Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Hysterektomie

Diskuze

anonym
| 20. 6. 2014 03:44
AHOJ VŠEM.JSEM PO LAVH S ODEBRÁNÍM VEJCOVODŮ(VAJEČNÍKY NECHALI) OD 9.6,OD SOBOTY DOMA,JE MĚ 45LET,JE MĚ DOCELA DOBŘE.ZATÍM JEN POLEHÁVÁM,ALE CHODÍM NA PROCHÁZKY,JE TO TROCHU ZDLOUHAVÉ,ALE ČLOVĚK MUSÍ BÝT TRPĚLIVÝ,BUDE LÍP.JÁ JSEM NEDOČKAVÁ,UŽ BYCH CHTĚLA BÝT ZAS V PLNÉ SÍLE.ALE KDO TO MÁ PŘED SEBOU,NENÍ ČEHO SE BÁT.BOLESTI JSEM SICE MĚLA,ALE NE KVŮLI OPERACI,ALE MÁM NEMOCNÉ KLOUBY,PRO MĚ BYLO NEJHORŠÍ LEŽENÍ PO OPERACI,STRAŠNĚ JSEM SE TĚŠILA,AŽ BUDU MOCT VSTÁT A JÍT SE PROJÍT.PŘEJI VŠEM BRZKÉ UZDRAVENÍ.PA
iksko
| 19. 6. 2014 23:29
Taky jsem šla 5. den po břišní hyst. Tak proč ne po laparo 3. den. Stejně tam s námi nic nedělali, jen jsem se válela a to jsem mohla pak i doma. Udělali akorát kontrolní odběr krve, tím podle mě zjistí krevní obraz - jestli nemizí krvinky nějakým vnitřním krvácením a alou domů
anonym
| 18. 6. 2014 07:54
Zdravím vás děvčata. Jsem dnes šestý den po vaginální hysterektomii s oboustrannou adnexektomií +poševní plastiky. Zajímalo by mě, jestli jste některá měla tuto opeaci, jak dlouho jste byly hospitalizované. Já šla domů třetí den po operaci. Dnes jsem našla na informovaném souhlasu jedné nemocnice, že běžná doba je 10-14 dnů.
anonym
| 19. 6. 2014 11:07
TO Janka: já mám za sebou stejnou operaci, jako vy, jen bez té poševní platisky. 3 dny po operaci je tedy HODNĚ krátká doba. Kde Vám to dělali - v Praze ? Vím, že tam honí pacienty brzo domů - potřebují volná lůžka a taky pojišťovny je tlačí ( peníze, jak jinak). Což je vůči nám pacientům šlendrián. Šetřete se, odpočívejte, je to velká operace. Brzké uzdravení přeju
anonym
| 19. 6. 2014 12:00
TO misizena: Byla jsem v Pardubicích, ale tím si nestěžuju .Naopak jsem byla ráda,že můžu domů.Neměla jsem žádné komplikace a zvládala jsem to i bez analgetik. Největší problém byly větry,než se mi podařilo je rozchodit .Kolegyně na pokoji to řešila mátovým čajem vyluhovaným v tom jejich nemocničním .Můžu se ještě zeptat jak jste byla dlouho doma?
anonym
| 19. 6. 2014 13:45
TO Janka: já doma ještě stále jsem - operace proběhla 29.5. Mám bohužel komplikace, ale tím vás nebudu strašit. Každé tělo je jiné. Tak hodně štěstí :)
anonym
| 19. 6. 2014 14:18
TO misizena: taky přeji hodně štěstí a rychlé zotavování.
anonym
| 19. 6. 2014 16:03
TO Janka: já šla domů po břišní hysterektomii 5 den
anonym
| 24. 6. 2014 18:00
TO Janka:Ahoj,já nastupuji do nemocnice zítra a ve čtvrtek mě čeká hysterektomie....též v Pardubické nemocnici.Po přečtení Tvého příspěvku jsem se docela zděsila,že jsi šla za tři dny domů.Já se přímo děsím pobytu v nemocnici a též té "výborné " stravy. Ale za tři dny po tak velké operaci.....to se nepřestávám divit.Víš jak dlouho trval samotný operační výkon?
anonym
| 25. 6. 2014 09:40
TO Mona:
Byla jsem taky v Pardubicích a pohoda. Ve středu operace, v sobotu jsem šla domů. Letos v květnu.
anonym
| 25. 6. 2014 11:01
TO If: Je to dobrý,že pouštěj i o víkendu. A jak se Ti vede?
anonym
| 25. 6. 2014 11:00
TO Mona: Ahoj, asi to budeš číst až po,ale není se čeho děsit. Strava byla tedy hrozná,ale já stejně neměla moc chuť na jídlo,tak mi to tolik nevadilo. Jak dlouho trvala operace nevím,zapomněla jsem se zeptat.Myslela jsem,že to bude v propouštěcí zprávě,ale ne. Zkusím se ještě zeptat až tam pojedu na kontrolu. Až budeš moci,tak se ozvi jak bylo.
anonym
| 30. 6. 2014 09:04
TO Janka: Díky všem za info Už to mám za s sebou.Opravdu jediné co bylo děsivé....bylo jídlo,ale jinak fakt dobrý přístup všeho personálu,informace a pomoc výborná.Byla jsem sama překvapená jelikož jsem parkrát byla v nemocnici v Pardubicích a za léta se to opravdu změnilo.Nastupovala jsem ve středu,ve čtvrtek operace,která trvala něco přes hodinu a v neděli už jsem mohla jít domů.Rekonvalescence bude jistě chvíli trvat,ale zaplaťbůh,že jsem doma a je vše v pořádku.
anonym
| 30. 6. 2014 10:56
TO Mona: No vidíš,teď už bude den ode dne líp
anonym
| 10. 7. 2014 19:27
TO Mona: Ahoj Moni kdo tě operoval mohu li se zeptat,,,jdu také do Pardubické nemocnice.a co jinak přístup a tak..??
anonym
| 25. 6. 2014 15:17
TO Mona: Ahojky, ja byla na LAHV, operace trvala 1:40 hod.
anonym
| 13. 6. 2014 21:34
Jo jeste doplnim aby to bylo srozumitelne mam odstranene vajecniky i vejcovody proste Lucie
anonym
| 13. 6. 2014 20:49
Ahoj holky jsem po celkove hysterektomii rok. Je 41 brala jsem 1 mg estrofenu ale dostala jsem trombozu mela jsem ji uz pred tim ale ted jsem ji dostala cca po necelem roce brani hormonu takze mi je vysadil doktor. Nesmim je brat ale bojim se ze budu mit zase takove problemy jako jsem mela nez jsem je zacala brat doktor mi doporucil abych si koupila sarapis tak jsem si ho dnes koupila mate nejaka s tim skusenosti??? Me trapi dost caste motani hlavy a navali ale hrozne a to mi po tech hormonech dost minimalizovalo takze ted se bojim ze budu tam kde jsem byla budu rada za kazdou radu Jo nektera jste tady psala o bolestech zad mam nekdy takove ze si musim vzit dovolenou a ladovat se brufenem nez to alespon trosku povoli netusila jsem ze by to mohlo byt nasledek te operace jak to resite kazda rada dobra dekuji Lucka
anonym
| 14. 6. 2014 18:02
TO Anonym: Lucko já vyjedla snad vše co šlo v lékárně,bohužel mi nezabralo nic přírodního a tak jsem skončila na Oestrogelu........gel ,který se maže na nohu či břicho,snažím se to postupně snižovat,mně bylo fakt strašně,motání až na omdlení,spánek nula,no návaly bych přežila,ale nonstop mě bolela hlava,jo záda to samé řeším to masérem,,,,,,,,,,,,zabírá to daleko lépe než Brufen
lu.1
| 14. 6. 2014 21:42
TO chany: moc dekuji za radu a ten gel se kupuje nebo je na predpis? A kolik to stoji? Uz jsem z toho silene vycerpana toho masera musim zkonzultovat na cevnim mam genetickou nemoc leidenskou mutaci ( je to poruvha srazlivosti krve adt...) a co deprese mas?? Ja mam pocit ze je mam jsem s naladama jako na houpacce snazim se to nedavat na jevo ale sama nekdy citim ze mi to moc nejde a spanek jsem zacala resit lekama na spani neni to zrovna dobre ale uz jsem nemohla delam dvanactky dva dny ranni a dva dny nocni a to uz neslo vecne nespat. A ty uz se citis v pohode? Jak dlouho jsi po operaci jestli muzu byt zvedava Jeste jednou moc dekuji za rady
lu.1
| 14. 6. 2014 22:04
TO chany: tak jsem na ten gel koukala bohuzel tak to mi doktor asi nenapise je to hormonalni lecba ve forme gelu a ja nesmim hormonalni lecbu protoze jsem po trombozach posledni jsem mela ted v breznu tak kdyz jsem ted byla u doktora tak mi rek ze to proste nesmim pokud chci zit coz sama vim ale takhle se take neda a prave mi poradil ten sarapis ze si ho zensky chvali ale take uz jsem mela nejaky uz nevim jaky lek z lekarny a vubec mi to nepomahalo vyhodila jsem penize oknem bylo to jako bych to nebrala pak mi prave doktor napsal homony no ale bohuzel jsem opet dostala tu trombozu tak ted je nesmim a ja se uplne bojim az ze me vyprchaji ty hormony ze budu tak kde jsem byla uplne neschopna niceho a vecne sem se jen pravlikala pred den i v noci nekdy se potim i ted a dost ale je to jen chvilicku ale prve to bylo proste porad a i kdyz bylo chladno a hrozne se mi motala hlava proste neschopna cehokoliv jenze jsem byla doma na nemocenske ale tad si to nemuzu dovolit byt vecne doma. a taky jsi mela pocit buseni srdce ja to mam posledni dobou dost casto coz jsem nemela.
anonym
| 14. 6. 2014 22:52
TO lu.1@email.cz: bušení srdce jsem bohužel měla také,nevím mně řekla dr,že je tohle nejšetrnější,je u toho taková špachtlička na odměřování,já už jsem na půlce a ok,já vůbec nemohla,do toho jsem alergik,a většina těch přírodních obsahuje soju,nebo jetel,nebo mateří kašičku takže to fakt bylo v mém případě k ničemu,no mně když vyprchaly po 3 měsících uplně byla jsem v háji,tam došlo k nedorozumění v nemocnici mysleli,že mi dala něco dr.a ta myslela,že mi dali něco v nemocnici.Nechápala jsem,ale za pár dní jsem byla ok.Zkus se na to zeptat,ale nevím,ty jsi měla ošklivou trmbozu?Já beru antidepresiva,mám i jiné problémy a umrtí v rodině bez AD bych to nezvládla,ani operaci.
anonym
| 14. 6. 2014 22:54
TO lu.1@email.cz: já se ještě zeptám co z toho přírodního je nejlepší,jsem trochu z doktorské rod.a napíšu jo?
lu.1
| 15. 6. 2014 16:32
TO chany: Ahoj moc dekuji ze se mi zeptas ja nastesti nejsem na bylinky nejsem alergik. Trombozu jsem mela trikrat vsechny v leve noze ta prvni byla nejvic ucpana to jsem mela i ve stehne ty dve jen v litku ale problem je ze jsem imuni na warfarin proste mi nezabira brala jsem 3 petkovi a Quicka jsem mela nejvic 1,7 tak mi ho doktor odebral no zitra jedu opet na cevni a tam mi daji neco jineho mela jsem zibor ale na to jsem alergicka osypalo se mi bricho ten jsem si pichala proste sama radost
lu.1
| 15. 6. 2014 16:51
TO chany: Take to nemas jednoduche a pomahaji te ty AD take jsem nad tim premyslela ale bojim se zavislosti na tom. klidne muzes pisnout na muj email jo a nevis za jak dlouho ze me vyprch ten estrofen brala jsem ho od lonskeho konce srpna zacatkem zari tak nejak az do patku kdy mi rekl doktor ze mi nemuze napsat uz nic a brala jsem 1 mg denne. Moc dekuji za rady jsem rada ze mam s kym o tom mluvit nemam nikoho ve svem okoli kdo by tuhle operaci prodelal a zazival umeli prechod tak to ani nikomu uz nerikam kdyz jsem o tom promluvila spis mi prislo ze si mysli ze to prehanim ale chapala jsem je ja jsem o tom cetla nez jsem sla na operaci ale ve snu by mi nenapadlo ze to bude takove pak jsem mela klid diky estrofenu celkem mi zabiral a ted mi to ceka znova
anonym
| 13. 6. 2014 15:50
zdravím milé dámy, jsem po vaginální hysterektomii + odstarnění vaječníku ( 29.5.). První týden po operaci byl bez komplikací, bolesti ustávaly, druhý týden nastoupilo krvácení. To se zhoršuje, bolesti opět narůstají. Včera kontrola u gynekoložky - v malé pánvi je pravděpodobně hematom, možná tvořící se absces. Přidala se zvýšená teplota. Máte prosím některá zkušenosti ? Mám obavy :(( děkuji
anonym
| 13. 6. 2014 14:01
Po jaké době od operace(resekce vaječníků, rozrušení srůstů..břišní cestou) začít s posilováním břišních svalů?Zatím mám pocit, že to břicho pořád není moje- trochu necitlivé, ale v některých místech naopak trochu bolí- pod pupkem.Už by to mělo splasknout.
kessie1968
| 4. 6. 2014 18:37
jezdí se ještě po operaci do lázní nebo už ne. Četla jsem více diskusí a nikdo o lázních nepsal, prý se kdysi automaticky psaly. Nebo záleží na druhu a rozsahu operace?
anonym
| 4. 6. 2014 19:30
TO kessiezostravy@seznam.cz: Zdravim ja v laznich byla, konkrektne ve Frantziskovych. Bezne se nepisi, jen po komplikacich nebo v kombinaci jeste s jinou diagnozou. Po hysterektomii at uz rezem nebo vaginalne s normalnim prubehem pry narok neni.
Ale mate pravdu, pred lety narok byl.
anonym
| 4. 6. 2014 14:02
Ahoj holky,

všechny moc zdravím a přeju všem moc zdraví.Čtu tady Vaše příspěvky,a říkám si holky absolvovala jsem hysterektomii uplně celkovou před 3lety,kvůli rakov.nálezu a vůbec jsem nezvažovala jestli budu tzv.celá ženská,přála jsem si jen dobrou histologii nic víc.Vůbec jsem nezvažovala co manželství,že by mělo být nějak ohroženo.Nesnáším ,když chlap opouští ženskou pro nemoc ,není to dle mého dobrý vztah.Nidy se neví co potká je.Takže takhle to vidím já ,,,,,,,,,,,,,,zatím chodím na kontroly a tukám...............takže holky držte se a radujte se i z maličkostí ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,a ostatním se netrapte.všem moc držím palce,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,kdybych mohla pomoct radou zkušenostííííííííííííí ráda zodpovím ,,,,,,,,,,,,,,,,,

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
2112Hana
1. 6. 2025 18:40
14408
jizerka
1. 6. 2025 23:39
73434
rozvita.ruze
6. 5. 2025 05:55