Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Hysterektomie

Diskuze

anonym
| 17. 1. 2013 20:41
Chtěla jsem se ještě zeptat na ten močnový měchýř. Ptala jsme se dr. na to úplně né perfektní udržení moči a on říkal, že to by zatím neřešil, že se to po operaci může zlepšit!!! Prý to nějak ten šev podrží!!! No prý když budu po operaci dodržovat co mám a doporučenou dobu se chovat jak mám, tak prý to bude fungovat.. A jinak se ta pásky dá celkem dobře aplikovat při menší operaci. Tak to tedy nepořeším a budu doufat, že se to po operaci nezhorší.

Jinak psala jsem tu o nějakém přírodním preparátu, který mi dr. doporučil brát před operací a po ní, ale nemohla jsme si vzpomenou na jeho název. Tak jsou to Megaenzymy od firmy natural Factors a už je mám doma a začínám brát. Mám brát před operací a tak 14 dní po operaci dva ráno a dva večer.

A copak Stelička, jakpak se ji asi daří, snad je jí dobře a nemá problémy, protože v té " její" nemocnici to moc na dobré ošetření nevypadá!!!
anonym
| 17. 1. 2013 15:53
Ahoj, jsem taky čekatelka, 37 let. Mám myom v děloze 6,5cm a roste potvora jedna. Termín operace mám 30.1. tak se mi to už blíží. Bude mě operovat můj gynekolog v nemocnici a pak tam budu normálně na gynekologii. Ještě nevím, jestli mi bude vyjmut jen myom, nebo celá děloha. Už Vás tu holčiny asi týden pročítám a studuju. Jestli budu moct, tak k Vám ráda přijdu na radu, jo?
anonym
| 17. 1. 2013 15:57
TO Jana B.: ahoj Jani,mně je taky 37 a na hysterektomii jsem byla před rokem taky kvůli myomům, rychlerostoucí děloze a velkému a dlouhému krvácení.Všechny ti tady rády poradíme.
anonym
| 17. 1. 2013 16:48
TO Martina: Marti děkuju, já mám taky právě dost zvětšenou dělohu a krvácení se mi také zvyšuje. Taky mě stále tlačí v podbřišku. Nejdříve jsem uvažovala jen o vyjmutí myomu, ale stále více počítám i s odebráním celé dělohy. Primář v nemocnici mi na kontrole říkal, že mám dost zvětšenou dělohu, takže si myslí, že už bude muset ven i děloha. No já si teď už myslím, že by to pro mne bylo i lepší. Vaječníky by mi měli nechat. Mám dvě děti a další neplánuji a než se pak stále nervovat, jesli se mi opět nevytvoří nový myom ... Tento mi zjistili náhodou v srpnu to měl 5cm a v listopadu už měl 6,5cm. Takže roste docela rychle. Doufám, že budu brzo v pořádku.
anonym
| 17. 1. 2013 16:49
Jé to jsem psala já, ten anonym
anonym
| 17. 1. 2013 17:55
TO Jana B.: Jani tak to jsme na tom úplně stejně.Taky mně pořád bolelo v podbříšku a tlačilo mi to na močový měchýř.Jsem i po operaci inkontinence TOT páskou.Bohužel mi museli postupně po hysterektomii odebrat i oba vaječníky,protože se mi tvořily velké cysty.Ale v současné době jsem po gynekologické stránce v pořádku,jen mám břicho plné srůstů a ty mi dělají problémy.Doktor mi říkal,že se to po tolika operacích stává a i tady na diskusi holky na srůsty trpí.Děti máš tak není co řešit,zdraví je přednější.Já mám 3 děti,takže rozhodování bylo jednoduché,ale je fakt,že se mi do operace vůbec nechtělo.Dneska jsem ráda,že mám všechno za sebou.
anonym
| 17. 1. 2013 18:09
TO Anonym: no a ja na ni strasne chvi a neni me dopranoja mela taky srusty a mam na dne panevni krecovou zilu prej ta ma dela neplechu pri ***u nekdy je vetsi a tlaci na konecnik
anonym
| 17. 1. 2013 13:29
Tak mi to dnes nedalo a zavolala jsem svému gynekologovi-operatérovi (sedí si v ordinaci 25 km od nemocnice). Ptala jsem se, proč mi vzali ten levý vejcovod. Moc jsem tomu nerozumněla, nejsem schopna si zapamatovat napoprvé latiský výraz. Mluvil něco o tom, že se mi tam hromadila tekutina a kdyby to pokračovalo, tak se to rozšíří, vznikne nějaká bulka a musela bych třeba za dva roky na operaci znovu. No chytrá z toho nejsem, až mi na kontrole zopakuje (napíše) znovu ten výraz, budu po internetu studovat. Pro mě to prý neznamená žádnou změnu. Vaječníky si prý mohou dalších 10 let pracovat (si mě nějak cení - je mi 47 .
anonym
| 17. 1. 2013 13:58
TO Stelička: ahoj,tak nevím jestli jsi s tou nemocnicí udělala dobře po tom co jsi napsala,ale už máš po operaci a snad bude od teď všecko jen dobré.Uvidíš co ti řekne tvůj gynekolog až k němu půjdeš na kontrolu.Asi je,ale lepší jít na takovou operaci na gyndu než na chirurgii.Tak to tam ještě pár dní vydrž.papa
anonym
| 17. 1. 2013 13:01
Ahoj jsem novacekja vam tak zavidim ze jste podstoupili odebrani delohy a jsem svoji doktorkou byla na tento zakrok poslana a v nemocnici me to odmitli udelat prej jsem mla da a muzu jezte roditje me 34 let a mam 3 deti 2-5-10 let.mam uz 5let bolesti bricha ty bolesti jsou cim dal vetsi ze pak nemuzu ani chodit muj ***.zivot naprd jsem kvuli bolestem omezena achj.ted me poslala na vycisteni delohy a pak se prej uvidi.drzim palxe cekatelkam jo a ja jdu na operaci vzdy jako posledni protoze mam trombocitopeni tak to je vzdy dlouhe cekani
anonym
| 17. 1. 2013 13:54
TO Lucka: ahoj Lucko,měla jsi i nějaké jiné problémy kromě bolestí,třeba dlouhé a silné krvácení,myomy,dělohu,která se ti zvětšuje.Když ti tvá dr dala doporučení k operaci tak nechápu proč ti to v nemocnici odmítli udělat.Zkus jinou nemocnici,pokud máš možnost.Jsou tady holky i mladší než ty a jsou po hysterektomii.
anonym
| 17. 1. 2013 14:01
TO Martina: posledni 4mesice mam hodne silnou menzes nosim prvni dva dny plenu.driv jsem byla na laparoskopii odstranili velky srusty pak jzem byla znovu a nic.nevedi z ceho to je.jsem hold v blbym kraji tady to delaji az pozdejsiim veku a nebo kdyz uz je to akutni.zensky co meli stejny oroblem co ja tak jim odebrani delohy pomohlo.jinak ja mam i cipek bolestivy vnitrek poch y neustale natekli a zanet neni uz me to neba porad v bolestech keky nemuzu kvuli trombocitopenii achj
martas37
| 17. 1. 2013 15:07
TO Lucka: Luci, mě muj gynekolog poslal k nám do nemocnice, kde jsem si domluvila schůzku s primarkou, vše jsme prodiskutovaly. Mám

nebo už mela problém a s nepravidelnou a silnou menstruaci a opakujiciimi polypy.
Paní primářka mi nejdříve nabídla nitrdeložni tělísko mirenu. Chvíli jame mlcely a nakonec jsem se rozhodla pro hysterektomii. Vše bylo nenucené a v poihodě. Pokud máš doporučení od svého gynekologa, zkusila bych jinou nemocnici. Je mi 39.
anonym
| 18. 1. 2013 07:57
TO martas37: ahoj Marti,jak je tobě??
anonym
| 18. 1. 2013 10:15
TO Martina: ahoj Marti, mě je už docela dobře, někdy mě jakoby bolí spodek, ale není to nic hrozneho. Kašel taky polevil. Mivala jsem vždy večer zvýšenou teplotu, to uz je dobré. Ale co mám pořád studené nohy. Chodim pořád v teplých položkách. O víkendu zkusim jit na malou procházku
Musím začít pomalu fungovat. Po mateřské jsem rovnou dostala výpověď. Musim si pomalu začít hledat práci
martas37
| 18. 1. 2013 10:57
TO Martina: omlouvám se ten anonym jsem byla já
. Nevšimla jsem si, že nejsem přihlášená
anonym
| 17. 1. 2013 15:21
TO Lucka: Luci,určitě zkus jinou nemocnici,pokud máš to doporučení.Děti máš a pokud jsi pevně rozhodnutá tak si trvej na svém.Odkud jsi,jestli se můžu zeptat.Mně dělohu brali v 36 letech.Moc mi to pomohlo a dneska jsem ráda
anonym
| 17. 1. 2013 16:32
TO Martina: tak ja mluvila s 4 doktorama v nemocnici a trvala jsem na tom zakroku na konec na me poslali primare a ten to nechtel udelat ze jsem mlada a muzu rodit jo a prej at si necham vysetrit zada a kycle s tim me fakt dostal.jsem cesko lipsko.ja na tom zakroku trvat budu proste iz nechci zit v bolestech.a chci si uz po 5 letech poradne skocit s manzou.kdyz tak pujdu jinam fakt nevim proc resi muj vek kdyz mam dost deti
anonym
| 17. 1. 2013 08:21
2. den ráno:
Tak noc byla celkem v pohodě, večer jsme zkoukly na netbooku "Ženy v pokušení", daly si na spinkání prášek na spaní i proti bolesti a do šesti jsem nevěděla o světě. Ráno jsem už dostala snídani - ostatní obyč. rohlíky, já cereální (prý kvůli cholesterolu) a k tomu smetanový sýr.
Pak přišel na řadu drén - bála jsem se, i sestra varovala - pozor, teď to bude bolet - musím říct, nebolelo, fakt ne. A vše mi odlepili a mohla jsem do sprchy - celá. Super pocit. Po vytažení drénu jsem se najednou mohla narovnat, ohnout, vše je lepší. Sláva. Protože večer po operaci i včerejšek byl fakt hrůza.
martas37
| 16. 1. 2013 21:05
Holky, ještě jsem se chtěla zeptat, když vám nechali vaječníky, jestli to nejak cítíte, když byste to měly dostat. Kaamaradka tvrdí, ze ji jako boli na stranĕ
anonym
| 17. 1. 2013 06:14
TO martas37: No tak na to jsme taky zvědavá, jak to bude se všemi těmi projevy. Já dicela dost cítím i ovulaci- bolí mě břicho, a zrovna mám PMS a je to děs, bolesti hlavy, břicha, nálada naprosto šílená, a k tomu se nemůžu dotknout prsou a i chůze mě bolí, a k tomu začínám špinit,... toto potrvá až do menzes, která má dorazit až +- 22.1. !!! No, ale jestli vše dobře dopadne, je toto asi moje poslední MS, je to pozitivní, musím to tak brát a né se stresovat!!!
A ty projevy po operaci, snad pominou a nebo aspon nebudou tak silné,...
anonym
| 17. 1. 2013 10:30
TO pospalena: Mě taky vždy před měsíčkama bolely prsy,měla jsem je hodně citlivé,byla jsem podrážděná,nervozní,bolelo mě v kříži a podbřišek a teď opravdu nic.Neboj,to bude dobrý,určitě se Ti moc uleví.
anonym
| 17. 1. 2013 10:27
TO martas37: Ahoj,jsem 5 měsíců po operaci,vaječníky ponechány,nepoznám,kdy bych to měla jako dostat,nemám žádné projevy,možná větší výtok,ale jinak nic.Doktor říkal,že může být třeba pobolívání v podbříšku a tak,ale já nic nemám.Tak se brzo uzdrav a buď na sebe opatrná.
anonym
| 16. 1. 2013 17:47
Tak mám další perličku z pobytu: V 11 hodin tu přivezli starší paní, diabetičku, po včerejší operaci žlučníku. Ptala se nás, jestli jsme dostaly oběd, že ona nejedla od neděle. My ráno nafasovaly suchary. Když se tu kolem čtyř mihla ošetřovatelka, tak jsem se slušně za paní zeptala, jestli na ni nezapomněli s nějakým jídlem. Ohradila se, že je po operaci, že nemá jíst. Za chvíli přišla, mě seřvala, že by se snad paní mohla přihlásit sama a že nikdo na ni nezapomněl, že má v nočním stolku suchary. Přitom jí to nikdo neřekl. Pak přišla sestra, příjemná a starala se - měřila jí cukr, dala kapák... Ptala jsem se té sestry, jestli je normální, co se před chvíli stalo, že byla ošetřovatelka nepříjemná. Prý asi nemá svůj den a tak trochu se omlouvala, že toho mají dneska moc. ATB, které měla kolegyně dostat v jednu jí po upomenutí přinesli ve čtyři.
anonym
| 16. 1. 2013 17:55
TO Stelička: Tak nemám slov,.. a to je tam asi normální, jak tak koukám,... ještě si nikdo nestěžoval?? Když ono to stěžování je na zváženou. Při pobytu tam si nikdo nedovolí ze strachu a pak je každý rád, že to má za sebou a nechce k tomu vracet,.... je to smutné,..
anonym
| 16. 1. 2013 18:19
TO Stelička: tak se tam zlatíčko hlavně drž a vydrž to,ale moc mně to chování a přístup zaráží.Ty ošetřovatelky jsou někdy důležitější než sestry a moc si o sobě myslí .Takovou jednu chytrolínku jsme měli na chiře v Porubě,byla to pěkná potvora a uměla shodit i sestřičky,které byly taky moc hodné a starostlivé.
anonym
| 16. 1. 2013 18:21
TO Stelička: já jsem se s podobným přístupem setkala před 10ti lety v jedné pražské porodnici...měla jsem pocit, že tam každého obtěžuji, nikoho nic nezajímalo a uklízečka se chovala pomalu jako ředitelka ústavu...já jsem si tedy stěžovala, ale jeden doktor se mi omluvil a to bylo tak všechno...pak když jsem vyslechla, jak mluví sestry na děti v inkubátorech, bylo mi opravdu hodně smutno a už bych tam nikdy nešla.
martas37
| 16. 1. 2013 20:57
TO Stelička: Steličko, to je hrozně, co píšeš. Ale drž se. Uvidíš, ze ti bude každým dnem lépe. A brzy půjdeš domů. Dobrou noc
anonym
| 16. 1. 2013 16:07
Steličko bud v klidu,v mojí nemocnici jeden večer zapoměli na injekci uplně a tak jsem si ve 21hod.zazvonila at mi jí píchnou,teplotu také 2x zapoměli změřit a pohoda.Takže to mě vůbec nepřekvapuje a to jsem byla fakt po celkové řádné hysterektomii-rakovina,a záleželo která sestra sloužila.

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
♥Jarka*Alice♥
6. 8. 2025 20:10
14802
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
VeDuLi
6. 8. 2025 20:10