Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Hysterektomie

Diskuze

anonym
| 14. 3. 2015 08:24
Děkuji za reakce. Asi už řeším kraviny, ale prosím ještě o jeden postřeh. Měl někdo z vás delší cestu z nemocnice domů? Mě čeká cca 100 km jízda po našich děravých silnicích, tak mám velké obavy, jak to bude vadit mému bolavému interiéru . Do čeho se navléci? Kalhoty jsou asi úplně mimo hru, že.
anonym
| 13. 3. 2015 16:13
Zapomněla jsem se a zvedla jsem dost vysoko sedmnáctikilového vnoučka, aby lépe viděl. Snad se nic nestalo, nic jsem nepocítila, vše normální jako před operací. Po neděli jdu na kontrolu, tak uvidím.
anonym
| 13. 3. 2015 11:15
Strachy jsem se 3 roky zbytečně trápila krvácením,bolestmi atd.Operace únosná a holky neučůrávám,nekrvácím,spím celou noc!Neodkládejte jako já,byla to blbost.
anonym
| 13. 3. 2015 09:55
Zdravím všechny.Tak mám dnes 7 týden po o, a v pondělí jsem byla u primáře na kontrole.Velice mě potěšil,sono čistý, vše zahojený, říkal že jsem naprosto zdravá. Do práce nevím kdy,nosím i těžší věci , tak asi dodržím 3 měsíce bez námahy.Pak doporučuje pozvolna a říká tomu , abychom se chovali opatrně jako těhotný.Hlavně neskákat, a netahat těžký věci, to už bude na furt, aby vše bylo ok.Je pravda , poctivě jsem odpočívala, a žádné doplnkové preparáty nebrala, doktoři v nemocnici říkali,že to zázrak není, takže jak chci, že záleží na organizmu, jak se stím vyrovná.Takže V šem po o,přeji brzké uzdravení, a Vám co to čeká, klid , pevné nervy, uvidíte vše bude dobré.Hlavně odpočívat.
anonym
| 13. 3. 2015 08:37
M. s tou prací neblbni, zvláště tak brzo! Ona je to fakt velká operace a chce to klid na hojení. My ani netušíme, co nám v tom břiše nadělali za paseku a i když to nebolí, tak to chce klid. Já šla tenkrát jen na vytahování stehů 12. den po operaci a vrátila jsem se totálně uštvaná, a to mám na středisko tak 400 metrů po rovince, natož něco balit.
anonym
| 13. 3. 2015 07:51
Ahoj bezděložky i čekatelky, přeju krásný pátek třináctého
Včera jsem si šla hrát na hrdinku a vypravila jsem se do mého obchodu balit objednávky k odeslání z e-shopu a teda musím říct, že týden a něco po operaci je to fakt brzo... mám to asi 500 metrů do kopce a nijak valně mi nebylo, takže jsem udělala, co bylo třeba a zas cupitala domů
V pondělí jsem měla v plánu už obchod otevřít, ale asi vyčkám ještě pár dní. ach jo
Každopádně den ode dne je mi opravdu pocitově i tělesně líp, injekce už si píchám bez zanechávání modřinových stop
Všem, které operace čeká, posílám povzbudivé a věřte, že všechno bude v pohodě, my bezděložky už o tom víme svoje
Mňau !
anonym
| 12. 3. 2015 20:46
Mně taky řekl doktor nic nedezinfikovat, abych si nezničila mikroflóru a ještě něco před operací nechytla. Je fakt, že vždy dělají výplach desinfekcí na začátku každé gyn. operace. Já měla do nemocnice Wobenzym a na doporučení lékaře ještě Uroval manosa akut. Začala jsem obojí brát po 24 hodinách hned, když mne z JIPu přeložili na pokoj. Hojení probíhalo zatím ukázkově a už je to 6 týdnů. Třeba by to šlo i bez těchto preparátů, ale nemohu posoudit. Za mne doporučuji, neměla jsem žádný otok ničeho ani infekci močových cest, jak zde některé ženy popisují.
Nafouknuté břicho bude proto, že nedostatečně vypustili plyn, kterým si operační prostor nafoukli. To prý může způsobovat po operaci i docela silné bolesti. Vstřebá se, ale za jak dlouho, nevím. Na kontrole si doktor pochvaloval moje totálně vypuštěné břicho, proto jsem zřejmě nepociťovala ani bezprostředně po operaci sebemenší bolest. Alespoň tak si to vysvětluji. Bolest byla max na pár vteřin jen při pohybu větrů, když procházely střevními kličkami, které se přímo dotýkaly operované oblasti. A to jen pár dní.
majkaK
| 12. 3. 2015 19:42
Espumisan jsem dostala v nemocnici ...ale nechala jsem si ho ještě koupit a donést i z domova, protože jsem měla celkem velkou spotřebu
anonym
| 12. 3. 2015 15:09
Dobrý den, dámy. Prosím o vaši zkušenost ohledně dezinfekce pochvy před hysterectomií. Za 12 dnů mě čeká LAHV s ponecháním vaječníků a dnes mi můj gynekolog řekl, že nic není před tím třeba podnikat. Tak nevím, přijde mi, že bych si ji měla před takovým velkým zákrokem pečlivě "poklidit"
anonym
| 12. 3. 2015 18:21
TO Sophie: Nic se neboj, tvůj gynekolog má pravdu - nemusíš v tomto směru dělat nic, ještě by sis mohla nějak z neznalosti ublížit. V nemocnici ti těsně před operací udělají důkladnou dezifekci.
anonym
| 12. 3. 2015 11:50
TO Jana13: Já jsem dnes přesně týden po opce, a zdá se mi, že už je skoro splasklé.
No, je mi to skoro hloupé teď napsat, ale opravdu se cítím dobře. Už mě to nebaví doma a tak jsem se právě oblékla "do civilu" a jdu zkusit procházku a menší, lehký nákup.
Ještě k těm nadstandardům - ono je to v každé nemocnici jinak. To, co jsem četla od Chany už dříve o Apolináři, to je vážně učiněná hrůza. Někde mají příjemné i běžné pokoje, někde mají přemrštěnou cenu za nadstandard... Nevím, já jsem ležela už předtím dvakrát na klasice, nechala jsem si ukázat jak vypadají nadstandardy a vysvětlit, co obnáší a kolik stojí, a rozhodla jsem se pro něj a nelituji toho. Ale zažít to, co Chany, asi mluvím jinak.
anonym
| 12. 3. 2015 10:09
Máte některá zkušenost s oteklým břichem po laparo? Za jak dlouho Vám splasklo? Díky a taky přeji pevné nervy všem
anonym
| 12. 3. 2015 07:08
Hanko, já viděla svou operující lékařku až na operačním sále a pak si ji matně a jen ústřižkovitě pamatuji, že se na mne byla podívat na pooperačním. Ani nevím, jak se jmenovala. Ač mně neznámá, udělala mi tu operaci naprosto perfektně (FNOL) a kdybych věděla komu, tak jí snad jdu dodatečně poděkovat. Takže neboj, tenhle typ operací mají určitě dobře zmáknutý všichni a není třeba mít strach ze změny operatéra.
anonym
| 11. 3. 2015 23:34
Já osobně s nadstandardem dobrou zkušenost nemám,byly to uplně vyhozené peníze,pokoj byl poslední na konci chodby,hrozně hlučný,přetopený,a jelikož jsem byla po celkové hysterekt.rakov nález,bylo mi bídně,a bylo mi fakt celkem jedno,kde do mě 3 dny tekly kapačky.Co se sester týká,snažila jsem se neotravovat byly dost nepříjemné a spíš jsem vždy čekala na návštěvu.Kolikrát sestra po zazvonění vůbec nepřišla.Takže fakt ne,povlečení roztrhané,a televize nehrála,takže za těch 10 000kč to vůbec nestálo.

Jinak se tu někdo ptal na injekce na srážlivost ,tak já si je píchala doma 2 měsíce.Všem přeju a to dobře dopadne a hlavně těm s horší diagno zou dobrou histologii.
anonym
| 12. 3. 2015 09:16
TO chany: konečne někdo,taky napsal něco negativního,vždyt tu skoro všichni jsou vlastně spokojené s hospitalizaci i s pooperaci,ja ty bolesti taky měla docela velké a bylo mi jedno kde ležím,myslím,že hys.je velký zásah do těla,který si žena ponese celý život.Samozřejmě,ty co měly bolesti a hodně krvacely ted cití ulevu,ale ty co to podstoupily kvuli (mohly by jste někdy dostat rakovinu)tak ty si říkaji,proč zrovna já,.Jinak to berou mladší ročníky a jinak starší ročníky,jinak všem přeji pevné nervy,stejně to žádná nezměníme Nina
anonym
| 11. 3. 2015 19:00
Hanko neboj, ber to tak, že to asi tak má být, třeba dostaneš někoho šikovnějšího, aniž bys to tušila. Určitě to má z lyží. Chirurgům bych ze sportů dovolila jen šachy. Byli by asi jen poloviční doktoři, kdyby nelyžovali. Zřejmě to patří k profesi.
anonym
| 11. 3. 2015 10:58
Petra:Ahoj já jdu na hysterektomii také 18.3.(operační den) , taky se klepu strachy , ale musíme to vydržet.Děvčata v této diskuzi mě před 14dny dost psychicky podržela.Opět moc děkuji.Mám trochu smůlu , můj operatér si zlomil pánev a předal mě do rukou někoho jiného. Ale koho se dovím až 16.3.Věř mi , nervy mám jak na špagátku.No , musíme být optimistky a věřit , že vše dopadne ok.Na operaci jdu v Brně.
Držím pěsti pro štěstí a po operaci se zase ozvu , aby jsme si vyměnily info.
Hezký den Hana.
anonym
| 11. 3. 2015 20:20
TO Hana: Haničko, neboj, já čekala n aoperaci 4 měsíce a tak dobře vím jak se teď asi cítíš. Ale zpětně mohu s klidným svědomím říct, že ten strach byl horší než samotný zákrok. Fakt neboj, není tak strašné jak se zdá. A že tě bude operovat někdo jiný než bylo v plánu také nevadí, třeba má šikovnější ruce než ten kdo to měl původně být. Jak já říkám - tam "nahoře" omyly nedělají a dobře ví co je kdy potřeba a nejlepší nejenom pro nás. Tak moc a moc držím pěsti a přeji hodně odvahy a také dobré nálady, to je nejlepší "lék" na všechno. ahoj a ráda si přečtu jak je ti až se vrátíš domů.
anonym
| 10. 3. 2015 22:04
Byla jsem na menším zákroku lap. a druhej den jsem jela sama domů autem.Když s tím počítáš odpočineš si pak vyzvedneš nebo odvezeš dítko a zase si odpočineš.Bude to v pohodě neboj.
anonym
| 10. 3. 2015 21:58
U nás *** proběhl po 7 týdnech a kousek a uplná pohoda.Taky jsem se toho bála a připadala si jak prvnička .
A i cca 3 dny po opce bych zvládla řídit auto a dítě odvezt nevidím v tom žádný problém.
anonym
| 10. 3. 2015 21:33
TO Petra: ono se to řekne, žádné strachy, pěkně to cvíčí s námi se všemi...ale z téhle diskuze jasně vyplývá, že ty obavy byly u většiny vlastně mnohem horší než samotná operace.
Takže přeji bezproblémový průběh a budu se těšit na hlášení "po o" A vůbec, copak jsme chlapi, aby nás rozhodila nějaká zdravotní patálie?
anonym
| 10. 3. 2015 21:29
TO Marcela: Já jsem si obojí koupila, jsem přesvědčená, že to na předpis nelze. Používala jsem oba preparáty už dřív, když jsem ještě byla majitelkou plnohodnotné dělohy , kdykoli se objevil nějaký "diskomfort" uvnitř a nemohu si vynachválit.
anonym
| 10. 3. 2015 21:16
Děvčata, chci se zeptat, tu Cicatridinu a Rosalgin jste si kupovaly na předpis od svého gynekologa, od doktora z nemocnice nebo samy? A pomohlo vám to?
anonym
| 10. 3. 2015 21:47
Marcel,já Rosalgin používám už 4týdny a za sebe říkám SUPER,doporučil mi ho gyn.a jsem velice spokojená.
anonym
| 10. 3. 2015 20:05
Zdravím všechny čtenářky
Jsem 4.týden, začínám 5.týden po LAVH. Pooperaci pár dnů minimální krvácení, které ustalo.Žádné bolesti, no paráda.
Dnes mě vyděsilo krvácení, objevila se čerstvá krev. Střídá se špinění nebo nárazově krv. Šok, nervy a ihned návštěva na gyn. Vyšetření bylo ok, prostě se vše hojí, mohl se pohnout nějaký steh.Podotýkám, že do dneška nebylo nic, bez krv.,špinění,bolestí, no úžasný stav po hysterektomii. žádná námaha, tzv.šestinědělí dodržuji, jen každodenní procházky a chození.
Milé čtenářky, máte někdo zkušenost s takovýmto hojícím stavem?
Jinak moooc mi pomohlo a pomáhá číst vše názory a rady, ať už když jsem zač.února šla na OP či teď po operaci.Zdraví M.
anonym
| 10. 3. 2015 18:52
Jo, týden bych si odpočala, budeš ospalejší a unavenější. Pokud nejsi řezem, po týdnu to v pohodě zvládneš, když si přes dopoledne dáš pohov. Tedy soudím podle sebe.
anonym
| 10. 3. 2015 15:45
Marhufko, MINIMÁLNĚ týden ne...
anonym
| 10. 3. 2015 15:39
Holky a zvládnu až přijdu domů vodit malého do školky ,řídit auto atd? nebo a jak dlouho? ráno mám nástup :( díky moc
anonym
| 10. 3. 2015 14:42
ANONYME - když se vrátíš v diskuzi, ten *** tam stopro najdeš
anonym
| 10. 3. 2015 13:58
Zeny,uz jste zkousely ***?drobet se toho desim,jako poprve,furt to oddaluji

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
♥Jarka*Alice♥
10. 11. 2025 08:21