě buchétku, ale to nechám v týdnu, j byla jsem omrknout rebarboru a už je na sklizeň Jity mám v plánu, když udělám těsto na mor.koláče s otrubami a místo tvarohu pokladu rebarborou co myslíš, to by šlo :-\ :-\
jajka12
| 22. 4. 2012 18:19
TO Jajina: nie som teda jituš, ale k moravským tvaro patrí, si ich neviem predstaviť bez neho !!!! ja by som dala tvaroh aj rebarboru - a to máš ako rebarboru už na záhrade ?!?!?!?

ináč hlásim, že korpus v koši neskončil, celkom dobre dopadol, teraz pracujem na plnke, potom želatina a šup do chladničky na zajtrajšiu oslavu
Jajina
| 22. 4. 2012 18:25
TO jajka12: Jajko já bych nedělala koláče, ale jako litou buchétku. A vidíš jaká jsi šikulka, umíš i korpus ugrilovat
JItka369
| 22. 4. 2012 18:20
TO Jajina: jestli myslíš rebarboru na zahradě, tak ta na sklizeň ještě není, pokud nechceš, aby ti bylo špatně
Jajina
| 22. 4. 2012 18:21
TO JItka369: jak to že nééééééééééééé a ploooooč
JItka369
| 22. 4. 2012 18:28
TO Jajina: 1. počkej, až bude větší, páč si jí brzo olámeš, a v létě budeš mít prd, nebo jí budeš kupovat 2. nejlepší na sklizeň je tak červen-červenc
iirriss
| 22. 4. 2012 18:33
TO JItka369: a hnedka jsme chytřejší - díky Jíťo nejde taky všemu na netu věřit, důležité jsou osobní zkušenosti :-\
Jajina
| 22. 4. 2012 18:34
TO JItka369: Jituško musíš brát na zřetel, že tady dole jsme o měsíc dřív já sklízím, ty seješ
Pettar
| 22. 4. 2012 18:38
TO JItka369: Kocko, ja si to uz nepamatuju, tys to mela problemy s ledvinami? Jestli jo, jak to dopadlo?
iirriss
| 22. 4. 2012 19:06
TO Pettar: ahojky Péťo, už je o něco lépe, ale není to ono :-\


já nikdy na nikoho nereagovala, ale přihlásit se jako anonym a mít pitomý připomínky tak mě nabral čert
anonym
| 22. 4. 2012 18:30
TO Jajina: Opravdu jak malé dítě a ploooooč
iirriss
| 22. 4. 2012 18:34
TO Anonymka: a to je co???
anonym
| 22. 4. 2012 18:43
TO iirriss: Ta její mateřtina je hrůza a čiština už vubec nemluvím .
iirriss
| 22. 4. 2012 18:46
TO Anonymka: tak odsud vysmahni a nevšímej si nás
Pettar
| 22. 4. 2012 18:48
TO iirriss: Whohouuuuuu jak se rozcertila, Irrisku ses jednicka

Myslim, ze nema ani smysl na nejake anonymi reagovat, nejlepe je ignorovat :)

Jinak, Irris, uz je lip?
iirriss
| 22. 4. 2012 18:28
TO JItka369: pokud má narostlou tak neé? jsem našla na netu...

Dodržujte pravidla sklizně

Jak jsem uvedla výše, sklízejí se jednotlivé řapíky. Neřežte je, nestříhejte, ale jen a pouze vytrhávejte. Vylomte je až u báze, protože nevylomené zbytky by mohly zahnívat. Pracujte s citem, jsou křehké! Listovou čepel pak odřízněte, řapíky můžete skladovat v chladničce tři až pět dní.

Sklizeň se provádí postupně, jak řapíky narůstají, a to od dubna do poloviny až konce června, pak budete příští rok sklízet mohutné řapíky. Později se v nich zvyšuje množství kyseliny šťavelové. Z rostliny lze sklidit asi třetinu listů, aby se příliš nevysílila.


neposoudím, mám ji malinkatou z letošního zasazení :-\
Jajina
| 22. 4. 2012 18:32
TO iirriss: Taky jsem to teď četla, řapíky už jsou pěkně červené a jeden se dokonce vylomil sám.
JItka369
| 22. 4. 2012 18:33
TO Jajina: rostlina je křehká, proto se to vylomí skoro samo. Ale pokud se nemůžeš dočkat, prosím
Jajina
| 22. 4. 2012 18:35
TO JItka369: no, akorát se můžu posr.... mám rostlinu od loni a hezky se rozrůstá
JItka369
| 22. 4. 2012 18:32
TO iirriss: ...Později se v nich zvyšuje množství kyseliny šťavelové.... proto je dobré konzumovat s mléčnými výrobky. A to jsou právě např. ty koláče s tvarohem. Nevím taky jak má dlouhé řapíky, za moje má asi 20ti cm
Flora
| 22. 4. 2012 18:12
Jeste je tam recept na knackebrot....ostatni co jsem zatim prosla nevyhovuji, protoze je tam slehacka nebo maslo...to u DD nemuzeme.

http://forum.zhubneme.cz/read.php?…
Flora
| 22. 4. 2012 18:10
tenhle receptik jsem nasla na strankach s Atkinsonovou dietou:

~~~ Keksy z lněného semínka ~~~
~~~°°°~~~
Ingredience:
1 vejce
3 vrchovaté lžíce drceného – mletého lněného semínka
1 lžíce kakaa
½ lžíce skořice
tekuté sladidlo podle chuti
eventuálně troška vody
~~~
Příprava:
Všechno smíchejte metličkou. Na pečícím papíru tvořte hromádky, které trošku zplacaťte a pečte půl hodiny při 150°C. Po půl hodině máte měkké placičky. Pokud je chcete mít radši křupavé, vypněte troubu a nechte je v ní zchladnout.
Cca 30 ks a UV 1,9g
anonym
| 22. 4. 2012 18:02
Tak nic.
JItka369
| 22. 4. 2012 18:02
chleba v troubě, v řadě čeká rybka, asi bude v jogurtu s rozmarýnem. Děsně mě honí mlsná.
Pettar
| 22. 4. 2012 17:54
Tesco, 30 vajec = 89 kacek :)
ata001
| 22. 4. 2012 17:59
TO Pettar: Tak to je pěkná cena, snad budou ještě v úterý
anonym
| 22. 4. 2012 17:52
Dobrý Den mohu se k vám přidat? :-\
JItka369
| 22. 4. 2012 18:03
TO Pettar: noooo, konečně to jde dolu.
TO Petra M: jistě, povídej
zabicka76
| 22. 4. 2012 17:41
Povečeřeno, připraveno jídlo na zítra a pokračovat v dukanovi. Včera jsme byli na Řipský pouti a co si tam má dát člověk k obědu - kukuřice, langoš, bramborák zavrhnut tak jsem si dala klobásu, pěkně otřela do ubrousku, ale stejně vám povim stačilo by mě si snad jen přivonět - jinak nic moc, jen pak pobolívalo bříško dneska jsem poctivě dukanila
JItka369
| 22. 4. 2012 17:13
ááá Rozpuštěný a vypuštěný, to se bude Jíťa koukat a dukanit

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
♥Jarka*Alice♥
23. 9. 2025 19:39
15129
Anna Vodičková
15. 9. 2025 07:55
36
Alena Davidová
13. 9. 2025 17:29
100
Míránek Černohous
7. 9. 2025 08:49
48
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
Alka...
23. 9. 2025 19:37
73888
rozvita.ruze
6. 5. 2025 05:55
441
vlasta kandracova
5. 5. 2025 23:48
8780
ajax4502
19. 10. 2012 16:28
5
Dana Zummerová
15. 4. 2025 19:30
279
Zuki1
20. 3. 2025 06:40
440
Uivatel_5412851
16. 3. 2020 18:38
24
Killinka
28. 5. 2010 17:33
217
thatsme
25. 2. 2014 16:07
59
Pavol Szentivanyi
21. 2. 2025 09:48
21
DaTu
19. 2. 2025 19:56
100
Ka hov
7. 1. 2025 15:24
20
Libuse Pavlisova
1. 1. 2025 17:07
16832