Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Klub třicátnic

Diskuze

rekonstrukce
Lindule
| 21. 7. 2007 13:39
však už čile třídím a vyhazuju. Mám pravidlo, co jsme neměli na sobě víc jak 2 roky, putuje pryč. Taky máme na půdě spoustu válečných a ruských knížek, co nikdo nečte. Petr se zeptá v antikvariátu, jestli by to nechtěli, a když ne, poletí z domu.
Ložnice by se mi líbila studenější - světlounce modrá. Jen jsem ještě neměla odvahu se pozeptat Petra. Obývák stále tápu. Jednak v něm máme doplňky do vínova, část je do zelena a část je ve dřevě a matném stříbře. Taková všehochuť a nedokážu se rozhodnout, co by mělo být to pravé ořechové.
barvy
lenka
| 21. 7. 2007 13:29
Já bych se do toho barevného malování pustila rovnou....jednak to pak nebudete muset dělat znovu, jednak teď zbytečně vyhodíte za bílé barvy když to pak stejně budete jednou přemalovávat a hlavně budeš mít teď vystěhovaný celý barák, to se ti asi příště nepovede. Když máš málo nábytku tak je jednoduší pak ten nábytek přezpůsobit stěnám. Na sedačku nový potah podle stěn a máš to hotové. Taky se mi líbí, když se barevným stěnám přizůsobí barevně i malé detaily, třeba jen barevné květináče, plastové stojí pár korun y přitom to výborně vypadá. To je dobře, že nábytku máte málo ,my taky, nemám ráda moc věcí, líbí se mi to vzdušné. Aspoň přitom balení probereš všechny věci a můžeš rovnou vytřídit nepotřebné věci a zbytečnosti.
rekonstrukce
Lindule
| 21. 7. 2007 13:02
Drobnější věci - knížky, oblečení,... balím již teď a přesouváme je postupně k rodičům a přátelům. Nábytek dáme do garáže. Naštěstí toho moc nemám, tak se to tam snad vejde. Jen s ledničkou je potíž. Je moc veliká. Takže asi zůstane v baráčku a budeme se modlit. No a když se jí něco stane, stejně už je starší a mně se moc líbí ty dvoudvéřové - americké .
Nejhorší by měl být ten první víkend, kdy nám budou dělat stropy. Když bude teplo, kamarádka nám půjčí stan. A když bude zima, holt to budeme muset vydržet u Petrových rodičů. No a s jídlem se to vždycky nějak udělá.
Zdi asi zatím natřeme jenom na bílo. Máme i starší nábytek, který budeme postupně obnovovat, takže zatím nemáme představu, do jaké barvy by to mělo být laděné. Mně se také líbí světlé pastelové tony.
Už se strašně těšíme. Bude to makačka, ale potom....
Jo a ještě jsem zapomněla. Jestli budeme mít mrňouska, chtěli bychom mu, až budu opět po mateřské vydělávat, zbudovat na půdě pokojíček.
domeček
lenka
| 21. 7. 2007 12:50
A jak to budete mít s bydlením během té rekonstrukce? Copak teď je takové vedro, že by se dalo spát venku, ani spacák byste nepotřebovali. A kam dáte nábytek a všechny věci? To se musíš určitě hrozně těšit, až to tam budete mít vylepšené. A budete taky malovat? A budete pak malovat bíle nebo nějaké barevné zdi? Já bych byla pro tu druhou variantu, takové pastelové barvy domeček krásně zateplí a zútulní. Na ten zbytek oprav si zase našetříte, aspoň se pak můžete radost, že váš čekají nějaké další vylepšení, kbyste to sfoukli teď všechno, tak už by se nebylo na co těšit.
rekonstrukce
Lindule
| 21. 7. 2007 12:36
Péťa zčásti dostal od táty a zčásti podědil po babičce takový malý baráček z 50. let. Jsou tam jen 2 místnosti + kuchyň, koupelna a budoucí záchod a chodba. Bohužel je stavěný v době měnové reformy, takže výrazně ubyly finance a je to na něm znát. Ze začátku jsme tam žili pouze přes léto, pak jsme místo klasických kamen na uhlí zřídili plynový kotel a rozvedli teplou vodu a cca 7 let jsme nastěhovaní natrvalo. Bohužel bez kanalizace. Ta je tam jenom děšťová. Záchod máme pouze suchý. Ty kůlny bouráme právě kvůli kanalizaci. Bude tam žumpa a já budu mít konečně splachovací záchod . Také musíme zcela zbourat rákosové stropy a trámy, na kterých jsou přibité. Ty trámy jsou již ztrouchnivělé.Tzn. vystěhovat celý baráček. Samotné stropy budou dělat snad jen 1 víkend, ale pak musíme rozvést elektřinu (je tam strašně zmršená), přidělat na stropy sádrokarton, ohodit nově vnitřní zdi a vymalovat. Doufám, že koncem září už budeme bydlet v staronovým. Na víc nám peníze nestačí, ale jak něco dalšího ušetříme, tak bychom rádi ještě předělali podlahy, okna a dveře. Jo a zateplení a venkovní omítku. Je toho ažaž. Na druhou stranu spoustu lidí nemá kde bydlet a my máme. Jen doufám,že se nám při tom baráček nerozpadne. Zdi jsou strašně měkké. Když chceš přitlouct obrázek, stačí vzít hřebík a vmáčknout ho něčím tvrdším do zdi. Projede jak máslem.Ale chlapi, co nám budou dělat ten strop to viděli a řekli že je to OK. Tak uvidíme.
rekonstrukce
lenka
| 21. 7. 2007 12:17
Lindule, prosím tě, jak vlastně teď vypadá ten váš domeček? On potřebuje nějakou zásadní rekonstrukci? A jak jste vůbec na tohle bydlení přišli - bydleli jste předtím někde jinde, nebo bydlíte s Pétou od začátku tam? A co přesně bude všechno ta rekonstrukce obsahovat?
vedro
Lindule
| 21. 7. 2007 12:12
To já si teď užívám klimatizace. Je tu takové chladno, že musím mít přes sebe přehozený šál. Ale radši bych byla doma na zahrádce. Petr mi před chvílí psal, že již zbořil kůlny a jde domluvit odvoz. O 2 dny dříve. V tomhle vedru je opravdu pašák. Včera seděl na sousedově oplechovaném plotu a dělal si legraci, že je Kočka na rozpálené plechové střeše. (Název filmu, divadelní hry a myslím že i knížky- tj.poznámka pro neznalce )
Monky
lenka
| 21. 7. 2007 11:59
Monky a jaké máš potíže se zády a kloubama?
Mona
lenka
| 21. 7. 2007 11:58
Mono, kde na tom Vsetínsku bydlíš? Beskydy jsou moc hezké, jo hory, to já můžu, to víš, Jižní Morava je taková placka, tak jsem nadšená z každého kopce
Juja
lenka
| 21. 7. 2007 11:56
Jujo, to máš bezva manžela že se tak hezky dělíte o práci, to se hned tak nevidí. A co ta tvoje tchýně, zdá se, že vám to spolu tak moc neklape, jaká je?
Edith
lenka
| 21. 7. 2007 11:54
Edith, taky bych nemohla dát ruku do saponátu, jediný, co trochu snesu, je od ecoveru, ale jinak nic. Musela jsem ho koupit i rodičům, protože oni používají Jar a já s tím nemohla nic umýt, tak jsem vypadala jako líná kůže, co si po sobě ani neumyje hrnek od čaje.
Dousabel
lenka
| 21. 7. 2007 11:51
Dousabel, holka, co je s tebou? Zase nemám co číst
dnešek
lenka
| 21. 7. 2007 11:51
Lindule, já jsem tu taky Právě jse se naštvala, že je pořád vedro a pustila se do velkého úklidu - nějak se mi nechtělo uklízet když venku jsou ta vedra, ale jak říkám, protože to nebere konce a nemá smysl čeakt až bude chladno, tak jse se rozhodla pro novou taktiku, prostě to slunku budu ignorovat a budu se tvářit, že je hezké příjemné počasí. Čili jsem hned ráno zahájila velký úklid, peru třetí pračku a mám navařeno na dva dny. Výsledek je ovšem takový, že si připadám jako bych uběhla maraton, funím podobně a spocená jsem stejně tak. Asi se vrátím zpátky do reality a další své aktivity přesunu opět na chladnější obodí, jesti tedy někdy nějaké bude .
ahoj všichni
Lindule
| 21. 7. 2007 11:33
Dva dny tu nejsem a rozproudí se tu přímo velemyčková diskuze. Ale stejně bych neměla co dodat. Myčku nemáme, zatím ji nepotřebujeme, ale až budou mrňouskové, tak kdo ví?

Kuchtičko, je mi jasné, jak to u vás vypadalo při prvním mytí. Když nám dovezli pračku, sedli jsme si před ní na stoličku a vydrželi se dívat celý velký program. A když naši koupili první barevný televizor, tak jsem byla ochotná se dívat i na fotbal.

Je mi jasné, že tu o víkendu budu opět sama. Takže si ho hezky užívejte, venku je již lépe (alespoň u nás byla včera obrovská buřina) a pa. Já si jdu číst deníčky a snad i něco do svého splácám. Jo, a taky musím pracovat, jsem přeci v práci.
kdo umyje nádobí - kuchtička !!!!
monky
| 20. 7. 2007 11:14
Jo kdo umyje nádobí???O to se už hádat nebudete, ale o to , kdo ho vytáhne !!!!!! Šak počkej !!!!To mi říkala známá, že tohle řeší pořád.Nikdo nechceUž ti to přeju, až se na ni budeš koukat.To bude lepší, jak televize. Měj se a užij si přítele.
Myčka
kuchticka
| 20. 7. 2007 09:14
holky díky za všechny tipy,ale přečtu si je až v pondělí.Petr se už vrací tak nebudu mít čas.přeji vám pěkný víkend a t trochu sprchne.Pa Katka
Myčka
Edith
| 19. 7. 2007 20:57
Bez myčky si neumím život představit,to je bezvadná věc.Moje babi říkávala že myčka je pro líné lidi Ale to di nemyslím,mám totiž občas ekzém na rukou,takže do saponátu opravdu lézt nemohu.Měla jsem Bosch,ted mám Miele a je super
tablety
naomi
| 19. 7. 2007 20:38
Ahojky kuchtičko, já sice doma nemám myčku....zatím jsem já myčkou....., ale vím, že mamka a ségra používají tablety CALGONIT a jsou spokojené.....leštidlo nepoužívají.....o koupi myčky taky uvažuji, ale nevím, která je dobrá, tak uvidíme.....pa
tak ahoj
kuchticka
| 19. 7. 2007 20:06
přeji dobrou chuť dobrou noc,pokud mi vyjde zítra čas,tak se pochlubím,jak jsem ze vším pořídila.Zítra se mi vrací Petr z Dánska tak o víkendu tu nebudu.Nemáme žádné děti kromě Hanýska tak si budeme užívat.P
tablety
lenka
| 19. 7. 2007 20:01
Kuchti, já nevím, kolik stojí. Já je prostě vždycky vezmu a neřeším to, protože bych si koupila tak jako tak. A podívat se na krabici nemůžu, protože když je koupím, tak si je vždycky přesypu do košíku a obal od nich vyhodím. Vydrží mi celkem dost dlouho, ale přesně nevím, ale my jsme na to nádobí jen dva a vás je víc. Ten ecover kupuju ve zdravé výživě.
Zatím ahoj, jdu se sprchovat a pak si dát chleba s pomazánkou.
Hezkýýýýýýýý myčka
kuchticka
| 19. 7. 2007 20:00
super dík za tip.Holky ještě někdo myje v myčce?Nemyslím zrovna teď ale tak vůbec.Hele to je jako průzkum trhu
myčka podruhé
lenka
| 19. 7. 2007 19:57
Takže ještě abych to shrnula, prostě kup obyčejné tablety bez leštidla a sůl. sůl vydží delší dobu, to se tam nedává často. No a pak to vyzkoušej umýt s těmi obyč tabletami a sama uvidíš, když se ti to nebude pozdávat, tak příště koupíš něco jiného....ale víš co, důležití je, aby ty talíře nebyly špinavé,ale stejně nikdo nebude zkoumat, jak moc to je či není naleštěné....důležité je spíš, jaké dobroty na to nádobí budeš servírovat
tablety
kuchticka
| 19. 7. 2007 19:57
Leni dík,ale asi je neseženu v obyč.obchodě,že?Pisni kolik jich tam je,kolik stojí a na jak dlouho ti to vydrží.Předpokládám,že nádobí umyju tak jednou za tři dny-jsem většinou jen s Petrou-a o víkendu.Díky aspoň to pak srovnám.
nepršelo
kuchticka
| 19. 7. 2007 19:54

ale vůbec ani trošičku.tady v Ostravě je snad sto stupňů už mě to fakt neba.Dneska jdu brzy spát tak vám přeji dobrou CHLADNOU noc.pa zítra.pokud nebudu koukat na myčku jak myčkuje hm škoda že myčky taky nemají okýnko jako pračky.....
myčka
lenka
| 19. 7. 2007 19:53
Já do myčky dávám ekologické tablety od Ecoveru a jednou za čas sůl. Leštidlo podle mě vůbec není třeba,je to čisté i bez toho a navíc je stejně dobré jen asklenice, jenže to máš i na ostatním nádobí a to je zbytečné. Navíc vždycky trochu toho přípravku nejspíš ulpí na nádobí, tak proč do těla pak spolu s jídlem, které si na to nádobí naložíš dostávat nějaké leštidlo.
co do myčky???
kuchticka
| 19. 7. 2007 19:49
holky co dáváte vy do myčky?Sůl a leštidlo a asi nějaký mycí prostředek,že?Paní prodavačka byla velmi ochotná a vše mi vysvětlila ale stejně jsem pochytila jen něco málo.Jsou lepší tablety vše v jednom nebo všechno zvlášť? PLOSÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍM PISNĚTE,ZÍTRA TO MUSÍM KOUPIT,DEJTE MI TIPY.Dííííky
Mono
kuchticka
| 19. 7. 2007 19:45
tvoje děti jsou moc šikovné,já mám kolo a umím jezdit,ale až tak bych se bála.Ale j fajn,že tyhle děti dělají aspoň něco.Když vidím kolik jich běhá s flaškou a cigaretou tak bych to vyliskala po hubě.No ale kdo ví,jaké budou ty mé děti.Myslím si,že i když se rodiče kolikrát snaží,tak stačí hádka a když se chytne blbé party tak je to pak špatné.Doufejme,že nám se to vyhne.
Monky
kuchticka
| 19. 7. 2007 19:38
neboj tu redukci jdu kupovat zítra s Petrovým taťkou.Napsala bych s tchánem,ale nejsme svoji.NO A MYČKU MI DOVEZOU ZÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍTRA .Koupila jsm si AEG Elektrulux stála původně 18000,- ale měli ji ve slevě -mínus 4900,-a ještě jsem chytla hapy day -10% takže i když jí mám přes moji máti na soplátky tak mě vyjde na necelých 13000,-což si myslím ujde.Ale hlavně,konečně ustanou hádky kdo teda umyje nádobííí.Už to vím bude to myčička.Tak tak
kuchtička
monky
| 19. 7. 2007 11:12
Ahoj já ti pošlu nádobí i od nás jo?????Ať ji zajedeš !!!!!
Jinak noc byla strašná, už jsem psala.
A to budeš kupovat tu redukci sama???? Tak to seš dobrá!!!!! To já bych asi donesla asi něco úplně nepoužitelného.Jedině jít s papírkem a dělat ze sebe blbce!!!! No i když to občas ze sebe ani nemusím dělat, když mám koupit něco technického!!!!! Tak ať ti to vše vyjde a umýváš a umýváš.
Mona
monky
| 19. 7. 2007 11:08

Máš moc pěkné dětičky.Přeji jim ještě hodně úspěchů.
Ten strojek si kup, to nestojí za ty bezesné noci.já musím zaklepat, ale letos jsme ještě komára nehonili!!!!!!A to je co říct.

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
♥Jarka*Alice♥
19. 12. 2025 13:06
15785
kacenkaj
11. 12. 2025 12:24
280
Anna Vodičková
7. 12. 2025 17:26