Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Hysterektomie

Diskuze

anonym
| 24. 11. 2014 21:58
A.Š. - za sebe říkám a vřele Ti doporučuji - gynekologii ve FN Motole. Okresním nemocnicím nevěřím, nemám dobré zkušenosti a jsem také ze Stř.Čech.
anonym
| 24. 11. 2014 21:46
Zdravím Vás děvčata, jsem tu uplný nováček ale diskuzi sleduji už nějakou dobu.
Je mi 28 a po carcinomu děložního čípku mám po totál hyst (7.10) vaječníky mi nechali jen je posunuli hodně vysoko až k pupiku. Před operací chemo a teď mě čeká 25 dávek ozařování. V nemocnici Obliný trh (doporučuju) na ARU 8 dnů z toho 5 na epidurálu (doporučuji nic nebolí jen, ta jizva táhne).
Chci se zeptat na podobné otázky co sport kdy je možné např lyžovat a cvičit jógu. Mám problém s unikem moči při kýchnutí nebo když jsem se jedno trochu jako kdyby rozběhla. Cviky na pánevní dno se snažím cvičit jen nevím jestli to dělám správně Měli ste to taky některá spraví se to? jsem z toho trochu nešťastná protože kdo ví jak to bude po těch ozářkách ještě
Ale jinak už vše bez problému, tak jako všichni se snažím nic netahat. Mam skvělé zázemí, rodinu co se o mně postará. Doma se nudím, ale pracovat bohužel nemůžu měla jsem fyzicky naročnou práci. A hlavně jsem stále v léčení.
Všem které to čeká vyřizuju nebojte se toho není to tak strašné. Jsme ženské my toho hodně vydržíme
anonym
| 24. 11. 2014 18:35
Ahoj všem. Lékař mi navrhuje operaci / myomy. Není špatný gynekolog, ale je nemluvný a i jednoslovnou odpověď je nutno z něho páčit. Proto se obracím na vás zkušené. Jsem ze stř. Čech, jakou vybrat nemocnici - máte zkušenosti? Mělník, Kladno - tam se prý specializují na myomy, mají i k tomu i vlastní web stránky, MB, Nymburk nebo Prahu, případně Litoměřice? Kdysi jsem rodila na Bulovce a neměla jsem špatné dojmy. Známé mě odrazují od Apolináře a Vinohrad.
V Mělníku jsem se byla zeptat, bez UZ vyš. jen pohmatem řekli řezem, nasadí mi prý hormony, jsem po operaci varixů a čeká mě další, řekli, že to nevadí /naopak cévní lékař řekl, že HST silně nedoporučuje/. Taky mi řekli, že po operaci budu moci vše jako předtím, prý neschopnost měsíc a po tuto dobu se šetřit. Zde se píše něco jiného. Jak to máte vy? Je tu někdo delší dobu po operaci - myslím více měsíců nebo ještě lépe let? Můžete opravdu bez omezení sportovat - kolo, lyže, běh, horské túry, práce na zahradě - pletí, rytí, česání úrody, péče o invalidní rodiče? A zvedat běžnou zátěž tj. 10-15 kg- činky zvedat nehodlám, ale nákup, batoh do hor nebo bednu s ovocem na zahradě ano. Díky za všechny rady, vím že spoustu odpovědí je tu v minulosti napsáno, ale opravdu tolik času vše pročítat.
anonym
| 23. 11. 2014 12:45
já | 22.11.2014 20:22 - Asi jak ve kterém zařízení. Nejdrříve jsem měla jít do okresní nemocnice a tam mi říkali, že zákrok dělají zásadně těsně po menstruaci, kdy už není děloha prokrvená. Nakonec jsem byla operována ve FN a tam mi bylo řečeno, že je jedno, zda budu před nebo po menzes, klidně že mohu trochu špinit (při rozjezdu nebo dojezdu menstruce), jen nesmím být v těch silnějších dnech. Zeptej se raději přímo tam, kde máš být operována.
anonym
| 22. 11. 2014 22:57
GABI špinění krví 5 týdnů po zákroku spíš tipuji na granulační tkáň, která se mohla vytvořit na poševním pahýlu. Nic to není, ale pokud by špinění pokračovalo, raději zajdi za gynekologem.
anonym
| 22. 11. 2014 22:53
JANČA Jani, je to naprosto normální. Časem se to všechno upraví, teď jsi chvíli po zákroku tudíž bolavá. Naordinuj si Wobenzym, spi a odpočívej. V prvních týdnech po operaci jsem spala jenom na zádech s nohama pokrčenýma, přetočit se na bok to vůbec neexistovalo a vstávání z postele byl celkem horor. Břicho se uvolnilo až když mi vyndali stehy. Do Vánoc budeš jako rybička, uvidíš. Hlavně nic nezvedej, to je opravdu důležité dodržet!!
anonym
| 22. 11. 2014 20:22
Dobrý den dá se tento zákrok dělat při menzes .Operace se plánovala tak že budu mít před.Ale přesně jak už to tak u mě je tak samo že to už mám tento měsíc podruhé.Dík za odpověd
anonym
| 21. 11. 2014 19:10
děkuji Jitko
anonym
| 20. 11. 2014 19:49
zdravím děvčátka tak už to bude 5týdnů co jsem po LAVH a dneska na toal papíru krev je to normální ? jinak celou dobu nic jenom v nemocnici 2dny špinění
anonym
| 21. 11. 2014 18:28
TO Gabi: Četla jsem, že to může být tím jak se uvolňují stehy.
anonym
| 18. 11. 2014 17:54
JANČA Mně pustili přesně za týden (23.12.) s tím, že výsledky histologie ještě nebyly, a jela jsem si pro ně 30.12. No možná, že to bylo tím, že byly Vánoce, tak tam nechtěli nikoho přes svátky zbytečně držet. Nakup si pod stromeček kila Wobenzymu, na jizvu doporučuji Bioil. Po něm mi zůstala na břiše tenká světlá jizva a doufám, že proces hojení bude ještě pokračovat. Nejlepší je ovšem ten "otazník" nad pupíkem
anonym
| 18. 11. 2014 17:49
JANČA no jo, lékařák je za rohem. A ještě je tam taková malá paní, asi Romka, roznáší jídlo? Ta byla správná!! No a jak se cítíš? Vše ok?
anonym
| 22. 11. 2014 15:52
TO Janina: Ahoj Jani,tak jsem od včerejška doma,pustili mě.V úterý tam musím jet na CT vyšetření střev a močových cest,zda je tam vše v pořádku.Břicho mám stále hodně bolavé a ta jizva...je to hnus,ale nehnisá,hojí se.Jen,když jdu na ,,velkou",tak má hrozné křeče. A při čůrání mě též bolí v podbřišku.Tak nevím,jestli je to normální..Jsem už z té bolesti unavená.Nevím,jak si pomoct.Beru Indometacinové čípky,ale už ani nevím,jestli zabíraj nebo ne.Ta romka je teď na onkogynekologii a na pooperačním je ukrajinka Maruška a byla hrozně fajn,ikdyž jsem jí rozuměla tak každé 10. slovo.Je tady teprve pár měsíců,tak česky ještě moc neumí.Pro výsledky histologie jedem příští pátek.
anonym
| 16. 11. 2014 19:07
lejla: Jsem taky přes tři týdny po operaci (řezem), ale se střevy nebo močením problém nemám. Piju dost kefíru a jím jogurty, aby střeva pracovala.Tlak při močení jsem cítila jen prvních pár dnů po operaci. Bolest v podbřišku nemám, ale už jsem se tu na to taky ptala, občas pociťuji mírné bodání v boku. Máš i teplotu? Když jsem odcházela z nemocnice, tak říkali, že kdybych měla bolesti v podbřišku a zároveň teplotu, tak mám přijít. Ale je možné, že jestli jsi byla laparoskopicky, tak ta bolest podbřišku je pravděpodobnější než u řezu. Ale to jen hádám. Určitě ti odpoví ještě i někdo další a zkušenější.
anonym
| 16. 11. 2014 20:49
TO Andy:
Teplotu jsem měla ještě týden zvýšenou po návratu z nemocnice, ale než jsem odcházela, dělali mi pro jistotu krev a moč, to bylo v pořádku, teď už teplotu nemám. Byla jsem na operaci laparoskopicky, vaginálně. Po jídle mě to kolikrát nadýmá, ne u všeho, předevčírem jsem si dala salát z červené řepy, to byl mazec , takže tu teď dlouho ne. Ale to nadýmání s tím asi souvisí, než se to uvnitř dá všechno do pořádku.
anonym
| 20. 11. 2014 12:57
TO Andy: Bolest v podbrisku jsem po LAVH mela. Nakonec jsem skoncila u super urologa. Mela jsem problem s moc.trubici. Jen nez na to prisli, pak mi ji protahli cytoskopii (jakoby vyrovnali) a jsem zcela OK. Operovali me v Novem Jicine. Prostredi ponure, ale pece a pristup skvely.
Jak uz tady nektera psala, nenechat se odbyt a zjistovat v cem je problem.
Drzim pesti, at je brzy vse OK.
anonym
| 16. 11. 2014 18:06
Ahoj holky
chtěla jsem se zeptat, jak to máte nebo jste měly po odstranění dělohy s pobolíváním břicha. Já mám skoro tři týdny po operaci, občas cítím bolest v podbřišku a někdy mě zlobí střeva, nadýmání, takže občas si beru espumisan.
Možná je to i močový měchýř, je to přece jen ještě brzo po operaci, takže při močení ještě cítím takový jakoby tlak. Snad se to vše upraví.
anonym
| 19. 11. 2014 14:46
TO lejla: Ahoj lejlo, jak píšeš, tak jsem to měla taky ,vždycky jsem měla strach,že se mi něco děje. Já už jsem po radikální operaci 12 týdnů a teď se všechno upravilo. Všechno chce čas. Přeji brzské uzdravení
anonym
| 16. 11. 2014 13:38
JANČA Jani, já na tebe tak myslela!! Pokud byly sentinelové uzliny (ty, které ti odebraly přímo při operaci) negativní, bude celková histologie na 99,99% též negativní a máš vyhráno. A zejména, když ti nechali vaječník. Pokud by se jim cokoliv nezdálo, vzali by ti všechno. Na jakém pokoji ležíš? Já měla nadstandard, ten vedle lékařského pokoje, ale stejně jsem se ploužila po chodbách. Operovali mě v pondělí a další pondělí jsem šla domů - den před Vánocemi. Když nebudeš mít teplotu nebo problémy s močením /ty jsem měla já, zlenivěl mi po pobytu na JIP, kde jsem měla cévku, močový měchýř/, půjdeš domů určitě dřív než za 10 dnů. Hodně si ránu sprchuj a pij bylinkové čaje a pokud ti to trošku půjde - choď a hýbej se. Držím palce a dej vědět, jak se ti daří.
anonym
| 16. 11. 2014 20:53
TO Janina: Já ležím na 5. Teď je nadstandard přímo naproti vchodovým dveřím číslo 11.A sesterna mezi 8. a 9. pokojem.Říkala jsem si,že by mě mohli nejdéle příští pátek pustit.Ale co tady jsou paní,tak tady čekaj na výsledky i 14dnů. Je to mazec.
anonym
| 16. 11. 2014 20:58
TO Janina: Jo,ale já si popletla lékařák se sesternou,tak se omlouvám Lékařák je za rohem,že?
anonym
| 15. 11. 2014 07:59
Ahoj děvčátka, tak mám za sebou odstranění granulační tkáně a jednoho zapomenutého stehu z jizvy v pochvě a cítím se skvěle. Muselo to sice proběhnout v krátké celkové narkoze, ale ráno jsem přišla do nemocnice a ve dvě odpoledne odešla domů.
Takže jestli jste některá pár měsíců po operaci a pořád vás dole dost pobolívá (mně to vystřelovalo už i do nohy), neváhejte obejít více doktorů (moje gynekoložka s tím nic nedělala) a nenechat se odbýt!
anonym
| 12. 11. 2014 19:16
JANČA Jani, drž se!
anonym
| 11. 11. 2014 20:57
Hezký večer děvčata,tak zítra ráno jdu na sál.Příšerně se bojím. Doufám,že to proběhne bez komplikací a že budu brzy doma u své rodiny.Až budu moct,zase se ozvu. Jdu to zaspat.
anonym
| 10. 11. 2014 21:55
TO JANČA: Strašně Ti držím pěsti, vloni na konci listopadu mi zjistili karcinom děložního hrdla, v prosinci mě operoval pan profesor Rob a za týden jsem šla domů. Radikální hysterektomie plus 44 odebraných uzlin, histologie negativní, tj. bez následné léčby. Budu na Tebe fakt myslet, dej vědět. P.S. A operace se neboj, doktoři i sestřičky jsou v Motole TOP!!!
anonym
| 15. 11. 2014 20:54
TO Janina: Tak to mám Jani za sebou,na sále 3,5 hod. řezem, 2 uzlinky odebrané na sále byly negativní,tak mi vzhledem k věku (34) nechali levý vaječník.Pravý vaječník,oba vejcovody a děloha pryč.Vše odesláno na histologii. Říkali,že tu budu min. 10 dnů.
anonym
| 10. 11. 2014 09:19
Děkuji moc za zkušenosti trochu mě to uklidnilo tak uvidíme jak všechno dopadne.
Yargeli
| 8. 11. 2014 23:46
Děvčata,mám jeden dotaz.Zůstal mně jeden vaječník.Před operací jsem přibližně deset dní okolo menstruace,mívala vždycky hodně bolavá prsa.Teď jsem docela překvapená,že mě bolí vlastně pořád.Začalo to asi 14 dnů po zákroku.Napnutá,zvětšená.Myslíte,že se tělo hormonálně srovnává? Jsem šest neděl a kousek po výkonu.
Díky za odpověď,jestli ale někdo vůbec odpověď má
anonym
| 9. 11. 2014 23:27
Přeji pěkný večer a chci se s Vámi podělit o svůj zážitek.Na operaci jsem šla 29.9( hysterektomie).Po probuzení na Jip,kapačky,injekce,připojená na monitor,cévka a do toho všeho dohužel přišel stav úzkosti(myslím že dost z vás ví o čem píšu)sestra mi vynadala,proč děsím zrovna jí na její směně,dala mi hadr na hlavu a řekla,že kvůli mě nebude doktora volat,že prý tam je sám na celý barák.Ještě že už s tím bojuju celý rok a vím jak si pomoci,tak jsem to zvládla,ale v té chvíli jsem myslela,že je to má poslední hodinka. To bylo kolem 4 30h)Do toho jsem až do oběda zvracela,pak jsem šla se sestrou do sprchy,kde mi vyndala i cévku a tamponáž a odvedla mě na normální pokoj.Tím naštěstí můj horor skončil,žádné krvácení,žádný výtok,žádná bolest,jen dva dny mírný tah v břiše při vstávání.5 den jsem šla domů,prsa mě bolela v období kdy bych měla menstruaci,ve středu jdu na kontrolu po 6-nedělí,tak uvidíme.Zatím je mi fajn.Přeji všem hlavně zdraví
anonym
| 8. 11. 2014 20:08
Díky za odpovědi...v pondělí se jedu poradit s primářem do nemocnice, kde mě operovali a třeba mi granulaci taky odstraní v ordinaci...a na čípky se pozeptám...moje dr. je sice hrozně milá, ale dost váhavá... :-\

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
♥Jarka*Alice♥
25. 5. 2025 12:29
14352
Alka...
25. 5. 2025 15:35
73378
rozvita.ruze
6. 5. 2025 05:55