Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Hysterektomie

Diskuze

anonym
| 10. 7. 2014 19:22
Ahoj holky tak Vás tu zdravím jsem tu nová jdu na laparoskopicky asistovanou vaginální hysterektomii,vaječníky také pryč ,plus zip,urologická páska,mám tři myomy které mi činí velké problémy -krvácení takřka pořád a myomy, nějakým způsobem utlačují moč měchýř tudíž mám stres inkontinenci..nebojím se operace,jen doufám že se mé problémy vyřeší,chci se zeptat protože jsem si tu všimla že jste tu některé byli v Pardubické nemocnici,kam jdu také-nastupuji v neděli13.7. je mi 48. jak a co mě čeká,popřípadě co si ssebou vzít co bych případně mohla potřebovat???,jsem takříkajíc smířená a
srovnaná s tím co mě čeká, ale přesto uvítám jakékoli další názory již takto vstřícné a poučné diskuze...díky
anonym
| 12. 7. 2014 09:21
TO Janina:
Byla jsem na operaci v Pardubicích.Nemohu si kromě jídla na nic stěžovat,ale k jídlu tam stejně moc chuť není.Před operací klasická předoperační příprava....den předem klystýr atd.V den operace injekce,stažení nohou obinadly či kompresní punčochy.Poté 1 den pobyt na JIP....kapačka,saturace,léky na bolest.Péče super,vstřícné sestry i lékaři.Já jsem šla domů 3 den po operaci,ale byla jsem pouze na odstranění dělohy.Takže při rozsáhlejším zákroku to může být jistě o něco delší a samozřejmně záleží i na tom zda nejsou nějaké komplikace.Nezapomenout hlavně léky.....pokud tedy nějaké pravidelně bereš.No a něco ke čtení.A pak pití.....jelikož ten jejich čaj není zrovna nejchutnější.Druhý den po operaci už jsem si mazala pro kafe do automatu Jsem 16 dní po operaci a celkem už se dá i něco dělat.Ale je to opravdu o odpočinku.....jelikož to stejně nejde uspěchat a ono tě to dožene
anonym
| 12. 7. 2014 19:31
TO Mona: Moni moc děkuji,tak to jsem chtěla slyšet druhý den ta káva to mě potěšilo,sice kouřím ale to budu muset asi zapomenout ,stačí ta kávička...no,uvidím snad budu bez komplikací a domů se dostanu také co nejdříve,právě tu grilujeme masíčko,no i když se tak trochu bojím už jíst,myslím že zítra v podvečer klystýrek a pak se pár dní na masíčko nekouknu tak si asi dám.. moc děkuji za tu odpověd..již jsem myslela že se snad Pardubičačky nedočkám...přeji ti také super rekonvalescenci,já nevím jak to se mnou bude mám trochu fyzicky namáhavější zaměstnání,tahám těžké,
moc těžké věci a každý je tam na vše sám tak si myslím že také nebudu do práce spěchat zdraví je přednější.. 5
anonym
| 13. 7. 2014 09:05
TO Anonym: Urcite do prace nespechej!!! Mluvim z vlastni zkusenost!
Zdravi mas jen jedno. A napis pak, jak ti je. Zvladnes to
anonym
| 13. 7. 2014 23:14
TO Anonym: Se mnou byla holčina a druhý den si už pádila začudit....že když musí stejně ťapat ....To byla řezem.
anonym
| 10. 7. 2014 12:17
ahoj holky, prosím o názory, co myslíte,jsem 4 neděle po hysterektomii laparoskopicky, i vaječníky ven, i plastika poš.stěn..doteď bez komplikací. Můžu počátkem září odjet autem do chorvatska? neřídila bych,byla bych vezena...díky za každý názor
anonym
| 10. 7. 2014 13:07
TO helča: Ahojky já si myslím, že jestli je ti dobře a cítíš se na to tak proč ne, jen se nepřetěžovat a odpočívat, nic netahat....
anonym
| 11. 7. 2014 14:50
TO helča: ahoj...já jsem byla v polovině června 2012 operována /radikální hysterektomie - řezem/ a koncem července jsem odjela /letěla/ na dovolenou k moři...nekoupala jsem se tedy v bazénu, abych něco nechytla, ale v moři ano...hlavně nic netahat, šetřit se a odpočívat. Zvládla jsem to úplně v pohodě.
kessie1968
| 9. 7. 2014 17:05
kopíruji z jedné diskuse:"je mi 41, byla jsem na odstranění dělohy loni, nechali mi vaječníky a na moji žádost mi odstranili děložní čípek, nechtěla jsem mít neustále obavu z rakoviny děložního čípku, problémy jsem po operaci neměla, jen asi tak 3 měsíce jsem byla hodně unavená, než se všechno vrátilo do normálu, občas jsem měla návaly jako v přechodu, ale to je normální, tělo se musí vypořádat s tím, že přestane menstruovat, dělali mi to laparaskopií a spodem mi vyřízli čípek a zašili. Inkontinencí netrpím. Vyhřeznutí pahýlu se stává, ale v případě, že vezmou dělohu a čípek právě nechají, když ti vezmou i čípek, tahle komplikace nehrozí."
Písněte, jak to bylo-je u vás po operaci. Díky moc, mě operace čeká za měsíc (děloha+vejcovody).
anonym
| 10. 7. 2014 10:35
TO kessie1968: nechápu jak by mohli vzít dělohu a ponechat čípek? Děloha se dělí na dvě hlavní části – hrdlo děložní (cervix uteri) a děložní tělo.Že se dělí neznamená, že je každá zvlášť. Tuhle blbost už jsem četla několikrát, že někomu odstranili dělohu a ponechali čípek ale to je utopie. Na čem by tam asi tak ten zbytek čípku visel?
anonym
| 10. 7. 2014 13:17
TO kessie1968: hihi...je to jasné vyříznou inkubátor jasně včetně čípku. mě operovali v březnu jsem v pohodě. Brali dělohu nechali vaječníky. Souhlasím s únavou a občasnýma návaly ale i to se uklidňuje a cítím se lepjeji. Opravdu strach je hroznej, těch prvních 14dní je těžších, no a pak fakt se hlídat nic nezvednou a nepřehnat a neuspěchat pokud na sebe jsete v tomto přísní tak není čeho se bát!!! A to jsem komplikace sama jen abyste věděli vozíček- R.S, špatná srážlivost a podobně. no a jsem vpořádku .
anonym
| 3. 7. 2014 14:18
Ahoj všem tady,jsem 17 dnů po celkové hysterektomii vč.odebrání vaječníků a plastiky poševní stěn a dnes jsem začala zase malinko krvácet, či víc špinit, i když už se to zdálo dobrý.Má někdo zkušenost? Jestli se mám plašit nebo ne.Nic nedělám,jen se válím,občas procházka....díky za zkušenosti.
anonym
| 3. 7. 2014 21:26
TO hepinext: Ahoj, já jsem dnes 21 dnů po té samé operaci a špiním taky pořád, i když se mi zdá,že to slábne. Navíc pociťuju jakési pálení, jako při opruzení. Taky nevím co to je.
anonym
| 10. 7. 2014 13:21
TO Janka: bacha aby to kupodivu nebyl zánět močáku...nech okontrolovat!!!
anonym
| 30. 6. 2014 15:10
zdravím všechny, byla jsem na odstranění dělohy i vaječníků, 29.5. v nemocnici v Liberci. Operoval mně primář MUDr Černý. Musím velmi pochválit jak sestřičky, tak i pana primáře a lékaře - žiji v Praze a přístup ve velkých nemocnicích je většinou neosobní až tragický ( samozřejmě existují vyjímky). Proto jsem byla velmi mile překvapena úžasným a vstřícným přístupem v Liberci. Po operaci nastaly komplikace - teploty, bolesti a krvácení. Objevil se hematom po operaci ( údajně komplikace u cca 30% pacientek). Dostala jsem antibiotika. Tělo si našlo cestu. jak se nežádoucího zbavit (krvácení). Dnes se již cítím dobře a prakticky už ani nešpiním. MUDr Černý mně ještě přijal na kontrolu ( i když nejsem jeho pacientka). Byl opět velmi milý, vstřícný a profesionální. Kéž by takovýchto lékařů bylo více.
anonym
| 29. 6. 2014 21:49
Helčo souhlas,také jsem byla pacientX,,,,,,,,,,,,,,,,nevěděla jsem ,kdo mě bude operovat,natož,aby za mnou přišel anesteziolog den předem,premedikace v 0,5h.ráno ,operace ve 14h,takže opravdu premedikace k ničemu.................
anonym
| 29. 6. 2014 22:53
TO** Helča- ja byla v okresni, operoval me muj gynekolog, na nemocnici si stezovat nemuzu, i sestricky byly ok.Vyplach udelali i me spolubydlici, te bryly vejcovod a vajecnik. Domu jsem sla za tyden, ona po 6 dnech.
anonym
| 27. 6. 2014 22:12
Byla jsem na operaci, kde mně brali vaječníky s vejcovody (dělohu mně brali před 10 lety). Sice plánovaná byla laparoskopická op., kterou museli v průběhu operace změnit na op řezem kvůli neprůhlednosti terénu. Před operací mně nedávali nálev, zatímco včechny ostatní pacientky ho dostaly. Šly ale na hysterektomii.Chci se zeptat, zda je to běžné, že pokud nejde o dělohu, nálev není potřeba, zatímco u operace dělohy (poševní i břišní cestou) nálev vyžaduje. Byla bych ráda, kdyby mně někdo aspoň trochu objasnil, jak to je.Děkuji.
anonym
| 28. 6. 2014 22:41
TO Aja:mám dotaz jaký myslíš nálev,já jsem po celkové hysterektomii 3roky řezem,odebráno uplně vše ,včetně uzlin ,pro rakov.nález.Nevím o jaký nálev se jedná??????
anonym
| 29. 6. 2014 09:17
TO chany: Aja myslí asi klystýr ale jiný nálev mě nenapadá
anonym
| 29. 6. 2014 13:24
TO helča: klyst.samozřejmě ano,ale moc jim to nešlo,dali mi vypít ještě takový hrozný lektvar
anonym
| 29. 6. 2014 16:54
TO chany: Jestli Aja nemysli posevni vyplach. Ja tedy dostala klystyr a vyplach pochvy jak vecer, tak rano pred operaci. To bych v jejim pripadec chapala, ja mela LAHV. Aje to asi vaginalne nedelali.
anonym
| 29. 6. 2014 18:00
TO Anna: Tak mě vzali všechno, dělohu,vaječníky, laparoskopicky a vaginálně, a žádný výplach,kromě tedy samozřejmě klystýru mi nedělali.Byla jsem v NNH. Jinak ty velké nemocnice nebrat. Dr. Vás neosloví jménem,vůbec netuší s kým a očem mluví, teprve po jeho odchodu jsme obě na pokoji zjistily, že má nějak prohozené papíry v ruce,protože sousedka ještě nebyla operovaná a už jí prohlížel břicho,jak vypadá jizva a chtěl jí poslat na cévkování, a mě s hadičkou z močáku druhý den po operaci,posílal domů.Teprve když jsme se ozvaly, že je to nějaký divný, ale to už byl dr pryč, jsme se dozvěděly, že v tom má jakýsi chaos.Kdyby oslovovali příjmením,nemohlo by se toto stát.
anonym
| 26. 6. 2014 11:04
Dobrý den,holky dívám se že,nás je opravdu hodně s těmito problémy.Já jsem po vaginální hysterektomii necelých 6 týdnů a cítím se velice dobře až na to,že jsem včera ráno zjistila,že mám v levém třísle malou bolestivou uzlinku chtěla bych se zeptat máte s tím také někdo zkušenosti?Mám strach,že to souvisí s operací a je něco špatně,většinou to může být nějaký zánět ve spod
anonym
| 27. 6. 2014 12:16
TO mona: já jsem dnes 10. den po laparosk.hysterektomii, a pod jedním stehem se mi udělala taková malinká bulka,jako hrášek,je to ale mezi modřinama a tak taky nevím,jestli to je třeba nějaká sraženinka,která se rozpustí, nebo co toje...má se to prý masírovat.ale je to jako pod kůží. to bude něco jiného, než máte vy.
anonym
| 27. 6. 2014 17:49
TO helča: Já jsem byla na operaci řezem a pod jedním stehem se mi také udělala boulička. Ta už bohužel nezmizela a ještě teď, po roce a půl, je stále červená, i když jinak mi už jizva vybledla. Dr. mi řekla, že je to poměrně častá alergická reakce na šití a že je pravděpodobné, že mi v tom místě ještě vyleze steh No ale je to naštěstí dole pod kalhotkama a tak to neřeším. Co se taky dá dělat jsou horší věci. Ale třeba to nebude váš případ, držím palce
anonym
| 27. 6. 2014 22:02
TO Monca: a taky vás to bolelo? mě to bolí, ale to může být tím, že je to mezi modřinama a ty jasně že bolí.dá se to i rozmasírovat,když to masíruju delší dobu, ale za chvíli je tam zase.
anonym
| 7. 7. 2014 13:58
TO helča: Mě to nebolí a nebolelo ani po začátku. Zkuste se poradit s doktorem, ale je fakt možné, že vás bolí ty modřiny. Držím palce
anonym
| 21. 6. 2014 06:41
Ahoj kolegyně,
na LAVH jsem byla v polovině května v Gyncentru Hloubětín. Doporučuji. Rodinné prostředí, málo pacientek. Já jsem tam byla sama od neděle do pátku po tak velkém zákroku. Velkou myomatickou dělohu a vaječníky mi vzali poševním vstupem, sice úzkým, ale šlo to. Obešla jsem se bez analgetik. Tělo po návratu domů reagovalo na větší fyzickou zátěž bolestí, ale dalo se to vydržet. Tak po 4-5 týdnech jsem se již cítila zcela fit; pracovat jsem šla po klasickém šestinedělí. Jestli mě čekají nějaké potíže spojené s přechodem nebo s psychikou zatím nedokážu detekovat. Jinak všem držím palce. Dá se to vydržet. Jsou horší věci. Hezký den!

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
Slavka2
31. 5. 2025 15:07
14397
jirinaova
31. 5. 2025 18:28
73429
rozvita.ruze
6. 5. 2025 05:55