Potrat - Diskuze | e15.cz
Zpět na výpis diskuze

Potrat

Diskuze

Potrat ANTIKONCEPCE!!!!
anonym
| 18. 5. 2007 20:56
Ježiš vždyť máme antikoncepci nejsme přece v 17. století. Myslim že je pořeba snížit tyto zákroky na minimum. A né si říkat, když to neklapne tak si to nechám vzít. Nebo teď na to nemám podmínky.... Nikdy jsem se neměla jak prase v žitě a nikdy mít nebudu. A dítě mám. A myslim že je šťastný i v obyčejným životě. Myslim že chození na Interupce je mytí rukou nad vlastní neschopností. A pak si ještě najít nějaký dobrý zdůvodnění. B.
Potrat ( Pro Kloa)
anonym
| 18. 5. 2007 20:35
to je zřejmě jasný, tohle je situace, která je vyjímkou, nebo, když je to dítě nemocný.... ale příspěvek z 4.4. v 10.07 mě fakt vyvádí z míry. B.
video potrat vs. video porodu
anonym
| 18. 5. 2007 19:29
Vetsina tu pouziva video z potratu jako argument. Jenze se mnou mnohem vic zamava video z porodu, nez z potratu...
potrat
anonym
| 18. 5. 2007 13:48
Ahojky,je mi 33 a mám dvě krásné zdravé děti, syna 11 let a dceru 9 let.Otěhotněla jsem skoro ve 22 letech a taky jsem neměla kde bydlet, neměla jsem žádné peníze.Do té doby jsem si jenom užívala, teda kromě práce(jsem zdr. sestra), chodila jsem na taneč.zábavy, kamarádky, kamarádi, atd.Prostě pohoda, klídek.Pak jsem teda zjistila, že jsem těhotná a co teď?Svatba narychlo, bydleli jsme s mamtkou a s bratrem ve 3-pokoj.bytě.Potrat-to mě ani nenapadlo.Viděla jsem ho totiž na vlastní oči jako žákyňka .Je to hrůza, a když jsem si představila, co se stane s mým dítětem, byla jsem rozhodnutá okamžitě.Při druhém těhotenství se mě manžel zeptal:"A ty to chceš?"Jo, chtěla jsem.Teď ničeho nelituji, jsem ráda, že je mám.Bohužel, díky té manželově otázce jsem přišla o manžela-rozvedli jsme se.Teď žiju s přítelem a máme celkem 4 děti-2 moje a 2 jeho.

Monika
re: jsem na tom stejně
anonym
| 18. 5. 2007 10:34
Je fajn, že si uvědomuješ, že mít dítě obnáší starat se o něj, projevovat lásku. A máš pravdu, že u ženy, která tříměsíční plod považuje za "hlen", by moc šťastné nebylo.
Nicméně nevím, jak jsi přišla na to, že potrat v reálu vypadá jinak?
Darina
jsem na tom stejně
anonym
| 18. 5. 2007 10:02
Já jsem na tom stejně... I kdybych věděla, že nikdy už těhotná nebudu moct být, šla bych ted na potrat a ani chvilku bych nazaváhala... Je to sice tak trochu sobecký rozhodnutí, ale musím zdůraznit, že opravdu jen trochu. Dítě by asi taky nebylo zrovna nadšený, že by mělo mámu jako jsem já, která by si radši hleděla svojí kariéry a na dítě kašlala... A navíc-co se týče potratů mám na to čistě vědecký názor...Jak už tu někdo psal,¨do třetího měsíce je to prostě jen hlen, který má nějaký tvar... Videa z potratu jsou dělaný těmi, kdo jsou proti tomu a tak je to schválně zveličený a navíc je tam i počítačem hodně přidaný. V reálu vypadá potrat uplně jinak...
Ne uplne klasicky pohled na vec
anonym
| 18. 5. 2007 02:39
Jak zacit... Je mi 25 a uz ted vim, ze budu mi problem otehotnet s tim, ze i kdyz se to podari, tak ani potom nebude tehotenstvi naprosto bez rizika. A i presto bych sla raci na potrat, nez mit tedka dite. Na dite proste jeste nemam to spravne mentalni zazemi. Nedokazala bych se vzdat meho soucasneho zivotniho stylu, ktery sice za moc nestoji, ale porad je to neco, ceho se odmitam vzdat;] Ano, jsem sobec. A dokud budu sobec, vzdycky pujdu na potrat. Jenze kdyz se podivam do budoucnosti, rada bych mela ne jedno, dve, ale hned tri deti. Jenze do te faze budu muset jeste hooodne vyspet a dozrat. A verte, ze i kdybych po potratu definitivne nemohla mit deti, stejne bych ho momentalne podstoupila. A nikdy nelitovala. Uz jsem proste takova.
Nejhorsi je, ze bojim, aby me pritel pri pripadnem tehotenstvi nepremluvil a ja bych to dite mela. Protoze to by byl on, kdo by ho vychovaval a ja bych chodila do prace [jinou moznosti si nepripoustim, to by muselo byt soucasti nasi dohody]. A toho bych litovala, ale kvuli nemu bych na to pristoupila.
.......
anonym
| 17. 5. 2007 19:49
Jde o to, že už jsi na dítě připravená a toužila jsi po něm. Ale holka, která se třeba ještě neumí postarat sama o sebe nemůže mít dítě. Je to nanejvýš sobecký vůči dítěti. Sice se řekne, že to dítě nemělo ani šanci...Ale ono by jí ani nemělo celej život-bez pořádný výchovy, dostatku financí apod.
A navíc-z čistě vědeckýho hlediska - potrat se provádí jen do 12-tého týdne jen z toho důvodu, že do té doby je plod jenom pouhá změť buněk, který tvoří nějaký hlen... Takže "to" nic nevnímá, necítí, nic ho nebolí. Ani si "to" neuvědomuje svou existenci...
anonymní
Kloa
| 17. 5. 2007 16:11
Přečti si "Názor" z 8.4.2007 20:11:46.
Jinak mě mrzí co se ti stalo, ale jsi v jiné životní situaci, v situaci kdy jsi po miminku toužila, ale jsou prostě situace kdy není jiná možnost.
V klidu tento zákrok asi nenechá nikoho, ale lepší je se s tím vyrovnat, než si to do konce života vyčítat. Ze situace, která k tomu vedla se poučit a nedopustit, aby se to opakovalo.
potrat
anonym
| 17. 5. 2007 15:50
Milé Dámy vy asi nevíte o čem mluvíte. Pokud se nechystáte mít děti co takhle antikoncepce. Mám jednu tříletou dceru a v prosinci loňského roku jsem potratila. To půlroční zoufalství po tom si asi nemíte předtavit. Nikdy bych se nevzdala nenarozeného dítěte, ikdybych měla zůstat sama. jestli na to chodíte dobrovolně, tak asi nejste normální. Stejně nevěřim, že vás to po tom zákroku nechává v klidu.
Lenko,
anonym
| 9. 4. 2007 13:40
nedělej ukvapené závěry. Jednodenní výpadek v užívání by neměl být tak hrozný. Pokud užíváš HA několik let, tak si v těle udržuješ určitou hladinu. Uklidni se a nestesuj se. Vím, že se to lehko říká, ale pocity, které máš si opravdu můžeš navodit stresem. Takové věci se stávají a nemá cenu se psychicky vyčerpat. Před rokem jsem řešila tento problém s koegyní v práci. Po čtyřicátých narozeninách také nechtěně otěhotněla. Samozřejmě, že šla na přerušení. A nikdo j to neměl za zlé. Naopak zdravotní personál ji podporoval. Ono se totiž nikde neukazuje kolik různě postižených dětí se rodí matkám po třicetipěti letech .
Takže pokud člověk má již zdravé děti, nač riskovat. Jde nejen o zdraví nově narozeného, ale i tvé. A kdo by to pak vynahradil tvým holčičkám. Předpokládám, ale, že toto dilema nebudeš muset řešit a držím ti palce. Přeji ti klid a pohodu. Také zdraví tobě i tvým blízkým. A věř, že vím o čem mluvím, mám bratra ochrnutého na pravou polovinu těla a nemluví a semnou si mé zdraví v letošním roce také hodně pohrálo
potrat
anonym
| 9. 4. 2007 12:03
Je mi 37, mam dve deti 8 a 10 let. Nekolik let pouzivam antikoncepci, poprve se mi stalo, ze jsem se opozdila a misto v utery jsem si vzala prasek az ve stredu po predepsane sedmidenni pauze. Bohuzel jsem si svuj omyl uvedomila az pozdeji a ted se uz dva tydny tresu, ze jsem tehotna. Boli mne prsa a nejhorsi je, ze je mi i nevolno. Zkousela jsem si i tehotensky test, nastesti s negativnim vysledkem, ale ono je stejne jeste brzy. Protoze uz dve holcicky mam, vim, co to obnasi vychovavat dite. A v dnesni dobe. Miminko nespi, ale to porad jeste jde, prijde predskolni vek a skolni...to je taky neco. Samozrejme zalezi na tom, zda jste na vychovu samy, jaka je vase financni situace, mate pobliz babicky nebo ne...Jit na potrat je hrozne, ale privest na svet dite, pokud vam uz sily nestaci nebo pro to nemate podminky...to je rozhodnuti na cely zivot, cely zivot vas, cely zivot toho ditete a taky ostatnich clenu rodiny. Prosim, drzte mi palce, at to dobre dopadne a ja nemusim to strasne rozhodnuti udelat.
Lenka
Kloa
Beauty
| 9. 4. 2007 06:32
Souhlasím, já bych takového chlapa pověsila za koule do průvanu.Nic jiného si nezaslouží.
Re: nazor
DANiELA
| 9. 4. 2007 00:33
Souhlasim, tohle byl nejrozumnejsi prispevek, co tu padl
anonymní 20:11 - názor
Kloa
| 8. 4. 2007 22:19
Myslím, že tvůj příspěvek je naprosto výstižný, není ani tak rozsáhlý na to co říká A souhlasím s tebou.
Často je taky důležité myslet na sebe. Protože to, že bude žena 9 měsíců v sobě nosit dítě a mít jej pak celý život před očima s tím, že je to dítě toho člověka co mě znásilnil nebo ublížil jinak, může mít špatný dopad na samotnou matku. Jako jsem nedávno viděla - 16ti letá holka porodila dítě nevlastního otce, který ji zneužíval, to musí být něco strašného. Nehledě na to, že takovýmu chlapovi bych "ho" usekla
Ano, tleskám za názor. Je třeba to posuzovat individuálně, ne zásadně všechny potraty jsou zlo.
Názor
anonym
| 8. 4. 2007 20:11
Přečetla jsem si pozorně vaše příspěvky k tématu-Potrat-dovolím si i já přidat svůj názor.Je veliký rozdíl jít na potrat,protože selhala antikoncepce(to je jasné,že já udělala maximum proto,abych neotěhotněla a prostě něco ne mou vinou selhalo),nebo jít na potrat z důvodů jaké uvedla paní-manžela násilníka,nebo při znásilnění.Myslím ,že toto jsou všechno důvody,pro které je potrat normálním vyřešením situace,která by jinak všem(včetně nenarozeného dítěte)komplikovala a možná i ničila životy.Ovšem nechápu,nechci chápat a vždy odsoudím lehkovážné dámy,které nebudou přeci brát antikoncepci(vždyď se po ní tloustne a musí se důsledně s železnou pravidelností denně polknout tableta)a je tak snadné si prostě od toho nechat pomoci a jít na potrat.Klidně i vícekrát za rok-no a co?Tak to mě neskutečně štve a pak potrat neuznávám!Pak to beru jako neúctu k životu,hazard a snad i výsměch všem nešťastným ženským,co by dali cokoliv za dítě a třeba ho nikdy ani nebudou mít.Je jasný ,že namítnete ....100x lepší než aby to porodila a pak pohodila do křoví,jenže proč????Existují babyboxy,kojenecké ústavy a je tolik moc těch co čekají na nějaké to opuštěné mimčo a dali by mu vše.Prostě můj názor je ten ...potrat ano-pokud je to ze závažných,zdravotních,sociálních ,nebo jiných důvodů,ale ne jako řešení pohodlnosti,nezodpovědnosti a lenosti.Podotýkám nejsem věřící,jen obyčejná ženská a sama máma.
Věřící
Beauty
| 8. 4. 2007 07:03
S věřícím člověkem na toto téma nemá cenu diskutovat, nikdy se neshodnete a ještě nad vámi bude opovrhovat, jak si vlastně můžete dovolit neposlouchat Boha. Ale, i věřící člověk nedodržuje desatero, pak jde ke spovědi a pan farář řekne jak se má " vykoupit " - jak pokrytecké. Dříve takto do nás hustili názory komunisté, dneska se o to snaží " pánbíčkáři ".
I dva milující lidé mají právo se rozhodnout, jestli přivedou na svět dítě nebo né. A je to jen a jen jejich věc, jak se rozhodnou - v tom je ta svoboda!!!!
Souhlasím...
anonym
| 8. 4. 2007 00:32
Tady tato diskuze už v tomto duchu nemá budoucnost...Diskuze jsou od toho,aby každý vyjádřil svůj názor a né někomu vnucovat, že jsme špatné matky, které se nezastanou svého 3denního dítěte, které nechtěly, jen jim prostě selhala antikoncepce...poroučím se...Laylu neodsuzuju,neodsuzuju její názory,ale co je moc,to je moc..je rozdíl názor vyjádřit nebo ho pořád někomu vnucovat a podstrkovat...Řekla bych, že by se tady ty názory měly respektovat a ne přebíjet o to,kdo má větší pravdu:o)))
Layla
kecka
| 8. 4. 2007 00:09
Layla, co to takhle uzavřít? Stále se opakuješ, stačí teda napsat: přečtěte si můj příspěvek číslo 324 strana 112. Děkuji
May they choose LIFE...
anonym
| 7. 4. 2007 21:20
To, ze som inde ako vy, ktore si neviete vazit zivot a nemate v sebe stipku vdaky za to najcennejsie co si dokazem predstavit (zivot a nase vlastne deti), je pre mna stastim, ctou a potesenim. Vyjadrujem uprimnu vdaku, ze nie som jednou z vas.

A ako som uz pisala, v tejto diskusii som povedala, co bolo treba (vysvetlenie: na otazky ktore s temou nemaju nic spolocne odpovedat nebudem, ale ak ma niekto otazku k veci, urcite odpisem) a teraz uz to nechavam na vas, a prajem vsetko dobre, a chodte kvoli hladujucim detom v Afrike zabit to vlastne, ked sa vam to zda take trefne.

Vela zdaru, dievcata, drzim vam palce, este to raz budete mat tazke. Preto som s vami a vzdy budem, a modlim sa, aby ste boli silne a mudre, a hlavne pokorne... (teraz sa bud smejete alebo rozculujete, vsak? Samozrejme, ze si to mozem nechat, lebo to nepotrebujete, to mi nemusite pisat, viem, ze nepotrebujete nic a nikoho, na to sme my moderni ludia 21.storocia prilis hrdi a vzdelani a sebestacni )

A pre zeny v krize, ktore sa rozhoduju: vy ste tie jedine na tomto svete, koho ochranu tie malicke maju, spinkaju vo vasom brusku s doverou a v bezpeci, tak bezvyhradne ako len dieta moze doverovat vlastnej matke...
Ak nie moja mama, kto na svete sa ma zastane?

Prajem pekny den a s uctou k vam vsetkym sa porucam. S uprimnou uctou, zdoraznujem. (ze ste "kravy" som si nikdy ani len nepomyslela, a vkladat mi do ust slova ktore som nepovedala a myslienky ktore nemam je prejavom slabosti a nedostatku argumentov, pokial som dobre studovala tu psychologiu)
To anonymní ;-)
DANiELA
| 7. 4. 2007 19:42
Nebyla v tom ani spetka ironie. Opravdu si myslim, zes to vystihla presne.. Layla je proste trochu jinde.. nu coz, i takovi se najdou
To DANiELA
anonym
| 7. 4. 2007 19:24
Jestli to bylo myšleno upřímně, tak děkuji...nechtěla jsem to nějak spojovat, jen ukázat na tu strašnou absurditu a slečnu či paní Laylu, která nás tu všechny neustále a núnavně přesvědčuje o své jediné pravdě a o tom, že bysme se nad tím měly zamyslet jaké jsme krávy,když máme jiný názor...když už to teda tak musím napsat...ale tak mi to z těch jejích příspěvků připadá...
Re: Je to hovadina
DANiELA
| 6. 4. 2007 20:46
A mala poznamka - moc se mi libil prispevek o narozenych, hladovejicich, trpicich a umirajicich detech v Africe.. Velmi trefne
Layla
DANiELA
| 6. 4. 2007 20:43
Laylo, zajimalo by me, kdyz jsi tak neskutecne stastna, jak tu porad opakujes, proc travis takovyho casu u pocitace? Prijde mi, ze kdykoliv kdokoliv neco napise, behem hodiny odpovidas.. no nic, Tvoje vec..

co se tyce slovenstiny, tak Te asi omlouva to, ze jak povidas "hodne cestujes" a nezijes v svk.. ziju na koleji, kde je vic slovaku nez cechu, cech je zhruba kazdej ctvrtej... nic proti nim nemam, ale sprostejsi narod jsem asi v zivote nevidela..

sam jeden kamarad mi potvrdil, ze kdyz prisel sem do cr, az tady si uvedomil, jak jsou slovaci sprosti, a radikalne musel zmenit svuj slovnik..

jeste malinka otazka na telo, samozrejme nemusis odpovidat jestli nechces.. ale zajimalo by me tohle - pokud tak hodne cestujes, jak porad zduraznujes, a zilas uz vsude na svete, jake mas rodinne zazemi? nevadi Ti nevidet rodice? nebo snad cestuji s Tebou?
Layla
kecka
| 6. 4. 2007 18:14
Jen malá věcná, já sprostě nemluvím a mluvím spisovně, až tím možná okolí štvu, ale žila jsem na moravě, tak proto
potrat
anonym
| 6. 4. 2007 16:17
Mluvi se tu o nazoru na potrat, o nechtenem tehotenstvi atd. Ovsem mnoho zen je nuceno jit na UPT i presto, ze moc sve miminko chteji, ale neni jim jaksi prano jej mit. Mnohdy jsou nuceny tuto slozitou proceduru podstoupit i ve vysokem stadiu tehotenstvi. Je mozne mit na toto nazor?
Kecka
anonym
| 6. 4. 2007 15:58
Jestli jsi nepochopila muj zert, promin, ale donutili jste me pouzivat cestinu protoze slovenstina vam nezni v usich nebo co, aneb ja nevim jake jine duvody vam jeste vadi.

Prizpusobila jsem se, aby jste se raz nemohli vymlouvat ze jste mi nerozumeli co jsem tady psala.

Takze pokud vim, vetsina cechu pouziva slovo vole jako kazdy treti slovo ve vete, aspon teda prazaci a neznamena to vubec urazku toho, ke kemu mluvi.

A my slovaci s nasou nepeknou slovenstinou si myslime, ze jste s tym vole ponekud trosicku mimo a taky si proto delame z toho srandu a kdyz uz nekdy zacneme mluvit cesky, automaticky zaciname : Jo vole.

Takze jestli me uz nemas za co jineho tady napadat krome toho, ze jsem vulgarni a oslovuji nekoho vole, tak si to nech. Sama dobre vis, ze kdyz se rekne vole, nikdo se prece neurazi, protoze to taky neni na nikoho mysleno.


Holky, ja vam rekla co mela, pravdu vite a nikdy se nebudete moci vymlouvat ze vam ji nikdo nerekl. Dokonce ani ze jste nerozumeli slovenstine.
To bylo mojim cilem, vubec ne vas presvedcovat, ale jen vam reknout tu pravdu. Co s ni udelate, je na vas. Rekla jsem ji take radikalne, protoze nemam cas tady okolkovat a chodit kolem horke kase, to bychom tady byly roky. Ano, pravda se vam zda velice tvrda a proto slova, ktere vam pisu se vam zdaji nesnesitelne tvrda.

Proto vam preju hodne stesti, a kdyz uz nic jineho, zijte tak, aby jste jedneho dne kdyz budete zemirat, niceho nelitovaly a mohly semrit spokojene, s klidem a mirem v dusi.

Layla
Miriam
anonym
| 6. 4. 2007 15:45
Tady Layla

odpoved na tvou otazku: jo, mas pravdu ze to tady resim vojensky. Jenomze radikalni problemy potrebujou radikalni reseni a ja nechapu jak mne nekdo muze napadat za to, ze tvrdim, ze zivot je zivot od prveho momentu poceti a zastavam se ho, protoze vzdyt je to holky to jedine nejcennejsi co jsme dostaly. Proc, proc s nim zachazet jako s leccim, jako ani se spinavou handrou nezachazime.

A ze mam pravdu pochopite raz vy vsichni, jenomze ja ji tady rikam pro tych par nekolik, pro ktere snad nebude jeste pozde. Proto kricim za ty deti.

A vnitrodelozni telisko, ano, podle mne nici zivot, ktery jiz vznikl. Prominte, nikoho nenapadam, ale jen pisu, co si myslim. Na zacatky tehledepaty jste se ptaly (Daniela), jaky mame nazor na potraty, tak tady zastavam jako jedina stranu ZIVOTA ale jo, pro dobrou vec svet vetsinou pochopeni nema.

Mrzi me, ze lidstvo padlo takhle hluboko. Kdyz uz holky neuznavate veci Bozske, a dokonce ani Lidske, uznejte alespon ty zvireci, vzdyt ani to zvire si neda sebrat mlade! Co jsme potom za lidi, na jake urovni?
Jistota proti otěhotnění
Beauty
| 6. 4. 2007 12:26
Jediná a 100% jistota - podvázat vaječníky.
Layla
kecka
| 6. 4. 2007 10:50
Laylo, za prvé zde nikoho netituluj vole, prosím, za druhé se chci vrátit k té slovenštině. Moje maminka se narodila na Slovensku, vlastně celá její rodina odtud pochází, takže na mě mluvili slovensky od malička. Přes to přeze všechno nemám tento jazyk ráda. Nezní mi v uších, nelíbí se mi. Je to můj názor a ty se kvůli tomu neurážej. Děkuji.

Nejnovější příspěvky v diskusích

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
♥Jarka*Alice♥
1. 5. 2024 21:20
11850
jirinaova
1. 5. 2024 12:27
70396
Lenka Soukupov
30. 4. 2024 11:15
8776
♥Jarka*Alice♥
26. 4. 2024 08:01
409
Uivatel_5825696
16. 4. 2024 20:10
479
helena.07
27. 3. 2024 11:56
8
Uivatel_5747674
19. 1. 2024 11:51
16826
Pavlna Trojanov
12. 3. 2024 09:26
5
Jiina Koudelov
25. 2. 2024 20:33
148
Anna Soukov
23. 2. 2024 00:14
115
Jiina Koudelov
13. 2. 2024 21:43
46
Silvie Zimmermannova
13. 2. 2024 17:15
10831
Jiina Koudelov
3. 1. 2024 18:58
327
Uivatel_5725017
3. 1. 2024 10:00
33
Uivatel_5694482
24. 11. 2023 19:31
82
Cryptomeria Rasa
16. 11. 2023 18:49
287
sona.koutna8
30. 6. 2022 21:02
26
Vlado Schiffel
12. 11. 2023 01:48
439

Hlavní zprávy

Nejčtenější

Video