Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Hysterektomie

Diskuze

Majdavy
| 5. 2. 2013 22:22
Diky za povzbuzeni !!! Tak mam operatery dva MUDr.Halaska a Pichlik.Jinak ve 22hod. zobani na spani a jeste predtim vcelicka na redeni krve.Jinak muzu fakt potvrdit-nejhorsi ze vseho je cekani,nez se sem clovek dostane....pak uz to jde vsechno lehce...Preji vsem krasnou dobrou noc a krasne probuzeni!
anonym
| 5. 2. 2013 21:01
MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM
anonym
| 5. 2. 2013 20:44
MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM
anonym
MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM
anonym
anonym
| 5. 2. 2013 14:54
A ještě jednou opakuji dotaz, možná to v mém příspěvku plném naříkání zaniklo,...
Prosím je tu někdo po konizaci čípku? A jak ve vašem případě probíhala hysterektomie? Podařilo se vaginálně?
Díííky a už mizím a jdu ležet,..
martas37
| 5. 2. 2013 16:37
TO pospalena: u mě se to také rozhodlo až na sále, ale z jiného důvodu. Ještě při příjmu mi říkali ať také počítám s řezem, ze jsem úzká. Ale nakonec to šlo. Byla jsem na pokoji s paní, která operaci provedenou řezem a zvladala to dobře. Šla domů o jeden den déle než já a na jipce byla také o den déle. Neboj, vše bude dobré.
anonym
| 5. 2. 2013 22:19
TO pospalena: já jsem byla na konizaci čípku vaginálně před 15lety,a ted před 2roky na celkové hysterektomii řezem,vše pryč i uzliny pro rakovinu čípku,první rok kontroly po 3měsících,ted mám druhou po půl roce,už te se bojím.Ale věřím,že to bude dobré, takže já má v břiše opravdu prádno,zato srůstů,nemám ještě slepák a žlučník.

Se mnou se nikdo nebavil o jiné operaci než řezem a i brácha lékař mi řekl,že v tomhle případě je to lepší,že do břišní dutiny hned vidí,uzliny hned dávaly na statim.Alew ty máš asi jiný nález vid?
anonym
| 6. 2. 2013 07:22
TO chany:
Chany dej už konečně pokoj s tím tvým věčným vychloubáním, že brácha je lékař a jsi z lékařské rodiny!!! Všechny co se účastní této diskuze zajímají podstatné věci kolem hysterektomie a ne tvé chlubení.Nás je v rodině 10 lékařů a také to nikde stále neprezentuji.Piš k věci a přestaň být už trapná..........
anonym
| 6. 2. 2013 07:58
TO chany: Díky moc za info, ale ty jsi měla asi jiné problémy a nález,... jsi skvělá jak jsi to zvládla a díky za veškeré info co tu dáváš,...na anonym se vyprdni,... moc ti za vše díky.
A neboj kotrolu dáš,... jinak to prostě nejde, aby bylo vše v pořádku
anonym
| 7. 2. 2013 09:25
TO chany: Hani přece nás na diskuzi, které tě mají rády nebudeš kvůli takové /nechci být sprostá/ opouštět...každá si tady můžeme psát co chceme. Já jsem té dotyčné napsala, že jí osobně budu na diskuzi přehlížet, pokud sem ještě vleze, ale po tobě by mi opravdu bylo smutno.
Prosím vrať se mezi nás.
anonym
| 7. 2. 2013 11:42
TO Natule: Sama píšeš, že si tady každá může psát co chce a když napíši svůj názor tak jste jak hysterky.Neznevažuji rady své jmenovkyně, které tu píše jen nevím proč v každém příspěvku nezapomněla podotknout o lékařské rodině.Mně to stačilo přečíst jednou ale vám to asi musí pokaždé připomínat.......
Vidím, že nejsem sama kdo se nad tím pozastavil a vy se hned na každého kdo má jiný názor než vy sesypete jak slepice na zrní.
Nechtěla jsem nic rozviřovat jen napsala svůj názor a vidím, že zde se to nesmí!!!
Tak si tu hezky diskutujte a mějte se každá podle svých představ......
anonym
| 7. 2. 2013 13:15
TO Hana: právě, že nevíš proč to píše, tak tě to neopravňuje to kritizovat...tohle je diskuze hlavně o hysterektomii a nezkoumá se tady, co kdo jiného napíše nebo nenapíše...nepřispíváš, nediskutuješ a akorát rejpeš...o slepičím mozku by se dalo dlouze diskutovat.
Majdavy
| 6. 2. 2013 07:49
TO pospalena: Ahojka!!!! Drzim vsechny palce,at Ti vsechno klapne!Neboj se niceho,koukam pres okno,ze vyleza i slunicko-bude nadherny den! Tak si ho uzij. a nacerpej energii
anonym
| 6. 2. 2013 07:56
TO Majdavy: No páni Majdi, ty jsi optimista. Tak ted nevím jestli s tebe nemluví premedokace ... ale nééé jsi dobrá jak to bereš.
Mě dnes čeká konzultace s mým operatérem a zároven i gynekologem,.. tak uvidím co poradí-neporadí.
Ty se holka drž a pfuj pfun pfuj,..
Majdavy
| 6. 2. 2013 08:41
TO pospalena: No nevim jestli optimista.... Zobani jsem sice vzala asi pred pul hodkou....ale vis co,verim tomu,ze se mi operaci ulevi,verim doktorum tady,ze nejsem prvni ani posledni,kterou operuji....a ze vi co delaji. A fakt nevim jak jinde,ale tady ( nad Motolem) normalne regulerne sviti slunicko!!! Ani se mi nechce prospat cely den....Vis co,at budes mit po konzultacich,popadni nekoho za ruku a bez se projit,cestou se stavte nekde na kaficku s dortikem (nebo prckem do kafe )....Az budu chrnet,tak se mi o Tobe bude zdat,jak jsi vse s doktorama pekne vyresila a jdes "na vec" ! Uprimne drzim palce!
anonym
| 6. 2. 2013 08:48
TO Majdavy: Majdi to mi nedělej, místo aby jsem držela já tebe, tak vléváš optimismus do žil ty mě.
Jsi táááák supr naladěná. U tebe bude vše 100% na jedničku to vím.
Já se cítím dobře, jen jsem ještě lehce zahleněná, tak uvidím.
Jinak u nás je spíše zamračeno a jakoby na déšť,... Morava,..
Pááček a krásně se vyspinkej,..
Majdavy
| 6. 2. 2013 09:08
TO pospalena: miluju pohodovy lidicky na Morave,Vase skvele vinko!!!! Poslala bych Ti kus toho rozzareneho nebe odsud....jen sem tu fotku neumim vlozit! Hlavne pisni,jak jsi to s nimi vyresila.Proste se jim snaz vysvetlit,ze Te vice ubiji to cekani a stres,nez viroza.Jestli je to opravdu tak zavazny problem a takoveho rozsahu,ze by se to muselo oddalit....Rekni jim,ze pak pujde na OP uz jen uzlicek nervu,at zvazi i tohle. Kazdopadne se drz a to,ze je dnes Morava na slunicko skoupa neznamena,ze nemuzes s nekym zalezt do nejakeho skveleho sklipku a nalit neco do volatka k tomu kousek uzeneho,syra... Mnam..... Neboj,klystyrama z Tebe vsechno vyzenou Tak papa,ja se zase brzo prihlasim!
anonym
| 7. 2. 2013 10:03
TO pospalena: ahoj, jsem po konizaci pred 15 lety a ted totalni hysterektomie bez problemu. tak drzim palce, h
anonym
| 5. 2. 2013 14:53
Holky strašně moc vám děkuji za podporu
Byla jsem nakonec přeci jen na tom předooperačním. Doktorka nic na moje nachlazení neříkala, prý nakoupit moře citrusů a kurýrovat. Dýchání OK, vše OK, papíry mám a rozhodne anesteziolog. Jo a předoperační opravdu platí 14 dní a pak stačí jen udělat krevní obraz a ještě něco z krve na kontrolu,...

Takže ležím a čekám co se mnou bude. Já už jsem se i s tím smířila a obrečela, že to třeba nebude v ten čtvrtek, sama se toho bojím, když nejsem úplně OK. Ale modlím se aby to třeba vyšlo příští týden. Vůbec nevím jak to v té nemocnici chodí, jestli by mě eventuélně vzali,... ted jdu sice tam, ale můj dr. tam má pronajatý sál a operuje jen 2x za měsíc.
A tak je to vše ve hvězdách.

Ale dnes jsem ještě vůbec nekašlala a rýma zázračně ustupuje,.... ale stejně nevím nevím jestli do toho jít.
Nechám to na odborníkovi a uvidím.
Ještě jednou díky za podporu,... už se tak nehroutím
anonym
| 5. 2. 2013 13:29
tak jsem porad na hematologii blba zprava mam minimum desticek. tak ted me je tu davaj do zil a do patku budu muset na na hematologii snad me to ty 4 davky zvednou.na utery mam objednany plazmy.nez pujdu na zakrok tak budu mit rozpichany ruce
Majdavy
| 5. 2. 2013 12:25
Ahojky,mam prosbu-keca mi lekar,ze vejcovody nepotrebuji,pokud jdu na LAHV,vajecniky mi nechaji.Jsem cerstve po prijmuti,zitra jdu na vykon....lezu po netu a hledam informace . Sice jsem to uz podepsala,ale dokud nelezim na stole,tak se s tim porad da neco delat . Moc diky za postrehy,papa
anonym
| 5. 2. 2013 13:07
TO Majdavy:
Odborně ti nepomůžu, jen napíšu, že jsem šla původně jen na odstranění dělohy a při operaci zjistili zvětšený ucpaný levý vejcovod, tak mi ho vzali. Prý to pro mě - mé pocity - nic neznamená. Vzali ho pro jistotu. Zítra jdu na kontrolu po 3 týdnech (prý už i s vnitřním vyšetřením), na odběr krve a měla bych se dozvědět výsledky histolky.
Majdavy
| 5. 2. 2013 13:14
TO Stelička: diky za zpravicku.Ja jsem doposud taky mela jit jen na odstraneni delohy-ted pri prijmu to rozsiril I na vejcovody.Co jsem nasla na netu,tak se jimi pouze dopravuji vajicka...jasne,to plyne I z nazvu.Nicmene spojeni : vejcovody a hormony nebo hormonalni rovnovaha -jsem zatim nenasla.Tak mi asi nezbyde,nez mu verit. .
anonym
| 5. 2. 2013 16:31
TO Majdavy: můj laický názor je, že pokud budeš mít vaječníky, tak žádné hormony potřebovat nebudeš....já mám pryč úplně všechno a zvládám to taky bez nich...ty ležíš v Motole nebo jsem si to s někým spletla?
Majdavy
| 5. 2. 2013 18:14
TO Natule: Jj,jsem v Motole.Pece zatim skvela,jinak rezim pred operaci asi jako vsude:snidane je posledni jidlo,muzu uz pouze pit-doporucuji oslazene napoje(kvuli nevolnosti z hladu).Byl uz 2x klystyr.Vse probiha v pohode,ten stres z cekani na den "D" uz je temer pryc. Jdu zitra kolem 10.hod. resp.druha v poradi. Pisu z mobilu,omlouvam se za styl .
anonym
| 5. 2. 2013 19:04
TO Majdavy: Ahoo Majdavenko, držím moc palečky.
At se pěkně vyspíš a zítra do boje, ... to dáš.
Já jsem měla také nastoupit den před operací a podstoupit všechny přípravy, ale vzhledem k tomu, že se operace posunula o den dřív a nástup zůstal, tak nevím jak to s tou přípravou bude. Ale ono je to asi jak kde, že?
Drž se holka a ozvy se,... kdyby se mi podařilo se zotavit, tak jdu den po tobě,... snad bude v nemocnici wifi,to by jsem se ozvala,.. ahoooj
anonym
| 5. 2. 2013 19:46
TO Majdavy: a víš už kdo tě bude operovat? Tak to máš dobré, že jdeš takhle brzo...já čekala do 3/4 na 1. V Motole jsou profíci, vše bude ok.
martas37
| 5. 2. 2013 14:04
TO Stelička: proč ti budou brát krev? Já se mám na prohlidku pbjednat někdy kolem 15.2. Výsledky histolky mi řekl, když jsem tam byla s tim vnitřnístehem
Byly Ok. Ale zatím mě vnitřně nevyšetřoval.
anonym
| 5. 2. 2013 08:59
Zdravím všechny ,... musím to ze sebe dostat a poplakat si tu u vás, vy jediné mě pochopíte.
Včera jsem skočila za mým gynekologem a zároven i operatérem s tím, že jsem nachlazená, bohužel se mi rozejla rýma ještě víc Okamžitě mi napsal neschopenku a prý vyležet,... jenomže ani tak to bohužel na operaci nevidím. Mám strach, že i když nastoupím, že mě anesteziolog pošle domů a to zažít nechci Navíc operace která měla být v pátek by se měla uskutečnit už ve čtvrtek odpoledne, kvůli nějakým pátečním technickým problémům. Jsem z toho totálně hotová, brečím a nechci už zase prožívat další nervy a předoperační a to čekání!!!
Dnes jdu na předoperační a mám dotaz, jak dlouho toto předoperační platí?
Kdyby se operace neuskutečnila a popravdě mám strach v takovém stavu na ni jít, tak kdyby nebyla a podařilo se mi, že mě třeba v jiné nemocnici vezmou příští týden, myslíte, že bude ještě předoperační platit? Díky za info. jsem strašně vyčerpaná tím vším kolem.
Navíc v práci nastoupil za mě záskok, který si přerušil pracák a nevím co by bylo, kdyby jsem v pondělí přišla do práce, to už by se při dalším pokusu na mě paní vykašlala!!! Vše je tak komplikované, chjo

A ještě jeden dotaz,... dr. mě upozornil, že moji operaci probírali s primářem v nemocnici kde budu operovaná a prý kvůli mé konizaci čípku se obává, že to spodem udělat nepůjde. Tak prý je velké riziko, že začnou laparo, nafouknou mě a pak budou muset vše zrušit a říznout mě,.... tak na to jsem připravená nebyla vůbec
Prosím je tady někdo, kdo měl konizaci čípku a pak hysterektomii spodem?
Díky moc moc moc za vše a taky za trpělivost se mnou,...

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
rozvita.ruze
13. 8. 2025 13:43
14858
Markta Zahlkov
12. 8. 2025 10:10
47
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18