Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Hysterektomie

Diskuze

anonym
| 5. 2. 2013 07:48
ahoj holky po dlouhe dobe pisu ale ctu vas denne jen nejak nemam cas na psani.musim toho jeste hodne udelat nez budu mimo provozted jsem na hematologii tak jsem zvedava co me rekne.zitra jsu s dcerou na zapis ale asi me ji ji nevezmou ona vypada hodne decky rak na 4 roky a je jak mali pivo.vsem holkam ktery uz maji po tak at jsou brzy fit a ty co to ceka at se neboj urco to zvladnem ja nemam strach z te bolesti ale spis abych tam nevykrvacela.holky jak dlouho trva laparo.operace?jen deloha.pa pa
anonym
| 5. 2. 2013 08:35
TO Lucka:
Já byla na sále asi 75 minut, počítám tak kolem čtvrt hodiny trvala příprava, než mě uspali.
martas37
| 5. 2. 2013 09:54
TO Lucka: ahoj, jak dlouho jsem byla na sále to nevím, ale sestřičkai říkala, ze to trvá hodinu.
Já měla se synem podobný problém, ale on byl zase moc velký a hrozně nešikovný na ruce
U zápisu mi doporucili odklad a psychologickou poradnu, tak jsem ho tam objednala. Udělali mu nějaké testy a řekli, že je první třídu vyzrálý a že díky té nesikovnosti bude mít školu těžkou i za rok. Také mi tam sdělili, jestli mu chci dát odklad, tak ať mu ho dám, že záleží na mě. A jestli chci, tak mi daji doporučení. Ale synovi je 14, nevím jak to funguje teď.
martas37
| 5. 2. 2013 10:28
TO Lucka: omlouvám se byla to pedagogicko-psychologická poradna
anonym
| 5. 2. 2013 11:35
TO martas37: ja odklad nechci protoze i za rok se ji bude spatne ucit to ma po me hezky znamky bude mit hodne vydreny.no uvidime kez by sla ale ted jsou ty zapisy hodne tezky museji umet veci co se driv ucili az v 1 tride.
martas37
| 5. 2. 2013 13:51
TO Lucka: no, mě tenkrát v té poradne řekli, že můžou odklad doporučit, ale ne přikázat. Nevím, jak to finguje teď. Pak jsem tam se synem byla několikrát pro papír, aby na něj ve škole brali ohled kvůli pismu. Pokaždé dělal nějaké testy, jednou mi tam naznačili, ze syn je úplnej blbec a ať nepočítám s dobrými známkami. Tak jsem se s ním denně učila. A trojky na vysvědčení měl až teď v osmé třídě. A spíš mu je dali proto aby se více učil, protože to měl mezi. Jo a ty trojly měl dvě. Když mi tam řekli at nepočítám, že nebude mit jedničky ani dvojky, když bude snazivej tak trojky. Jsem s jeho vysvědčením spokojená, protože i s těmi trojkami měl průměr 1,5, ale nesikovnej na ruce zustal.
To jsem trochou odbočila.
anonym
| 4. 2. 2013 21:34
Mayo, ten anonym jsem já, omlouvám se, ale zapomněla jsem to tam dopsat.
anonym
| 5. 2. 2013 09:31
TO fili: já jsem wobenzym začala brát taky až po operaci a to na doporučení gynekologa...před ne. A udělal mi moc dobrou službu...brala jsem 3x5, ale jenom těch 200 tablet...víc už nebylo potřeba.
anonym
| 4. 2. 2013 13:21
Já se jdu pochlubit, že jsem dneska byla na kontrole a už jsem v pořádku! KONEČNĚ! Moje šestinedělí trvalo 11 a půl týdne. Myslím, že v naší nemocnici je to rekord Paní doktorka ze mě byla nadšená a moc mi chválila, že jsem brala (a stále beru) Wobenzym. Opravdu mi hodně pomohl. Měla jsem ty problémy se stehama, reoperaci a po té další bolesti. Takže koncem prosince jsem nasadila na radu dr. Wobenzym a během pár dní se to výrazně zklidnilo. Sice další měsíc ještě probíhalo hojení a všelijaké bolení, ale už se to uzdravovalo, což bylo pozitivní, i když někdy se mi to zdálo nekonečné.
Nechci tady moc dělat reklamu W., ale ještě napíšu (třeba to někomu pomůže), že jsem ten měsíc brala 3x denně 5 tablet a dnes mi dr. poradila, ať to snížím na 3x 3 tablety. Koupila jsem si to velké balení, tak po těch 5 tabletách je to na 2 měsíce - přibližně. Teď když to snížím, tak mi to vyjde ještě tak na měsíc a půl - odhadem. Paní dr. říkala, že teď je lepší, když to budu brát co nejdéle.
Musím ještě napsat, že doma se střídají virózy a chřipky, minulý týden jsem měla doma dvě nemocné děti a i manžela to postihlo, ale mě ne. Tak si myslím, že to bylo díky W. Možná, jestli ještě máte čas do operace a bojujete s tím, zkuste ho nasadit, třeba by to pomohlo. Opravdu je teď takový nečas a ta nachlazení tak častá, že je to dost pravděpodobné, že se člověk nakazí.
Sama jsem měla posunutý termín o týden z organizačních důvodů a pamatuji si, že to byly šílené nervy. Proto vás, kdo to máte posunuté, upřímně lituji. Snad to zvládnete.
A věřte, že ta operace není nic strašlivého, taky jsem se bála, ale zbytečně. A tady na diskuzi mě krásně uklidnily a musím říct, že i vypsat se z těch problémů velmi pomáhá. Já jsem po operaci žádné bolesti necítila. Normálně jsem spala celé odpoledne a pak další den jsem stále pospávala. Dávali mi léky na bolest a neměla jsem žádné problémy.
Snad jen, když jsem druhý den vstala, připadala jsem si jako po flámu čili se mi točila hlava a sestřička mě vedla do sprchy. Jinak se připravte na velkou únavu , to bylo asi to, co mě překvapilo a trochu zaskočilo.
Tak přeji hodně štěstí a hlavně zdraví všem tady na diskuzi!!!
anonym
| 4. 2. 2013 16:01
TO fili: Před operací mi doporučovala Wobenzym moje doktorka i paní lékárnice, říkaly ale, že se musí týden před operací vysadit. Konzultovala jsem to s operatérem a ten zase říkal - NIC nebrat! věřte svému tělu a uvidíte, že to tak bude nejlepší, nechtějte zmást sebe ani tělo něčím umělým, ono si poradí samo. A měl pravdu, nebo já štěstí, těžko posoudit, ale všechny pooperační komplikace se mi vyhnuly, jizva se krásně zahojila a po 5 týdnech jsem měla dovoleno VŠE (netahat těžký věci, to je jasný)i v práci jsem celý den mezi kýchalama a dobrý
tenkrát ten operatér ještě říkal, že důležitý je dobře provedený zákrok (myslela jsem si tehdy něco o přehnaným sebevědomí), ale určitě na tom něco je.
anonym
| 4. 2. 2013 21:33
TO maya: Mayo, to jsem nevěděla, že se to musí před operací vysadit. Tak to se omlouvám, že tu blbě radím. Myslela jsem to dobře.

Máš štěstí, žes neměla komplikace. Já jsem měla zákrok provedený dobře. Alergickou reakci si nikdo dopředu nevybere. Nemůže za to ani doktorka ani nikdo jiný. Zkrátka to tak je. Někdo může po 5 týdnech dělat vše, někdo ale nemůže ani sedět a musí na reoperaci. Tak to prostě je, to je život.
Rebarbora
| 4. 2. 2013 08:45
Chci vám všem popřát všechno dobré. Absolventkám příjemné uzdravení, hlavně že už to máte za sebou,bude to jen a jen lepší. Nic netahejte,neuklízejte, polehávejte a opravdu těch 6 týdnu se šetřete. Co se týká domácnosti, klapky na oči. Je to fakt,mluvím ze své zkušenosti.
Děvčatům co čekají na operaci - ničeho se nebojte,první dva dny opruz,ale člověka potěší ,že už to má za sebou,nebylo se čeho bát,nikdy už žádné hnusné krvácení,bolesti, vložky. Pokud vám lékař doporučí odklad operace z důvodu nemoci, berte to z té lepší stránky,že to tak prostě mělo být.Je to na nic, to uznávám,člověk to chce mít za sebou,já měla taky nervy až hrůza,ale týden není nic a je lepší být fit a zbytečně neriskovat.
Mějte se hezky a když jsem to překlepala já,tak už snad každý.
anonym
| 3. 2. 2013 19:34
Tak jsem od včera doma. Operace 28.1. spodem, vyjmutí dělohy, vaječníky ponechány. Důvodem byly myomy a CIN3, rychlý nástup. Po histologii ještě \CIS, bylo mi řečeno, že vše bylo za 5 min.12. Dnes jsem tedy 6. den, bříško bolí bez prášků to ještě nejde. Nejhorší je, že když to doma okolo sebe vidím, tak mě jímá hrůza. Co neudělám, není. Holky, jak dlouho to ještě bude bolet? Kdy jste šly na kontrolu k vašemu gynekologovi? Mám hrůzu u nás je v plném proudu chřipková epidemie, nedovedu si představit, jak bych asi mohla kašlat. Už před operací jsem nasadila vše možné od Justu, krk mažu stále 31 a Tymiánem, Užívám Echinacínu a Narosan borůvkový (super je tento měsíc v akci). Paráda na nedostatek železa, ten máme asi po operaci všechny a hlavně nás trochu nabudí. K tomu od zítřka přidám i jejich novou \Brusinku, prý právě super zkušenosti jak na močové cesty, tak na gynekologické problémy a pooperační stavy a vše kolem střev. Mám stále problémy s větry, mažu břicho levandulí a také 31. Ještě jsem se chtěla zeptat, kdy jste šli do práce? Jsem v kanceláři, ale doktoři pravili, že sedět 8 a více hodin na tom "pahýlu" je horší než chodit. Pak se jím prý pacientky vracejí zpět, mají bolesti a některé prý jsou i na reoperaci.
Jinak mi přijde ten strach za to nestál. První den byl ooooopravdu hnus než ta 3. nebo 4. injekce zabrala, ale pak už dobrý. Navíc u nás v nemocnici /Havl.Brod/ opravdu lékaři i sestry špičkoví. Naprosto nebylo co vytknout, 100% servis, skvělé jak rodinné prostředí.
Nika50
| 3. 2. 2013 20:12
TO nefi: Zdravím tě, já jsem 5 den po stejné operaci jako ty a cítím se v rámci možností dobře jen jsem unavená.Břicho pobolívá jako když to máš dostat ale od včera jsem bez prášků na bolest protože se to dá vydržet.Bylo mi doporučenohoně pít aby moč.měchýř po plastice začal dobře fungovat.Jen mě štve, že po tom častém pití chodím často na malou.Nic nedělej a břicho přestane bolet, polehávej, obrň se trpělivostí, také to doma není a zatím nebude podle mých představ ale jít na reoperaci by se mi jít nechtělo pokud by ta plastika povolila.
Na kontrolu jdu za 2 týdny.
Na větry nám dávali Espumisan a problémy jsme neměly.
Do práce nevím, na tom jsem se neptala ale 2 měsíce bych neměla téměř nic dělat jen odpočívat a když tělo dovolí chodit na krátké procházky.
Měj se hezky a ať ti je lépe.
martas37
| 3. 2. 2013 23:06
TO nefi: já šla na kontrolu ke gynekologovi po tydnu od zákroku-na vyndani stehů, pak jsem tam asi po ttýdnu šla zas, protože jsem měla kus stehu v pupiku, nakonec to byl vnitřní steh. A na další jdu až po 6 týdnech od zákroku
Ja byla na zákroku 8.1
momentálně se cítím dobře, jsem bez bolestí. Akorát večer jsem více unavená.
anonym
| 5. 2. 2013 09:32
TO nefi: prosím tě ten narosan borůvkový je na nedostatek železa? Můj táta si tím právě prochází a bere léky, tak mi to zajímá. Jinak si ale myslím, že všechny nemáme po operaci nedostatek železa...já měla úplně všechny výsledky ok.
anonym
| 7. 2. 2013 19:17
TO Natule: Jj, borůvkový hlavně železo. Prý všechny ženy po 40. už ho máme nedostatek, což nám způsouje stálou únavu a prý po každé operaci ho je třeba. Jsem nějak na nervy. |Dnes jsem 10 den po operaci a mám zvýšenou teplotu. Nic mi není, jen mám takový vnitřní třes. Jsem totálně stále unavená, kdy už to trochu ustoupí. Kdy jste děvčata začala chodit ven. Nechce se mi vylézt právě i kvůli těm chřipkám.
anonym
| 8. 2. 2013 10:05
TO nefi: Ahoj,já jsem se po operaci taky cítila dlouho unavená,prvních 14 dní jsem vážně jen polehávala,četla si,koukala na televizi,vše doma dělal manžel,byla jsem hodně vyčerpaná,po 14 dnech jsem se odvážila jít ven,ale každý den o kousek dál,ta únava byla opravdu veliká a nepříjemná...chce to čas,neboj,to se upraví,poslouchej svoje tělo a když si unavená,snaž se odpočívat...pěkný den všem
Majdavy
| 3. 2. 2013 17:02
Ahojky vespolek! Chtěla bych poděkovat všem za informace, jak vše probíhá a taky co si sbalit s sebou do nemocnice. Tak mám snad všechno Nastupuji do Motola 5.2., 6.2. operace...půjde jen děloha se zadní a přední plastikou ( rozhodnutí z páteční indikační prohlídky) .... budu jako nová, tu něco vyndají, tu zapošijou Vaječníky chci ponechat (48 a 1/4roku)- jen si pořád nechávají cestičku, kdyby prý byly na vaječníkách cysty, tak půjde všechno pryč. No snad ne, nechci zobat hormony... Tak všem v jejich bolístkách držím palečky!!! Bude dobře, nebojte , pa
anonym
| 3. 2. 2013 18:57
TO Majdavy: Taky zdravím, Majdavo moc moc držím palečky, at vše dobře dopadne. Já mám nástup 7. a operace 8., jsem jak na jehlách, už to chci mít za sebou.
Ted stále bojuju s tím nachlazením a neustále hledám info jestli můžu při malém nachlazení pod narkozu,...
Zatím mám stále lehce rýmu ( vodnatou) a lehce pokašlávám.
Ještě mám čas do čtvrtka, ale co když ještě nebudu úplně OK? Jít do toho? Bože já nevím, beztak jsem omarodila z těch nervů!!!

Holky, jestli je tu nějaká co byla nachlazená, co vám řekly, ...
anonym
| 3. 2. 2013 19:58
TO pospalena: Tak já jsem byla vloni před operací taky trochu nachlazená, už mi to nachlazení sice končilo, ale anestezioložka mě při nástupu slyšela v čekárně kašlat, udělali mi CRP, měla jsem ho trochu zvýšené, tak mi operaci odložili o týden a šupajdila jsem pěkně domů. Prý se můžou ty bacily přes intubaci dostat až do plic a to oni nechtěli riskovat. Asi jsem tě moc nepotěšila, co?
anonym
| 4. 2. 2013 06:13
TO Jana: No Jani vážně jsi mě moc nepotěšila Zítra mám předoperační tak se zeptám a uvidíme,... do pátku je ještě nějaký čas.
Já se cítím zdravě, jen ta rýma a kašel ještě trochu je,... díky za info
martas37
| 4. 2. 2013 08:29
TO pospalena: držím ti palce ať jsi fit. Já musela vyplnit v nemocnici formulář, že jsem ok. Ptali se mě tam, jestli mám v pořádku zuby, jestli mám kašel atd.
Majdavy
| 4. 2. 2013 08:40
TO pospalena: Nazdárek! Já jsem si nakoupila vitamíny a dlabu je jak o závod, abych nenastydla. Mám poslední dobou pocit, že kam přijdu,tam někdo kašle, smrká...a že mě nakazí. Budu držet palce, ať nenastydneš....to by byl fakt asi průser neumím si představit, že by mě poslali z příjmu zpět domů a musela bych se dál stresovat....KDY UŽ BUDE PO .... Všem držím palečky !!!!
Majdavy
| 4. 2. 2013 08:42
TO pospalena: Nazdárek! Já jsem si nakoupila vitamíny a dlabu je jak o závod, abych nenastydla. Mám poslední dobou pocit, že kam přijdu,tam někdo kašle, smrká...a že mě nakazí. Budu držet palce, ať nezalehneš s virózou se vším všudy....to by byl fakt asi průser neumím si představit, že by mě poslali z příjmu zpět domů a musela bych se dál stresovat....KDY UŽ BUDE PO .... Všem držím palečky !!!!

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
rozvita.ruze
13. 8. 2025 13:43
14858
Markta Zahlkov
12. 8. 2025 10:10
47
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18