Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Hysterektomie

Diskuze

anonym
| 19. 7. 2014 09:02
pardon, nepřihlásila jsem se-tam mělo být TO: Janka
anonym
| 19. 7. 2014 09:01
čauky holky, jsem 5 neděl po hysterektomii,děloha,vaječníky,vejcovody a ještě k tomu plastika poševních stěn, stále ještě špiním malinko skoro každý den, včera jsem mluvila s doktorkou,prý je to běžné, klidně až 8 neděl. No moc se mi to nezdá,ale snad ví co říká.Takže asi, asi to normální bude.
anonym
| 17. 7. 2014 09:46
Chci ještě všem kteřé jsou u český prumyslový a potřebují HST ať se juknou i na stránky na program příspěvku, je zde i hrazení doplatku. Ne na všechny, ale je tam i seznam. Pa snad se to bude někomu hodet.
anonym
| 17. 7. 2014 09:15
Před 3 týdny mi udělali LAVH (děloha+ vaječníky+ vejcovody). Po narkóze jsem brutálně dva dny zvracela, což mi způsobilo problémy s namožením břicha. Mám hematomy kolem pupku a uvnitř, což bolí. Asi se to bude delší dobu vstřebávat. Špinila jsem pouze týden. Dle rad kamarádek se musíme opravdu šetřit, protože hrozí potíže s močákem a sestup pochvy, což měla moje máma, která musela 2 x na plastiku a stejně jí to nepomohlo.
Chtěla jsem jít po 4 týdne do práce (jsem v kanclu), ale bylo mi řečeno doktorem, abych to neuspěchala.
Všem "hysterkám" přeji brzké uzdravení a klid. Jsem magor na pořádek, ale teď se na to dívám s úsměvem. Užívejte si krásného počasí a serte na práci, ta není zajíc - neuteče.
anonym
| 17. 7. 2014 09:37
TO Nadine: Přesně tak máš pravdu, nejhorší totiž je jak i mne varovali začneš se cítit dobře a myslíš že to už i je a pak přestaneš s opatrností a blbej pohyb něco zvedneš, a maler je tu. Vevnitř se to totiž hojí až pul roku, tím se myslí do úplného zpevnění. Což vám málokdo poví, neříkám že nemužete nic, ale opravdu nepřehánět odpočívat, a především nezvedat!! :-\ .Protože poté ty komplikace zato nestojí. Jak jsi psala ono se to nezblázní, a bohužel ta práce mrška počká. Papa a přeji všem "hysterkam" pohodové uzdravování.
anonym
| 17. 7. 2014 11:23
TO Nadine: Já jsem dnes pět týdnů po operaci,špiním pořád,v pondělí jsem byla na kontrole v nemocnici,tam mi doktor řekl,že se to pomalejc hojí,tak ať se ještě dva týdny nekoupu a nejezdím na kole. Jinak normální nález.Druhý den jsem šla k obvoďákovi a jeho první slova byla, jak dlouho chci ještě zůstat doma. Když jsem tam nesla po propuštění neschopenku,tak mně řekl šest neděl a do práce.Když jsem mu řekla,že tahám těžký věci a v nemocnici mi řekl primář nic těžkého nezvedat minimálně tři měsíce,tak prý že to je pravda,ale do práce můžu,ať se tam prý nějak dohodnu .Holky jak já vám závidím chápavé doktory.
anonym
| 17. 7. 2014 12:34
TO Janka: holka nesmíš se dát a prostě si stěžovat že ti není dobře. Krvacet tak dlouho tedy špinit mi moc normal nepřipadá. Pa :-\
anonym
| 17. 7. 2014 13:08
TO Janka: pro boha? Co to je za magora???? No to se nedej, je to brzo. Zvlast, kdyz tahas tezky veci.
anonym
| 18. 7. 2014 09:48
TO Janka: Domluv se ze svojí doktorkou, aby tě nechala doma. Pokud to uspěcháš, dopadneš jako moje máti. Úniky moči a 2x plastika pochvy. Stejně jí to nepomohlo a síťku jí museli vystříhat. Neriskuj!!!!!!!
Pokud v práci zvedáš těžký věci, tak běžně nechávají doma déle jak 2 měsíce!!!!

Držím Ti palce a nedej se!!!!!
anonym
| 16. 7. 2014 19:33
zdravim Vás vsechny holky,tak jsem to zvládla píšu sice ješté z nemocnice zitra jdu ale domu,fakt,se to da a cigo jsem fakt dala i s lattečkem druhy den'dokonce s mladou anestezioložkou,vic pisnu z domu pa JAna
anonym
| 16. 7. 2014 23:51
TO Janina: blahopřeju a přeju dobré hojení, hlavně teď nic nepřeťápnout a opravdu se šetřit. Raději víc ať máš pak klid a pohodu. Jo a taky na hojení jsou dobré čípky cicatridina jsou dražší ale dobrý. Jo a jestli je někdo u český prumyslový a je vám nad 40 tak je proplácí. Pa
iksko
| 16. 7. 2014 13:38
Já při dočůrávání cítím močák ještě dneska (2,5 měsíce) a to se už považuju za fit a žádný zánět jsem neměla... Myslím, že to k tomu všemu patří, jak si tam močák hledá svoje nové místo. Zneklidnilo by mě to pouze tehdy, když by to bylo cítit najednou ve větší intenzitě, to by mohlo značit problém. U mě je to naštěstí v režimu - stále to cítím mín a míň.
Zavrelka
| 16. 7. 2014 11:04
Milé ženy! Jsem necelý měsíc po laparo - děloha + vejcovody /vaječníky ponechány/. Měly jste některá problém s močovým měchýřem? Mám přeléčenou infekci močových cest, ale při domočování stále bolí. Díky a všem v jakékoliv fázi této akce hodně sil!!
anonym
| 16. 7. 2014 11:41
TO Zavrelka: možná by to chtělo ještě jednou zkontrolovat zda se infekce nevrátila, je totiž potvora papa
anonym
| 15. 7. 2014 14:19
já mám nástup 12.8. a 13.8.operace, tak dnes si říkám, že za měsíc budu už z JIP na pokoji. Po narkoze počítám s tím, že mi bude zle (jako už několikrát ) , týden před op. mám jít na sepsání papírů do nemocnice už s předop. vyš. Operovat mě bude můj gyn. No už ať to mám za sebou. V práci, ač šéfka taky ženská, tak 4.6. jsem ji oznámila, co mě čeká (6.týdnů předem), tak na mě spustila, jak na malé děcko a hned komentář "no to budete minimálně dva měsíce doma" . Málem jsem měla slzy v očích. Holky vy co už máte po, tak hodně zdraví a ať je jen a jen líp.
anonym
| 15. 7. 2014 20:09
TO Kessie1968: Sefova je pekna kr..a ! Promin, ze ji tak nazyvam, ale jinak to nejde!!! Vidi jen, ze ji chybi sila, penize atd. Kasli na ni, zdravi mas jen jedno Ono na ni taky dojde, uvidis
iksko
| 14. 7. 2014 13:56
Držím palce těm, co jdou na zákrok.

Já jen jdu po nějaké době nahlásit, že už funguju úplně normálně. Jsem 2,5 měsíce po hyst. řezem (myom), na poslední kontrole vše OK, vše mi tam prý pevně drží a další kontrola až za rok. Doktor mi říkal, že už můžu vše bez omezení, už jsem byla pod stanem, koupala se v bahnitém ledovém rybníce, chodím na tůry a mám už povolené i kolo. Ptala jsem se na to zvedání břemen, mám ještě tak půl roku poslouchat své břicho a s klidným svědomím dělat vše, co mu nevadí, když ucítím, že je to moc, tak přestat. To mi přijde tak nějak rozumnější, než určovat nějaké váhové limity co zvedat a co už ne. Sem tam už poponesu balík minerálek (9 kilo), tuhle jsem manipulovala s 10 litrovým plným kanystrem a taky dobrý. Jen ještě nesekám trávu tou naší kraksnou sekačkou, má 38 kilo a máme tu svahy a šutry, že se musí místy sekačka částečně nadzvihovat a tahat pozpátku bez pojezdu. Zkusila jsem to, ale to je právě to, co tomu břichu ještě vadí, tak to nedělám.

Jinak jsem chtěla novým holkám napsat to, co už jsem tu 2x výše psala, ale považuju to za hodně důležitý . Mezi 4. a 5. týdnem po operaci u mě nastal obrovský zlom. Ještě ten 4. týden jsem byla naprosto nemožná, furt jen polehávala, nebyla schopná se vzpřímit byla jsem z toho už pekelně otrávená, že jako snad nikdy už nebudu normální. Ale jak mávnutím kouzelného proutku to vše v tom jednom týdnu zmizelo a po 5. týdnu už jsem byla na svém prvním výletě ve skalách, ta úleva, že už zas normálně funguju byla úžasná. Tak fakt to chce nepropadat panice a být trpělivá. U laparo je ta rekonvalescence asi i rychlejší.

Krásné léto všem a hlavně zdraví!

Iksko
anonym
| 13. 7. 2014 11:19
Holky tak na mě myslete,dnes jdu na příjem v 15.00 hod.doma jsem jim navařila kotel gulášku ,na dva dny ,pak se uvidí děkuji zde všem ,dozvěděla jsem se pročítáním diskuze, moc užitečných informací,moc mi to pomohlo...
anonym
| 13. 7. 2014 13:25
TO Janina: Ahoj kočky, tak po prostudování téměř celé diskuse..ani nevím jestli jsem klidnější, ale každopádně poučenější. Já nastupuji v úterý 15.7. a výkon ve středu 16.7, doufám, že jen lLAVH, no to se ještě uvidí, ti co mě budou operovat mě ještě neviděli, pouze mají můj ultrazvuk, ale bude mě operovat bratranec. Tak doufám, že to bude OK. No doufala jsem , že budu tak po třech týdnech úplně fit a půjdu do práce.Ale po tom co zde čtu...ani jeden příspěvek nebyl o tom, že by šla některá dříve jak po pěti týdnech. Operace se nebojím, ale té rekonvalescence, ach jo...obrovská zahrada a na ní úroda...čeká na mě, chlap je od rána do večera v práci, dcera tak dělá dlouhé šichty a do toho máme ještě velkého psa, který potřebuje venčit, a toho se bojím, že se mnou škubne, jakmile uvidí jiného psa a to je fakt záhul...45kg živé váhy když s váma cukne.
Nějak to zmáknem no.
Tak já tedy tímto vstupuju do Vašeho klubu "hysterek"(v legraci) a podám zprávu jak dopadnu...zdravím a držím všem holkám palečky co to mají jako já před sebou a brzkou a bezbolestnou rekonvalescenci.
anonym
| 13. 7. 2014 14:57
TO clarica: Ahoj, vitam v klubu
Copak delas za praci? Kdybys jen v praci sedela, treba jako urednice, tak bys mohla po mesici do prace..S tim hafanem bacha, to neni psina
anonym
| 14. 7. 2014 08:29
TO Anna: Ahoj, přeji dobré ráno, no jsem pěkně nervozní už, jsem ještě do večera v práci, dělám v recepci, takže pohoda,žádný moc pohyb, tak si myslím, že bych to mohla zvládnout co nejdříve, ale nebudu předbíhat, uvidíme.Ale když to zvládla taková spousta žen, zvládnu i já a svět se nezboří,když půjdu tedy až po měsíci...No a s hafanem uvidíme no..
Na té zahradě holt budu chodit sem a tam s pěti rajskýma, okurkama, cuketama apod....sem a tam.
No a s tím kouřením, já tedy doufám, že pro mě to bude konečně ten impuls k tomu seknout s tím jednou pro vždy, takže cigára do nemocnice nee a pak už taky nee, ale to už by bylo do jiné diskuse.
anonym
| 14. 7. 2014 08:32
Jejda pardon, to nebyl anonym ale já clarica, omlouvám se
anonym
| 14. 7. 2014 20:20
TO Anonym: Ahojky, jestli tam nemusis nic tezkeho zvedat, tak by tzo mozna po tom mesici slo. Zase ale premyslim nad tim, zda tam jenom nstojis? Mne to doktor zakazal Prvni tydny jsem nesmela dlouho stat. Ale ty jsi urcite sikovna, zodpovedna holka a na vsechno se zeptas, at nic nepodcenis
anonym
| 15. 7. 2014 10:48
TO Anna: ne ne sedim 12 hod v kuse,takze poho.a ted uz jsem ve spitale a jsme tu tri kocky na zitrejsi hystero....tak uz zitra budu pocitam touhle dobou bezdelozni kvetinka,tak kocky nashle za par dni
anonym
| 15. 7. 2014 11:59
TO clarica Drzim pesti, at je vse ok!
anonym
| 20. 7. 2014 12:17
TO Anna: Jupí děvčata jsem doma, od včera...dopoledne. večer už jsem absolvovala zahradu, otrhala rajský a fazolky a dokonce nákup pečiva v Globusu.Po operaci(ve středu 16.7. jeden den velké bolesti,ale injekcema v pohodě zvládnuté a pak už žádné bolesti, žádné špinění...tedy zatím, první z těch čtyř holek co jsme byly na té samé operaci já byla první na nohou a vše jsem nějak snášela v poho, a to jsem byla na sále dvě hodiny, bylo to komplikované a prý hodně velké, brali mi i vaječníky a vejcovody .No ale zatím se cítím moc fajn, jedině mě táply větry asi dva dny a to bylo nepříjemné, ale dnes už jsem zvládla i stolici s pomocí čípku. Tak snad bude vše ok, ještě počkáme na histologii...pak se vyndaj stehy, ty už za pár dní a pak se uvidí, ale počítám, že budu fit velice brzy.A jinak vážně není čeho se bát, nic vlastně neovlivníme a doktoři jsou šikovní, akorát hodně málo sdílní, člověk se musí na vše ptát, no a sestry některé skvělé a některé prostě jen"zaměstnankyně, co si odbydou pracovní dobu, nejlépe zalezlé ve svým kamrlíku), ale jinak pohoda, nemusela jsem mít takové nervy před tou operací, no uvidíme jak to půjde dál...tak se tu mějte a všem pevné zdraví....a fakt nebojte se kočky...vaše "hysterka" clarica
anonym
| 13. 7. 2014 23:17
TO clarica: bacha bacha hlavně nic netahat fakt zvedat jen v prvním až druhým týdnu leda jednu petku. Vydržet je to dost na palici, ale než komplikace já byla na odstranění v březnu a fakt se ještě teť snažím tak do pěti kil
anonym
| 14. 7. 2014 08:31
TO Janina: Tak doufám Janino, že za pár dní si tu spolu pokecáme coby nejčerstvější"hysterky", myslím na tebe a držím strašně moc palečky.
anonym
| 10. 7. 2014 22:31
Ahoj, chtěla jsem se vás zeptat, řeším to, že potřebuji, abych již nikdy nemenstruovala. Je mi 27 let, nyní jsem těhotná a za chvíli budu rodit, za pár let bych chtěla ještě jedno dítě, ale pak již nechci nikdy menstruovat a tím i možnost otěhotnění. Je to ze zdravotních důvodů - trpím endometriozou, kvůli které je mé těhotenství přes IVF a když mi doktor vysvětloval podstatu tohoto onemocnění, tak jde o to, abych neměla menstruaci, protože menstruace dnešních žen není přirozená. Vše bylo nastaveno trochu jinak: od plodného věku měla být žena skoro pořád těhotná a menstruace občasná, dnes ženy x desítek let menstuují, děti mají čím dál později a třeba jen 1 a s tím se občas tělo nedokáže vypořádat a toto je i jedna z teorií vzniku tohoto onemocnění. Mně byla nasazena hormonální léčba - brala jsem jakési léky, které dělaly umělý přechod, tzn. neměla jsem menstruaci. Pak jsem se rozhodla mít rodinu a právě těhotenství je nejpřirozenější léčba této nemoci. Problém je v tom, že i po vyléčení se může kdykoliv vrátit a kromě neplodnosti (která by mně sice po 2 dětech netrápila) zhoršuje ***uální život, menstruace jsou silné a velmi bolestivé a je zde i vysoká možnost tvorby různých myomů. No a jelikož má matka má i v 53 letech pořád MS, tak by se mi nemoc nejspíš zas vrátila. Nehledě na to, že mám ještě genetickou vadu jater a kdybych otěhotněla neplánovaně, můžu mít dítě těžce retardované a s vážnými srdečními vadami. Jenže já nechci pak celý život cpát do sebe nějaké hormony, tak jsem právě přemýšlela nad sterilizací a to kompletní, aby již MS neprobíhala. Jenže mám obavy, když mi to vše odstraní, aby se ze mně nestala mužatka... Okolí mně děsí, že když mi odstraní dělohu, vaječníky apod, tak tím, že se mi nebudou tvořit ženské hormony se stanu tzv. mužatkou: chlupy, vousy atd. atd. Jak to ve skutečnosti je? Jaké jsou vedlejší účinky tohoto zákroku? Děkuji předem za odpověď.
anonym
| 11. 7. 2014 12:17
TO Viki09: a proč chceš odstranit i vaječníky?Co na to lékaři,na to,abys neměla menzes stačí hysterektomie.Ale je to velký zákrok.Přeji hodně štěstí.

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
Slavka2
31. 5. 2025 15:07
14397
jirinaova
31. 5. 2025 18:28
73429
rozvita.ruze
6. 5. 2025 05:55