Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Hysterektomie

Diskuze

anonym
| 10. 3. 2015 11:59
Dámy, je radost číst vaše příspěvky. Žádné fňukání, ale "vesele, jen vesele život musíš brát ! "

K tomu cvičení - připadám si jako hlásná trouba, ale říkám to každému na potkání. Mladým, starým, prostě všem. "Posilujte svaly pánevního dna!!!" Sebe musím taky nutit, protože mám strach, aby "to" neklesalo . Člověk se přece jen neubrání zdvižení nebo poponesení těžšího břemene. Třeba vnoučata, psi apod. Do 5 kg se nevejdou ani náhodou . A co by to bylo za život, bez řádného pomazlení, že...
Pěkný den vám všem !
anonym
| 10. 3. 2015 10:57
Bado: Malého bílého psíka a kožich mám. Takže teď už zbývá jen to důstojné nošení se, v tom jaksi zatím pokulhávám
M: no vida, taky řešení. Tak ještě nalézt doma šest let zasunutou pračku, vysavač, myčku a tak...
Marhufka: já jsem po operaci chviličku, ale zatím žádné změny, pokud se úniků týká, nepozoruji.
Taky píchám Heparin.
A sláva, hurá, heuréka: dnes, 5 dní po operaci, konečně......ehm, jak to říct, střeva produkují.... Pardon, musela jsem se podělit
pavian
| 10. 3. 2015 20:06
TO Ladylike: Děkuji za vyčerpávající odpověď plnou optimismu. S blížícím se termínem se klepu víc a víc, ale zdá se, že je to "běžný předoperační stav". Přeji zdárné hojení. Petra
anonym
| 10. 3. 2015 09:12
Dámy, mně taky vůbec nevadí, že nesmím nosit nákupy, i když na mne občas lidé koukají jako na frflenu, co chce svého mužíčka utahat k smrti. Chybí mi jen kožich a načinčaný bišonek. Důstojně se nést a házet na své okolí cukrblíky, to mi jde dobře
Marhutko, únik při kašli atd. jsem měla před a mám ho i po operaci. Na to prý pomáhá jen cvičení pánevního dna a myslím že jsem viděla nějakou reklamu na doplněk stravy, který údajně tento problém vyřeší Teď mne napadá, že bych si přece jen kvůli tomuhle měla nějakou vložku koupit :-\ Jinak se mi zdá, že se to tím cvičením krapet zlepšilo.
anonym
| 10. 3. 2015 08:42
TO Ladylike a spol. zdravím bezděložky jsem ráda, že je vše i u vás v pohodě ! Mám 6.den po operaci... píchám si Heparin ale vydržím to, co už Na nějaké vyskakování to rozhodně není, ale podnikat se dá i z postele v nemocnici, což byl můj případ a proto nepolevuji ani u domácího krbu (který nemám, ale radiátor stačí )
Nicméně: robot je doma, už 6 let, ale až teď přišla jeho chvíle Prostě se nabídl přítel, že než kupovat další krám, co sežere jak místo tak elektriku, tak si na robota těstohňácače bude hrát a hotovo Včera jsem ho poprvé uvedla do provozu a asi mu funkce zůstane, šlo mu to Toustový chleba chutnal jako bych ho sama dělala, tak jsme ušetřili
Všem přeji pohodové hojení a dnes se možná vypravím s robotem nakoupit A z robota bude taškonosič Tak mějte krásný den, zase se ozveme
anonym
| 9. 3. 2015 21:42
No tak díky holky ,jsem se zasmála a ještě mě zajímá ten pokles orgánů !!!
Máte někdo zkušenosti nebo únik moči .se toho dost bojím .Díky moc
majkaK
| 9. 3. 2015 20:54
nad tou plenkou pro staroušky (mám jich ve sklepě pár balíků po babičce) jsem uvažovala tři poslední cykly, to už jsem i brečela nevyspáním ....než jsem doběhla na wc, tak jsem cestou zaneřádila podlahu, nohy, mísu, musela se sprchovat, vytřít, znovu na wc a na chvilku spát.....tohle mi nikdy chybět nebude, jsem tak šťastná, že to mám za sebou
anonym
| 9. 3. 2015 20:39
Tak já se taky přiznám, když jsme tu tak intimní Používala jsem na noc plenky pro staroušky.
majkaK
| 9. 3. 2015 20:33
Na noc mi maxitampon s maxivložkou vydržel na dvě hodiny (ve dne i jen 20 minut) ....pod sebou jsem měla na prostěradle dětskou neprotejkavou podložku a na ni osušku, abych nezničila novou matraci ...hrozný časy
Bado, to s tím vyděláváním je super, jsem se zasmála...ale máš recht
anonym
| 9. 3. 2015 20:18
A už nikdy žádné fopá s protečením.... Jupí! Já používala maxitampon společně s maxivložkou a stejně jsem likvidovala oblečení i vlastní sebevědomí
anonym
| 9. 3. 2015 20:09
Já taky pořád brousím kolem regálů s vložkama. Je to zvyk. Nakoupila jsem si alespoň intimky kvůli Cicatridině, ale vydrží mi na hrozně dlouho, takže mám docela absťák v nakupování po tolika letech, kdy jsem za vložky musela utrácet i 500,- měsíčně. Ještě půl roku a budu mít peníze za nadstandard zpět, pak budu jen vydělávat
majkaK
| 9. 3. 2015 19:45
Také všem čekatelkám držím moc palce!!!! bude to fajn

to nejlepší na tom: teď bych řekla, že mám první "ne-menzes" ....tedy soudím už jen dle termínu a podle beďarů na tváři .....stále mám cukání nakoupit vložky a tampony ve velkém...a ono už se nic takového nekoná super je to!!!!
anonym
| 9. 3. 2015 19:37
TO Marhutka: Ano, 700 je za jednolůžkový pokoj s vlastním sociálním zařízením. Pak mají ještě jednolůžkové za 450, kdy je sociálka sdílená s pacientkou z vedlejšího pokoje, ty jsou trošku hůř zařízené. Chce to ale včas zamluvit, bývají obsazené. Tfuj tfuj tfuj všem, které to čeká!
anonym
| 9. 3. 2015 19:13
Taky jsem se strašně bála, ale zbytečně. Myslím, že jsme byly všechny po... strachy. Některá byla z nervů vzteklá a štěkala na všechny, jiné zase bulely, tebe bolí na prsou .... nějak se s tím pereme, ale ten pocit potom O těžkém prožívání je tady toho v diskuzi hodně, hlavně v prosinci a lednu. Čti a uvidíš, že je to napuosto noumální A neboj, budeš v pohodě, až se budeš muset napomínat, že bys neměla to či ono, protože ti bude fajn
anonym
| 9. 3. 2015 19:08
Holky, moc vám všem děkuji za názory.Dnes jsem si objednala nadstandardní jednolůžkový pokoj s televizí, lednicí a hlavně budu mít sama pro sebe WC a sprchu. Jedna noc za 600 Kč.Tak se snad už "těším " Už se mi to blíží,23.3. mám nástup.
anonym
| 12. 3. 2015 14:19
TO Marcela: Marcelko neboj se. Já to mám za sebou skoro 4 týdny. Předtím nervy strašný, nakonec super všechno. Operace, péče i pocity. Bylo nás na JIP 7 kusů s různými bolístkami a nakonec jsme si i povídaly vtipy, což sestřičky ocenily. Nikdo nefňukal, sestry stále nabízely léky na bolest- ale skoro nebylo potřeba. 4. den hezky domů a ležet. Nejméně příjemné je nafouknuté bříško, to mám dosud. Na to funguje procházení - hned druhý den po operaci každou chvilku přejít chodbu. Jinak teď musím ležet nebo chodit - ne stát kvůli velkému otoku vnitřní jizvy. Tak prost nesedím. Ale jinak je mi fajn. Když pomyslím na ten strach předtím.....
anonym
| 12. 3. 2015 18:33
TO Lída:Liduško,děkuji za podporu. Zítra jdu ke svému gynekologovi pro prášky na oddálení menstruace, protože mi to vychází na termín operace. Doporučil mi to primář z nemocnice. Tak doufám, že to nedostanu. Kupovaly jste si do nemocnice Espumisan nebo něco podobného? Nebo jste měly s sebou i jiné zlepšováky?
anonym
| 9. 3. 2015 18:04
No právě ,mám asi nervy , bolí mě na prsou ,fakt se bojím a hlavně se bojím, že nebudu moci nic dělat pak díky holky ,dám vědět jak jsem dopadla. A Ladylike -ten nadstandart 700 za jednoho na pokoji? díky
anonym
| 9. 3. 2015 18:02
Já také držím palce a v Krči je to fajn, ten strach je mnohem horší než následná skutečnost :)
anonym
| 9. 3. 2015 17:23
Hodně štěstí, držím palce, vše bude O.K.
anonym
| 9. 3. 2015 16:52
Také mě to čeká ve středu mám nástup v krči
anonym
| 9. 3. 2015 14:37
Já jsem platila 700 za noc a taky rozhodně nelituju, myslím, že stojí za to si tuhle situaci, ve které strádáme jak fyzicky, tak psychicky, zpříjemnit jak jen to jde.
anonym
| 9. 3. 2015 13:31
Marcela - já jsem taky pro nadstandart. I když záleží na tom, co která nemocnice nabízí. Dvoulůžkové pokoje nejsou špatné, ale i tam záleží na tom, s kým ho sdílíte... Jednolůžák je jistota a wc a sprcha sama pro sebe, což je po naší operaci k nezaplacení. I když 1800,-Kč je dost. Já jsem platila 600,-Kč. A opravdu jsem se nenudila. Dveře se netrhly, a to byl zákaz návštěv - chřipková epidemie. Společenské vyžití najdete i na chodbě při "procházkách".
Anonym 12,14 - s těmi kilogramy (5kg doživotně) to říkají hodně, ale taky jsem slyšela, že to platí hlavně pro starší ženy, kde už k nějakému tomu "poklesu" došlo a dělají se plastiky. Rozhodně se ale vyplatí zatěžovat tělo postupně a vydržet alespoň tři měsíce. Sama si nedovedu představit, jak bych to zvládala s malými dětmi - a že je takových žen i v této diskuzi dost. Takže nejste sama, koho to zajímá. Jenomže názory se bohužel dost liší...
anonym
| 9. 3. 2015 13:15
1800 se platí v Podolí a patří k tomu kromě návštěv kdykoliv, telefonu, televize, konvice a vlastního sociálního zařízení ještě možnost pobytu další osoby na pokoji i přes noc, možnost nadstandardního jídla, což jsem jednak s dietou a také vhledem k tomu, že mi nemocniční jídlo fakt chutná, nevyužila, a vlastní sestřička na tlačítko jen pro mne. Nic jsem nepotřebovala, tak jsme se kromě obvyklých úkonů jako je injekce či měření teploty vlastně neviděly. Je to hodně peněz, ale vzhledem k tomu, že jsem ráda sama, WC a sprcha jen pro mne a platila jsem pouhé dva dny, tak jsem moc spokojená.
anonym
| 9. 3. 2015 12:14
Holky tak me uz fakt trefi....dneska na gynde mi bylo receno ze jestli nechci aby me jednou trápil pokles organu tak dozivotne pouze 5-7 kg max. S malym ditetem si to nedokazu predstavit..pritom jinej gyndar minule rikal ze zatezovat k normálu...jsem nestastna...nerada bych aby mi to tam v 27 letech padalo...Lucka
anonym
| 9. 3. 2015 09:01
Zdravim,ja byla ve FN Plzen,na pokoji po dvou a se spolecnou sprchou s vedlejsim pokojem a bylo to super.Nadstandart se lisi od normalniho pokoje jenom,ze tam je navic telka,rych.konvice a telefon jinak je to naprosto stejny pokoj,takze davat 500 na den a uz vudec ne 1800 na den,to bych musela žít uplne v jinych financnich podminkach,ale preji vam to zeny
anonym
| 8. 3. 2015 22:11
Já si ze sálu vzpomínám jen na dobrý den.Příjemná hudba a za chvilku ucítite,že se vám chce spát a já tvrdila,že ne a pak už nic.Jen probuzení na jipce.Pak několikrát probuzení a spánek .Chtěla jsem zavolat,že je vše v pohodě a nebyla jsem schopná.Telefon jsem měla pořád v ruce,ale číslo nebyla schopná vytočit.Až někdy k večeru se mi to povedlo
anonym
| 8. 3. 2015 21:59
Tak já naštěstí na pokoji pak už nic ukazovat nemusela . A vložku jsem ani nepotřebovala, takže ani to . Stejně bych příště ale volila nadstandart, protože jsem měla jako spolubydlící celý týden starou paní, která byla milá, příjemná, inteligentní, ale s jednou vadou. V šest ráno se zapla a vypla v deset večer. Já měla po týdnu hlavu jak škopek a ze zoufalství jsem se sprchovala třikrát denně, protože tam byl aspoń klid.

A k tomu představování na sále, tak mně se taky sestřička, anestezioložka a operující lékařka představily, ale jak se jmenovaly, to nevím, narkóza to absolutně vymazala. Jo a byla jsem u toho představování přikrytá modrou plachtou. Striptýz následoval až po usnutí. Bála jsem se, že budu špatně reagovat na takovou tu zástěnu, aby člověk na tu ránu neviděl, jak to bývá ve filmech nebo na nějaké uvázání, ale pokud něco takového dělaly, tak vše až jsem spala.
anonym
| 8. 3. 2015 21:45
Holky vím,že na gyn od je to hrúza a soukromí oo prd,ale oni tam jsou na to zvyklí.A dát 1800 za den.Tak pak týden nejíme .Kdeže to bylo?
anonym
| 8. 3. 2015 21:36
Bado, naprosto chápu. Já to dřív také těžko nesla. Vizita znamená všechny na pokoji na povel roztáhnout nožky, ukázat vložky, a jeden si připadá spíš než jako člověk jako vagína XY

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
♥Jarka*Alice♥
10. 11. 2025 08:21
15495
Petu La
15. 10. 2025 17:29
3
Ivan Zeman
3. 10. 2025 16:40