RECEPTY Z PAVLAČE - Diskuze | e15.cz
Zpět na výpis diskuze

RECEPTY Z PAVLAČE

Diskuze

Avatar - ♥Jarka*Alice♥
♥Jarka*Alice♥
| 14. 4. 2015 14:48
Avatar - jana50
jana50
| 3. 4. 2015 09:28
dostala jsem e mailem,omlouvám se,že je to tak dlouhé a přiznám se,že jsem zatím nic z toho nezkoušela,nabízím k podívání

https://www.email.cz/…ocniReceptar.pdf
Avatar - MarjánkaM
MarjánkaM
| 2. 4. 2015 22:26
Avatar - ♥Jarka*Alice♥
♥Jarka*Alice♥
| 2. 4. 2015 18:20
http://recepty.***/clanek/recepty/95/bily-velikonocni-beranek.html
buchtomila
| 22. 3. 2015 19:16
foto HRBATÉ MASO

Vepřová krkovička bez kostí, sádlo (olej) na vymazání plechu (pekáče), žampiony (hlíva), 1 cibule, 10 dkg šunky, 4 rohlíky, 2 dc mléka, 2 vejce, zelená petrželka, 10 dkg tvrdého sýra na strouhání.
Krkovičku nakrájíme na plátky, osolit, opepřit, naklepat a dát na vymazaný plech. Do mísy si pokrájíme rohlíky na kostečky, vejce rozmícháme v mléce a nalijeme na rohlíky, přidáme žampiony (dala jsem menší konzervu), pokrájenou cibuli, šunku, zelenou petrželku, osolíme, opepříme, zamícháme. Směs dáme na maso, pekáč zaděláme alobalem a pečeme v předehřáté troubě 50 minut. Odděláme alobal, posypeme strouhaným sýrem a dopečeme do růžova. MASO NEPODLÉVÁME !!!!!!!
Avatar - marcipka☺marcipán
marcipka☺marcipán
| 17. 3. 2015 15:24
Převzato z Facebooku:

PEČENÁ HLÍVA ÚSTŘIČNÁ
Potřebujeme:
500 g čerstvé hlívy ústřičné, 2 paličky česneku (jednotlivé stroužky neloupat, jen omýt), 1-2 cibule na půlměsíčky, olivový olej, máslo, bylinky (pokud možno čerstvé - např. majoránky, tymián, rozmarýn, šalvěj petrželka, libeček apod.), sůl a mletý pepř (z mlýnku - jiný nepoužívám)
POSTUP PŘÍPRAVY:
Kdo máte rád hlívu, určitě vyzkoušejte tuto málo známou úpravu zdravé hlívy ústřičné.
Málo práce a efekt dokonalý !
Předehřejte troubu na 200 °C. Hlívu očistěte a větší hlavičky natrhejte na menší kousky (nedělejte moc malé kousky, ať to pak nemáte na kaši). Houby dejte do pekáčku, přihoďte nevyloupané stroužky česneku, nakrájenou cibuli, přidejte olej, máslo,krájené bylinky (popř. sušené).
Osolte, opepřete a vše promíchejte.
Dejte do trouby a pečte 30–45 minut.
Podávejte s bramborovou kaší.
Avatar - jana50
jana50
| 11. 3. 2015 11:17
PERNÍK
20g kypř.prášku do perníku se promíchá s 500g hladké mouky
Odděleně:1/4 lt vlaž mléka se smíchá s1 PL medu +250g cukru+40g tuku+1 celé vejce, přidávám trochu kakaa pro barvu
Zadělat těsto,péci 30-40 min podle barvy,píchnout špejlí
Snad se v tom vyznáte,tak já si píši recepty
Recept byl napsaný na pytlíku na kypř.práš do perníku.Je takový hutnější
Avatar - ♥Jarka*Alice♥
♥Jarka*Alice♥
| 11. 3. 2015 11:28
TO jana/50: Já bych možná dala o něco více mléka, ale to chce zkusit. Jinak všechny perníky mám ráda.
irena2
| 31. 3. 2015 22:14
TO jana/50: PERNÍK - perník podle receptu na pytlíku kypř.prášku byl ten nejlepší! Taky jsem ho podle něj dělala a mrzelo mě, že jsem si ho nezapsala a na dnešních marně hledala... Takže díky Jani za pro mne objevený poklad
Ve zlatých dobách původní výroby jsem recept trochu upravovala : místo mléka jsem dávala vlažnou kávu (bez logru), med je sice fajn, ale mnohdy nebyl ve špajzu, ale bez něj to šlo taky, tuk, tak to jsem určitě dávala olej a nakonec těsto doplnila malou hrstkou rozinek + nahrubo sekaných vlašských ořechů.... mňamka!
Kakao pro barvu nebylo třeba - trochu barvičky udělalo kafe a my jsme měli beztak radši světlejší. Ahojky.
Avatar - rozvita.ruze
rozvita.ruze
| 9. 5. 2015 16:39
TO jana50: Jani, dělám perník v tom poměru co byl na kypřícím prášku, ale dávám 3 vajíčka a šlehám nejdřív žloutky a pak na konec vmíchávám sníh. Nám tak víc chutná a je nadýchanější.
Avatar - jana50
jana50
| 10. 5. 2015 07:43
TO rozvita.ruze: RŮŽENKO,perník podle Tebe určitě vyzkouším,děkuji Ti moc za radu♥
Avatar - ♥Jarka*Alice♥
♥Jarka*Alice♥
| 8. 3. 2015 13:51
Blíží se Velikonoce, ale tohle teda neznám:http://www.samuelcz.com/…nky/velik_su.pdf :-\
Avatar - jana50
jana50
| 8. 3. 2015 16:07
TO Alice*: Ali,já bych to tipovala na sněhové kopečky do kterých se zamíchaji ty vlaš.ořechy,a pak se to suší.Něco jako ***ky,místo ***u dát ty ořechy a mohlo by to být dobré.
No nevím,jestli mám pravdu,je to jen můj názor ahoj
Avatar - ♥Jarka*Alice♥
♥Jarka*Alice♥
| 9. 3. 2015 06:58
TO jana/50: Taky mě něco takového napadlo.
Avatar - ♥Jarka*Alice♥
♥Jarka*Alice♥
| 6. 3. 2015 16:41
foto Domácí chleba: 1 hrnek hladké mouky, 1 hrnek chlebové mouky, 1 balíček sušeného droždí, 1 až 2 lžičky soli, 1 lžička kmínu (já dávám drcený), po hrsti semínek podle chuti ( sezam, slunečnice, len i třeba ovesné vločky) 1/2 lžičky cukru, 1 hrnek vlažné vody, 1 lžíce oleje. Promíchám vše sypké, přidám olej a vodu, smíchám vše dohromady a nechám kynout asi hodinu nebo hodinu a půl. Pak dám do máslem vymazaného pekáče, potřu mašlovačkou slanou vlažnou vodou, povrch možno taky posypat semínky a peču asi 30 minut na 200°C, pak snížím na 170°C a dopékám dalších 30 minut. Během pečení ještě asi dvakrát povrch potřu slanou vodou.
Avatar - Dana51
Dana51
| 5. 3. 2015 12:21
Děvčata ,posílám recept na bramborák z vařených brambor.
7 středně velkých uvařených brambor nastropuhat na malé nudlučky.
2 vajíčka
1 cibule nakrájená nadrobno
4 stroužky česneku
1 pol.lžíce krupice
1 pol.lžíce pol. mouky
1/4l mléka
sůl, pepř, majoránka
Kdo chce může si do toho nakrájet kousek mněkého salámu, ale nemusíme.
Vše zamícháme a nalijeme na pekáč vymaštěný sádlem.Pečeme do růžova.
Avatar - ♥Jarka*Alice♥
♥Jarka*Alice♥
| 5. 3. 2015 17:43
TO Dana51: Jé, to vypadá dobře, to zkusím. Díky za recept.
galimama
| 5. 3. 2015 22:39
TO Dana51: Danuško, to je jídlo mého dětství. Musím to někdy udělat. Dík za připomenutí.
Avatar - jana50
jana50
| 6. 3. 2015 11:29
TO Dana51: Danuš,našla jsem si recept,kde se dávejí syrové brambory,jinak asi všechno stejné,přidala jsem oškvarky a jedla ještě téplé a hodně.Ale potom ta bolest pod pravími žebry,tak jsem "lítala"kolem chalupy,abych to strávila.Žlučník nemám.Druhý den jsem si dala znova brambor.buchtu,ale už radši míň.
Poučení pro mne"necpi se tolik!!!!!
Ale ten Tvůj bramborák, Dani ,stejně zkusím,díky moc za něj
Avatar - Žanet 11
Žanet 11
| 5. 3. 2015 07:23
Recept na domácí tavený sýr BOMBA!!!
Recept jsem dostala e-mailem a autorovi tohoto receptu patří vřelý dík!!!!
Domácí tavený sýr za 15 minut!!! A je ho hodně!!!
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
1 tvaroh
1 rovná kávová lžička jedlé sody
přísady podle chuti (bylinky, česnek, kmín, zelenina, salám…)
1 lžička másla
POSTUP PŘÍPRAVY
Tvaroh dobře rozmícháme se sodou, případně dalšími přísadami a necháme 10 minut uležet. V kastrolku rozpustíme lžičku másla, přidáme tvaroh a zamícháme. Necháme vychladit v misce. To je vše. Nevím, k jaké reakci tam dochází, ale tvaroh během těch 10 minut úplně změní strukturu a přestane mít tvarohovou chuť. Stane se z něj OPRAVDU tavený, mazací sýr. Připadala jsem si jak kouzelník. Pokud ho nesníte hned, tak skladujte přikrytý nebo v alobalu, jinak z něj budete mít amarouna. Ale to dělají normální sýry taky.
Avatar - Dana51
Dana51
| 5. 3. 2015 08:19
TO Žanet 11: Žanet,jaký tvaroh vaničkový nebo kostku?
atina47
| 5. 3. 2015 08:22
TO Dana51: Danko, rekla bych kostka.
Avatar - ♥Jarka*Alice♥
♥Jarka*Alice♥
| 4. 3. 2015 17:37
http://www.prozeny.cz/pavlac/va***cepty/salaty/34287-okurkovy-salat-do-sklenic Tento recept jsem dělal v době, kdy jsem měla zdroj přerostlých okurků.
Avatar - ♥Jarka*Alice♥
♥Jarka*Alice♥
| 4. 3. 2015 17:57
TO Alice*: Samozřejmě dělala, mám čím dál víc chyb a překlepů
Avatar - DIS
DIS
| 4. 3. 2015 13:11
Štrůdl jablečný - 60 dkg mouky,10 dkg tuku , 10 dkg cukru , 1 pr.do pečiva , 2 celá vejce , trochu mléka špetku soli - Vypracovat těsto , vyválet ,naplnit jablky - může být i jiná nápln a dát péct do vyhřáté trouby .
babihanda
| 4. 3. 2015 12:31
-Ořechová roláda-

těsto. - 5 vajec, 15 deka pískového cukru, 15 deka strouhaných vlašských ořechů

Krém
1/2 sáčku pudinku, 1/4 l mléka, 10 deka másla , 10 deka cukr moučka, 2 lžíce silné studené kávy

Příprava
žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, vmícháme ořechy a lehce zapracujeme sníh z bílků, Na vymaštěný pečící papír rozetřeme těsto, a upečeme

Uvaříme pudink, po vychladnutí spojíme s krémem a přikapáváme kávu.

Krém dáme na chvíli chladit, pak potřeme korpus stočíme do rolády, zbytkem krému mažeme roládu na povrchu a posypeme ořechy.

Roláda je bez mouky, a je strááášně dobrá. Já dělám dvojitou dávku krému, páč ulizuju.
Avatar - ♥Jarka*Alice♥
♥Jarka*Alice♥
| 4. 3. 2015 07:12
foto Štrůdl:
300g hladké mouky, špetka soli, 100ml oleje a 150ml mléka.

Vše jsem krásně vypracovala vařechou, vůbec jsem si nešpinila ruce, trošku mouky jsem přidala při zpracovávání, jen tak poprášila. Těsto nechte odpočinout až dvě hodiny, pak vyválet, ja používám pečící papír posypaný moukou, naplnit podle chuti, zavinout a péci na 180°C do zlatova.

Nejnovější příspěvky v diskusích

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
Mariana
23. 4. 2024 19:22
70297
2112Hana
23. 4. 2024 18:39
11813
Uivatel_5825696
16. 4. 2024 20:10
479
2112Hana
30. 3. 2024 19:13
406
helena.07
27. 3. 2024 11:56
8
Uivatel_5747674
19. 1. 2024 11:51
16826
Pavlna Trojanov
12. 3. 2024 09:26
5
Jiina Koudelov
25. 2. 2024 20:33
148
Anna Soukov
23. 2. 2024 00:14
115
Jiina Koudelov
13. 2. 2024 21:43
46
Silvie Zimmermannova
13. 2. 2024 17:15
10831
Jiina Koudelov
3. 1. 2024 18:58
327
Uivatel_5725017
3. 1. 2024 10:00
33
Lucie Baklkov
28. 11. 2023 14:24
8775
Uivatel_5694482
24. 11. 2023 19:31
82
Cryptomeria Rasa
16. 11. 2023 18:49
287
sona.koutna8
30. 6. 2022 21:02
26
Vlado Schiffel
12. 11. 2023 01:48
439

Hlavní zprávy

Nejčtenější

Video