Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Hysterektomie

Diskuze

anonym
| 5. 11. 2012 12:43
To : ružička, Lenka, fili.tika
Děkuji za podporu..
Řekl mi, že mám několik myonů, mnoho křečových žil - ale to že mu nevadí. Že jsem mi že co ho znepokojuje je růst dělohy a že 11 cm je hodně. Navrhovala jsem alternativní léčbu a cvičení - no zoufalá dělá zoufalé.. Řekl mi že mi nabízí léky na bolest a růst..ty jsem odmítla. A že je ochotný mi dát půl roku.. a se mnou nebude diskutovat.
Místo cvičení bylinek a léčitelů jsem chytla nervy - a pěkně ztloustla..
Ale *** byl do té doby OK. jen některé polohy bolely..
Je mi 42 a dcery už jsou velké..
anonym
| 5. 11. 2012 13:04
TO Jola:
Pokud se rozmyslíš pro hysterektomii, tak se toho neboj, před pár dny jsem popisovala jak operace probíhá, mrkni na to.
Jestli už další děti neplánuješ, tak přijít o dělohu není žádná tragédie. Operaci ti nikdo nemůže nařídit, jestli se rozhodneš, že na ni nepůjdeš, tak platí tvé rozhodnutí.
V tvém věku by ti určitě nechali vaječníky, pokud budou zdravé, takže hormony budou fungovat dále, jenom nebudeš krvácet a nebudeš moct mít další děti. Někdo má blbé řeči, že žena bez dělohy není žena. To je blbost, znám několik žen bez dělohy a nepřipadají mi nějaké jiné.
Taky jsem se zajímala o alternativní medicínu a doporučuji se podívat na: http://www.sysifos.cz/…dicina_Hert.pdf. Odkaz je na knihu MUDr. Heřta, který tam popisuje jednotlivé alternativní léčby a jejich účinnost. Kniha je na stránkách klubu českých skeptiků (Sisyfos), členy klubu jsou vědci (např. Jiří Grygar, astronom), lékaři, přírodověci, technici...
anonym
| 5. 11. 2012 13:28
TO Jola: ahoj,já měla taky problém s tím,že mi rostla děloha,bylo to díky myomům.Navíc jsem hodně a dlouho krvácela a měla dost velké bolesti.Dr. mi navrhnul hysterektomii a vzhledem k tomu,že už jsem další děti neplánovala ani jsem se dlouho nerozhodovala.Doma jsme s manželem probralali pro a proti a dneska toho nelituji.Hodně se mi ulevilo a manžel,kdyby to nevěděl nic by nepoznal.Souhlasím s holkama,které ti už odpovídaly,nikdo tě nutit nemůže,ale na druhou stranu čekání taky nic nevyřeší.Pokud jsou myomy a děloha menší operace se provádí většinou laparoskopicky a to je určitě lepší než dlouho čekat a pak jít na operaci,která se bude muset dělat řezem přes břicho.Doktor určitě měl důvod proč ti hysterektomii navrhoval.Držím palečky,aby ti vyšetření dopadlo co nejlépe
anonym
| 5. 11. 2012 11:31
Zdravím Vás a obduji...
Naposledu jsem tu byla v květnu..kdy mi při kontrole lékař řekl, že mi vyrostla děloha o 11cm, vrhuje odstranění a protože jsem nesouhlasila.. Dál mi půl roku..
Zítra jdu na kontrolu a bojím se.
Za těch pět měsíců jsem se uzavřela, manžel reagoval na to- špatně na vy... ženy.. a tak i láska a *** vymizely. Já zajídala nervyčky, tak mám pocit že je ze mne troska..
A nejhorší je, že mám strach až budu poslouchat doktora, že vůbec neuslyším. Mívám takové zatmění mozku při konfrontacích, nebo zlých zprávách, že mi nic nedochází a reaguji špatně.
Máte někdo zkušenosti s rostoucí dělohou? Co to může být? Můžu s tím žít dál i bez operace?
Ano mám občasné bolesti, hlavně při námaze, jsem unavená a bez chuti do života..
Poradíte mi? Děkuji J.
fili.tinka
| 5. 11. 2012 12:11
TO Jola:
Ahoj Jolo, máš to těžké a ještě tvůj manžel k tomu, drž se!
A řekl ti dr., proč ti děloha vyrostla? Nějaké myomy - nezhoubné nádory? Já s tím zkušenost nemám, snad to někdo poradí.

S čím zkušenost mám - je tréma u lékaře, pak si říkám - na co jsem se měla ještě zeptat. Zkus si otázky napsat, někdy to pomůže. Klidně se bych se zeptala opakovaně, pokud bych něco nepochopila, myslím, že lékař by měl vysvětlovat a ne předpokládat, že žena všechno ví... Jak se pak má rozhodnout...

Já myslím, že je důležité znát ten důvod - proč ti děloha roste a od toho by se mělo odvíjet řešení. Přeji Ti hodně sil, a ať to dobře dopadne!
anonym
| 5. 11. 2012 12:18
TO Jola:
Doktor ti neřekl proč se ti zvětšuje? Kolik je ti roků? Jestli kolem 40 tak to můžou být myomy. Myomy bývají zhoubné naprosto vyjímečně. Za jak dlouho se děloha zvětšila o 11 cm (nebo na 11 cm), máš nějaké další příznaky?
Proč si to tak zabíráš? Pokud by to bylo vážné, tak tě doktor nenechá čekat půl roku, ale pošle tě na vyšetření hned. Se ***em děloha nemá žádnou spojitost.
Nechej si zítra pořádně od doktora vysvětlit o co vůbec jde a jak moc je to akutní.
anonym
| 6. 11. 2012 16:22
TO Lenka: Leni uvidíš, že všechno dobře dopadne...nejdřív operace a pak děťátko...všechno má svůj čas a já věřím, že se dočkáš
anonym
| 5. 11. 2012 12:25
TO Jola: Ahoj,souhlasím s Lenkou,máš určitě obrovský strach a s tím se špatně žije a to zatmnění,jak to nazýváš,je taková úzkost..určitě by Ti pomohlo,kdyby ses nebála,si s doktorem popovídat a říct mu o svém strachu..určitě mu důvěřuješ..on by Ti měl vše vysvětlit a uklidnit Tě..držím palečky a dej vědět,jak si dopadla..
anonym
| 5. 11. 2012 13:24
TO Jola: neřeš žádné alter.pokusy a dělohu ven,mohou to být myomy ,rozhodně doktor ví co Ti říká.Nemáš nic rakovinného,jako já a jiné,zvládneš to neboj.Takhle se budeš trápit a nervovat zbytečně dál,,,,,,,,,,,,,,,a manžel,i bez dělohy budeš žena a možná naopak se uklidníš a Váš vztah se zlepší.Psychika dokáže hrozné věci,vím,ze své zkušenosti.
fili.tinka
| 5. 11. 2012 11:12
Všechny Vás zdravím!
Dnes jsem byla na předoperačním vyšetření, všechno proběhlo rychle a dobře a pan primář na ARO se mi dokonce představil (s tím jsem se ještě nesetkala) a byl velmi slušný. Skoro abych se do té nemocnice těšila.
anonym
| 5. 11. 2012 13:20
TO fili.tinka@seznam.cz: Tak to koukám,ale oni prý ted mají pacienta brát jinak než dříve i podle zákona,tak moc držím palce
fili.tinka
| 5. 11. 2012 14:26
TO chany:
Chany - děkuji.
anonym
| 3. 11. 2012 13:21
Suzag kdo Tě operoval pan primář?
anonym
| 3. 11. 2012 11:42
Ahoj holky, u mne víkend pracovní...ne tedy přímo v rachotě, ale doma moře práce. Neozvala se vám někomu Květka? Jak jí dopadla operace...ještě je asi v nemocnici.
anonym
| 3. 11. 2012 12:03
Ahoj všichni,tak to mám za sebou,jsem od včera doma.Ležela jsem v nemocnici 11 dní.Po operaci jsem měla šílené bolesti,než našli něco,co mi zabere.Jizva je hnusná,velká a místy rozšklebená.Bohužel byla rakovina už i v uzlinách a proto mě po zahojení čeká 6-7 týdení léčba chemoterapií a ozařováním.To bude probíhat denně,ale kvůli malé Lucince mi dovolili na něj dojíždět.Chemo bude bud vždy jeden den v týdnu,nebo 1. a 4. týden léčby za hospitalizace.To podle zdrav.stavu...Jsem doma,ale jen sedím nebo ležím a manžel se stará o malou.Bolí mě hrozně záda,když chodím.

Tak ještě aby se ozvala Květa,myslím na ní.
anonym
| 3. 11. 2012 13:16
TO SuzaG: ahoj tak hlavně,že máš operaci za sebou,oni když berou vše i uzliny bolí to dost.To vím podle sebe ,ale já fyz.bolest zvládám,ne však psychyckou.Neboj uvidíš to zvládneš ,mamka měla hodně ,hodně silné ozařování a byla v pohodě,jen unavená.A chemoterapii také a pak už to bude dobré.Záda mě bolela fakt hodně dlouho,je to moc krátká doba.Moc držím palce
anonym
| 3. 11. 2012 14:20
TO SuzaG: Tak to sis užila...přeju ti hodně síly,ať tu bestii rakovinu porazíš!!!Moc Ti držím palce,ať seš brzo zdravá a vpořádku..
anonym
| 3. 11. 2012 15:32
TO SuzaG: Ahoj,vítám Tě zpátky mezi náma.Hlavně se hodně šetři,manžel je vzorný tatínek a o Lucinku se postará.Jsi moc statečná holka a uvidíš,že to zvládneš a budeš zase zdravá.Ze srdce ti to přeju
anonym
| 4. 11. 2012 11:57
TO SuzaG: hodně odpočívej, šetři se...bolest bude pomalu ustupovat...chemo určitě zvládneš a zase bude všechno ok...moc ti držím pěstičky.
anonym
| 4. 11. 2012 16:25
TO SuzaG: Ahoj SuzoG, moc na tebe myslím, hodně odpočívej a naber sílu. Každý den bude líp, uvidíš. Mě taky kromě jiného braly uliny v břiše, tříslech a je to už 3 měsíce a pořád to cítím a někdy mám i otok. Prý je to normální a hojí se to rok, no musíme vydržet. Já mám jizvu od přirození až kus nad pupek právě kvůli tomu, že brali i uzliny. Jizva je dlouhá asi 23 cm. Raději ji ani neměřím. Zobu Wobenzym myslím, že je to dobré. No mě dopadla hystologie dobře nic tam nezůstalo. Sugo, moc držím palce a myslím na tebe.
anonym
| 4. 11. 2012 20:42
TO SuzaG: Milá Suzo, přeji také rychlé zotavení po operaci, neboj, bude se to rychle zlepšovat, já jsem měla stejný typ operace jako ty a po propuštění z nemocnice se můj stav doma strašně rychle zlepšoval, den ode dne bylo líp a líp, nějakou dobu jsem nedělala téměř nic a nechala se obskakovat rodinou, děti nemám, ale manžel hodně pomáhal a moje hodná maminka nebydlí daleko, tak mi nosila obědy a pomohla vyžehlit, pověsit prádlo a tak. Takže odpočívej, nedělej nic namáhavého, naber síly a věř na lepší zítřky!
anonym
| 4. 11. 2012 20:58
Holky,moc vám děkuju za podporu.
Zítra musím k obvodačce aby mi napsala injekce na ředění krve,v nemocnici mi je dali jen na víkend.Taky jí musím ukázat tu jizvu,v jednom místě mi z ní vytéká asi hnis,nebo co to je.Ach jo.No a mám v plánu si koupi Wobenzin,snad pomůže.
Hodně jsem tu četla o vašich problémech s vyprazdnováním.Já měla v nemocnici opačný problém,pořád průjem.Jenže beru železo kvůli špatnému krevnímu obrazu a po něm je prý zácpa.No a včera a dnes už to nešlo,strávila jsem na záchodě snad hodiny (když to sečtu).Tak baštím švestičky
Beru už léky na návaly,přepadli mě hned v nemocnici.Prý je to v mém věku běžné,vaječníky tělu chybí.Jinak mi ale dnes bylo líp,tak snad máte pravdu a bude to každým dnem lepší.
anonym
| 4. 11. 2012 21:48
TO SuzaG: Mě injekce na ředění krve dávali jen v nemocnici, doma už jsem nebrala vůbec nic, ani to železo, to mi dávali jen pár dnů v nemocnici, pak už taky ne, prý už není potřeba. Švestkový kompot jsem kvůli vyprazdňování jedla taky, do nemocnice mi ho nosil manžel a je fakt, že mi to pomáhalo. Jinak mám jeden takový zvláštní poznatek, v nemocnici a pak ještě i nějakou dobu doma jsem mívala šílenou chuť na pivo a to jinak pivař vůbec nejsem, spíš vinař Do nemocnice mi manžel každý den donesl jeden Birrell, jsem se na to těšila vždy celý den Pak jsem se svěřila doktorovi, jako jestli to nevadí a říkal, že si klidně můžu dát i jednu Plzeň denně, že proti tomu vůbec nic nemá, tak pak doma jsem si dávala večer jedno pivčo, byl to takový můj rituál, jsem tomu říkala jediný světlý bod dne a fakt jsem na to pivo mívala velkou chuť, asi to tělo potřebovalo nějaké látky, co jsou v pivu nebo nevím....no a pak to nějak postupně přešlo. Wobenzym si kup, já jsem ho sice nejedla, mě se jizva hojila dobře, ale slyšela jsem a četla, že opravdu pomáhá po operacích a urychluje hojení.
fili.tinka
| 5. 11. 2012 11:09
TO Jana:
Jano, možná Ti chyběl vitamín B, proto jsi měla chuť na pivo.

Jinak švestkový kompot mám taky nachystaný do nemocnice.
anonym
| 4. 11. 2012 23:07
TO SuzaG: já si injekce musela píchat 2měsíce doma a pak ,jak jsem měla hadičku nabodlou břichem do moč.měchýře mi zase stehem vytékala moč ,neboj vše se dá do kupy,je to moc brzy,šetři se a opatruj,nasad Nutridrink,když Tě čeká ozař.a všecno zvládneš,jsi moc statečná.A o stolici nemluvím já totál.katastrofa stále.............moc a moc Ti držím palečky
anonym
| 5. 11. 2012 08:28
TO SuzaG: Wobenzym moc doporučuji. Začala jsem ho jíst na doporučení Natule tady z diskuze a moc doporučuji. Mě vadí jen to, že se to musí jíst 2 hodiny po jídle a potom půl hodiny po jídle a já jím pořád a teď musím hlídat čas.....Injekce na ředění krve jsme píchala 14 dní. Moc na tebe myslím, věř, že vše bude o.k.

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
♥Jarka*Alice♥
26. 7. 2025 08:35
14737
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
Alka...
24. 7. 2025 21:45