Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Hysterektomie

Diskuze

anonym
| 16. 10. 2013 12:25
Ahoj kristýnko, já byla minulý čtvrtek. Mudr. novák je velmi, velmi pečlivý. Někdy mě to štve ale je fakt, že on má zkušenosti a můžeme být rády, že se nám tak věnuje. Budu na tebe myslet aby tvé rozhodnutí bylo správné. Ale když si vzpomenu tak mě nedal nic na výběr a byl dost věcný a všechno na rovinu skoro jsem utekla nechtělo se mi to poslouchat.....dneska vím, že měl ve všem pravdu. Buď ráda, že chodíš k němu, říká se, že je to tam největší odborník. Písni jak jsi dopadla budu držet palečky a třeba někdy půjdem na kafíčko
anonym
| 17. 10. 2013 21:20
TO July: Ahoj,July tak 22.11 jdu na věc,Mudr.Novák mě to vše znovu vysvětlil,uklidnil mě a bude mě operovat on,takže jsem přesvědčená,že budu v dobrých rukou.Ještě jsem se tě chtěla zeptat,jak jsi se cítila po operaci,myslím návaly atd.Díky,žes mi ty palečky držela a to kafíčko určitě klapne...
anonym
| 18. 10. 2013 08:14
TO kristina: jsi oravdu v těch nejlepších rukou. Operatér je excelentní. Co všechno ti bude brát a budeš operovovaná řezem nebo laparo ?
Co se týká návalů tak po operaci než si to lehce sedlo to byl děs běs. Přes den nic ale v noci jsem byla tak spocená, že jsem se i třikrát musela převlíkat, fakt jsem byla úplně mokrá. Ale jím menopausal inovia a nic. Je to příprodní já hormony ani nesmím jak mi Mudr. Novák vysvětlil. Tak jsem moc ráda, že mi to funguje jím to i kvůli kostem atd. Pokud bys měla zájem do budoucna se na něco zeptat, zde je můj mail jolanadrtilova@seznam.cz
Klidně mi napiš
anonym
| 19. 10. 2013 16:31
TO July: Ahoj July,jdu na laparo, bude brát vše,tak snad jsem na to připravená...mám neschopenku,tak budu měsíc relaxovat a užívat si vnuček,za měsíc je už nebudu moct chovat.Zatím zpracovávám všechny rady,které jsem v diskuzi pochytala.Určitě napíšu..pa
anonym
| 21. 10. 2013 08:34
TO kristina: tak to máš dobré laparo je fajn. Já byla řezem kvůli špatnému nálezu. S tím chováním to máš pravdu pak budeš chovat jen když budeš sedět , to znám....
anonym
| 15. 10. 2013 22:57
Tak já jsem měla adenokarcinom na čípku a vzali mi jen dělohu, vaječníky mi nechali. V době operace mi bylo 40 let a primář mi před operací říkal, že pokud se při operaci zjistí, že vaječníky jsou v pořádku (a prý z předchozích vyšetření si myslí, že na 99% jsou), tak mi je nechají no a nechali - a jsem ráda, nemusím řešit hormony. Asi je to každého trochu jiné, kdo ví, jaké všechny aspekty doktoři posuzují. Jsou to už dva roky a jsem v pořádku, problémy nemám žádné. Taky mám vždy nervy kontrolním vyšetřením, ale to má každý, kdo si tímto projde. Přeji všem pevné zdraví!
anonym
| 15. 10. 2013 18:12
Samozřejmě je to vždy individuální a při rozhodování záleží na mnoha okolnostech. Takže co je dobré pro jednu nemusí být to nejlepší řešení pro jinou ženu, proto je potřeba vždy pečlivě zvážit všechna pro a proti. Napadlo mě, když jsem četla v příspěvku Natule vyjádření lékaře ohledně vaječníků, že časová (nebo spíš časovaná?) bomba je v podstatě celé naše tělo, každá jeho buňka, a tak jsme vlastně sami sobě setsakra nebezpeční... Ne, nedělám si legraci ani nezlehčuji situaci, sama mám tuhle operaci také za sebou, včetně čekání na výsledky z histologie a rozhodování co s vaječníky. Jenom se snažím nadnést, že ty plusy ohledně odstranění vaječníků nejsou tak jednoznačné jak někdy slýcháme ze strany lékaře. V dřívějších letech se automaticky s dělohou bralo "vše", ale postupně přišli odborníci na to, že ne vždy to znamená i řešení nejoptimálnější. Možná není od věci snažit se před samotným zákrokem získat co nejvíce informací a poradit se na více místech než jenom u svého lékaře.
anonym
| 16. 10. 2013 19:30
TO Anonym: to máš samozřejmě pravdu...získat si, co nejvíce informací a pak se sama rozhodnout...s tím souhlasím
anonym
| 12. 10. 2013 21:38
ahoj,čeká mě hysterektomie,lékař mi doporučil i odstranění vaječníků a vejcovodů ,protože je mi 49 let a už je nepotřebuji,rozhodnutí je na mě,ale já nevím ,jak se rozhodnout,už týden se s tím trápím...
anonym
| 13. 10. 2013 10:32
TO kristina:
Pokud nemáte žádné problémy, nikam nechoďte. Je mi 49, jsem 4 týdny po hysterektomii s ponecháním vaječníků. Po bezproblémové operaci a po 3 týdnech jsem začala mít odchody větrů a stolice pochvou. Jedná se o komplikaci po operaci. Čekají mne další operace a pravděpodobně kolonostomie- vývod. Ze zdravé ženské se stal mrzák.
Také jsem se rozhodovala a udělala jsem chybu!!!
anonym
| 14. 10. 2013 10:58
TO Dáša: Zdravím,problémy žádné nemám,ale měla jsem rakovinu děložního čípku,naštěstí v začátku,prodělala jsem konizaci děložního čípku s tím,že bylo vše odříznuto do zdravé tkáně,ale lékař mi doporučil odstranění dělohy a druhý lékař všeho,fakt nevím.Po tvé odpovědi jsem teď úplně v háji.Ale tobě držím moc,moc pěsti,aby ti vše dobře dopadlo.
anonym
| 15. 10. 2013 08:41
TO Anonym: Ahoj, já jsem taky neměla vůbec žádný problém a úplnou náhodou se přišlo na to, že mám adenokarcinom na vaječníku(přišlo se na to při histologii při jiném zákroku). NAŠTĚSTÍ!!!!!!! Řešila jsem stejný problém jakoty. Ale naštěstí jsem poslechla lékaře z nemocnice na Žlutém kopci v Brně, říká se, že tak jsou fakt odborníci a já to můžu po 15 měsících v jejich péči jen potvrdit. Nechala jsem si vzít v 48,5 letech úplně vše. Jak říká pan doktor dostala jsem druhou šanci na život a ta se neodmítá.Kdybych nešla s blbou cystou, tak se na to nepřišlo a dle MUDr. bych měla před sebou tak 2 roky. No nevím, to už nezjistím ale jsem ráda, že to mám za sebou. Chodím každé tři měsíce na onkologii na kontrolu. Teď po roce velké CT, RTG atd. Vždy mě to vykolejí tři měsíce hrozně rychle utečou a strach ten mám vždycky. No rok je za mnou a doktoři říkají, že nejhorší jsou první 3 roky. Jinak dělám všechno jako dřív, sportuju, zahrada, práce....¨pouze se snažím vyvarovat
tahání těžkých věcí. No doufám, že jsem ti trošinku pomohla v rozhodování Já za sebe po všech zkušenostech bych si nechala vzít vše aby ta mrcha neměla šanci
anonym
| 15. 10. 2013 12:03
TO July:Ahoj,jsem moc ráda,že jsi mi napsala svůj příběh,ani nevíš,jak mi to pomohlo,ve čtvrtek jdu za panem doktorem taky na Žlutý kopec a už vím,co mu odpovím.Je fakt,že jak už se to tam jednou objevilo,tak je lepší moc nepřemýšlet,nehledě na to,že cysty na vaječnících mám stále dokola.Teď si jen přeji,ať to mám už za sebou. Kristina
anonym
| 16. 10. 2013 08:09
TO kristina: Ahoj Kristino, ke komu na Žluťáku chodíš? Já k Mudr. Novákovi. Jsem z Brna a ty ?
anonym
| 15. 10. 2013 08:43
TO Dáša: To je mi moc líto a držím palečky aby bylo brzo zase dobře. Tohle jsem ještě nikdy neslyšela. Moc na tebe myslím a přeji všechno dobré
anonym
| 15. 10. 2013 08:44
TO Dáša: To je mi moc líto a držím palečky aby bylo brzo zase dobře. Tohle jsem ještě nikdy neslyšela. Moc na tebe myslím a přeji všechno dobré
anonym
| 15. 10. 2013 16:59
TO Dáša: myslím si, že operace se bez důvodů snad nikdy nedoporučuje a psát tady...nikam nechoďte, to je hodně odvážné...každá operace je riskantní i blbé vyndání nosní mandle může skončit špatně...naopak řadě z nás operace třeba zachránila život, jak tady psala July
anonym
| 15. 10. 2013 17:00
TO kristina: já sem se měla také rozhodnout, zda vaječníky ponechat, ale sám lékař říkal, že je to časová bomba a za nějaký pátek bych mu ležela na stole znova... měla jsem průběh bez komplikací a už 1,5 roku si užívám života bez vložek
anonym
| 22. 9. 2013 19:11
Vyplňujte dobře placené online dotazníky! Chcete si vydělat vyplňováním dotazníků, které Vám budou chodit na email?
Zaregistrujte se na odkazu níže a začněte již dnes! Registrace je zcela zdarma, vyplácí již od 2 Eur, které získáte hned za registraci. Za dotazníky vyplácí od 2,5 Eur ( 65,-). Dotazníky nyní začali chodit velmi často, ale nemusíte vyplňovat všechny. Refferal komise - za každého přivedeného člena dostanete 100 bodů = 1 Euro. Podmínkou je, že člen musí vyplnit minimálně 1 dotazník. S výplatou jsem nikdy žádný problém neměla, peníze byly vždy na účtu do 24 hodin od zažádání - vyplácí každý den.
Nejlepší přivýdělek - peníze chodí pravidelně a včas. Vysoké ohodnocení za vyplněnou anketu. INFORMACE A REGISTRACE ZDE: http://www.marketagent.com/f.asp?…

Další možnosti přivýdělků najdete na novém diskusním fóru http://overeprivydelkyzdomu.big-forum.net/ Přivydělejte si vyplňováním dotazníků, přijímáním emailů, sbíráním bodů, klikáním na reklamy atd.! Veškeré přivýdělky jsou ZDARMA!
anonym
| 16. 9. 2013 10:59
Dobrý den, jsem 2,5 měsíce po odstranění dělohy a vaječníků, tzv.LAVH. Stále mě vadí nosit nebo zvedet břemena těžší než cca 3 kg, také jsem bohužel v průběhu marození prodělala boreliozu, takže jsem brala 3 týdny antib., mám zřejmě po nich trochu řezání a svědění v pochvě a v moč.trubici (gyn.udělal náběry a nic nezjistil), takže konstatoval, že je to po těch antib. Ale mám obavy, zda je poš.pahýl, a močák v pořádku, když je cítím pokaždé když něco zvednu. Má někdo také tyto problémy. Díky Bl.
anonym
| 19. 9. 2013 17:20
Závidím všem ženským kteří to už mají za sebou,mě to teprve čeká a jsem z toho vyklepaná jak malý dítě
anonym
| 21. 9. 2013 18:37
TO Berry: Strach jsme měly samozřejmě všechny, ale zvládneš to taky a nakonec uvidíš, že to za ten strach ani nestálo
anonym
| 9. 10. 2013 23:13
TO Berry:
Děvčátka, nebojte se, jsem po hysterektomii vč. vaječníků (lalaproskopicky) už 16 let, dělám úplně všechno jako dřív, ani žádný handicap jako žene nepociťuji...
anonym
| 21. 9. 2013 18:34
TO Lucka: Myslím, že 2,5 měsíce je hodně krátká doba, pokud nemusíš, je lepší nic těžšího ještě nezvedat. Já jsem po operaci rok a teprve teď se už tolik nehlídám a postupně zvedám i těžší věci. Ale víc než deset kilo stejně doktoři nedoporučují už napořád. Samozřejmě holky, které mají malé děti nebo fyzicky náročnou práci s tím asi nic nenadělají.
anonym
| 23. 9. 2013 10:57
TO Monca: Naprostý souhlas. Napsala jsi to moc pěkně a je to tak. A navíc nevím proč bychom měly tahat něco těžkého ( jasně pokud má někdo malé děti tak se tomu bohužel neubrání ). Ale musím říct, že sportuju nějak se nešetřím ale pokud hlídám vnoučata 1 rok a 3,5 roku tak je to hned druhý den znát. mě navíc brali i uzliny ( měla jsem rakov.nález ) a při jakékoliv námaze mám otok a to jsem po operaci 14 měsíců.Ale jinak a to mě brali úplně všechno vč. slepého střeva, stěny břišní,uzlin v pánvi,tříslech atd. jsem v pohodě. Všechny moc zdravím
anonym
| 15. 10. 2013 17:01
TO July: Ahoj July moc tě zdravím...kontrola určitě dopadne dobře...myslím na tebe
anonym
| 16. 10. 2013 08:13
TO Natule: Ahoj Natule, hlásím se z velké revize. Vše dopadlo výborně. Akorát ještě nevím krev tak drž palečky. Ale CT, RTG, sono, prohlídka vše se panu doktorovi moc líbilo. Jinak tento týden jsem chytla nějakou střevní virozku tak nic moc. Ale endiaron to jistí takže dobrý. Moc tě zdravím a móóóóc často na tebe a malou (teď už možná velkou)princezničku myslím
anonym
| 16. 10. 2013 10:19
TO July: Ahoj July,já chodím taky k Mudr. Novákovi Jsem z Tišnova,od Brna cca 25 km.
anonym
| 15. 9. 2013 20:37
Ahoj všichni. Dnes jsem 10 dní po laparoskop.hysterektomii i s vejcovody. Je mi 43 let,celý život sportovně i pracovně aktivní. Pooperační průběh je ve srovnání s klasickou operací výborný. Mírné bolesti 1 den po operaci,jinak v pohodě.
Největší problém pro mne jsou a neustálé myšlenky na to,že se musím šetřit.,protože mne opravdu nic nebolí. Jizvičky nepatrné,žádné špinění,nic,jen menší únava,která je den co den menší. Samozřejmě je to individuální.Před operací jsem dostala zákaz od rodiny vyhledávat diskuze na toto téma,jelikož jsem byla z toho značně na nervy. Nyní doufám,že se nedočkám žádných pooperačních komplikacích,o kterých zde píšete a přeji Všem hladký průběh a hlavně! Nebojte se a moc nestudujte!!!E

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
rozvita.ruze
13. 8. 2025 13:43
14858
Markta Zahlkov
12. 8. 2025 10:10
47
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18