Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Hysterektomie

Diskuze

anonym
| 21. 2. 2015 15:52
Příspěvek anonyma před tímto jsem zase nepodepsaná já, Bado.
anonym
| 21. 2. 2015 15:33
Aťko, řešíme stehy na konci pochy. Já je tam ještě mám nevstřebané a způsobují špinění. Teď jsem si na to měla koupit tu cica...., že to pomůže. Je fakt, že dnes špinění žádné. Jestli sis ty čípky dávala dřív, tak už asi stehy nemáš. Jinak bolesti jsem dodnes také žádné nezaznamenala, jen ty ze začátku při větrech.
Majko, organismus zažil operací opravdu velký otřes, takže jestli jsi chytla nějakou virózu, je jasné, že se s tím pořád pereš. Co má chudák tělo napravovat dřív. Jestli pozoruješ ústup příznaků a chceš čekat, rozhodně ber lactobacílky. Pomáhají nejen na sliznici střeva, ale celkově na imunitu.
majkaK
| 21. 2. 2015 15:10
Aťka - ano byly jsme v tom novém, na šestce. Já šla na řadu až jako poslední, po obědě.
Jinak ty teploty. Já ji měla určitě už v nemocnici, v sobotu večer už jsem měla zimnici a cítila, že sálám, totéž v neděli...ale do rána to vždy přešlo, vypotila jsem se.... a teplotu měřili kolem 16. hod a to ještě byla kolem 37, tak jsem to neřešila a hlavně nehlásila, chtěla jsem dom. V neděli jsem dostala střevní chřipku (ale, o co běží jsem zjistila až doma, když to ode mne dostali i ostatní...jenže oni měli kratší průběh, stačila jim na to noc) .....asi díky oslabení po operaci měla dlouhý průběh, bolesti kloubů, svalů, bolely mě snad i vlasy a ta šílená únava a křeče ve střevech, zimnice, večer teploty. Teď už bych řekla, že jsem se jí zbavila, už mám dokonce i hlad, jen ty teploty prostě každý večer se vrací a to už je mi divné. Jsem asi i díky tomu víc unavená. Uvidím po víkendu, když se toho nezbavím, zajdu si ke své gyn trošku dříve.
anonym
| 21. 2. 2015 14:34
Mám dotaz. Ví někdo jak je to s hormonální antikoncepcí před HY? Je potřeba ji vysadit? Nebo brát až do zákroku? Je mi 47 let a jsem objednaná na operaci 23/3. Je potřeba termín operace plánovat podle menstruačního krvácení? Toto téma jsme s panem doktorem vůbec neřešili. Pokud máte někdo zkušenost, podělte se, prosím. Díky
anonym
| 21. 2. 2015 17:51
TO MarieUrčíte vam operace musí vyjít do termínu před nebo ppo.ja jsem musela skončit menstruaci a az pak jsem šla na operaci vlastně jsme tak nějak plánovaly i termín operace.
anonym
| 22. 2. 2015 12:43
TO Marie
Ahoj, jsem v pondělí po LAVH, ve čtvrtek propuštěna. Vše OK. Antikoncepci jsem brala až do dne operace, měsíčky jsme vůbec neřešili a ani se na to neptali při plánování operace. Ale já v tom měla guláš, tak možná proto. Jinak jsem zatím úplně v poho. Ten strach za to ani nestál Ještě aby histolka vyšla OK.
anonym
| 22. 2. 2015 13:29
TO Lída: děkuji za odpověď. Ještě to přeci jenom proberu s panem doktorem, ale trochu jsi mě uklidnila. Měla bych nastupovat taky v pondělí, tak uvidíme, jestli budu doma taky tak rychle jako ty.
anonym
| 22. 2. 2015 14:19
TO Marie:
Mne vzali i s probíhající menstruací.
anonym
| 21. 2. 2015 13:59
Marie.K - připojuji se k Bado - teplota by rozhodně být neměla (propouštěli tě jistě bez teploty) a tvoje únava se i mně zdá moc velká. I když každý to snáší jinak.... Předpokládám ale, že jsi "mladší ročník", protože jsme se ve Slaném určitě viděly . Já jsem šla domů v pátek 13. (samozřejmě jsme cestou domů píchli kolo ).
Podle popisu jste byly na pokoji v přístavbě (u kuchyňky by sis asi ubytování moc nepochvalovala ). A v přístavbě jsem potkávala samé mladice . Nepochybně jsem byla u toho, když tě vezli na sál nebo z něho . Od středy byl totiž pěkný frmol, pěkně jedna za druhou, nestačila jsem při svých rehabilitačních pochodech uskakovat ke zdi - taková starší paní v modrém ze sedmičky .
Bado - které stehy to řešíte? Ty vnitřní v poševním pahýlku? No ty snad mají za úkol vstřebat se samy, ne? Já tedy rozhodně nepočítám, že mi je tam někdo bude lovit !!! . I když musím říct, že jsem za celou dobu v nemocnici necítila žádnou bolest ani při vyšetření, ani při injekcích, ani při vytahování hadiček, ani při vytahování stehů - moc šikovné sestřičky i doktoři i !
anonym
| 21. 2. 2015 11:24
Vando, dej vědět, co ty stehy. Taky je tam ještě mám, ale asi bylo brzy je definitivně řešit. Ať vím, na co se připravit. Ale myslím, že případné vyndání vůbec neucítíš. Ve tkáni budou vstřebané, jen na kraji ještě drží. Já ty břišní na dírkách po laparo vůbec necítila a že jsem se toho bála snad víc, než trhání zubů.

Maruško, ta teplota a nadměrná únava se mi nelíbí, pokud nejsi nachcípaná. Raději zavolej doktorovi. Dojít na WC by tě nemělo tak vyčerpat a měla bys co nejvíc chodit kvůli rehabilitaci i kvůli možné embolii. Mně říkali chodit a chodit.
majkaK
| 21. 2. 2015 10:39
To Aťka: koukám, že jsme se nejspíš ve Slaném i "potkaly". Byla jsem na operaci 11.2., laparoskopicky. I když jsem nebyla na nadstandartu, nemohu si Slaný vynachválit. Perfektní personál doktory počínaje, přes sestřičky až k pomocnému personálu. Občas jsem koukala, zda sestrám nenarostla křídla Byly jsme ten den na LH tři, všechny na společném pokoji, vlastní koupelna s WC, skvělé spolutrpitelky a vše jsme mohly prožít společně

Jinak jsem se chtěla zeptat. Jsem doma od pondělí, většinu dne poctivě proležím, protože jsem stále neuvřitelně unavená, ale každý den mám večer zimnici a teplotu (37,6-38,2). Setkaly jste se s tím také? Přitom břicho mě nijak moc nebolí. Myslela jsem, že už od března půjdu do práce, ale zatím mě unaví i jen se jít osprchovat nebo dojít na WC.
anonym
| 21. 2. 2015 08:34
jejda, teda doufám, že takové stehy vypadávají samy a nemusí je lékař vyndavat já jsem totiž hrozný hrdina čípky cicatridina používám, tak jsem zvědavá na čtvrteční kontrolu. A děkuji za optání
anonym
| 21. 2. 2015 07:40
Andy, byl to MediSmart menopause test. Má asi 98,7% spolehlivost v porovnání s jinými testy .
anonym
| 20. 2. 2015 20:38
Čekala jsem na Podolí asi měsíc a půl.
Vando (alespoň myslím, že si pamatuji nick), ptala jsem se dnes na kontrole na to tvoje špinění i pět týdnů po operaci a doktor mi řekl, že tam budeš mít asi ještě nějaký steh. Kup si čípky Cicatridina, o kterých se zde dost píše, rozpustí je a lépe se vše zhojí. Teď, po téměř čtyřech týdnech mám začít cvičit pánevní dno. Dostala jsem také hormonální gel, po kterém mají ustoupit návaly a má se zlepšit nálada a vitalita. Po první aplikaci jsem najednou unavenější, vzteklá a návaly stejné. Asi je moc brzy
anonym
| 20. 2. 2015 14:13
To Vehorka: děkuji, také přemýšlím o Podolí nebo o Homolce. Tak snad to nebude průser
a jaká je tam čekačka? Není to ,doufám, déle jak 2 měsíce.
Vehorka
| 20. 2. 2015 14:58
TO Alidan:
Byla jsem tam 12 února a mám termín 22 dubna. Ale to možná proto, že jsem na otázku kdy bych operaci chtěla řekla koncem března nebo tak
anonym
| 20. 2. 2015 12:38
Jsem moc ráda za všechny odpovědi,děvčata jste super.Já jdu na kontrolu poprvé až po 4 týdnech a nikdy jsem se netěšila na gyndu,jak teď. A o lázně se budu zajímat,protože si myslím,že si je zasloužíme VŠEHNY!Všem ženám přeji rychlé uzdravování
anonym
| 20. 2. 2015 10:35
Pro Boruvku-mám úplně stejný problém, ale protože jsem už pět týdnů po operaci, samo to ustupuje, první tři týdny bylo vyprazdňování opravdový porod
anonym
| 20. 2. 2015 07:46
Borůvko - většinou jde spíš o "podpůrné prostředky", které ti lékař v nemocnici doporučí a je na pacientovi, co z toho si koupí, protože pojišťovna to jaksi nehradí... , ale zdraví máme jen jedno, že... Proto je dobře, že se to sem píše, co komu pomáhá a člověk se v tom lépe orientuje. Není nad osobní zkušenosti
anonym
| 19. 2. 2015 21:42
Borůvko, někdo tady šel s léky již z nemocnice, někomu je předepsali na první kontrole po pár dnech, jiným, jako jsem já, bylo řečeno, že další akce budou následovat až při kontrole po třech týdnech. Jdu zítra, zatím nic nevkládám ani neberu a jsem zvědavá, co se dozvím. Ozvu se.
anonym
| 19. 2. 2015 19:27
Krásný večer Všem, v úterý jsem se vrátila z Lázní Bělohrad a musím tento balzám na všechny mé, jak vnitřní, tak psychické problémy jen a jen doporučit. Jedním slovem pohádka, jsem nový člověk, proto jestli jen trochu můžete a jste do 3 měsíců po operaci, podejte si žádost, opravdu to stojí za to. Já jsem 1.10. 14, byla na radik. hysterekt. řezem pro carcinom, ale myslím, že to platí po skoro všech operacích malé pánve. Přeji klidné uzdravování a čekatelkám pevné nervy a fajn zdrav. personál ! ! !
anonym
| 19. 2. 2015 17:37
Děkuji za povzbuzení,doufám,že to bude lepší a lepší.Při odchodu z nemocnice jsem nedostala vůbec žádné info,co dělat a nedělat.Už se těšim na kontrolu za 14 dní,že se něco dovím.Píšete o lécích a vkládání,to jste si sami naordinovali nebo na doporučení lékaře?Připadám si jako blbec a přitom jsem docela velká holka.Děvčata-děkuji.
anonym
| 19. 2. 2015 17:23
Já jsem neměla žádný problém s vyprazdňováním až do dneška. Včera jsem si na mnohá doporučení "nasadila" wobenzym. Naštěstí pro jistotu jen 3x3 tablety denně. V letáku doporučují 3x10 - no tak to by mě asi roztrhalo . Kroutím se od oběda. Tak nevím, jestli mám přestat nebo zkusit i večerní dávku... Stalo se to někomu?
S cicatridinou mám naopak dobré zkušenosti. Aspoň si to myslím, že mi dělá dobře. Koupila jsem si ji hned na cestě z nemocnice, takže zavádím už týden. Mám pocit, že vytvoří takový hojivý měkoučký "film" v pahýlku . Je dobré zavádět vleže a zůstat nějakou dobu v horizontu, jinak "vyteče" a je po ptákách
Pěkný večer všem!
anonym
| 19. 2. 2015 16:28
Aťko, asi máš pravdu, zřejmě jsem za něco dostala přes čumes Vždyť fakt nevím, co jsem vyváděla. A nezlobím se, jsi první, kdo mne v dnešním splínovém dni dokázal rozesmát. Díky.
Andy, já bych s tebou měnila. Mám ráda o věcech přehled, i když se bojím. Tohle mě vážně štve. Nevím, za co se mám případně stydět nebo jestli bylo vše OK.
Borůvko, ještě se ti ta paseka, co ti uvnitř nadělali, nezahojila. Bude už brzy líp.
Alidan, všechny tě chápeme, jestli se bojíš operace, věř, že jsme si tím prošly také. Znám tvůj strach o život kvůli dětem. Kroutil mne čtyři měsíce, až jsem myslela, že se zblázním. Pro tvůj klid ti mohu říct, že všechny, které jsme se tu na stránkách klepaly a postupně loučily se před operací, jako když jdeme do války, jsme se opět brzy a s radostí ozývaly se svými poznatky. Přečti si diskuze hluboko do minulosti. Hodně se dozvíš a zjistíš, že v tom nejsi sama. Držím palce
anonym
| 19. 2. 2015 15:06
Mám dotaz,jsem druhý týden po operaci laparaskopicky,bez komplikací.Nekrvácím,nešpiním,jen mám hrozné bolesti v podbřišku,když potřebuji na velkou.Má s tím někdo podobné zkušenosti?Díky.
anonym
| 19. 2. 2015 14:48
... a bez prášku bych to teda asi nedala. Bála jsem se strašně - celý měsíc. Teď vidím, že zbytečně. Naštěstí.
anonym
| 19. 2. 2015 14:41
Alidan - jak to funguje s volbou nemocnice nevím. Mne gynekolog kvůli obávaným komplikacím (které naštěstí nenastaly) přímo směroval do fakultky. A jsem z Moravy, takže ani s doporučením nepomohu. Ale přidám se k Anonymu níže, že když se ví, že může nastat problém, tak se na to lékaři určitě připraví dopředu. Neboj.
anonym
| 19. 2. 2015 14:41
... teď koukám - ten poslední anonym jsem já, zapomněla jsem se nicknout
anonym
| 22. 2. 2015 14:34
TO Andy:
Taky jsem před operací nic nedostala,ale šlo to ráno tak rychle,že jsem se skoro nestihla bát.
anonym
| 19. 2. 2015 14:28
Anonym | 19.2.2015 13:52 - Taky jsem myslela, že do mne něco ráno kopnou. Možná zapomněli. Byla jsem vyklepaná jak ratlík.

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
2112Hana
15. 6. 2025 18:10
14508
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
Elsa
15. 6. 2025 18:11