Pokusím se vytáhnout recepty nahoru.Už je jich tu,můžeme vařit a péct co hrdlo ráčí. Dokud jsem si neopsala bramborák podle Dany,tak jsem pořád hledala.
250g polohrubé mouky, 3 vejce, 150g rozpuštěného másla, 2 lžičky prášku do pečiva, 2 lžičky skořice, 2 jablka nakrájet na kostičky do těsta, 1 jablko na plátky na pokladení nahoru, 150g krystalového cukru. Všechny sypké přísady smíchat, zvlášť vidličkou našlehat vejce s rozpuštěným máslem. Do směsi mouky vmíchat jablka na kostičky a vejce s máslem. Hmotu dát do kulaté formy, já použila průmět 24 cm, rozhrnout k okrajům a nahoru poklást plátky jablka. Pečeme do zlatova, nejprve asi 15 minut na 200°C a pak asi 10 minut na 180°C. vyzkoušíme špejlí. Hotový teplý koláč polejeme rozpuštěným máslem s cukrem a skořicí (Asi 50g másla + 2 lžičky cukru krystal a půl lžičky skořice).
Kuře v máslové marinádě
Marináda:
3 polévkové lžíce másla
1 polévková lžíce medu
1 malý rajský protlak
1 polévková lžíce sojové omáčky
majoránka
sůl
špetka skořice
kmín
grilovací koření
sladká paprika /množství koření záměrně neuvádím, každý si ho přizpůsobí podle své chuti/
Kuře opereme, naporcujeme a vložíme do pekáčku, malinko osolíme.
Marinádu připravíme tak, že v kastrolku rozpustíme máslo, přidáme med, rajský protlak a sojovou omáčku, promícháme. Marinádu nevaříme a odstavíme z plotny. Pak už jen vmícháme majoránku, skořici, kmín, grilovací koření, sladkou papriku a podle potřeby osolíme. Marinádou polijeme kuře.
Pekáč s kuřetem vložíme do trouby a pečeme zhruba 1 hodinu při 180-200st. Průběžně kuře podléváme výpekem a podle potřeby do výpeku doléváme vodu, aby se marináda nepřipálila.
Podáváme s rýži nebo bramborami.
Vyzkoušeno, je to moc dobré.
Pudinkové pokušení s čokoládou-Těsto:
2 šálky cukru
4 ks vejce
2,5 šálku hladké mouky
1 šálek mléka
3/4 šálku rostlinného oleje
2 a 1/4 lžičky prášku do pečiva
1 lžička vanilky
Náplň:
2 bal.vanilkový pudink
700 ml mléko
Poleva:
230 g čokoláda
1 šálek smetany ke šlehání-postup-Vajíčka vyšleháme s cukrem a vanilkou do pěny a postupně přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva střídavě s mlékem a rostlinným olejem. Připravené těsto navrstvíme na plech o velikosti 23 x 33 cm. Plech jsme vymastili tukem a vysypali hrubou moukou (můžete použít i pečící papír). Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů do zlata. Upečené těsto vyndáme, druhou stranou vařečky uděláme dírky a necháme vychladnout.Klasicky si připravíme vanilkový pudink. Můžeme přidat i cukr, každý podle toho, jaký sladký koláč chce. Navrstvíme na vychladlé těsto a pěkně uhladíme. Necháme vychladnout.Smetanu ohřejeme na mírném ohni, ale nevaříme. Když máme smetanu ohřátou, odstavíme ji z ohně a přidáme na kousky nalámanou čokoládou. Mícháním ji rozpustíme a navrstvíme na vychladlý pudink. Odložíme do lednice a podáváme. Dobrou chuť!
Drobenka na lístečky
40 dkg hladké mouky
20 dkg másla
20 dkg cukru moučka
2 lžíce studené vody
Uděláme těsto ,které necháme vykynout. Potom si uděláme malé kuličky , do kterých uděláme důlek a podle libosti naplníme. Na vrch klademe do kola lístečky .Děláme je ,že koustiček drobenky rozmáčkneme mezi prsty.
koláčky máme hotové a už je jen upečeme.
Tak děvčata dneska jsem večeřela opečené papriky na oleji. Rozhodla jsem se ,že Vám tu jednoduchou dobrotu napíšu. Omyjeme papriky , nejlépe zeleninové nebo ty bílé koupené v nějakém marketu . Ty rozkrájíme na čtvrtky nebo osminky a dáme na pánev , kde máme trochu oleje. Na pánvi je posolím a posypu nějakým kořením na grilování. Pozvolna pečeme po obou stranách do zlatova. Papriky musí být měkké. příloha suchý chléb. Možná ,že to některá znáte ,ale je to opravdu dobrota.
TO alenkababinka: Jedním slovem nádhera. Ty seš holka moc a moc šikovná. já bych to neudělala ,kdybych se rozkrájela. Máš ode mne jedničku s hvězdičkou podtrženou.
Zdravím vás všechny najednou .Skoro celý týden jsem tu nebyla, pekla jsem dorty, tak to berte jako mojí omluvu.Postupně vám ukážu, co jsem vytvořila.Tento obr měl 15kg.
TO marcipka☺marcipán: Včera jsem měla chleba s másle a medvědím česnekem. Manžel natrhal plnou tašku. Něco sušíme a zbytek zatím sníme. Donese-li ještě, tam i zamrazím.